Last news in Fakti

15 Декември, 2020 15:47 17 298 140

Иван Костов: Смъртността в България през 2020 г. ще бъде световен рекорд за десетилетието

  • иван костов-
  • заразени-
  • коронавирус-
  • смъртност-
  • демографска криза-
  • ваксиниране

Призовавам скептичните да премислят пораженията върху обществото ни и да се ваксинират. Животът е на първо място

Иван Костов: Смъртността в България през 2020 г. ще бъде световен рекорд за десетилетието - 1
Снимка: БГНЕС

”Прогнозите сочат, че през 2020 коефициентът на общата смъртност в България ще бъде между 1.74-1.78%, което вероятно ще бъде световен рекорд в статистиката на ООН за изминалото десетилетие на XXI век”. Това посочи бившият премиер на България Иван Костов в свой коментар, публикуван в сайта Mediapool.bg.

"Оценявам пораженията съвсем сбито и накратко само съобразно починалите в страната. Извън оценката остават други поражения: по-дълбокия от очаквания от правителството икономически спад на БВП; от влошаването на хуманитарната и социална обстановка; пораженията за самото здравеопазване, за образованието и за другите обществени сектори. Не е възможно тук да бъдат анализирани и оценени многопосочните поражения върху здравето на хората, дължащи се както на епидемията, така и на начина на нейното управление. Правя този опит за оценка, защото пораженията, дори така непълно оценени, трябва да се познават от участващите в обществения дебат", пише още Костов.

Ето и целия му коментар:

На 30 ноември директорката на "Демографска и социална статистика" в НСИ Магдалена Костова прогнозира общата смъртност през тази година да достигне 120-125 хил. души. Две седмици по-късно, на база отчетите за седмична смъртност, можем да очакваме, че вероятно числата ще бъдат между 121.2-123.7 хил. души. НСИ напомни, че средно в последните 10 години са умирали 105-108 хил. души.

За да стъпя на по-стеснена основа, прогнозирам показателя за 2020 на базата на коефициента на общата смъртност - 1.55% от 2019. Без епидемията от COVID-19 и при всички останали равни с 2019 година условия, починалите в 2020 би следвало да бъдат 107.7 хил. души. Вижда се, че страната ще загуби повече между 13.5-16 хил. души съответно при оптимистичната и песимистичната прогноза.

Прогнозите сочат, че в 2020 коефициентът на общата смъртност в България ще бъде между 1.74-1.78%, което вероятно ще бъде световен рекорд в статистиката на ООН за изминалото десетилетие на XXI век.

Надявам се последното угнетяващо обстоятелство да бъде прочетено и възприето:

от институциите, които твърдят, че управляват здравната криза,

от тези, които твърдят, че няма епидемия или че COVID-19 е обикновен грип,

от тези, които не спазват препоръчваните мерки за защита;

Очакваният мрачен световен рекорд още отсега показва недвусмислено, че у нас максимата на Георги Господинов: "Животът, глупако", не е убеждение на институциите и на обществото.

Прогнозата за починалите от COVID-19, базирана на двуседмичния им среден брой, показва около 8 хил. души в края на 2020. Заедно със 107.7 хил. се получава около 115.7 хил. души, починали вследствие на причините, действали през 2019 и поради епидемията. Следователно, могат да се очакват между 5.5-8 хил. души необяснени случаи. Т.е. такива, които се дължат на засега неизвестни причини. Необяснените ще бъдат между 169-200% повече, отколкото е прогнозата за загубите вследствие на COVID-19.

Институциите са длъжни да обяснят, на какво се дължи посоченото много по-високо нарастване на общата смъртност, отколкото това от епидемията.

Причините следва да се търсят в:

недостоверността на статистическите данни – възможно е да са починали повече хора от епидемията, отколкото отчита Единният информационен портал;

липсата на доверие в здравната система и в злополучни опити за самолечение;

дезорганизацията в болничното здравеопазване, което не е предотвратило летален изход от други заболявания, поне така, както е успявало да го прави в предните години;

лошият здравен статус на българското население в началото на епидемията, за който алармираха редица медици и чието подобрение така и не стана политическа цел.

Призовавам скептичните да премислят пораженията върху обществото ни и да се ваксинират. Животът е на първо място. Заедно с него прегръдката на близките ни, от която сме лишени вече толкова месеци.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 68 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай онзи

    165 42 Отговор
    браво статистик, а ти какво направи за да не е така?

    Коментиран от #27, #60, #113

  • 2 батко мафи

    227 50 Отговор
    Иван Българоубиец.Всичко е следствие на неговата политика!

    Коментиран от #28, #100

  • 3 селтак

    123 23 Отговор
    А ти кога?
  • 4 а бе кой си ти

    137 36 Отговор
    че си тръгнал да даваш ъкъл? Ти си никой, затова не се показвай. Пфу
  • 5 Директора

    181 35 Отговор
    Как не пукна и ти, гад! Съсипа милиони съдби!

    Коментиран от #68, #137

  • 6 Аз40

    116 24 Отговор
    Ехее! Наскачаха да призовават за ваксинация и птеродактилите на "нашенската демокрация". Начи е истина, вЕрвайте, боцнете сЪ!
  • 7 антрашпиц

    148 29 Отговор
    Как изобщо имаш куража да се появяваш бе унищожител 2000 ? Да таковам т...та м...а.
  • 8 Софиянски

    116 28 Отговор
    Иване, още ли си жив бре. Ама как ги клатихме простите българи.
    И свата не ги е клатил така.
  • 9 завод

    159 27 Отговор
    И ти като беше министър-председател,и при тебе смъртността не беше по-нискацингьооо! Пенсиите оряза,заплати намаляваше,и до сега не може България да се оправи от твоите нелепи решения и реформи,мястото ти е затвора,кучисинтакъв!

    Коментиран от #140

  • 10 Смъртността зависи

    60 5 Отговор
    От средната възраст на населението и средната продължителност на живота. В Сирия е 3 пъти по ниска от Гърция, в Палестина при никакво здравеопазване по ниска от модерна държава като Израел. Европейските страни са на челните места по смъртност. Бантустаните на последните
  • 11 синя зъбчатко

    98 17 Отговор
    Благодарение и на теб.
  • 12 Fate

    100 22 Отговор
    По голяма чума от краварската демокрация няма
    Доживотна каторга за тоя
  • 13 Уууууууухххххххххххх

    25 10 Отговор
    Мааааааааааааааааааааааааа........................ Д.
    Ааааааааааа
  • 14 Ефекта

    75 11 Отговор
    от масовата ваксинация ще е като този от масовата приватизация.С две думи народа ще прави като вятъра.
  • 15 xxl

    95 15 Отговор
    Боклук нагъл!
  • 16 За което

    66 5 Отговор
    сме ви благодарни на всички вас от последните тридесет години. Швейцарците си мечтаят да са България в Алпите.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Рошко

    72 14 Отговор
    На тоз му пожелавам и той да се включи в статистиката до нова година

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Костов

    37 15 Отговор

    До коментар #18 от "Рошко":

    Че аз отдавна съм в статистиката, ама на билионерите.
  • 21 Този

    56 9 Отговор
    е патладжан но от специалния "Боянски" сорт.
  • 22 Ива

    58 13 Отговор
    Първо Ти БОКЛУК
  • 23 ДжафДжаф

    90 12 Отговор
    Костов само е пропуснал да добави, че държавата през 2020-та е същата каквато той я остави през 2003-та. Здравеопазването също продължава да е функция точно на неговите риформи, да не говорим за миграцията и тотално застаряващото население. Всъщност след като сме държавата с най-бързо застаряващото население е нормално да сме шампиони и по отношение на смъртноста, при което с всяка изминала година коефициента на смъртност, за който той повтаря няколко пъти е логично да се покачва без това да има някаква връзка с ковид!! Казват, че повечето хора усещат, когато наближава края! Дали пък и Костов не е почувствал нещо, след като така здраво се е захапал със статистиката за смъртността!? Алилуя...Човек, колкото и да краде, все някога му идва края...
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 От къде

    87 13 Отговор
    Изпълзя това влечуго?
    Как пък всичките сте компетентни,ама нищо не направихте докато бяхте на власт.
    Айде млъквай и се прибирай в бункера си.
  • 26 Ива

    68 13 Отговор
    И да вземиш да се скриеш достатъчно мизерия сътвори
  • 27 Край

    35 6 Отговор

    До коментар #1 от "бай онзи":

    нави ме-)) След този призив и малкото съгласни ще вземат да размислят.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Да знаеш

    76 16 Отговор
    Разсипнико, дядо ми и на смъртния си одър хем те псуваше, хем те кълнеше до девето коляно!

    Коментиран от #51

  • 30 ЛЛЛ

    64 16 Отговор
    Този как не го е срам да се показва
  • 31 Даа

    51 18 Отговор
    Иван Костов може да е всякакъв..... Но каза големства истина- ДПС е проклятието на България ! Точно тази партия е винаги във властта явно или скрито както сега.... ДПС бяха първо в коалиция със СДС под общото име ОДС.. После бяха с БСП, после със НДСВ, после след едно кърджалийско кафе между Местан и Борисов, ДПС свалиха и Орешарски.... Сега са на власт повече от всякога- държат всички ключови постове в държавата и са подчинили тотално управляващите..... А иначе, вервайте, че са опозиция....

    Коментиран от #56, #58, #59

  • 32 0сд09сц

    71 13 Отговор
    Благодарение на теб, Иване! На теб и на подобните ти сме на тоя хал. Ама никой не ни е виновен, Ние сме тия, дето скачаха като шебеци по площадите и "за Бога, не купувхме...".
    Ние не сме забравили и не сме измрели още. Може пък и да се обърне палачинката и да ви потърсим сметка за това ,че продадохте Родината ни и животите ни!
  • 33 неверници

    23 25 Отговор
    а що му не вярвахте на мутафчийски?

    каза ви ще яко ще се мре, ама тук само безсмърни и те нямали да мрът
  • 34 Циганин

    66 13 Отговор
    Абе Иване ти загроби Б-Я, УНИЩОЖИ промишленост,здравеопазване,образование,земеделие и т. н. скрий се и не се показвай.Ти си за затвора.....
  • 35 Нимал

    24 11 Отговор
    Къде бил експертът...
  • 36 Защо?

    45 3 Отговор
    починалите от ковид са само обикновенни хора? Единствено се сещам за един ирански генерал. Тръмп, Борис Джонсън, толкова ли са жилави бе?

    Коментиран от #70

  • 37 !!!?

    25 12 Отговор
    Яко се мре, ама Андрешко продължава да вика - бал съм му м@м@та, не спазва хигиена, пуши и си пие шльоковицата !!!?
  • 38 Браво

    15 29 Отговор
    Браво Костов народа при теб живееше пари имаше всичко наркотици кражби живот си живеехме а сега само чекмеджета ...

    Коментиран от #91

  • 39 Маргинал

    28 12 Отговор
    Този Буклук нали не ни говорише. Да не ние простил вече.
  • 40 ГАРГАНЕЛ

    46 12 Отговор
    Когато и да Те обесят все ще е късно!
  • 41 tester1

    39 8 Отговор
    След като Запада ни "освободи" преди 30 г., няколко клики окупираха различните бизнеси в България. "СДС" (разбирай Запада) завзеха здравеопазването и образованието на 100 % и всеки може да си извади изводите към момента. Някои хора си мислят че не върви от некадърност и алчност, но не са прави- съвсем целенасочено е.
  • 42 4968

    23 28 Отговор
    Като Ви чета коментарите ..... ми става ясно защо сме на този хал.. виждате максимум до цигарката в ръката ви.. другото е мъгла...

    Коментиран от #86

  • 43 Centurion

    54 10 Отговор
    Този и той искочи от нафталина да говори глупости.Смъртността е в нормалните граници.106/108 хл на година.Няма да са 120 или повече за да се отчете ръст.А за високата смъртност и лошото финансово състояние на възрастните до голяма степен вина носи лицето Иван Йорданов Костов!Унищожителна и грабителска приватизация!!! Продадено активи за 28 милиарда,постъпили в бюджета по малко от 2.5 милиарда лв.Догоеора с Контур Глобал за Мариците го подписа той три дни преди да отстъпи властта, ня онзи Мадридски парцал,кой знае защо представяш се за Цар!!!Два примера:
    Соди Девня,продаден на Соловей ,с извънпривстизсционно споразумение за инвестиция от 80 $ милиона в инфраструктурата извън завода в рамките на 5 години.Нито цент не е и вестирсн! Най модерният завод за преработка на царевица в Разград сега Амилум,построен за 370 милиона $ продаден за 60, постъпили 34 милиона.
    Монополно стратегическо предприятие "Каолин" Фалшиви опити за преговори с Белгийската "Сибелко",после с Испанци пак "провал ",за да могат да представят нещата,че никой не го иска,и правим РМД(Разбойническо Ментърджийска Приватизация) така крадем префприятието.Да не отварям дума и за Сапио,и за фондациите (перачници) на Елена Костова и Ева Соколова!
  • 44 българка

    55 13 Отговор
    Изпитвам такава ненавист към този продажник и унищожител на нация и държава, че не мога да намеря подходящите думи. Тези, които знам, не са достатъчни.

    Коментиран от #83

  • 45 Гост

    34 10 Отговор
    Този още ли е жив? Кой толкова ни го набутва отново. Търпението ми се изчерпва и ще прелее чашата. Видяхме неговата прозрачност и да се скрие там където и слънце не огрява.
  • 46 Костов може да има десетки грехове, но

    18 21 Отговор
    анализът му е много точен в случая. Въпреки, че макар и добре и аргументирано мнението му е просто вярна констатация, но не посочва конкретни решения. Умните хора умеят да разсъждава и да се изразяват добре и това си личи. Нищо, че не го харесвам Костов. И че смятам, че приватизацията в България беше извършена прибързано, погрешно. И че много предприятия трябваше да бъдат спасени, а не ликвидирани.
  • 47 МИШ

    22 6 Отговор
    Баце, от тая година остават 16 дни,по колко души,ще умират на ден та да станат 123-125 хил.души?Това бройките и числата ги немате за нищо,ама това не са пари,къде 10 там и20 млн.да откраднете.А,вземете един лист и химикалка и посметайте малко,па тогава говорете.До днеска колко са общо или това нема значение.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Шопо

    46 8 Отговор
    Костов - РОМЪТ -МАРОДЕР ,който унищожи България !!!
  • 50 Дедо Грую

    33 8 Отговор
    Ааааа на тебе сме ти яли попарата. Твърдо НЕ щом ти агитираш. Само глупакът си повтаря грешките. Герберастите щом са опряли до такъв отпадък като м@вър@, означава, че положението с боцкането е много зле. Хората не са глупави както им се иска и нямат доверие на престъпниците. Халал да са им ваксините на иззедниците и да си ги праснат , даже и на цялата им поганна рода.
  • 51 ГЕНЧО

    6 12 Отговор

    До коментар #29 от "Да знаеш":

    Те,дъртите комунисти тъй правиха.
  • 52 Тоя Затвори Цигарената в Хасково,

    36 9 Отговор
    Хората бяха принудени да си търсят работи по чужбините.Много заминаха с целите си семейства.Поредния Българоубиец!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Онзи

    28 9 Отговор
    Положението явно е от зле по-зле за евроатлантиците,щом изкараха всички антибългари като панайрджийски маймуни.Вижда се какви са медийте и колко струват.Дано не хванат венерическа болест от тази проституция.
  • 56 така така

    12 7 Отговор

    До коментар #31 от "Даа":

    ДПС въздигнаха Орешарски т*п*ко.
    ХА ХА ХА
    Орешарски беше техен човек.

    Коментиран от #75

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Напомнително :

    17 8 Отговор

    До коментар #31 от "Даа":

    Костовмангала, като се усети, че заради грабителското му управление народът ще гласува масово за Симеон уреди регистрация на две реално несъществуващи партии с почти същото име като на НДСВ, за които гласуваха над 5% от хората. И заради това на НДСВ не му достигна малко за пълно мнозинство в парламента. Но въпреки
    мръсния номер Симеон предложи на Костов да направят каолиция със СДС, но той отказа, защото бил обиден на народа за загубата на изборите ! По този начин дори след като падна от властц.иганина oтнoвo "допринесе" за доограбването на българите, защото Симеончо не посмя да предложи на БСП и си даде г.ъза на ДПС, което с мерак ce нaмърдa и в държaвнaтa влacт ! И нe cтигa, чe крaдяхa якo прeз мaндaтa нa Caкca нo и прoдължихa чaк дo cрeдaтa нa 2009 г., зaщoтo и продажното БСП с лидер СерГейчо ги пoкaни нa държaвнaтa coфрa !!

    Измиcлeнитe пaртии c пoдoбни нa НДCВ имe ca нa 6-тo и 7-мo мяcтo !
    Чacт oт рeзултaтитe oт пaрлaмeнтaрнитe избoри 2001 г.:
    1.Нaциoнaлнo движeниe "Cимeoн Втoри"(НДCВ) - 42,74 %
    2.OДC - 18,18 %
    3.Кaoлиция зa Бългaрия - 17,15 %
    4.ДПC - 7,45 %
    5.Гeoргьoвдeн-ВМРO - 3,63 %
    6.Кaoлиция "Cимeoн II" - 3,44 %
    7.Нaциoнaлнo oбeдинeниe зa цaр Cимeoн Втoри - 1,7 %

    Коментиран от #122

  • 59 гост

    11 2 Отговор

    До коментар #31 от "Даа":

    Само да припомня че С.Д.С. я създаде и регистрира !!!!!!!!!!!!
  • 60 Когато фактите говорят

    11 6 Отговор

    До коментар #1 от "бай онзи":

    49 седмица на 2019 година починали 2096 човека. 49 седмица на 2020 година починали 4024 човека в България.

    Коментиран от #77

  • 61 Мохамед

    24 5 Отговор
    И за това трябва да благодарим на Теле, защото ти си този, който направи от болниците КЛАНИЦИ за хора!

    Очаквай благодарностите, които тепърва предстоят!
  • 62 Оооо,изверге

    26 10 Отговор
    А разкажи малко как са ти заводите в Италия?
    Успяхте ли да стигнете милиард окрадени от бг.данъкоплатец и изпрани парички с пешо-коня...а може би сте го минали милиарда.
    Кажи бе,бащице на организираната престъпност и създател на държавата абсурдистан.
  • 63 гост

    13 4 Отговор
    Началото беше поставено в края на 90-те!Жътва е...
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Седесар

    33 6 Отговор
    Човекът който ПРЕДАДЕ И ПРОДАДЕ мечтите ни за справедлива и богата България за лична изгода!
  • 66 статистика

    11 2 Отговор
    100,475 са починалите в България до днес - 15,12.2020 година.
    До края и остават 16 дена . Като разделим 21 700/най-ниската прогноза/ на 16, ще получим 1481 човека. ДНЕВНО. След като официално се съобщава за 150 умрели с или от ковид, ОСТАНАЛИТЕ ОТ КАКВО УМИРАТ?

    Коментиран от #72

  • 67 Васил

    23 1 Отговор
    Благодарение на погребална агенция ГЕРБ
  • 68 Да де

    18 8 Отговор

    До коментар #5 от "Директора":

    Сега за това трепери. Не му се иска да умира, като живее в лукс с заграбеното и призовава ваксинирайте се, но вероятно изпуска медийно да добави ваксинирайте се овче, за да не ме зарази някой от вас мръсни и тъпи бедняци.

    Коментиран от #124

  • 69 Бари

    10 5 Отговор
    Лъже !!! Смъртността в България до ден днешен е 100 000 . А до края на годината остават две седмици .
  • 70 И не само

    24 2 Отговор

    До коментар #36 от "Защо?":

    Бойко и Корнелия също са жилави, докато например един приятел на 37 години си замина. Подозирам, че им дават някое скъпо лекарство, което за масата го няма и без връзки и пари ти вливат основно масови медикаменти колко да изкара организма сам болестта и кой оцелее оцелее който не оцелее влиза в статистиката и освобождава място за следващия.
  • 71 Така си е

    20 1 Отговор
    Мутрокомуниста и неговия ГЕРП поставиха рекорда !
  • 72 Когато фактите говорят

    6 2 Отговор

    До коментар #66 от "статистика":

    16 по 4000 равно на 64000 човека. Общо 164 000 починали в България за 2020.
  • 73 Когато фактите говорят

    9 2 Отговор
    Напишете смъртност в България в гугал и ще получите резултатите на НСИ по седмици и с графики.
  • 74 Когато фактите говорят

    7 3 Отговор
    Живородени деца за 2020 година 51 000 бебета. Предлагам да внесем 1 милион индийци. За да се справим с демографската катастрофа .
  • 75 До така така

    22 2 Отговор

    До коментар #56 от "така така":

    Тъпачката не си ли ти ? Нима ви е толкова къса паметта ? ДПС наистина свалиха Орешарски след договорка между Лютви Местан и Бойко, след като двамата пиха кафе заедно в Кърджали. Разбрали са се, връщат ГЕРБ във властта, а ДПС ще дърпа конците, като се прави уж на опозиция за прах в очите на хората... А всъщност реално управляват цялата държава и съд и прокуратура и МВР и медиите и банковата система, всичко държат ДПС.... Те са на власт повече от всякога...
  • 76 1111111112222

    16 1 Отговор
    За миналата година са починали 108 хил. При население 6,5 милиона колко са 1,6 % - са 115 хил. Колко от тях ще са починали ОТ ЛИПСА НА ДОСТЪП ДО ЗДРАВЕОАПАЗВАНЕ ? Според мен поне 20 на сто
  • 77 1111111122222

    7 3 Отговор

    До коментар #60 от "Когато фактите говорят":

    Виж статистическите данни, Не говори измислици
  • 78 Sts

    10 3 Отговор
    Иван Костов ......без думи!
  • 79 Рибарче

    22 8 Отговор
    Тоз копанар изпродаде България защо не е в Белене :(@ срам ме е че съм Българин да ме управляват копанари и сега турци @
  • 80 Балъка BG

    21 8 Отговор
    Още един крадлив българоубиец се прави на шаман!
  • 81 chi

    27 8 Отговор
    Ако имахме държава този от много отдавна щеше да лющи наровете! Има най-голяма вина за разсипването на България!

    Коментиран от #88

  • 82 hmhmhm

    22 8 Отговор
    Идиот долен - ти постави началото на това еднопосочно гмуркане и разграбване, опропастихте хубавата държава - да се задушите в парите си ...
  • 83 Мила

    10 8 Отговор

    До коментар #44 от "българка":

    А замисляте ли се защо нищо не се промени последните 10години и затова ли костов е виновен?той поне има мозък а сегашните и това нямат! По страшно е да те управляват прости и ограничени хора. Но сами сме си ги избрали. Но най страшно е когато някой каже : ами то няма кой, другите ще крадат повече. Но защо трябва да се краде и да не се носи отговорност. Жалко, само тролове...
  • 84 Matrix

    13 0 Отговор
    Обръщам се към всички грамотни и неграмотни. смъртни случаи от всички години преди това. погледнете в реално време какви са данните от статистиките всичко е една голяма лъжа всички статистики сочат че няма никаква промяна в смъртността и това не са мои измислици а си има официална статистика. Countrymeters. Bulgaria. хора осъзнайте се до момента са починали малко над 100 хиляди души в Швеция починалите са малко над 90 хиляди души тая година. Вероятността да стигнем до 104 105 хиляди души. Нормалната смъртност е около 108-110 000 души. интересно Е как ще ги докарат до 108 1100000 хиляди души които обикновено умират всяка година. Събудете се пече една страшна огромна лъжа погледнете кънтри метърс. Не правете глупости и не вярвайте на лъжците! проверил съм всички статистики за последните години проверил съм статистиките в Швеция Франция Англия Канада Иран никъде няма промяна единствено в Иран има 2000 души повече което е абсолютно нищо за една 90 милиона държава. Много ви моля хора !Осъзнайте се! Загубих прекалено много за да си спестя тия думи които казвам. предайте на всички да гледат кънтри метърс А там са данните в реално време, а не да слушат глупаците които ни лъжат!

    Коментиран от #98

  • 85 Седесар

    20 6 Отговор
    Как не те срам да се показваш боклук.
  • 86 Айде бе

    9 7 Отговор

    До коментар #42 от "4968":

    Първото мнение 42-ро поред, с което съм съгласен! Мислех си, че разумните и образовани сме малцинство, ама не вярвах, че сме под 3%! Кого ли ще изберат да ги спасява пак, след като макроикономист не ги устройва, а простакът Живков им е "тато"?
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 И аз да кажа

    10 19 Отговор

    До коментар #81 от "chi":

    Коя България е разсипал- Лукановата и Виденовата? Като ви чета клетвите, сякаш сте дошли от космоса и не сте били тук през 90-те! Аз пък помня инфлацията, как изнесоха житото и пак се появиха опашките за хляб, как се молехме за визи и чакахме пред западните посолства! Нямам никаква лична причина да съм доволен от Костов, но идеално помня къде ни бяха натикали другарите- те затова дадоха властта, защото катастрофираха отвсякъде! Жалко е, защото който няма ум да помни и оценява фактите, повтаря и повтаря грешките си!

    Коментиран от #90, #102

  • 89 Щерев

    4 4 Отговор
    я тоя от де изпълзя и да каже нещо умно
  • 90 Синоптик

    16 6 Отговор

    До коментар #88 от "И аз да кажа":

    И тоя Гаргамел още дава акъл вместо да е в Затвора
  • 91 Йордан Илиев

    9 0 Отговор

    До коментар #38 от "Браво":

    Да имаше Вис, СИК и Мултигруп. Рекет и Власт на Мутрите.

    Коментиран от #101

  • 92 незнайко

    20 4 Отговор
    Затова ли нямаме ИСТИНСКИ домове за стари хора ? Какво трябва да се преосмисля ? Всичко започна след 1990 година !!! ВСИЧКО ДЪРЖАВНО ДА СТАНЕ ЧАСТНО !!! Какво стана сега ??? Мафията управлява и си има държава !!! Направо не мога да го гледам.
  • 93 Гост

    12 5 Отговор
    Пилците се броят този път напролет /2021 г. март преброяване на населението/. Заради такива като тоя - синкавия, България се стопи.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 No SDS

    17 6 Отговор
    Бивш СДС лидер, дето е герб основа. Боклук, да пукне дано. Костов унищожи Бъкгария.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Мила

    1 1 Отговор

    До коментар #84 от "Matrix":

    И аз така си мислех но всяка вечер проследявах Точно в 12 показва една и съща число истинската статистика е в Националния статистически институт последните две седмици погледнете и ще видите каква е разликата е огромна смъртността наистина е два пъти по-голяма от миналата година по същото време обаче за същия месец
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Текумзе

    13 4 Отговор

    До коментар #2 от "батко мафи":

    Тоя продаде България за жълти стотинки на близки "бизнесмени" и братовчеди. Ей дебил е тоя, с какви очи се показва
  • 101 Баце

    11 0 Отговор

    До коментар #91 от "Йордан Илиев":

    То и сега си има СИК ...но с бели якички. И тиквата разбира се
  • 102 Байо

    9 4 Отговор

    До коментар #88 от "И аз да кажа":

    Да тия преди него ни натикаха в калта. Но тоя синкавия неуспелият комунист направи разграбването.
  • 103 Рори

    5 4 Отговор
    През ноември 2020 има 16000 починали , а в ноември 2019 са били 8000. Или двойно увеличение , 8000 души повече смъртни случай само за месец , а пандемията е в началото си, данните за декември ще са подобни. Загубите само за от два месеца от безхаберието на Тиквата са колкото през Балканската война. Неслучайно безпрецедентно от години пропагандата , за да замаже и крие провала почна да ни набеляза външни врагове и занимава цял ден с новини за Македония и цар Самуил.
  • 104 Дедо

    7 1 Отговор
    За Костов ясно обажда се от нафталина . Въпросът е трябва ли Борисов и бившият му министър бай Киро да бъдат съдени за нарушение на конституцията и това че не осигуриха безопастни условия за живот в страната . Това е форма на масово убийство на собственото население и като се прибави изказването му за лошият материал показва идеология.
  • 105 мунчо

    5 5 Отговор
    ТОВА НЕ Е ЛИ ЧАСТ ОТ ТВОЯТА ПОЛИТИКА А Г-Н КОСТОВ.
  • 106 Така ли

    8 4 Отговор
    Че ти беше един от тези дето го започна тоя геноцид! Каквото си сторил, дважди да ти се връща
  • 107 Денис

    6 4 Отговор
    замислете се -това и брилянтен анализ -официалната статистика няма да го отчете
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 666

    4 3 Отговор
    и на какво се дължи това.....а? Или - кой не скача е червен,а строителю на съвременна България? Крадец долен
  • 110 Сашо

    9 6 Отговор
    Г-н Костов на вас от кога Ви пука за народа, за здравето му, за бъдещето му?През 2000 пукаше ли Ви?Та Вие сте основния виновник за днешното състояние на държавата.Вие съсипахте и убихте стотици хиляди животи и отнехте бъдещето на милиони българи.
    Вие сте отговора на въпроса кой е виновен за проблемите в България и днешния хаос - Иван Костов на 100%.
    Как не Ви е срам въобще да се показвате.Вие сте направили повече мъка и беди от ковид вируса.
    Надявам се,че четете и да виждате отношението на целият народ към вас - всичко се връща помнете!
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Има ли безработица?

    3 3 Отговор
    Колко фабрики продаде на Банев?
  • 113 Jack Bauer

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "бай онзи":

    И този дърт мафиот трябва да замине на "почивка" в Белене.
  • 114 Калоян

    7 2 Отговор
    Предлагам ваксините предназначени за божественият български народ ,да бъдат дадени на политическите-проститутки като Костов и сие ,както и на техните семейства ! Нека сме сигурни ,че ще са здрави още дълги години ,и ще харчат откраднатите -кървави пари от българският велик народ ! А доколкото до нас българите - бог ариите ,ние ще се справим и без ваксинациите на сатаната бил Гейтс . Ние ще се уповаваме на бог и със силата му ще преминем успешно и през това , измислено скалъпено ,анти-човешко ,,вирусче"- ПЛАНдемията ковид 19 !
  • 115 Българин

    5 5 Отговор
    Благодарение на този човеко-подобем предател и българоубиец ,ние българите плащаме ток 200 пъти по-скъпо отколкото трябва ! Сатаната Иванчо Костов както и всички мекерета ,и тяхните покровители и началници - САТАНИСТИТЕ - СВЕТОВНИТЕ ЦИОНИСТИ (ОТ ДЪЛБОКИТЕ ДЪРЖАВИ ) ,трябва да внимават много ,защото не се знае кога БЪЛГАРСКИЯТ ЛЪВ ще направи първият си скок !
  • 116 ПАПАЗ

    5 6 Отговор
    ДОЛЕН МРЪСНИК КОЙТО СЪСИПА ДЪРЖАВАТА .ПРОКЛЕТ БЪДИ.
  • 117 kova4a

    7 4 Отговор
    Цяло чудо е,как този господин,със сините венци е още на свобода...И да не се изказва неподготвен,защото гледам статистиката от последните 10г.Смъртността в Бг и за тази година НЕ надхвърля стойностите от предишните,даже е по-ниска от някои години.Между 82 хил и 85хил души.За кво говори този антибългарин?
  • 118 Иван

    3 2 Отговор
    Ромите ще оцелеят, така че ти не се притеснявай
  • 119 Лейди

    5 5 Отговор
    Ти Костов, нямаш право даже да се показваш, а още по-марко да се изказваше.
  • 120 петър

    4 4 Отговор
    Този няма правото да говори въобще. Защо му давате думата?
  • 121 Прогнозите сочат

    2 2 Отговор
    Прогнозите, Костов, недвусмислено показват, че скоро ще ти бъде много спокойно, хладно ( и тъмно) с ухание на хумус.
  • 122 Стефан

    6 1 Отговор

    До коментар #58 от "Напомнително :":

    Ако имаше поне малко гънки щеше да погледнеш отвъд писанията на мадам В и една сюрия ДОНОСНИЦИ, старата ДС докара Симеон с една едничка цел да бутнат Костов от власт, ако ти си на власт и аз искам да участвам в изборите ще поискам да направим ПРЕДИЗБОРНО споразумение да управляваме заедно, това не стана , а ако можеш да се сетиш още на пресконференцията на ДПС Доган каза че те са ЕСТЕСТВЕНИЯ съюзник на НДСВ, тези дъвки дето ги разтягаш са за по простите хора, а колкото до политика Костов то той не лъжица за твоята уста, завари ФАЛИРАЛА държава, не една банка ами над 20 банки бяха фалирали и прибраха парите на фирмите и хората, инфлацията беше над 3000 процента, не помниш ли за колко кратко време станахме милионери, но само на хартия, не помниш ли групировките които крадяха пари като / застрахователи / не помниш ли че през митниците можеше да пренесеш и десет тона наркотик ако имаш хора на високи постове, цялата контрабанда се отчиташе на тези куки, всеки управлявал държава е допускал грешки и корупция, но сега сме в ЕС и НАТО благодарение на служебното правителство на Софиянски което АВТОМАТИЧНО след като пое властта даде заявка за преговори, не ми се пише , но ще ти кажа, МИСЛИ САМОСТОЯТЕЛНО, претегляй фактите и си прави изводите, ако не можеш то ТОГАВА журналиституките ще ти кажат кое е правилно и кое не, а те милите са на 111 место по СВОБОДА на словото.
  • 123 Иван

    7 6 Отговор
    Абе, Иване повечето, който умират са следствие на твоята пенсионна политика. С колко намали пенсиите бе черньо.
  • 124 Леле каква тъпотия

    3 1 Отговор

    До коментар #68 от "Да де":

    Съвсем изтрещяхте хора. Костов може да живее спокойно при много по-нисък риск от зараза от 95%от вас. И да се премести, в която държава си пожелае. Ако иска и защитен бункер може да си позволи. И за него 100%ще се намери място в елитна болница ако му се наложи. Е, нито по-млад, нито безсмъртен ще стане. Дано не ви чете бисерите тук. Че ще умре. Ама от смях.
  • 125 Психатър

    4 5 Отговор
    Откога този бивши полуидиот и настоящ пълен такъв, започна да се изявява и като врачка!!!? Явно е изхарчил паричките, които му подхвърлиха, за да съсипе държавата и сега обикаля по медии и издателства да изкара някое левче срещу тъпотии.
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 30додинигурбет

    4 1 Отговор
    Като Ви чета коментарите ..... ми става ясно защо сте на този хал.. виждате максимум до цигарката в ръката ви.. другото е мъгла...
    и после се питате кои ми СрА ф гащите ????
  • 128 Грую

    3 3 Отговор
    То е и благодарение на политиката на СДС, която водихте и младите се изнесоха в чужбина , а тук останаха възрастните да мрат и ако си забелязал, откъм гробища се развива държавата най-добре и при тази пандемия пък това развитие съвсем ескалира и си прав, че в момента кривата на стохастическата величина на смъртността се намира в горната висока част с голям брой.

    Коментиран от #135

  • 129 Др Дре

    1 2 Отговор
    ДА , БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПРОСТАЦИТЕ ОТ ПЛОЩАДА ....
  • 130 Бире

    3 4 Отговор
    Надяваме се и ти г-н Костов да попаднеш в тази статистика за световен рекорд.
  • 131 Анонимен

    2 5 Отговор
    И този кво се прави за такъв, какъвто не е. Преди него бкп обра парите на народа. Костов през 1998/на 03.01.1999 изхвърли от предприятия или фирми млади майки с малки деца. Бойко е най малкото зло, че ви остави всички да крадете до насита. Много по малкото зло е Бойко Методиев Борисов колкото и да го плюете, така виждам нещата окончателно. Може да е с русия, може да е с Турция, може да е едновременно и с ЕС, и със САЩ. Лошо има ли. Кво кавичките бре комунисти, ляво, дясно, център. Трябва паметник да му издигнете, че на негов гръб си поживяхте охолно. А не да ми се въртите ту натам ту нататък.

    Коментиран от #134

  • 132 ГЕРБ=БСП

    5 2 Отговор
    За мен е нормално, най-застарялата нация в света да е с най-висока смъртност. Стъкмистиката на Костов защо съобщава само броя на починалите, без да съобщава каква е средната възраст на починалите. Ако средната възраст на починалите е 35-45 години е трагедия, ако е 75-77 години си е нормално. Това си е природата на хората умират като остареят и няма нищо страшно. Така е от хилядолетия, а пък хората не са изчезнали. Трябва да се освободи място за идващото следващо по-младо поколение.
  • 133 Гост

    3 6 Отговор
    ТОЯ Е ЗА ПАНДЕЛАТА.....УНИЩОЖИ И ПОДАРИ ПРЕДПРИЯТИЯТА КОИТО БЯХА ПЕЧЕЛИВШИ....НА СВОИ ХОРА.....ЦАТВОР ЗА НЕГО И КОМПАНИЯТА МУ......
  • 134 ГЕРБ=БСП

    3 0 Отговор

    До коментар #131 от "Анонимен":

    Не всики са като тебе Анонимен, които си поживяхте и при Живков, и при Луканов, и при Сакскбургодски, и при Станишев, и при Борисов. Има и такива, които цял живот мизеруват, за да си "поживеят" такива като теб.
  • 135 ГЕРБ=БСП

    6 2 Отговор

    До коментар #128 от "Грую":

    Младите са в чужбина не само заради управлявалите ни последните 40 години мошеници и некадърници като Тодор Живков, Жан Виденов, Сакскобурготски, Сергей Станишев ... Но и заради дебилните гласуващи "червени" бабички. Така, че тази статистика е добра за сегашните младите. Държавата се изчиства от наивните дебилни "червени" бабички.
  • 136 ФАКТИ

    1 0 Отговор
    КРАДЦИТЕ ПЪРВИ. МАГИСТРАЛАТА ДО ПЕТРИЧ ЦЯЛАТА Е В СКЛАДОВЕ И ХОТЕЛИ ПОД ИМЕТО " МАНТАРА" .И ТАКА В ЦЯЛАТА СТРАНА.
  • 137 Факултету

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Директора":

    Ние бате тъй лесну не умираме . Бравос на нашия Ванка ний са гурдеим чи министаро стана и как ви съдра кожиците а ?
  • 138 ЛЕНИН

    2 2 Отговор
    Много МАЗЕН
  • 139 Боклуци за БСП

    1 2 Отговор
    Обесете го тоя с натъпкани пари в устата
  • 140 Варна

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "завод":

    Пенсиите орязал? Те бяха по 3 долара пенсиите, когато той дойде на власт. Май го бъркате с Жан Виденов и Виденовата зима. Мръсни тролчета, големия му грях е, че не извърши лустрация, иначе икономически е най-успешното управление без никаква конкуренция.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове