Last news in Fakti

10 Декември, 2020 10:38 5 759 70

Проф. Коларова: Румен Радев иска да съживи интереса към себе си

  • румяна коларова-
  • румен радев

Всяка партийна формация сега знае, че има шанс за голям успех, но и за голям провал. Едва ли ще си губи времето в тълкуване и коментиране на тези заявки, които Радев е направил, коментира политологът

Проф. Коларова: Румен Радев иска да съживи интереса към себе си - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Президентът Румен Радев иска да влезе в политическия дневен ред. Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ проф. Румяна Коларова, съветник от екипа на президента Росен Плевнелиев.

Тя коментира предложението на Стратегическия съвет към президента Румен Радев за законови промени, които да осигурят ефективен контрол върху управляващите и търсенето на лична отговорност при техни провали.

„Предложените идеи са опит да се стимулира обществен дебат, който да върне в центъра на вниманието президента Радев. Опит да се съживи интереса към президентската институция, към Радев като политик, както и да се създаде платформа, която да компенсира липсата на възможност за пряка комуникация на хората и самия държавен глава. В момента няма толкова публични прояви, на които Радев да участва“, подчерта проф. Коларова.

Според нея обаче идеите са не само твърде общи, но в тях се търси по-скоро заявка за някакъв вид промяна.

„Радев иска по някакъв начин да влезе в политическия дневен ред, това е заявката на обявените документи. За мен представляваше загуба на време да се запозная с всичко онова, което беше публикувано на сайта на президентската институция. Това са шаблонизирани текстове, които са ми до болка познати. Големият въпрос е, има ли граждани и неправителствени структури, които ще направят усилия да се зачетат в тези документи. Парламентарната опозиция няма да направи такова усилие“, каза още проф. Румяна Коларова.

По думите ѝ това е протегнатата ръка на Румен Радев към извънпарламентарната опозиция.

„Но не съм сигурна, че задачите, които извънпарламентарната опозиция трябва да решава, са от такова естество. Това би било едно много хубаво начало преди три години. Сега идват в момент, когато политическата ситуация е много изострена и драматична. Всяка партийна формация сега знае, че има шанс за голям успех, но и за голям провал. Едва ли ще си губи времето в тълкуване и коментиране на тези заявки, които Радев е направил. Това е сериозна заявка за предизборна кампания, която да стъпи върху мрежа от политически активни неправителствени структури. Президентът Първанов имаше същата амбиция, но той я постигна с живи срещи, активна работа със социолози и чрез мрежа от видими фигури, които формират общественото мнение на ляво-мислещите избиратели“, подчерта проф. Румяна Коларова.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бен Хур

    15 32 Отговор
    Може, но без БСП

    Коментиран от #64

  • 2 Гойко Митич

    114 36 Отговор
    АБЕ ДУША НЕ МИСЛИ ЗА РАДЕВ,А ЗА СЕБЕ СИ КАК ТИ МОЖЕШ ДА СЕ СЪЖИВИШ И ДА ЗАПРИЛИЧАШ НА НОРМАЛЕН ЧОВЕК.

    Коментиран от #9

  • 3 Си ган

    57 101 Отговор
    Радев вече не е интересен на никой, дори и на жена му, няма вече безплатни екскурзийки в чужбина и седи като затворник в Бояна...дори и кака Кури го отписа....
  • 4 Тоя

    99 41 Отговор
    Е тая от зор вече заприлича на зомби ама защо не давате думата на нормални хора ами само на платени гадни неграмотници
  • 5 Перо

    99 47 Отговор
    Тази изкукуригала бабичка си осигурява старините, като платена политоложка от ГЕРБ. За всяго плюене по Президента и се плаща. Такива кукундрели създават общественото мнение.
  • 6 Ахахах

    97 44 Отговор
    Донкога ще ни заливате с дебилизмите на тая платена гербероидна кокошка?!

    Коментиран от #41

  • 7 Чук

    85 31 Отговор
    "Проф. Коларова: Румен Радев иска да съживи интереса към себе си"
    ... А твоят любимец ББ не иска, нали ?!
  • 8 В.В.П.

    80 26 Отговор
    Да не се чете,бивш съветник на бивш провален президент.. Всичко е бивше...В минало време..Там ,,,аутопсията,, ще покаже истината..,че Плевню,не плати лев данък на България,защото фирмите му са регистрирани в други държави...Млък..

    Коментиран от #19

  • 9 Хахаха

    82 27 Отговор

    До коментар #2 от "Гойко Митич":

    Тази застаряла усойница няма и надежда... Сляпото слугуване на мутрите е довело до необратими резултати - психически и интелектуални
  • 10 ПСР

    77 24 Отговор
    Тази,красива и чаровна физиономия от фотото,се активира периодически по определена поръчка.Антоанета Христова,Харизанов-също.Все Радев им е в устите-значи,е правдив човек.Даже и да не си му фен,може да се позамислиш.Чудя се,кога Баце,ще реши,да ги качи всичките тези,в дЖипката,за едно финално возене за наша сметка,преди Изборите.
  • 11 хамсал

    46 18 Отговор
    Тази е внучка на Васил Коларов.

    Коментиран от #30

  • 12 ТаУмВзе

    51 13 Отговор
    Тая изгучилата се смея яко когато ни я показвате. Само снимката е достатъчна. Кво президентче, кви чекмеджета и асфалт? Всичко замина по дяволите отдавна.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 иска ама писка

    31 71 Отговор
    Ехх ,разбира се ,че му се иска на Радевчето ама ... нЕма да го огрее. По тъп и ограничен егоист от него - не бЕхме виждали.

    Коментиран от #38

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Дядо Коледа

    70 22 Отговор
    Неуважаеми Коларова Вие говорите само глупости и обслужвате некадърното правителство на БМБ. Голяма грешка сте направили, че работихте при най слабият президент п........в
  • 17 Помпей..

    57 18 Отговор
    На бабката и дадоха ся 50 лв....за извънредно важния коментар...Аррее,бягай...
  • 18 Теодоро

    53 16 Отговор
    Поредната герберастка..к...а
  • 19 Червен имбецил

    24 55 Отговор

    До коментар #8 от "В.В.П.":

    Провален е сегашният....знае само един маршрут - Бояна - Дондуков, в месеца излезе веднъж да си прочете написаното и се прибере, само веднъж се показа по БНТ и позволи да му задават въпроси и за малко да се разплаче, никакви познания относно Конституцията и какви са му основните задължения, пълен провал, да беше останал военен да се оттегли в пенсия покрит с чест....
  • 20 GAME OVER

    25 61 Отговор
    Зеленчука Радев е пътник и никави реанимационни усилия няма да му помогнат. За него - играта свърши.

    Коментиран от #24

  • 21 Време ти е за пенсия

    50 12 Отговор
    Не се излагай повече с тези натегачества

    Коментиран от #53

  • 22 Ооооооо

    40 11 Отговор
    .... сладурана. От къде изпълзя и ти МА ?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Отговор

    29 4 Отговор

    До коментар #20 от "GAME OVER":

    Вместо да се огледаш и видиш в каква държава живееш - още си играеш на ФЕРБ - БСП, Левски - ЦСКА, сини - червени, президенти ит.н.
    Явно хазарта на Божков много ти е повлиял. А и си мисла, че това ти се случва от дивана ъ дома.
    Диванен революци0нер !!!
  • 25 Аспарух

    10 18 Отговор
    Кака Руми: За мен най успелият президент на българската държава е моето момченце-Росенчо! Щото аз имам заслуга за това,другите не постигнаха мечтите си-ами като не ме викат в кабинетите си...?! Нека,да страдат сега! Какво пък,сърдита съм им!
  • 26 Тази

    41 14 Отговор
    дъртофелница собствената и злоба ще я унищожи !!!
  • 27 кредо за кредит

    21 9 Отговор
    Проф. Кола(в)рова!
  • 28 А бе

    33 10 Отговор
    професори по лиз@не, дух@не, свирки и всичко друго, но не и в някоя наука! Хора без морал. Откровени измамници, само и само да се завъртят около шкафчето. (Тази специално е трябвало да се върти около шкафа преди 35 години - още преди демокрацията).
  • 29 Перо

    36 12 Отговор
    Още едно недоразумение в политиката. След Плевнелиев,този пореден “професор” от конвейра и неолибераст,трябва да се скрие в миша дупка и да не се показва повече!
  • 30 Факт

    18 3 Отговор

    До коментар #11 от "хамсал":

    То освен комуняги у БГ други няма!
  • 31 маргинал

    31 12 Отговор
    Бе тая мърла не беше ли "червена" или нещо бъркам ?
    Защо така се е наточила с/у Президента ?
  • 32 Аве Адолф

    14 27 Отговор
    По точно казано превратаджията прави поредния жалък опит за саморекламка , НО кой ли вече се сеща за него , след като вече отдавна той си е минало свършено ..........
  • 33 Анти Борисов

    31 9 Отговор
    Коларова , защо се изказваш от името на опозицията????Откъде си сигурна , че няма да се запознае с предложенията на Преезидента Радев??? Време е да се отеглиш от политиката !!!!Всъщност ти никога не си била независим полиник!!! Подлога си на Герб и оня с меките китки , който беше грешка в президентската институция!!!!!
  • 34 Крис51

    31 9 Отговор
    Продължавайте да каните нея, Христова, Буруджиева, Харалана и Харизана по разни тв студия, всеки ден, колкото се може повече. Щетите за ГЕРБ се трупат ли, трупат. Ако ги канят все по-често, гробарите може и да не помиришат парламента. Не познавам някой, който може да ги диша тези подлоги.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Един

    24 8 Отговор
    Профанка Коларова
  • 37 Банално тъпа и проста

    31 7 Отговор
    е внучката на бай Васил Коларов. Вчера я слушах по Фокус, тя и преди в СУ не е блестяла с някаква научна мисъл, но вчера толкова ъкъше и екаше, че чак стигна до Първанов, колко добър президент бил, особено през втория мандат. Ама той яко си ходеше на лов, и раздаваше медали и ордени, дори и на умрели, като си мислеше, че са живи. Цялата кохорта от властови подлоги са толкова жалки и нелепи в защитата на мафиота и хунтата. Нямат и никакви аргументи, фактите говорят в полза на достойния стратег и държавник Радев.

    Коментиран от #40, #47

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Точно така!

    28 9 Отговор

    До коментар #37 от "Банално тъпа и проста":

    Тая още преди да си отвори устата и ми е ясна,че започва с оплювките срещу президента...!Нека само веднъж той я качи зад себе си в един МИГ и ще напълни гащите,съживявайки с миризливи нотки интереса към себе си...

    Коментиран от #42

  • 41 Пенсионер

    14 11 Отговор

    До коментар #6 от "Ахахах":

    А до кога ще ни заливат с преписки от партийни доклади от соца? Съветнииците ги преписват, Радев ги чете,те го слушат и му ръкопляскат. Нищо смислено и адекватно.
  • 42 Истината

    12 21 Отговор

    До коментар #40 от "Точно така!":

    Къде го виждаш президента.Това е един фигурант на Божков.Иначе е един страхливец и нищо не работещ човек.Нещо да е направил за българите?!НИЩО!
  • 43 аз съм Веска

    2 8 Отговор
    ЩО !!! ТОЙ Е ИНТЕРЕСЕН МЪЖ...

    Коментиран от #44, #48

  • 44 Някой

    7 6 Отговор

    До коментар #43 от "аз съм Веска":

    Е като си Веска този ли фигурант искаш от-зад да те плеска?
  • 45 иво

    21 8 Отговор
    Тази Коларова е едно от кучетата лаещи в полза на Баце, като оня Харизанов и другия Томата Биков
  • 46 Киро

    5 13 Отговор
    За ония Мунчо от Дондуков ли става въпрос?
  • 47 Толкова

    5 7 Отговор

    До коментар #37 от "Банално тъпа и проста":

    много да изпишеш,за една руска подлога!!??!!??
  • 48 Интересен

    3 5 Отговор

    До коментар #43 от "аз съм Веска":

    нада ли изритан от всички жени!! Накрая бкп/бсп му ку пиха една....ама и тя избега!!!
  • 49 625216

    4 8 Отговор
    Майка му като го е родила му казала-върви да ставаш политик,и той като се напъна на стари години,херния ще му излезе,а че и младоженец стана.
  • 50 Горгонзела

    11 3 Отговор
    Баба Яга с герберска тояга,
    за изборите се стяга !
  • 51 Румяна !

    12 2 Отговор
    С герберска премяна !
    По добре да е пияна !
  • 52 Аз40

    14 2 Отговор
    Радев си е на политсцената откакто се кандидатира за президент. Не е преставал да бъде, дъртооо! И тази има "титла" професор, колкото Борисов генерал.

    Коментиран от #65

  • 53 Група гробари

    4 2 Отговор

    До коментар #21 от "Време ти е за пенсия":

    Поздравяваме я с песента "Чекаме те"
  • 54 Жалко за „Употребените хора”

    3 9 Отговор
    РУСКИЯТ ФИГУРАНТ НЕ МОЖЕ НИЩО ВЕЧЕ ДА СЪЖИВИ, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ТО ВЕЧЕ Е УМРЯЛО В ДЪШИТЕ НА ХОРАТА. ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП. САМО В МЕЧТИТЕ НА ОЛИГАРСИТЕ, КАТО УДАВНИЦИ ЗА СЛАМКА.
  • 55 Протестър

    3 3 Отговор
    Пъпеша със свинските уши освен да се прави на клоун друго не му остава. Стана за смях в България и Европа, затова му биха шута.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Оставчо

    7 1 Отговор
    ДОЛУ комунягата Бочко Бибочко Тиквочко!
  • 59 zevs

    5 1 Отговор
    коларова,СЪЩАТА СИ КАТО плевньо.ЧУДИШ СЕ КАК ДА СЕ ДОКАРАШ НА ЧЕКМЕДЖЕТО бойково,ЧЕ ДА ЛАПНЕШ НЕЩО-ЕВРО ИЛИ КЮЛЧЕ ЗЛАТО-КОЕ СИ ИЗБИРАШ?БАХТЪН ОТ ТАКИВА ПОЛИТОЛИЗИ.
  • 60 Нане

    4 0 Отговор
    Ама фитко първо се виж на кво мязаш и тогава приказвай. Злобата и завистта ти са като отрова. Ако се ухапеш сама ще се самоубиеш. Всички сте подлоги робуващи на дебилите.
  • 61 Марш!

    2 1 Отговор
    Склерозирала бабичка!
  • 62 Отврат!

    3 1 Отговор
    Погледнете им излъчването, на тая и другите гербаджийски подлоги - мазно, нагло, тъпо и нахално!
  • 63 оферта

    2 0 Отговор
    тъз прилича на мумия,която не би се съживила при никаи обстоятелства, но иначе лае в кервана на герб и ги възхвалява безочливо,излагацията й е тотална и фатална
  • 64 Боже тази

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бен Хур":

    Коларова , няма, няма и изтърси някоя глупост , да напомни и за себеси , да не би , да намалят ,комисионните ?
    Такива, като тази , вирус и Пандемия , не ги ли лови???
  • 65 А така

    1 0 Отговор

    До коментар #52 от "Аз40":

    Сипа му в "копанята", на това" Женско прасе" ,Професор!
    Баба ми , казваше едно време, че добрата свинкя, яде всичко!
  • 66 анонимин

    1 0 Отговор
    Поредната патка!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 ОТ БАРСЕЛОНА

    0 0 Отговор
    ОСТАВКААА ЗАТВООООООР
  • 69 протеста

    0 0 Отговор
    Коларова има ли още комисионни от суджуците или привършиха Кажи си няма да те забравиме да знаеш
  • 70 БЕЛЯНЕ

    0 0 Отговор
    ЗАТВОООООООООР
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове