Last news in Fakti

20 Декември, 2020 11:53 2 892 49

Джамбазки: Наши граждани са ангажирани с антибългарска политика

  • ангел джамбазки-
  • вмро-
  • конференция-
  • северна македония-
  • българия-
  • сърбия

Политикът вижда инфовойна срещу България от Русия, Сърбия и С. Македония

Когато говорим за вътрешна отбрана, трябва да обърнем внимание и на много важен аспект. Това е така наречената информационна война срещу страните членки на НАТО. България отново в момента е потърпевша от такова информационно нападение в социалните мрежи, извършено от служби и организации, които аз лично свързвам с дълбоката държава в Република Северна Македония, с Белград и, разбира се, с фабриката за фалшиви новини в Санкт Петербург ("Агенцията за интернет изследвания" на "готвача на Путин" Евгений Пригожин, б. р.).

Това заяви евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки по време на международна конференция на тема "Европа и новите глобални заплахи", която е организирана по инициатива на Партията на Европейските консерватори и реформисти, чийто заместник-председател е Джамбазки, съобщава news.bg. "Всички помните, че една от най-големите фабрики за фалшиви новини, които се свързват с фабриката в Санкт Петербург, се намира в хубавия български град Велес. В момента разгръща такова нападение срещу България - абсолютно фалшиви, неверни тези се разпространяват широко във всички видове социални мрежи", добави Джамбазки.

Той подчерта, че за това нападение работят и редица български общественици и хора, свързани с науката.

"Аз не мога да приема, че български граждани - дали доброволно и съзнателно, или пък платено, биха могли да са ангажирани с антибългарска политика, но виждате, че имаме такива. И общественици, и политици в България работят за антибългарската кауза и срещу интереса на НАТО.

Много често чуваме лъжата, че ние трябва да подкрепим веднага Република Северна Македония, защото в противен случай тя щяла да бъде нападната от Русия или от САЩ. Нали Република Северна Македония с благословията на България стана част от НАТО? Нали има член 5 на това НАТО?

Ако Македония бъде нападната, ние всички ще реагираме и ще я защитим. Напротив - в момента антиевропейски сили работят на територията на Република Северна Македония, и те са под прякото влияние на Белград и на Москва.

Да не говорим, че се развива много широка антибългарска кампания в редица западноевропейски издания, всички с ляв, ляволиберален, левичарски уклон, които провеждат безобразно враждебна и открито лъжлива кампания срещу България и българските интереси. Тук се вижда много силен проблем и на ЕС, и на Северноатлантическия договор. От територията на държави, членове на Северноатлантическия договор, се води кампания срещу други държави, членове на Северноатлантическия договор, и това минава без всякакви последствия. Това поражда основателно съмнение доколко може да бъде задействана колективната отбрана", каза още Джамбазки.

Българският евродепутат е говорил и за "ислямокомунизма като вътрешна заплаха за Европейския съюз", като е акцентирал, че мнозинството от ляво-радикалните правителства толерират нашествието на ислямо-болшивизъм и на ислямски комунисти в своите държави.

"Аз ще добавя към тези заплахи и заплахата от китайския комунизъм. Дори ако приемем, че китайският вирус беше нещо случайно, нещо, което се е случило, защото няма санитарен и хигиенен контрол и няма контрол върху болестите в провинцията, от която се твърди, че е тръгнал, да видим какви са ефектите от него. Световна пандемия, изключително тежка предстояща икономическа криза, чието начало дори още не сме видели. Срив на транспорта. Авиационният транспорт е приземен, стотици хиляди работни места са загубени. Туризмът, развлекателните бизнеси... Сега това вече не е така заради поведението на китайските власти", настоял още Ангел Джамбазки.

Според него това е била световна заплаха, на която системите за сигурност на западноевропейските държави, включително НАТО, не са реагирали по никакъв начин. А липсата на адекватна реакция отдаде на други приоритети на част от европейските лидери.

"Повечето западноевропейски правителства предпочитат да не харчат никакви средства за обновяване на своите въоръжени сили и за превъоръжаване. Насочват тези средства към това да си купуват време, изплащайки недължими помощи на нелегалните имигранти. Голямата част от тях - мюсюлмани, а част от тях и ислямисти. И си купуват техните гласове. Във Франция това е точно така. В Германия това е точно така", заяви Джамбазки.

Той обърна внимание и конкретно на заплахата от Турция. "Турция е във война с всички свои съседи с изключение на България. Някъде участва активно в бойните действия с окупаторска сила, някъде със заплахи. Но всъщност тя има само една отворена врата към западния свят, и това е България, което не е никаква гаранция за нищо. Видяхме присъствието на турския президент и диктатор Ердоган, макар и виртуално, на конгрес на една българска политическа сила. Което прави тази политическа сила изключително небългарска. Ние разглеждаме участието му в конференцията на ДПС като заплаха за българската национална сигурност и териториална цялост. Той показа, че променя своята концепция - ликвидира другите две протурски, прокситурски партии, които беше създал с откровени турски агенти, и сега фокусира цялото внимание на Турция и турската външна политика върху политическата партия ДПС. Това още веднъж потвърждава тезата ни, че тази политическа сила е противоконституционна и вече е пряка заплаха и за националната сигурност, а, за съжаление, в бъдеще - и за териториалната цялост на България. Цялото ни общество трябва да има много ясна реакция. Тук вече не става въпрос за партийни пристрастия", заключи Джамбазки.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 сила

    36 13 Отговор
    здравей войнико,ходом марш към кеча....

    Коментиран от #47

  • 3 Българин

    36 12 Отговор
    Джамбазки - пиротехника !!!
  • 4 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    40 17 Отговор
    Мека китка, бягай да хвърляш пиратки през прозореца...
  • 5 Охо Бохо

    30 11 Отговор
    Явно визираш себе си и останалите управляващи.
  • 6 Тоя

    30 15 Отговор
    пияндур пак се появи с поредната си доза простотии , а вероятно вече е и с психоза !
  • 7 Дельо Хайдутин

    25 10 Отговор
    ,,ИСЛЯМОКОМУНИЗЪМ,,Що за животно пък е това?
  • 8 Последния Софиянец

    24 9 Отговор
    Протеста бави ,но не забравя.

    Коментиран от #36

  • 9 Софиянецо

    28 11 Отговор
    Вместо доброволец като санитарка, да изкара военната си служба.
  • 10 ТаУмВзе

    26 12 Отговор
    Пияното джудже пудел на шкембе торба пак се изрезва. Нещо пиратки няма ли да метнеш? Всичките сте резил, без изключение.
  • 11 Тежки

    20 8 Отговор
    халюцинации !
  • 12 ГЕРБ=БСП

    25 14 Отговор
    Аз пък не мога да приема такъв морален инвалид и нарушаващ законите като Ангел Джамбазки да ме поучава и да ме учи как да живея. Този алкохолик не го ли е срам да се показва пред хора и да ги поучава.
  • 13 Осман

    18 9 Отговор
    На тоя трябва народа да му реши съдбата!!!!!
  • 14 Събеседника на Джамбето....

    15 6 Отговор
    Партньора е с червени обувки,защо си мисля ,че това е бюро за запознанства,а не събиране по политически теми и разговори?
  • 15 Интересно, че

    18 8 Отговор
    и той е ангажиран да работи срешу БГ интересите от мафията, но чак е председател! Няма такава държава, на гьотверени и тъпагьси, които да я управляват в полза на мафията и срещу гражданите си!
  • 16 big

    21 16 Отговор
    Напълно съм съгласен с това! Българското правителство, НС и т.н. провеждат антинародна политика! Ние загубихме националния си суверенитет и сме под контрола на държави, които никога в нашата история не са ни били "приятели"! Да стигнем дотам: паметник на загиналите американски летци, които разрушиха и убиха над 2000 столичани през 1944 г.! Има паметник и честване на загинали български мюсюлмани по време на възродителния процес, но няма такова на убитите майки и деца от влака и по други места! Този алкохолик и малоумник независимо от многото патриотични приказки, като цяло е национален предател!
  • 17 Ангеле

    7 7 Отговор
    ти коги ша отидеш да слижиш?
    Кат си учил 12 години той ше ти се признае и ше влезеш с чин подполковник.
  • 18 Тоя,който хвърляше Бомбички,

    10 9 Отговор
    По Народа!...За Затвора!
  • 19 Froid

    15 4 Отговор
    Браво , истината в очите , дано другите в ЕС разберат за каквостава Въпрос !
  • 20 доброволец БА

    10 8 Отговор
    Вади маркуча и мятай пиратките, всички ще се разбягат.
  • 21 Хъш

    14 16 Отговор
    Много прост народ. Джамбазки служил не служил ви казва истина а реакцията на Ганьо е пак да хули и да се присмива. Едвали някой който е бил в казармата, и аз съм бил, е направил там кой знае колко повече за България от него.
    Ама като ви сложат по един фес на главите на децата и внуците, тогава те вас ще ви плюят и ще ви питат какво направихте когато политици като Джамбаски ви предупреждаваха.
  • 22 Бай ГаньоЕвро

    12 6 Отговор
    До го пратят кашик за 9 месеца в турската армия на обучение. Може и да се оправи.
  • 23 БРЕЙ !

    7 4 Отговор
    Колко цербери и сахиби смени тъз "Национална Сигурност" ! Няма насищане. Крепостни мужици ли не щеш, прусаци, ушанки, а днес Натовски американци и Османци. Не е ли време да посрещнем и кйтайските "шумкари" със "Здравствуйте братушки " !
  • 24 селския кмет

    18 6 Отговор
    Абе селския кмет Джамбазки.Прочети точка трета от устава на НАТО и какво пише там:Че всяка държава,членка на НАТО,трябва да има собствена боеспособна армия,за да се защити от локален конфликт.Кой защити Кипър от Турция,след като и двете държави са в НАТО.Мен някой питал ли ме е дали искам в НАТО.Как се унищожава добре въоръжена боеспособна Армия от която шалварите и суфлякитата трепереха заедно с пълни памперси.НАТО е търговски дружество,имащо за цел,да осигорява плацдарм на САЩ`при война и да прави пушечно месо членките на НАТО а не собствената си територия.Другия момент,икономическия,че задължава членките на НАТО,да им купуват негодното оръжие за милиарди.С Русия бяхме четвъртата армия в Европа а сега сме на 121 заедно с Македония.А за цървулите от Европа,повече информация по история и твърдо вето за измислената нация.Ако бай Тодор беше жив,такива изменници като Паси и Плевлениев,щяха да чукат камъни в Белене,а ти щеше да продаваш семки пред някой стадион.

    Коментиран от #25, #27

  • 25 оня с коня

    5 10 Отговор

    До коментар #24 от "селския кмет":

    Само ще те питам:КОЙ ти е дал право да приемаш Кипър в НАТО?Въпроси относно другите ти глупости нямам.

    Коментиран от #29

  • 26 Жамбазьо

    6 5 Отговор
    Ако не беше любимата ти армия окупатор, Тито щеше да заграби всичко до Благоевград или цяла Пиринска Македония

    Коментиран от #33

  • 27 Браво

    7 2 Отговор

    До коментар #24 от "селския кмет":

    Много точен и верен коментар !
  • 28 Войника Жамбазю

    6 1 Отговор
    Бия се в социалните мрежи
  • 29 Коню

    7 3 Отговор

    До коментар #25 от "оня с коня":

    Ти ся прайш ли са или да, къде е писал човака, че Кипър е в Нато или си умен колкото вожда си и не знаеш за кои две държави членки на Нато говори?

    Коментиран от #34

  • 30 Ванко

    9 5 Отговор
    Абе това ВМРО няма ли да го закриват вече?! Какво търси Вътрешна Македонска Революционна Организация в Българският Парламент?! Тези от Скопие се смеят с нас..
  • 31 КОНТРАТА

    7 6 Отговор
    Тест за алкохол правиха ли му преди да го поканят, явно не!
  • 32 Монгола

    7 6 Отговор
    Алкохолика с пиратките!
  • 33 стоян

    7 2 Отговор

    До коментар #26 от "Жамбазьо":

    До 26 ком -другарю мисли и тогава пиши - с какво Тито ще завземе половин България 1944 година =с партизани ли -като сръбската армия е била разбита от германците а нашата армия си е била в бойна готовност

    Коментиран от #39, #41

  • 34 оня с коня

    6 3 Отговор

    До коментар #29 от "Коню":

    Прочети ВНИМАТЕЛНО 5-ти ред от Поста му:"Кой защити Кипър от Турция,след като И ДВЕТЕ Държави са в НАТО".Препоръка:Преди на питаш някой дали "са прай или да",първо провери Ти самият дали се прайш или някой те е Направил,пък си и оставил Майсторлъка!
  • 35 Тосков

    3 3 Отговор
    Да.Аз съм един от тези граждани.Чужда държава ми дава прехраната от 2003та година.От тогава си работя в консулството им.Нито от България,нито от народа и съм видял нещо което да ме накара да работя за тях.
  • 36 гулъфцъг

    1 4 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Много бавен този протест бе.Хващайте оръжие,и напред.Надъхайте тези останали без работа да се включат,и след НГ напред на истинско въстание,а не на вечерна разходка,и да и викате въстание.Скоро ще има и такива които ще гледат гладните си деца.Те също не са за подценяване.Влязат ли в МС 100%ще виснат министрите на стълбове.
  • 37 28 март 2021

    1 4 Отговор
    Пиян гей. И те няма
  • 38 Аве Майн Кампф

    6 2 Отговор
    А в съшност, Джамбазки е много прав за всичко което е казал , това просто си е фактическата истина .
  • 39 Чичо

    0 2 Отговор

    До коментар #33 от "стоян":

    Била готова ако доди техника от чичо Ади, в тоя точно в този момент техниката я е нямало, а зад Тито е стояла цяла Югославия
  • 40 Чичо

    0 2 Отговор
    Що никой ме говори за Беломорска Тракия, дето ситуациятае същата и по една малка случайност се намира в областа Маледония с главен център Солун. дщДвоен стандарт нещо или ма умряло луче нож ще вадим по бацовистки?
  • 41 Чичо

    1 4 Отговор

    До коментар #33 от "стоян":

    Тая армия в бойната готовност как точно противодейства на Англо Американските самолети?
  • 42 Хаха

    2 1 Отговор
    Според "точка трета от устава на НАТО и какво пише там:Че всяка държава,членка на НАТО,трябва да има собствена боеспособна армия" - която сочи че нямаме нужда от Пато и ез в тая област "боеспособна армия". Загърбваме ги заедно с уса и нпо тата и ето ви щастие, на пазара оръжие бол с лопата да го ринеш.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 АЙДЕ У ЛЕВООО

    3 2 Отговор
    ДЖАМБАЗ , КОЙ ДРУГ ОСВЕН БОЙКО ТЕ КРЕПИ ВЕЧЕ 15 ГОДИНИ БЕ ТЪПАНАР ? КОЛКО ПРОЦЕНТА ДАВАШ ?
  • 45 o.p. Новев

    2 1 Отговор
    Абе ДС-"Иване" Каракачан, усмири си там пoмияpчeтo Джандбаз! Дай му там шише ракия и флакон с вазелин да миряса! С простотиите и глупостите които ръси наляво и надясно е ocмъpдeл всичком около себе си!
  • 46 БГ ДС мизерия

    3 0 Отговор
    Джандбазето го играе чекист-контраразведчик от пропагандните идеологическо-политически 6-ти отдели на ДС под "НАТО-евро-консервативно" прикритие! Достоен заместник на ДС-6-так доносник "Иван" и "Дончо" караКачан! Сценариите са същите, като тези от 1989г. след провала на "възродителния процес", когато за виновни за провала и за престъпленията срещу човечеството бяха обвинени "анти-българските действия на определени анти-комунистически агенти на западните централи"! Нищо ново, никакво въображение, никакъв интелект - просто инпулсивно "хвърляне на димки и бомбички" в медиите, показващи зле прикритите и явни психични отклонения и нелечими девиации и первезии на лицето мАнгела: ХОМОФОБИЯ със зле прикрит ХОМОСЕКСУАЛЕН НАГОН; ЦИГАНОФОБИЯ при личен БКП-побългарен ЦИГАНСКИ ПРОИЗХОД; МАКЕДОНОФОБИЯ с безсрамно ЛОЧЕНЕ от македонските извори, символи, активи, духовност, история и потта, сълзите и кръвта на македонците!
  • 47 Батко

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "сила":

    Джамбазино, не се прави на улав. Натискът да приемем безусловно севмаците идва от Вашингтон и Берлин, а не от Москва и Белград. Да не си прекалил пак с промилите?
  • 48 gost

    2 0 Отговор
    Крaйнo врeмe e дa ce изчиcтят лъжитe oт бългaрcкaтa иcтoрия, a тe ca твърдe мнoгo и cлeд тoвa дa ce зaнимaвaмe c иcтoриятa нa cъceднитe нaрoди. Бългaрcкитe иcтoрици ca нe caмo лъжoвници, нo и cмeхoтвoрци.
  • 49 Риса

    0 0 Отговор
    1- доказано вярно
    2- вероятно лъжа
    3- доказано вярно
    Така се манипулира, ако не знаете!
    Второто, много внимателно трябва да се проучи!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове