Last news in Fakti

4 Декември, 2020 10:28 1 430 19

Танева: Няма война между министерствата

  • десислава танева-
  • мосв-
  • мррб-
  • мзхг

Имаме чудесна комуникация, твърди тя

Танева: Няма война между министерствата - 1
Кадър бТВ

Няма конфликти между земеделското и регионалното министерство. Имаме чудесна комуникация с екоминистерството. Това заяви земеделският министър Десислава Танева в „Тази сутрин“ по бТВ по повод на думите на колегата ѝ, отговарящ за околната среда и горите Емил Димитров, че има противоречия между нейното ведомство и МРРБ за язовирите „Ахелой“ и „Порой“, което може да доведе до изпадането на Бургас във водна криза.

„Много добра е комуникация ни с МОСВ и министър Емил Димитров. Не знаех, че е бил болен от COVID-19. Чуваме се редовно с министър Димитров и имаме много добра комуникация. Дебатирахме различните позиции между двете министерства по няколко теми Имаме общи теми и наредби, които взаимно се гласуват“, заяви Танева, според която колегата ѝ е прекалено емоционален заради прекараното заболяване: „Очевидно беше много притеснен, очевидно мислеше, че има забавяне".

По нейните думи цялата документация, необходима за прехвърлянето на язовирите от подопечното ѝ министерство на регионалното, е "предадена официално по административен път, за да има доказателства, както е редът" и няма противопоставяне в това отношение, защото тя подкрепя предоставянето на тези водоеми за питейно-битови нужди на Бургас.

Според земеделския министър изказването на Димитров не е било нужно, но "колегата ѝ така е преценил". Танева не смята, че зад думите на екоминистърът се крие "политическа интрига", защото макар да е от друга партия, се разбират отлично.

Самият Димитров е отбелязал, че министерството на земеделието е подкрепило плана за прехвърлянето на язовирите още през октомври месец.

"Вярвам, че няма да има водна криза в Бургас. Вярвам на министър Димитров, на кмета Димитър Николов", заяви Танева.

Земеделският министър коментира и как ще бъдат похарчени парите от Европа за възстановяване от коронакризата в нейния ресор

Два проекта са одобрени. Единият е за изграждане електронна информационна система – и за публичните органи, и за земеделските стопанства. Вторият е за въстановяване и модернизация на „Напоителни системи“.

Вторият проект обхваща 265 обекта, от които 165 са за напояване, а останалите са за отводняване. Целта е да се подобри напояването, като се оптимизира разхода на вода, защото в бъдеще все повече ще трябва да се съобразяваме с климатичните промени и някои земеделски производства ще имат по-голяма нужда от изкуствено поливане, каза Танева, която призна, че през годините „Напоителни системи“ са били занемарени и унищожени.

По нейните думи с провеждането на тази реформа напояваните площи в Североизточна България ще се увеличат 11 пъти, а в Югозападна – 6 пъти.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мими

    17 0 Отговор
    Нелицеприято същество за ум и интелект също не може да се каже, че има

    Коментиран от #13

  • 2 Маргинал

    14 0 Отговор
    Няма война няма политика всичко е БИЗНЕС.

    Коментиран от #9

  • 3 ПСР

    13 0 Отговор
    Тази от фотото.Само й вижте физиономията.Тя,Теметужка и Сачева-любимки 13.Извор на мъдрост,решения и калинковщина.Неслучайно,Баце ги е турил в министерските кресла.
    Сърцераздирателно.
  • 4 Имате комуникация

    7 0 Отговор
    Разменяте си обществените пари който винаги изтичат по чекмежетата.
  • 5 Българка

    9 0 Отговор
    Танева защо не е в следствения арест и от там да се изказва/ да дава попказания. Министърката дължи обяснения и трябва да бъде съдена за крадене на еврофондове каквто лично от мъжа на детето й, така и от нейни приближени. Освен това носи наказателна отговорност за умишлена липса на контрол, проверки за усвояване на евросредства. Вместо да лежи в затвор за откраднато до сега и безконтролно управление, тя се изказва какво още ще се усвоява/краде
    Оставка, съд, затвор!!!!!
  • 6 Има

    8 0 Отговор
    милиардни грабежи и трябва час по - скоро да си в СЛИВЕН !
  • 7 До 5

    9 0 Отговор
    След Нова година Кьовеши ще се заеме с тях за кражби на еврофондовете..
  • 8 Точен

    6 0 Отговор
    Разплетена дамаджана.
  • 9 Брендолета

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Маргинал":

    Когато БИЗНЕСЪТ получи евросредствата директно както си трябва, тогава всичко ще е БИЗНЕС. Сега е само лозунги и плакатчета...
  • 10 Лост

    6 0 Отговор
    И каква война може да има, като накрая Борисов казва какво да стане. Поне той така си мисли.

    Коментиран от #11

  • 11 Б.Б.

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Лост":

    Като непослушни деца, съм ги затворил по стаите /министерствата/. Ако ги оставя, ще се избият.
  • 12 има ли значение

    5 0 Отговор
    тая има вид на избягала от психодиспансера
  • 13 Констатация

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мими":

    Няма никой от министрите, като "Сливенската пръчка" със собствен кмет в играта?
    Няма конфликт на интереси, само далаверки ,за по 1-2 милиона?
  • 14 chi

    4 0 Отговор
    Между министерствата може и да няма но между управляващи и народ има и то много сериозна!
  • 15 Министъркмет

    3 0 Отговор
    Каракачанското лоби -25000 гласа????
  • 16 Хлъц

    3 0 Отговор
    Тези са на принципа: След нас -и Потоп! Не искам да бъда на мястото на бъдещите управници.Ако ще- да сме избрали най добрите в Държавата. При опоскан,изгребан до дъното" хамбар" и борч неизплатим за десетилетия напред, и фокусници да наредим един до друг- все тая!Не ми се мисли,ако останат още един мандат.Ще разпродадат всичко коевто все още е държавно,или общинско до тухла и метър земя.Намериха му цаката- казват и концесия.Кой може да изгони дъндито да ни граби златото? Или франсето от столичната вода? Никой! Заложили са такива дългосрочни концесии,и убиийствени неустойки,че целия ни БВП не може да ги покрие.
  • 17 Гост

    3 0 Отговор
    Тази госпожа защо говори като ромка. Има доста неприятна и грешна граматика на говорене...
  • 18 Смешни

    3 0 Отговор
    Само разврат и тъпкане по джобовете .
  • 19 Т Анева и Пор

    1 0 Отговор
    ошанофф: Немаме проблеми свързани с водата, също като с къщите за гости.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове