Last news in Fakti

16 Декември, 2020 15:15 10 011 147

НОЩ предложи на Борисов удължаване на мерките, ето докога

  • удължаване-
  • мерки-
  • епидемия

Идеята е действащите противоепидемични мерки, въведени на 27 ноември 2020 г., да продължат да действат до 31 януари 2021 г. с някои изключения

НОЩ предложи на Борисов удължаване на мерките, ето докога - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Действащите противоепидемични мерки, въведени на 27 ноември 2020 г., да продължат да действат до 31 януари 2021 г. като изключения да бъдат направени за учениците от 1 до 4 клас, детските градини и местата за хранене към хотелите.

Това предложиха здравният министър Костадин Ангелов и членовете на Националния оперативен щаб на работно съвещание при министър-председателя Бойко Борисов.

Още миналата седмица премиерът изиска от НОЩ да подготви доклад за ефективността на противоепидемичните мерки и експертно становище за тяхното действие предвид актуалната обстановка с COVID-19, пише Блиц.

„Обществото очаква от нас в следващите дни да бъде информирано и то своевременно какво възнамеряваме да правим на базата и то единствено и само на медицинската експертиза - според броя на заразените, на оздравелите и др.“, заяви в началото на съвещанието министър-председателят Бойко Борисов.

Здравният министър докладва, че за една седмица броят на излекуваните българи от новия вирус е 18 907 души. „Другото положително като резултат от въвеждането на мерките е, че заболеваемостта в страната спадна и вече е под 600 на 100 000 души население. Нямаме области, оцветени в черно, където тя е над 1000 на 100 000 души“, изтъкна министър Ангелов.

Въпреки посочените тенденции обаче България запазва мястото си по заболеваемост в ЕС, продължава да държи 10-а и 11-а позиция, а по показателя смъртност страната ни е на първо място.

В този контекст и след проведените редица срещи със съсловните организации и компетентните структури, министърът на здравеопазването предложи на премиера всички разписани мерки, които спират да действат на 21 декември 2020 г., да продължат да се прилагат до 31 януари 2021 г. с изключение на следните: разрешаване на учениците от 1 до 4 клас да започнат да посещават училище от 4 януари догодина, както и отваряне на детските градини и яслите; от 1 януари да се отворят галерии, музеи, кина, както и театрите, които не са затваряни, като работят при капацитет от 30% и през седалка; разрешаване местата за хранене в хотелите да могат да работят с до 50% заетост само за гости на хотелите с въведен вечерен час до 22 ч.

Здравният министър подчерта, че поради продължаващия силен натиск върху здравната системата е немислимо да се говори за още по-голямо разхлабване на ограниченията у нас. „Затова всички останали мерки, които и към момента действат, предлагаме да продължат да се прилагат до 31 януари 2021 г. като следващото им преразглеждане да бъде на 21 януари, отнасящо се за периода след 1 февруари“, добави здравният министър.

Министър-председателят Бойко Борисов бе категоричен, че при взимането на решения винаги се е облягал на становището на експертите. Премиерът изтъкна, че на фона на затегнатите мерки в Европа и света, България продължава да прилага най-либералния режим, който щади психиката на хората и им дава възможност за свободно движение. „При настоящата ситуация и при тази натовареност на здравната система можем да удържим със сега действащите мерки и да се надяваме след празниците новите случаи да продължат да намаляват“, подчерта премиерът Борисов.

Министър-председателят посочи, че удължаването на мерките до 31 януари 2021 г. изисква държавата да осигури нови 250 милиона лева, с които да се компенсират временно затворените бизнеси или тези с ограничена дейност. „Трябва да преминем през тези дни. Пандемията е непредсказуема, затова - колкото може да се пазим с дисциплина, дистанция, дезинфекция“, заяви премиерът Борисов. Той изиска всекидневно да се прилага строг контрол по изпълнението на противоепидемичните мерки, а на нарушителите – да се налагат санкции.

„Направеното предложение за удължаването на мерките е много балансирано, така ще укрепим крехката тенденция към намаляване на случаите на COVID-19, а след празниците ще обсъдим възможност да смекчим допълнително мерките“, заяви в хода на работното съвещание при премиера главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Председателят на НОЩ и началник на ВМА Венцислав Мутафчийски допълни, че предвид заболеваемостта към момента не може да има по-голямо разхлабване на ограниченията.

Подробности с финално уточняване на направените предложения за мерките и съответните срокове ще бъдат съобщени утре на редовния брифинг на министъра на здравеопазването и представителите на НОЩ.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3375

    187 48 Отговор
    Всички ученици, от всички класове, на присъствено обучение. Отваряне на спорта за младите!
    Стега сме допускали да се гаврят с децата ни!

    Коментиран от #16, #60

  • 2 ще фалирате

    204 19 Отговор
    Ще фалирате държавата, 2021 ще умрем от глад. Като тръгнат 2-3 вида бизнеси надолу, ще повлече всичко. Нашата икономика е само от услуги. Хората няма да има какво да ядат. Ясно, че има вирус, но е ясно и, че трябва да се яде. И сега не се спазват мерките за дистанция и дезинфекция.

    Коментиран от #5, #15, #70

  • 3 Ива Бебека; жената на шеф Манджев

    14 20 Отговор
    Шеф Манджев не е съгласен
  • 4 Criminal

    63 2 Отговор
    Да това, за да не могат килърите да намокрят Бочко.........хахахааххахаха
  • 5 Ами то ТВа е Целта

    51 9 Отговор

    До коментар #2 от "ще фалирате":

    Или още смяташ че тва са небивалици... И конспиративни теории...
  • 6 сила

    38 3 Отговор
    нощ, ден , нощ ,ден , нощ , ден , нощ ,ден.....................

    Коментиран от #45

  • 7 Перо

    101 6 Отговор
    Проблема е,че никой не вярва на мутренското правителство,даже и да казва истината за обхвата на пандемията.
  • 8 Очаквано

    96 6 Отговор
    Всеки,който е още с акъла си, знаеше, че така ще стане. И следва – на всеки 21, та до безкрайност.

    Коментиран от #42

  • 9 Боклуци

    84 8 Отговор
    Ресторантите към хотелите ще работят другите не всичко е отворено само заведения барове и дискотеки браво господин скубани вежди,браво на тиквата също 2021 ще е доста черна за мафиотската ни държава
  • 10 До кога

    124 9 Отговор
    не разбирам до кога ще бъде цялото това издевателство.Ясно че вирус има но цялата ни стратегия за справянес него ще бъде просото да се крием ли... Какъв е резултата от мерките почти никакъв и това е не само тук но и в цяла Европа. На следващо място излзиаме от затваряне 3 и чакаме 2 5 9 вълна. Нясакъде след като престанат безумните мерки до 2 седмици всичко е по старо му. И до кога ще жиевемм така скрити и уплашени това ли е живота който искаме. ТЕЗИ КОИТО ИСКАТ И ИМАТ ПРИЧИНА НЕКА СЕ ЗАТВОРЯТ, НО ДА ОСАВЯТ ОСТАНАЛИТЕ ДА НАПРАВЯТ СВОЯ ИЗБОР. решениеот на всичко това не е криене до дупка и страх на макс...

    Коментиран от #14

  • 11 Алфа Ромео

    106 5 Отговор
    След 31-ви ново удължаване и така до пролетта, психясали, болни и фалирали, добре дошли в бъдещето, плебеите нямат място в това бъдеще...
  • 12 Centurion

    79 4 Отговор
    Не излекуваните,а съмоизлекувялите се ,или оздравели!!! Щото Вие нищо не лекувате, евентуално може да вентилирате част от хоспитализираните ,и с това се изчерпва арсенала ви от средства!Прилагате някакви медикаменти с твърде съмнителен ефект !

    Коментиран от #53

  • 13 Българка

    80 2 Отговор
    Да се върне и смъртното наказание за причиняване на масова смърт с действия и бездействия в здравната система.България е трайно първенец по смъртност под ръководството на ОПГ
  • 14 др Гей Билтс

    55 4 Отговор

    До коментар #10 от "До кога":

    Докато не ти нашъкат васкината и после да надигат рамене като станеш аутист на дръти години.
  • 15 Алфа Ромео

    46 3 Отговор

    До коментар #2 от "ще фалирате":

    И кво от това, господарите зад океана ще гръмнат скъпо шампанско и ще хапнат хайвер от Белуга...
  • 16 Още от март

    64 9 Отговор

    До коментар #1 от "3375":

    Или присъствено обучение, или нулева година. Сегашното дистанционно си е живо пор.н!

    Коментиран от #65

  • 17 БАЙ Х@Й

    75 1 Отговор
    А КОГА ЩЕ ПРЕДЛОЖАТ НА МИНИСТЪР-ПРЕ'ДАТЕЛЯ ДА ОТМЕНИ ИЗБОРИТЕ ЗАЩОТО ГЛАСУВАНЕТО Е ОПАСНО ЗА .............. ВЛАСТТА
  • 18 Спасов

    14 57 Отговор
    Подкрепям!
  • 19 Лост

    61 1 Отговор
    И пак едни невидими милиони се заразхвърляха.
  • 20 гост

    53 1 Отговор
    Нощ предлага , но като дойде ден - кво прайм ?

    Коментиран от #62

  • 21 Гост

    58 3 Отговор
    ЧЕСТИТО.......ГЛАДА ИДВА.
  • 22 ЕКСПЕРИМЕНТ

    75 1 Отговор
    Ще и пробват и ще правят каквото си поискат. Опипват почвата и ако няма супротива а то де факто няма ни вземат малко по малко свободата. Хората са станали мързеливи и страхливи а свободата се извоюва....
  • 23 Спиридон

    57 2 Отговор
    То, от некадърници друго не може да се очаква! Я по-добре затворете всичко: аптеки, хранителни магазини, скари на открито пък да видиме аджеба, как ще изчезне "лошият вирус"!
  • 24 Българин

    68 4 Отговор
    Здрaвния миниcтър и здрaвeн инcпeктoр ce ПРOВAЛИХA ТOТAЛНO в нeкoмпeтeнтнocта cи дa пoдгoтвят бoлницитe зa увeличeния брoй бoлни! Трябвaшe дa пoдaдaт ocтaвки, нo рeшихa дa cи ги взeмaт oгрoмнитe зaплaтки, и дa зaтвoрят хoтeли, рecтурaнти, училищa, грaдини...
    Ocтaнaх и бeз рaбoтa и бeз пoмoщ oт държaвaтa, зaщoтo зaбрaнихa нa бизнeca дa рaбoти, зa дa мoгaт тe дa изтoчвaт милиaрди. Зa лeкaритe пo 1000лв. бoнуc, зa тoвa чe ca cи нa рaбoтa...!!! Ми пoжaрникaритe кaтo гacят пoжaр и тe дa иcкaт бoнуc, чe при тях действително e oпacнo!
    Фaрмaцeвтитe прaвят и тe милиони, a бeдния бългaрин, нa eднo кaфe нe мoжe дa идe -ГAВРЯТ CE C НAC! Изкaрaх гo тoзи К19, ocвeн зaгубa нa oбoняниe нямa другo, нo плaшaт хoрaтa зa дa изтoчвaт милиaрди!!

    Мутaфчиcки cъc зaтвaрянeтo прoлeттa ocтaви нaд 100 хиляди бългaри бeз рaбoтa, причини зaгуби зa милиaрди, aкo гo бяхa ocъдили зa тoвa, ceгa нямaшe пaк дa зaтвaрят и дa ce гaврят c нac, за дa крaдaт милиaрди!!!

    Предлагам Здравния Министър,да отиде в бюрото по труда и да обясни на опашката с безработни, че е за тяхно добро – ЛИЦЕМЕР! Съд за него!
    Що не стискат Зъби ЛЕКАРИТЕ, да работят те 1 година без заплата, а не всеки ден да искат все повече пари и да ги източват през пътеките и с фиктивно болни. Всички линейките на паркинга, журналиста ги пита защо а те отговарят, че болните звънели след 9ч.
    Отворете всичко незабавно!!!

    Коментиран от #50

  • 25 Чики-Рики

    44 1 Отговор
    Нови заеми, избори ,, друг път,, , и ,, Баце,, до живот!На ,, простия ,, ни Народ, Честито!Само гледайте какъв ще е ,,цирка,, , след Нова година,... само гледайте!
  • 26 Чук и Гек

    25 19 Отговор
    Още ли не сте забелязали, че никакъв НОЩ, Бойко и ваксина не могат да променят нещо! Просто осъзнайте, че дойде Страшният съд! Вижте Библията и не коментирайте повече!
  • 27 Нощ

    36 1 Отговор
    Бацо губи избори, избори губи бацо

    Коментиран от #28

  • 28 Бацо

    27 1 Отговор

    До коментар #27 от "Нощ":

    Нощ, мерките до май да забавим изборите, че иди заемза шкафа
  • 29 Съпротива

    72 3 Отговор
    Време е да излизаме на улицата. Това вече не са медицински мерки, а военно положение въведено от глобална хунта по цял свят.
    Да излезем и да си върнем свободата!

    Коментиран от #51

  • 30 Потрес

    47 1 Отговор
    няма ли първо ношниците да докажат, че от мерките има въобще някакъв ефект. понеже статистиката показва, че определено няма никаъв ефект. даже в западните страни показват точно обратното! но това, че някакви евродебили се чудят как да си окошарят хората, не означава, че тук трябва така да се прави! дебилите аут от политиката, меркел ауууссс
  • 31 Петьо Петров

    44 1 Отговор
    Не разбирам каква е разликата м/у хотелски ресторант и обикновен. Явно хотелиерското лоби се е задействало. Хората са измислили много отдавна румсървиса. Който иска да се храни в хотел,нека е така. Защо пак едни са по-равни от други? Напомня ми едно отминало време.

    Коментиран от #92

  • 32 ТОЧКАТА

    25 1 Отговор
    и така до края на света....
  • 33 Аз40

    38 1 Отговор
    разБойко казва, че се изисква от държавата да осигури нови 250 милиона лева, ако ще се удължават мерките? Логичното е да удължат в случая! Има ли крадене, там е "родната" диктатура.
  • 34 Хензел

    25 2 Отговор
    Боко командва НОЩ
  • 35 Отваряйте

    35 4 Отговор
    Направо до декември 2021 и да обявим тиквата за пожизнен диктатор.
  • 36 Оставка

    55 3 Отговор
    Първият локдаун не сработи, вторият също. Хората се убедиха че с локдаун не може да се ограничи разпространението на вируса.
    Ако на 21.12 Борисов не отвори държавата, така както обеща, да си хвърля оставката.
  • 37 Спрете театри и опери

    12 31 Отговор
    В тях никой не спазва НИКАКВА дисциплина.
    Има болни сред персонала, ръководствата ги крият и няма данни, никаква прозрачност.
    А публиката масово е глава до глава и понякога без маски. Познавам хора които се заразиха след посещение на спектакъл.
    Затворете тестрите и оперите категорично, на 100%, Като училищата и кината, защо за едните може, а за другите не?

    Коментиран от #134

  • 38 Провинция

    46 1 Отговор
    Кога ще се случи, като обещаят нещо, да го изпълняват? По-добре е изобщо да не дават празни обещания. Преди три седмици се кълняха едва ли не, че на 21.12 ще отворят това, което е затворено. Всички до един! Молеха ни, да бъдем търпеливи, защото това са само три седмици. И после всичко ще е наред. Е, кажете какво стана? Обещанието не било като изпълнението! Гаранция давам, че преди 31.03 2021 г. нищо няма да оправят, все ще сме така, че и по-зле.
  • 39 Мислещ

    37 1 Отговор
    С защо сме на първо място по смъртност, ааа забравих ние въобще сме си на първо щото милиарди за самолети милиарди за кораби милиарди за магистрали здравеопазването да го пази господ аааа и милиони за частни болници и ВМА . Е къде е управлението , където и прокуратурата делят комисионни мнооого мръсно
  • 40 миш

    40 1 Отговор
    Продължавайте все така и само напред,а след 31 март,ще остане само една мярка да затворим всички гербаджии завинаги.
  • 41 Предизборно

    25 2 Отговор
    Предизборно! Всеки служител от МВР с награда от 500 лв. за "високи резултати”. Чистачките и параджиите също.

    Всеки служител на МВР ще получи „иднивидуална“ награда от 500 лв. Това става ясно от заповед на шефа на вътрешното ведомство Христо Терзийски, издадена на 9 декември т. г., с която Фрог нюз разполага. От нея става ясно, че близо 50 000 армия, която му е подчинена, ще вземе паричния бонус за „постигнати високи резултати и съществен принос в изпълнение на целите и приоритетите в дейността на МВР за периода от 1 януари до 30 ноември т. г.“.

    Подобно награждаване на всички служители на МВР, „намиращи се в служебно и трудово правоотношение“, никога не е имало в историята на институцията. Това на практика означава, че чистачки, параджии, склададжии, например, също ще получат награда за постигнати високи резултати. Ченгетата са категорични, че това се прави заради предстоящите избори.

    Други смятат, че това се прави, за да се потушат протестните искания за 30% увеличение на заплатите. Те обясниха, че за да се даде такава награда, е необходимо, според правилника, да се направи индивидуално предложение. „Чудно кой е написал 50 000 предложения?!“, питат риторично те. Оказва се, че наградите не се облагат с данък.

    Проучване за работата на МВР, направено от самото МВР, наскоро накара обществото да посрещне резултатите с огромна недоверие и дори насмешка. От него излиза, че почти 100 % от хората са удовлетворени от услугите на силовото ведомство.
  • 42 Бойко ШКАФА

    22 7 Отговор

    До коментар #8 от "Очаквано":

    Не разбрахте ли, че избори ще има когато аз кажа !
    За сега се отлагат за 31 Февруари 2045 г.
    КАЗАХ !!!
  • 43 jdjsu

    53 1 Отговор
    Пред Хоум Макс 500 коли пред другите вериги също а затварят малкия бизнес с който се изхранват семейства (кварталното барче където влизат 10 човека на ден не може да работи) ... жалка държава

    Коментиран от #102

  • 44 Безумие

    33 5 Отговор
    Преди да се налагат нови ограничения да се направят масови тестове на населението за да се види през колко хора все още вирусът не е минал. При условие че 70% вече изкараха този вирус, няма никакви основателни прични да се продължи агонията Ковид-19.

    Коментиран от #54, #111

  • 45 Супер сила

    24 2 Отговор

    До коментар #6 от "сила":

    нощ, ден, нощ, ден, денонощ.............
    силата идвааааа........................
    Всички шкафоже за проверкааааа..............
  • 46 Еееее!

    31 1 Отговор
    Министърът предложил на премиера удължаване на мерките ???? На всички е кристално ясно, че е точно обратното!
  • 47 Тиквистан кочина

    43 1 Отговор
    Браво, човечество! Доказахме, че обичаме робството и хомота! Цар еднокнижник пак ще пълти шкафа, а за всички нас- среден прэст!
  • 48 Тони

    39 1 Отговор
    Предлагам още да се затворят-Аптеки,хранителни магазини,и всички дейности който все още работят.Да си седим ей така в къщи докато измрът всички от глад.
  • 49 дсq

    26 3 Отговор
    да приготвим атентат за боко и ангелов аз имам смелоста човек с боеприпаси да се свържи с нас да ги гръмнем на 21 декември в 17 часа
  • 50 Това още на колко места ще го

    2 24 Отговор

    До коментар #24 от "Българин":

    постнеш? Всеки ден по няколко пъти минимум. Заработваш явно, иначе не мога да си обясня какъв е този копи пейст. Коментирай новите мерки или отпускането им. Какво не ти харесва в тях? Какво искаш да направят, за да ги подобрят. Че се точеше здравна каса с години всеки го знае. Ама не е темата. Смъртността е реална и расте или поне не спада.

    Коментиран от #63

  • 51 Тра-ла-ла

    7 5 Отговор

    До коментар #29 от "Съпротива":

    Излизам! Само да оздравея! 😃😃😃
  • 52 темелко

    26 2 Отговор
    Всичко идва от Боко,а става така,че други да поемат негативите.
    Сега НОЩ ще са виновни за удължаване на мерките,за които Боко им е наредил.

    Коментиран от #57

  • 53 А ти велики лечителю, с какво

    9 2 Отговор

    До коментар #12 от "Centurion":

    лекуваш? Открил си лекарство ли?
  • 54 Не са го

    25 0 Отговор

    До коментар #44 от "Безумие":

    минали 70%, но не само това е проблема.
    Проблем е, че няма никакъв план, никаква стратегия какво трябва да се направи.
    Сутрин едно - вечер друго.
    Хората вече се ошашавиха - нямат доверие на нищо и на никого.
  • 55 Санитар

    31 0 Отговор
    На практика в болниците само установяват,че имате и придружаващи заболявания,но ви "лекуват" от корона вирус.При много болни нищо не установяват едно към гьотере а при други няма ни сестра ни санитар,защото просто ги няма Бойко ги е изгонил в чужбините
  • 56 питам

    18 0 Отговор
    Някакво логично и научно обосновано обяснение ?
  • 57 гост

    11 0 Отговор

    До коментар #52 от "темелко":

    Така е , но се натискат за медийни звезди ? Нали ?
  • 58 Просветен илюминат

    10 0 Отговор
    От поредицата факта и парадокса.
    Факт ли е,че всеки има умения и знания и в това се състои работата му и прави това за пари?
    Парадокс ли е,че парите всъщност са само едно споразумение между всеки един от нас и нищо друго?
    След като искате да работите не го правете с пари,така няма да сте зависими и контролирани,а ще бъдете свободни.
    Просто се освободете от убеждението,че без пари няма как да живеете и се адаптирайте към едни нови отношения и посока,като така е вероятно да запазим природата,а не да я съсипваме с идеята да правим пари.
  • 59 Това е безумие

    32 1 Отговор
    Това е безумно и безмислено!!! Ще се унищожи малкия и среден бизнес , доколкото още го има!!!! Вижте какво става в големите вериги - паркингите пълни, няма къде да се спре, вътре стотици хора наблъскани като риби в консерва!!!! Какво ще постигнем с тези псевдо мерки ????

    Коментиран от #61, #104

  • 60 Подкрепям

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "3375":

    Твърдо
  • 61 Тиквистан кочина

    22 0 Отговор

    До коментар #59 от "Това е безумие":

    Бацо ще напълни шкафа, пък за народа му дреме на евраците и на пачките!
  • 62 БУДА

    15 0 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    А........... кат' се събудя сабахлем, щъ видя к'во има у шкафо до креватя и щъ решим !
  • 63 Българин

    34 4 Отговор

    До коментар #50 от "Това още на колко места ще го":

    Изразявам лично мнение и заставам зад него категорично!
    Правя го защото искам да бъда чут! Писна ми от наглите лъжи на лекарите! Писна ми да се държат с нас, все едно са ШЕФОВЕ на КОНЦЛАГЕР - затварят бизнеси, глобяват, забраняват!!!! За какви се взеха? Който го е страх може да се заключи и да не излиза ако иска цял живот, негова си работа! Аз го изкарах К19 и разбрах, че е пълен майтап, плашат ви, за да си крадат на воля!
    Мислиш ли че на Кунчев му пука за народа? ХА ХА ХА Ами всеки посетил болница по някъква причина му искат рушвет, иначе не става, и сега да повярваме че ЛЕКАРИТЕ са станали хора... Нагли крадци! Поне да не ни затварят бизнисите, не сме КОНЦЛАГЕРИСТИ!!!

    Коментиран от #79, #97

  • 64 народа

    4 21 Отговор
    ако правителството мислеше за народа си трябваше да наложи пълна карантина на държавата преди два месеца сега можеше да се мисли за облекчение Сега какво става -първи по смъртност ,първи по заболели ,лекари напускат пълни болници умира се пред тях няма медикаменти няма линейки . Казано пълна анархия . Нали най -важното е че първи ще ваксинираме работниците в стопанствата за норки / ами защо не ги убихте тези норки или са на наш човек/Спрете се и предприемете строги мерки -погледнете другите държави в европа . Няма време
  • 65 Само да попитам имаш ли деца

    12 2 Отговор

    До коментар #16 от "Още от март":

    в ученическа възраст или не? Дали всички искат нулева година? Ако е нулева годината какво? Няма да се наложи на родителите да седят в къщи ли? Ами те пускат най-малките на училище от 4 януари... А другите се предполага, че поне са грамотни и могат да пишат. И какво ще правят ако е нулева годината и не ходят на училище? А и не ги ангажират да учат поне малко онлайн? Ще играят електронни игри по 10 часа на ден ли? Или ще се чудят къде да се моткат, събират и сеят зарази. Моловете най-вече заради тинейджърите са затворени в момента. Няма как да ги възпрат да ходят там иначе. На тумби. Защото навън е студено. Трудно ще е за тези в 7 и 12 клас, защото не зная на база на какви знания ще кандидатстват и как ще стане. Но все ще измислят нещо. Ще е грижа на следващите управляващи това. Да им е честито предварително.

    Коментиран от #71

  • 66 Гост

    13 1 Отговор
    А какъв е проблема да разрешат тренировки и мачове на открито за деца и юноши? По-безопасно ли е да отварят училища и детски градини?
  • 67 Ал Тиквоне

    18 2 Отговор
    ДНЕС (18:30) с Инициатива "Правосъдие за всеки" отново ще бъдем пред съдебната палата. Призовавам и вас! Бъдете там!

    Ако сред вас има хора, с които сме били заедно през всички премеждия до самия бряг на догановия Росенец ще ви кажа следното: подиграха се с нас!
    Днес прокуратурата, Гешев, след половин година “проверки” на този бряг (където реално няма нищо законно, нарушенията са много) отказаха да образуват досъдебно производство срещу Доган. Аргументът е - “установеното незаконно построено не причинява щети за държавата”.
    Абсолютна подогравка с нас днес, както в самия ден на протеста лятото на Росенец, както във всички дни между тогава и днес, така и преди това. Гарантирам, че и в бъдеще ще бъде същото, ако оставим нещата така.
    Гешев отказва да проверява къщата в Барселона , чекмеджето с пачките и златото и откраднатите 7 млрд за корона вирус от Борисов , Доган и Пеевски и
    ОСТАВКА !!!

    Коментиран от #110

  • 68 статистика

    11 1 Отговор
    Брояч на населението на България
    6 878 412
    Настоящо население
    3 322 942 - Мъжко население (48.3%)
    3 555 470 - Женско население (51.7%)
    62 811 - Раждания за тази година
    122 - Раждания за днес
    100 737 - Смъртност за тази година
    195 - Смъртност днес
    -9 116 - Нетната миграция за тази година
    -18 - Нетната миграция за днес
    -47 042 - Ръст в популацията за тази година
    -91 - Ръст в популацията днес
    ТОВА Е ДО ДНЕС - 16.12.2020

    Коментиран от #76

  • 69 сервитьор

    13 3 Отговор
    Ами в Колумбия дето ги мислим за по назадничеви от нас щяха да си решът въпроса много лесно:
    Има Туристически Бранш, разполагат с много пари съберете малко и намерете един добър стрелец, да прхване Кунчев и Мутафчиски да видим кой ще ни затваря след това бизнеса
  • 70 Потърси

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "ще фалирате":

    чрез гугъл "давос рестарт" . Там е обяснението за това което ни се случва.
  • 71 Гост

    13 3 Отговор

    До коментар #65 от "Само да попитам имаш ли деца":

    Ти четеш ли какво пишеш? За 7-ми и 12-ти клас било "проблем", щото щели да "кандидатстват", а за останалите "няма проблем"!? Значи според мозъка ти, ако ученик изпусне материала за 5-ти,6-ти или 9-ти клас "не е проблем, щото няма да кандидатства"! А как ще компенсира загубените знания за цяла година, че да премине на следващ етап.... Абе кво ти "пука", нали теб не те касае, ти си се "изучил" и сега ръсиш бисери!?

    Коментиран от #88

  • 72 Нико

    21 0 Отговор
    Идват времена само за хора със здрава психика, за лабилни, хипохондрици, глупави и вярващи на политици настава време разделно. Самите управници сами ще паднат в канала, земята ще се отърси от злото
  • 73 Стига, бе!

    18 2 Отговор
    Абе, стегнете се малко, бе!!! Кви са тия либерални режими тук, в България!!! Я, всички българи под строи по стадионите, като в Чили, и разстрел!!! До Коледа може да приключите с наличния състав на територията, наречена България и да си решите проблемите със здравеопазването. Вземете ни изтрепете всички и да се свършва!!! Кво си играете на отвори-затвори!? Тука има, тука нема!!! Тъкмо ще освободите територията за следващите баламурници като нас
  • 74 Гоуст

    9 3 Отговор
    Малко да посмятаме. Според НОИ, последните 4-5 седмици имаме по 2000+ души починали в повече, спрямо същите седмици 2019-та. При 2% смъртност на короната (официално), това са 100 хил. заразени на седмица. Т.е. само за този месец и нещо, половин милион българи са изкарали тая ху-ня. Като добавим и лятото, половината .бг вече сме го минали, който оцелял - оцелял. И как няма да стане така, никой пет стотинки не дава за каквито и да е предпазни мерки. То не са купони, 'частни партита', Джъмбота и Кауфланди. Само не знам защо наш'те властимащи толупи въобще си дават труда да симулират загриженост. Отваряйте всичко и да се приключва.

    Коментиран от #75

  • 75 Гоуст

    2 2 Отговор

    До коментар #74 от "Гоуст":

    НСИ исках да кажа
  • 76 Колко пъти

    4 11 Отговор

    До коментар #68 от "статистика":

    да ти обяснявам като на малоумник, че данните за графата за общата смъртност за деня са прогнозни.Усреднена средна стойност от няколко предходни години за конкретната дата. 167 души са умрели според статистиката от/с ковид за вчерашното денонощие. А колко са умрели на 16 декември 2020 година общо ще се разбере след 10 дни минимум. Защото информацията от смъртни актове, закрити ЕГН постъпва доста по- късно в НСИ. И бъди сигурен, че умрелите няма да са общо 190 души(от ковид и по всякакви други причини), а много повече. Чети Иван Костов какво е написал вчера. Може да е всякакъв, но не е прост. И данните за раждаемостта, и всички останали данни за текущия ден са прогнозни(предполагаеми). Стига се излага. Мъчейки се да твърдиш, че се мре, колкото през предни години. Не е вярно това. От октомври насам има голям ръст на общата смъртност.А в последните 2 седмици, за които са излезли вече данните е драстично по-висока. Така, че за 16 декември 2020 година можеш да провериш на 30 декември 2020,колко е била реалната обща смъртност. Проумя ли го или още 5 пъти да обяснявам. Затова има локдауни и няма да спрат. При такива данни в други държави отЕвропа щяха да затворят всичко без хранителни магазини и аптеки. Не да отварят хотели... И ресторанти в тях. И вечерен час щеше да има.

    Коментиран от #84, #95, #96

  • 77 тиквата

    12 1 Отговор
    гледай какво става ще ги трепим тикви винкели и тем подобно
  • 78 А де,де...

    3 1 Отговор
    🐰 бяло,цял ден си играло....
    Вече се стъмнило, 🐰 се скрило...
    В близката горичка с една сърничка...
  • 79 Джиндра

    4 2 Отговор

    До коментар #63 от "Българин":

    А-а,ти го изкара и сега запя друга песен.А преди си носеше масчицата чинно.Наясно ли си,че има хора,които от ден първи са против мерките изобщо
  • 80 смерш

    17 0 Отговор
    Мерки има в Германия-пълно затваряне,логично може да се очаква ефект! Тук има имитация на мерки-затваряш заведения и МОЛ-ве,но големите вериги/Лидл,Кауфланд,Метро,Била/ще бъдат претъпкани с клиенти-и хоп цялата пара ще отиде само в свирката.А парата/печалбите/на тези чужди вериги съответно ще отлети за чужди икономики!
  • 81 Цецо шлифера

    17 1 Отговор
    Борисов,оставка,съд,затвор!!!!
  • 82 Ако ще затваряте

    14 4 Отговор
    Затворете и театрите. В тях никой не спазва НИКАКВА дисциплина. Има болни сред персонала, ръководствата ги крият и няма данни, никаква прозрачност. А публиката масово е глава до глава и понякога без маски. Познавам хора които се заразиха след посещение на спектакъл. Затворете тестрите и оперите категорично, на 100%, Като училищата и кината, защо за едните може, а за другите не?
  • 83 Баща

    20 1 Отговор
    Никой не вярва на мерките ви!!! И няма как да е по друг начин като никой и никъде не каза на база на какви изследвания се вземат. Копи пейст на ограниченията в Европа, но без да приложим подпомагането там!
    Не приемам да може да се събират 15 човека на едно място, да може да се ходи на кино, да може да се тъпчат хората на касите в Джъмбо, но да няма детски градини и училища!!!
    Иде гладът .....
  • 84 смешко

    12 2 Отговор

    До коментар #76 от "Колко пъти":

    искам когато излезе статистиката за смъртността за 2020 година и тя е окаже 108-110 000, т.е. като миналогодишната, публично тук да се наречеш ...както ти искаш, но не и умен...
  • 85 S.O.S.

    13 0 Отговор
    Помощ ! Пак НОЩ със своята немощ !
  • 86 Симо

    15 0 Отговор
    Страхливци и Крадци искат затваряне, Крадците са лекарите които сега ще станат милионери, а Страхливците, на тях никой не им забранява да се крият ако искат до карая на дните си!!!!!

    Но не може СТРАХЛИВЦИ и КРАДЦИ да ни ЗАКЛЮЧВАТ, да ни ГЛОБЯВАТ, да ни ЗАБРАНЯВАТ ДА РАБОТИМ!!!!

    Отворете всичко 0т 21.12.2020, както обеща БОЙКО, да не се извъртиш пак!!!
  • 87 123

    21 2 Отговор
    Що вируса не изчезва? Май мерките не са медицински ами целта унищожаване на дребния и среден бизнес и разрушаване на образователната система. Време е да излезем по улиците щото гербавите фашисти няма да се спрат.
  • 88 А като лежи без да учи цяла година

    8 0 Отговор

    До коментар #71 от "Гост":

    мозъкът му няма да закърнее и плесеняса. Или всички ще четат световна класика вместо да лентяйстват и да се чудят какви простотии да вършат, какво селфи да си направят. Какво ще правят през зимните месеци на самоизолация?Ще си бъркат в носа ли? Те и сега преписват, но поне нещо им остава в кратуните(на някои и редовно да ходят в клас не им влиза нищо там) Нулева година? Ами ако се наложи и през 2022 пак онлайн обучение(нали ваксините са отровни според вас и за нищо на света няма да си ги сложите) какво правим? Вместо на 18-19 на 21 ли ще завършват средно. То че и висшето е порнография в момента е ясно... Ама нулевата година за какво е решение?
  • 89 Баща

    13 0 Отговор
    Като искат мерки, да изследват населението и да се види колко хора са го изкарали и да вземат решение и мерки. Аман от общи приказки и решения на база общи приказки!
  • 90 Учуден

    8 1 Отговор
    Пак ограничен...
    Ще извадя своя член ...
  • 91 Граф Монте Кристо

    18 0 Отговор
    Оставка на Националния Оперативен Щаб !
  • 92 Защото ще фалират хотелите

    6 5 Отговор

    До коментар #31 от "Петьо Петров":

    И ще повлекат и други фалити. Сети се сам какви. Не си чак толкова прост. Няма как да плащат помощи безкрай на туристическия бранш. Отварят ги и им казват реално"Спасявайте се". Ще ги проверяват за спазване на мерки и толкова. Много хора ги е страх и хотелите няма да са пълни както обикновено. В момента това се отнася предимно за СПА и зимни курорти. Аз лично бих предпочел кутии с храна в стаята, отколкото да се храня в ресторант с още 150 души. Ако има преболедували вече биха могли да отидат спокойно в хотел във Велинград или Банско. И без друго чужденци няма да отидат и иначе ще е страшна картината. В ресторантите в градовете е различно. София, Варна, че и по-малките градове. Много по-без контролно ще е. То не очаквам да има наплив и към зимните курорти.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Безработен

    10 0 Отговор
    С М Ъ Р Т за НОЩ!!!
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Мисля, че такава е ситуацията

    3 6 Отговор

    До коментар #63 от "Българин":

    в много други държави, където далече по-малко се мре. И ако тук няма мерки, докато навсякъде другаде ги затяга не само, че още много хора ще измрат без време, но ще ни отрежат зверски и помощите отвън. И без друго много не сме им притрябвали в ЕС. Не ми говори за Кунчев. Да не мислиш, че му е лесно, дори и да взема голяма заплата. Ако беше на неговото място щях да те питам...
  • 98 Гладен

    12 1 Отговор
    Срам и Позор са НОЩ. незабавно оставка
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 тиквата

    10 0 Отговор
    тивата и винкела ще ядът пердаха
  • 102 фалит

    11 1 Отговор

    До коментар #43 от "jdjsu":

    Хоум Макс за жалки. Няма персонал обикаляш като луд да питаш някой нещо - назначили са предимно цигани - неграмотници ще ме консултират за какво по-точно? А предполагам, че не могат да се подпишат - УЖАС. Цените са много високи в сравнение с другите подобни магазини. В магазина е пълна мизерия - тъмно и неприветливо. Няма да стъпя повече там. Който не вярва да направи сравнение с който друг магазин иска. НЕ МОЖЕ С ТРИЦИ ДА СЕ ЛОВЯТ МАЙМУНИ, господа капиталисти. Явно имат гръб и някой ги държи.
  • 103 Само квичите и блеете

    7 3 Отговор
    На бунт излезете !
    Но вий си пазите г.....те !

    Коментиран от #115

  • 104 Ами не разбираш ли, че не ги затварят

    3 7 Отговор

    До коментар #59 от "Това е безумие":

    само защото няма пари за компенсации на толкова бизнеси. Иначе трябваше всичко да е затворено при положение, че сме първи по ежедневна смъртност на 100 000 души от ковид за дните от последните няколко седмици. Не само в ЕС, в Европа, а и в света. Трагично е положението, а без мерки ще е катастрофа. А че има малоумници, които се тълпят от скука пред магазините с нищо не помага. Аз лично ходя със списък пазарувам бързо и излизам. И гледам да не е в час 5.Да се мотая 2 часа в Джъмбо за 10 коледни топки и няколко чорапчета ми се вижда безмерна простотия и безотговорност. Едва ли всички вътре са го прекарали коронавируса и не рискуват заразяване в близко време.
  • 105 Нема

    9 0 Отговор
    Бизнес нема пари,Оставкъ
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Теодоро

    14 1 Отговор
    Незабавно сваляне на абсолютно всички измислени мерки,съд и кауш за правителството,хора събудете СЕ ТОВА Е ФАРС

    Коментиран от #132

  • 108 МАНГЪРОВ

    8 2 Отговор
    ДО ИЗБОРИТЕ ЩЕ Е ТАКА! СЛЕД ТОВА ЩЕ ВИДИМ.

    Коментиран от #109, #131

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Ели Оригинал

    12 0 Отговор

    До коментар #67 от "Ал Тиквоне":

    Вие Г-не, по-добре протестирайте срещу увеличаване на цени вода и намалено качество.
    Увеличаване цени ток и безмерно забогателите паразити.
    Неплатено ДДС 16 милиарда.
    Заеми милиарди, 2016 Орбан изчисти външна задлъжнялост на Унгария.
    Увеличаване цени парно.
    Увеличение на цени храни и влошено качество.
    Лош въздух. Немити улици. Изсичане на дървета.
    Презастрояване. Демографски срив.

    Това са важните неща за БГ, а не къде и как живее Доган!
  • 111 Не не е безумие

    14 1 Отговор

    До коментар #44 от "Безумие":

    Изглежда че много хора все още не искат да разберат,че примката все по здраво ни притяга. Целта е постепенно да привикнем към робският манталитет. И като гледам какво всеобщо мълчание е,особено от младите,целта вече се постига. Честито!
  • 112 Ели Оригинал

    14 1 Отговор
    За какви тестове и проценти говорим, когато ябълков сок се оказа боледуващ от ков?

    Коментиран от #127

  • 113 НАЙ БОГАТИТЕ

    8 1 Отговор
    В ЩАТИТЕ 50 МИЛИОНА СЕ РЕДЯТ ЗА БЕЗПЛАТЕН ОБЯД В СОЦИАЛНИТЕ КУХНИ? ТАМ ВСЕКИ ИМА КРЕДИТ И АКО НЕ РАБОТИ - ФАЛИРА.
  • 114 Гост

    13 1 Отговор
    ДЕН е приело предложение, НОЩ да бъде ликвидиран!

    Коментиран от #136

  • 115 И за какво ще помогне бунтът?

    2 14 Отговор

    До коментар #103 от "Само квичите и блеете":

    Да се вдигне броят на заразените и умрелите ли? Само за това би помогнал. За нищо друго... Ердоган ги затваря по домовете за 4 дни по Нова Година без мърдане турците, а тук бунтове са ви в плитките мозъци... Защото не били отворили ресторантите в София, Варна и Горнонанадолнище, а само в хотелите. Ами тъпо е да ги отварят, където и да е според мен, но... Или трябва всеки от персонала на хотела и гостите да е или с тест за антитела(че вече е Преболедувал) Или със скорошен PCR или антигенен тест, че е отрицателен. Така би се минимизирал рискът от заразяване.Ама няма никой да го направи. Затова ще сме първи в черните статистики и не очаквайте гости от Израел, Русия, Англия, Турция и която и да е друга държава да дойдат на ски или СПА в България нито през зимата, нито през пролетта. Отворените хотели ще ги спасяват БГ туристи. Ако могат. И румънци няма да дойдат дори. За разлика от лятото, когато бяха 3 пъти по-зле от нас, но ги приемахме без PCR тестове, за да спасявам летния туризъм уж.

    Коментиран от #120, #121

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Пукнете

    8 1 Отговор
    ...от " НОЩ" ...амин !!!
  • 118 Просто човек

    7 1 Отговор
    Вие какви боклуци сте...
  • 119 МАНГЪРОВ

    6 5 Отговор
    ВАКСИНА С ЧИП И КОЙТО НЕ Е ВАКСИНИРАН ДЯМА ДА ГО ПУСКАТ В МОЛА, В ДИСКОТЕКА, В РЕСТОРАНТ, СВАЛЯТ ГО ОТ АВТОБУСА, ОТ САМОЛЕТА..... ЩЕ СИ СТОИ САМО В КЪЩИ!
  • 120 Еиии,

    4 3 Отговор

    До коментар #115 от "И за какво ще помогне бунтът?":

    На този да му дадете не само жълти стотинки,но и гумени ботуши да не ходи бос и неук.

    Коментиран от #129

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 МАНГЪРОВ

    4 2 Отговор

    До коментар #121 от "БИЛ ГЕЙТС":

    ЩЕ СИ НАПРАВЯТ ДРУГИ.
  • 123 ФАЙ

    9 3 Отговор
    Хайде, хателиерите и ресторантьорите , човека Алибегов вече да се считат за доволни, ще се напълнят ресторантите им и хотелите със
    здрави - заразени после Баце пак ще вдигне мерките и ще затвори, болниците ще изнемогват но пари ще се въртят.
  • 124 Vov

    8 2 Отговор
    Просто гадове. Корумпирани и безогледни.
  • 125 Л на Зм и и

    5 1 Отговор
    Няма смисъл от коментари след 2-3 години ште поотхлабят мерките..тоо колко ли още вълни ще има ..,няма да се оправиме по скоро!
  • 126 Аве Майн Камф

    4 9 Отговор
    Подкрепям новоприетите мерки , но е добре да останат в сила поне до 1 март , иначе всички лишения и несгоди , които търпим , ще се окажат напразни ......

    Коментиран от #143

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 БИЛ ГЕЙТС

    4 4 Отговор
    НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА МЛАДИТЕ СЕ ВДИГАТ НА БУНТ, ЗАРАДИ ОГРАНИЧЕНИЯТА, А ТОВА Е ОПАСНО ЗА ПРАВИТЕЛСТВАТА И РЕДА ПО СВЕТА. ЗА ТОВА ЩЕ СПРЕТНАТ ЕДНА СВЕТОВНА ВОЙНА И ЩЕ ПРАТЯТ МЛАДИТЕ ДА СЕ БИЯТ ТАМ- НА ФРОНТА, А НЕ ПО УЛИЦИТЕ НА СВОИТЕ ГРАДОВЕ! ДАЖЕ ПУТИН Е СЪГЛАСЕН С МЕН!
  • 129 Това ли можа да измъдриш?

    2 0 Отговор

    До коментар #120 от "Еиии,":

    Слабо, драги.
  • 130 БГ ЯК МОР

    4 3 Отговор
    СЛЕД ДЕСЕТ ГОДИНИ ЩЕ СЕ БРОИМ, КОЛКО СМЕ ОСТАНАЛИ? ДО 8 МАРТ ПРАВИМ ЕДНА ГОДИНА ОТ ПЪРВИТЕ СЛУЧАИ И ЩЕ НАВЪРТИМ 10 000 УМРЕЛИ.

    Коментиран от #133

  • 131 И след изборите ще е така.

    5 2 Отговор

    До коментар #108 от "МАНГЪРОВ":

    Може да има нов премиер, друг НОЩ(може и с друго име, за да не буди лоши асоциации в крехките ви души) , но и те ще трябва да въвеждат локдауни, мерки, ваксини и т. н. Да ги затягат и да ги отпускат. А вие да ги псувате и да се заканвате по същия начин. Поне оцелелите до изборите де и докато успее да се сформира евентуално някаква управляваща коалиция. Което няма да е никак лесно. Може и до бленувания от Радев служебен кабинет да я докараме ако няма консенсус и месеци наред си прехвърлят мандата за съставяне на ново правителство. Който доживее ще види дали съм бил прав или не.
  • 132 Геноцид

    4 2 Отговор

    До коментар #107 от "Теодоро":

    Това не е фарс а глобален геноцид.
    Съд за хунтата ГЕРБ!
  • 133 Ще навъртим 10 000 умрели още

    2 6 Отговор

    До коментар #130 от "БГ ЯК МОР":

    в средата на Януари най-вероятно. А ако има голяма ихня, събирания в големи компании по празниците още до средата на февруари може ине само 15 000,но и 20 000 починали да има от/с ковид. И поне 1000 - 2000 от тях ще са под 40 годишни. А може и повече.
  • 134 най добре е

    2 2 Отговор

    До коментар #37 от "Спрете театри и опери":

    Някои да ти затвори устата или да ти забрани достъп до интернет.
  • 135 Закривай

    4 0 Отговор
    няма що да се мъчите като,сайт!
  • 136 Ще му сменят името

    2 1 Отговор

    До коментар #114 от "Гост":

    следващите управляващи. Но пак ще възкръсне. Защото и най-тъпите(според някои от вас мерки) са по-добри от пълна анархия.
  • 137 мдаа

    6 0 Отговор
    Следващото им решение сигурно ще бъде да забранят Коледа.За да няма струпване на хора.
  • 138 НОЩ

    6 0 Отговор
    никога нямаше да затворят държавата ако заплатите им зависеха от производството. Лесно се затваря държавата когато това не ти засяга приходите.
  • 139 МАНГЪРОВ

    0 7 Отговор
    ПО ИСКАНЕ НА ВЪСТАНИЦИТЕ, ПРЕЗИДЕНТА, БСП И ДРУГИ ДЕБИЛИ МИНАХМЕ НА ШВЕДСКИЯ МОДЕЛ И ЗА ДВА МЕСЕЦА ГИ НАСТИГНАХМЕ ПО УМРЕЛИ /НИЕ СМЕ С 6000, ТЕ С 7667, А В НАЧАЛОТА БЯХМЕ С 300 - ТЕ С 5000/? УРА ДРУГАРИ! И СЕГА СЕ БОНТУВАМЕ СРЕЩУ МЕРКИТЕ. ТРЯБВА ДА СМЕ ПЪРВИ - НЕ 80, А 100% ДЕБИЛИ!
  • 140 Значи до 22 ч

    7 0 Отговор
    За ресторанти към хотели. Ако съм в Банско или Велинград дали ще спре някой хотелиерите да не работят на 31 ви, до три, четири сутринта. Ще се бутат пари под масата на проверяващите и всичко ще си е по старому. Ако знам, че ще изкарам сто бона покрай празниците, защо да не дам на който трябва или да си платя смешната глоба. А гостите на хотела като пийнат по две, три питиета, ходи ги вкарай по стойте в 22 часа. Ще видите много клипове и май ще ги снимат тия със спрените бизнеси,мкафета, барове, дискотеки

    Коментиран от #141

  • 141 коментар

    5 0 Отговор

    До коментар #140 от "Значи до 22 ч":

    По-миналата седмица бях на СПА във Велинград. Частичните мерки, които се предлагат сега за хотелските ресторанти тогава си действаха. Ресторантът си работеше, хората се веселяха, имаше хора, всичко си вървеше както обикновено. Има наши и ваши винаги ще има.
  • 142 ФИНЦИ

    5 0 Отговор
    ДА ВИ КАЖА ЧЕСНО НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА НИЩО КО КАЗВАТ КО ВЪВЕЖДАТ НЕ ИМ ВЯРВАМ НА ЛЪЖИТЕ НА СТАТИСТИКИТЕ НА НИЩО КАТО ПОЧНАТ ДА ДАВАТ ТОГАВА ЩЕ ИСКАТ САМО ЛЪЖИ НЕ СА ДАЛИ СТОТИНКА НА НИКОИ ОБИКНОВЕН ЧОВЕК БИЗНЕСМЕН И ТХ. САМО НА ТЕХНИ ХОРА ФИРМИ И БОЛНИЦИ
  • 143 любопитен

    0 0 Отговор

    До коментар #126 от "Аве Майн Камф":

    Ама 1-ви март 2028 или 2029г.?
  • 144 Реалист

    5 0 Отговор
    А бате Ви Бойко казваше, че няма да затваря държавата. Правят ни на маймуни. Колкото повече "заразени", толкова повече се плаща на държавата от ЕС. Тъй като сме много нагли, водим класацията по брой "заболели".
  • 145 царска милост

    3 0 Отговор
    шута предлага на царя, ха ха ха
  • 146 Явор

    0 5 Отговор
    Това е единственият начин да се освободим от коронавируса. Каквото и да става, те на 28-ми март си отиват, което е добре. Нека да не мрънкаме така глупаво. На 13 май свалиха карантината и три седмици по-късно имаше скок на случаите. То и без това по това време на годината, януари, хич не е за излизане с тоя студ и тия снегове, така че ще се понесе някак удължаването. Който още не е разбрал, хора умират и не може да роптаем. Правителството е лицемерно и пресметливо, но пандемията си е пандемия. Гадно ще е в периода на ваксинация да скачат случаите. Това правителство няма да се справи с икономическата криза, която ще настъпи, но и следващото няма да се справи и ще има предсрочни избори много пъти. Пандемията да приключи, здравната криза да бъде преодоляна, а за справяне с икономическа криза ще чакаме кадърни управляващи колкото е нужно. Борисов не се справи с финансовата криза от 2008, тя беше преодоляна заради хора с акъл и идеи в бизнеса. Този след Борисов също няма да успее да се справи с икономическата криза, защото има дефицит на кадри в политиката, а специалисти-икономисти казват, че тази криза ще е сравнима с Голямата депресия в САЩ от 1929 година.
  • 147 Измет

    0 0 Отговор
    После до 31 март и така до края на календара !Дребния и среден бизнес са в ковчези , което е и целта на монополистите !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове