Last news in Fakti

20 Декември, 2020 09:09 8 447 14

Коледните чудеса се случват в Добрич

  • добрич-
  • бебе-
  • семейство-
  • коледа-
  • чудо

Роди се бебе в семейство, изгубило 18-годишен син

Истинско коледно чудо споходи семейство Анита и Бисер Манолови от Добрич, които през лятото на 2019 година загубиха своя син. Тогава 18-годишният Дилян, който се ражда след много трудности, се удави в морето край Поморие. Преди дни - на 15 декември, те се сдобиха с рожба - на бял свят се появи синът им Владислав. Момченцето се роди със секцио, с тегло 3800 грама и дължина 52 сантиметра, съобщи местният сайт Pro News Dobrich.

"След като изгубихме Дилян беше много трудно. Буквално седмици след това двамата със съпругата ми решихме, че няма смисъл да се окайваме. Не че са спрели сълзите ни от сутрин до вечер, но решихме да си имаме друго дете", споделя бащата.

Фаталният ден е 15 юли 2019 година, понеделник. Бисер и Анита отиват да видят за пет дни Дилян - възпитаник на Езикова гимназия "Гео Милев" в Добрич, който е шеф аниматор в голяма хотелска верига в Поморие. Предни години е бил аниматор в Златни пясъци, много му е харесвало и много се е забавлявал, макар че склонностите му са били насочени към компютрите, програмирането, визуалните ефекти. Така беше решил - хем да разгледа Южното Черноморие, хем да си изкара два хубави месеца с приятели, споделя бащата.

Във въпросния ден Дилян взема семейния автомобил и разхожда екипа си из Поморие. След това отиват на плаж. Влизат в морето около 17.30 часа със свои колеги - момче от Словакия и две момичета - едното от Украйна, другото негова съученичка от Езикова гимназия. Тогава става голямата трагедия - водата завлича Дилян навътре в морето и той изчезва.

В четвъртък морето изхвърля трупа му. Дилян е погребан в затворен ковчег. Бащата споделя, че до три месеца е трябвало да получат информация за разследването от полицията, но и до ден днешен никой не ги е потърсил.

"Дилян се появи много трудно на бял свят като раждане", споделя Бисер. Веднага след като се женят с Анита ѝ откриват аневризма на мозъка. Дават ѝ два-три процента да оцелее. В Добрич акушер-гинеколозите са категорични, че жената не трябва да ражда.

"Обясниха, че при най-малкото напъване тази аневризма може пак да се повтори, въпреки че е оперирана", обяснява съпругът на Анита.

Въпреки че е крехка, съпругата му има силна психика, забременява и на 28 години ражда Дилян.

Преди Анита да забременее с Владислав семейството пак тръгва по лекари, за да се прецени дали тази аневризма няма да се активира отново. Над един месец са правени консултации, изследвания и прегледи в Добрич, Варна и най-вече в София при проф. Габровски. В крайна сметка лекарите казват, че може да се пристъпи към ин витро. Насочват се към столицата, откъдето им казват, че процедурата трябва да бъде направена до една година, защото Анита наближава 50.

Това става в болница "Надежда" при д-р Георги Стаменов, който им дава най-голям процент вероятност процедурата да е успешна. Мария Георгиева - координатор на Фондация "Искам бебе" в Добрич, и създателят на организацията Радина Велчева са хората, които в началото ги насочват, съдействат им за час, тъй като там се чака шест месеца за да получиш такъв.

"Бяха дълги месеци на пътуване, с много лечения, прегледи, изследвания постоянни в София, надбягване с времето", разказва още Бисер.

За семейството е доста тежко, особено с обстановката заради коронавируса. Дори в един момент им се налага да пътуват с разрешение за напускане на Добрич и за пребиваване в София. Така идва април, когато казват, че Анита е готова за ин витро.

"Срещу Коледа се случват чудеса и на нас се случи чудото Влади", казва бащата.

След добрата новина той написа във Фейсбук:

"Добре дошло, щастие на име Влади! Жив и здрав, благословен и окрилен! Бъди пример за подражание, бъди светъл лъч в живота на близки и приятели, какъвто беше батко ти Диди, когото винаги ще носим в сърцата си! Обичаме те и ти благодарим, че дойде при нас, слънчице, дар безценен на мама и тати и на всички нас! И помни - имаш уникални родители, невероятни - силни, смели и много добри хора! ❤️❤️❤️".


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    64 2 Отговор
    Да са живи у здравим и да се радват на малкото споходило ги щастие !
  • 2 Здраве

    55 2 Отговор
    и късмет за всички ! Благословени празници за тримата !
  • 3 BLACK SEA

    40 1 Отговор
    Да са живи и здрави и много щастливи.......Весели празници....!!!!
  • 4 Бронхилда

    45 1 Отговор
    Радвам се на такива прекрасни новини! Желая им щастие и на тримата!
  • 5 Бай Кокич

    23 1 Отговор
    Да са живи и здрави и дамо късмет занапред ! Дано по често да чуваме такива добри новини.
  • 6 Реалност

    10 8 Отговор
    Определено не са случайни хора щом навсякъде веднага били приемани, ако беше обикновенна българка щеше да обикаля с дни, да и бъде отказван прием защото няма или има положителен тест за ковид и накрая да роди на стълбите пред някоя болница!

    Коментиран от #8

  • 7 Браво

    12 1 Отговор
    Господ да ги благославя. Живи и здрави да са . И много късмет .
  • 8 Макиавели

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "Реалност":

    За мен те са случайни като другите хора . Това че на някой в главите им вилнеят бесове " ние не сме случайни хора" защото съм го чувала е плод на въображението им. Но...... се радвам за това че живота им поднася най- хубавото рожба . Да са живи и здрави и богословие и.
  • 9 ПЕНКО

    0 3 Отговор
    МАЛКО КАТО МАЙТАП : " РАСТИ ;УЧИ И РАБОТИ - ПЕНСИЯТА ДА МИ ИЗКАРАШ ТИ " !!!!!!!!!!!
  • 10 Защо не казва никой на хората ЗАЩО

    3 0 Отговор
    Морето след Обяд става Бурно и " дърпа " навътре ?Ако това незнаеш, означава да си играеш със Кобра ! Морето е прекрасно, но до Обяд ! Тогава когато температурата над сушата и морето е изравнена ! А след това се появяват Прилива и Отлива ! Последният е този който ВЗЕМА ЖЕРТВИ ! Спасителите са само за " КАМОФЛАЖ !" Пази се сам за да си спасен и жив ! Помни : Само до Обяд морето е " Кротко" после става Коварно !
  • 11 Черно моме е прекрасно , но лесно

    1 0 Отговор
    ЗАБРАЖДА Черните Забрадки ЕЖЕГОДНО ако го ОБИДИШ ! Сутрин рано в тихо време Морето е Прекрасно , тихо , лазурно , кротко, гостоприемно, и приятно ! Към 10 часа вълната се появява , все още не е Зло и Коварно някъде до Обяд ! След това ВЗЕМА таксата - ЖЕРТВИТЕ ! А пък ако времето е лошо - Ниско налягане и има силен вятър , със сигерност има Мъртво вълнение ! КОВАРСТВОТО на морето , тогава е безжалостно ! Няма ЗНАЧЕНИЕ за Пол и Възраст , влезеш ли борбата тогава е между Господ Бог и на Морето с водата ! Аз живее на морето и зная, че то е Сила голяма , която иска да бъде УВАЖАВАНА ! В противен случай плащаш
    цена голяма ! Първо те взема и на другият ден те връща на брега , за да покаже кой я е господаря и чии закони действат във неговата територия . Народа ни обаче каточе ли е невменяем. Нужни са множество табели, които да предупреждават ! Родителите трябва да са на щрек. Очите да не отделят от детето във водата ! Всичко става за миг ! Дори не ти се ватва ! Детето може и на брега да ти го "погълне" водата , при "мъртво" вълнение! Обичам морето но го уважавам заради строгите му : нрави, воля, сила и закони , разбирайки , че пред него аз следва да покажа че съм покорен, уважителен и съзнавам величието му и че ако не му се подчиня и пренебрегна възмездието ми е сигурно ! Дано ме / "чуе" /прочете някой и дано да вменя чувства на разум в няко и да запазя живота на някой, който обича морето !
  • 12 Пак съм аз !

    1 0 Отговор
    След Обяд, на брега съм , вятър не съществен във водата и немога без ЗОР и Борба да изляза ! На 5-6 м. от брега и водата дърпа със сила. Тогава застани перпендикулярво на вълната и брега и работи с ръце и с пълна сила ! Това явление е на участъци около 20- 30 метра ширина , наоколо другите се къпят спокойно а ти Бог да те спаси !
  • 13 Ходи ва морето рано

    2 0 Отговор
    Около 6:30 до 10: 00 часа и бягай на сянка в 6 30 Сутрин вълни НЯМА . Тогава хората от морето казва че водата е равна като " Тава" или " Тепсия" спокойно, тихо и приятно. Тогава то всичко ти позволява ! Тогава се наслаждавай колкото щеш ! До 10: 30 и туй то ! НЕПТУН тогава се събужда и поема управлението !
  • 14 Иво

    1 0 Отговор
    Прекрасно!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове