21 Декември, 2020 06:44 4 869 54

Кацнаха последните три самолета от Великобритания

  • великобритания-
  • самолети-
  • карантина-
  • коронавирус

Твърдо сме решени да опазим границите на България от новия щам на коронавируса, заяви на среднощен брифинг от летище София министър Костадин Ангелов

Кацнаха последните три самолета от Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС

Днес е свикан извънреден Европейски съвет, съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов. Лидерите на страните-членки ще обсъдят общи мерки за Европейския съюз срещу разпространението на новия щам на COVID-19. Ангелов, заедно с вътрешния министър Христо Терзийски, дадоха извънреден брифинг на Летище София в 3 часа тази нощ, предаде Българската национална телевизия.

Последните три самолета от Великобритания кацнаха у нас през нощта на летищата в София, Пловдив и Варна. Въпреки забраната за полети от Острова, която влезе в сила от полунощ, за тези самолети беше направено изключение.

Последният самолет от Лондон кацна на Летище София пет минути преди 3 часа през нощта.

Освен в София, летищата във Варна и Пловдив също са приели два самолета от Острова след полунощ, въпреки забраната. Здравният министър обясни, че това е единственото изключение.

"Твърдо сме решени да опазим границите на България от новия щам на коронавируса и да запазим колкото се може повече хора здрави, докато дойде ваксината, за да могат съответно те да придобият необходимия имунитет и да се справят с вирус. Това, което знаем със сигурност за новия щам на вируса, са две неща - първото е, че той се предава по-бързо и второ е, че той се влияе от новата ваксина, която започваме да правим в България на 27 декември", заяви проф. Костадин Ангелов.

"Тук сме, за да направим проверка как влизат всички пътници на територията на България. Изключението е именно това, че за тези полети българските граждани вече бяха по летищата. Беше невъзможно да бъдат канселирани и трябваше да се приберат у нас. Това, че това са единствените причини, които са ни водили при вземането на това решение", допълни Ангелов.

След издаването на заповедта за задължителна 10-дневна карантина на пристигащите от Великобритания у нас със самолети от Острова са пристигнали общо 667 пътници.

"Всички са карантинирани, с изключение на осем, които не желаят да бъдат карантинирани и в транзитни зони ще изчакат полети за обратно. Това са шестима граждани на Великобритания. Една българска гражданка и един гражданин на Австралия, които ще изчакат съответни полети за връщане", каза министърът на вътрешните работи Христо Терзийски.

От полунощ са затворени и сухопътните граници за пристигащи от Великобритания. През тях ще бъдат допускани само български граждани, които са тръгнали от Острова, както и такива със статут на постоянно пребиваващи.

Гранична полиция ще прави съответните проверки в информационните масиви и ще установява факти и обстоятелства относно движението на всеки един, който влиза в страната.

Министър Костадин Ангелов допълни, че се очаква да има общи действия на Европейски съюз срещу разпространението на новия щам.

"Знаете, че има свикан извънреден съвет на ЕС. Така че колегите ще заседават и ще вземат решения, които да са в действия, валидни за цялото пространство за всички държави членки", завърши Ангелов.

Както читателите на ФАКТИ вече знаят, от 0.00 часа днес до 31 януари 2021 година е забранява влизането на територията на Република България на всички лица, които пристигат у нас с начална точка на отпътуване от Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия през всички гранични пунктове, с въздушен, морски, железопътен и автомобилен транспорт. Изключени от забраната са българските граждани, както и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване в България и членовете на техните семейства. Те подлежат на 10-дневна карантина в домовете си или на други места, които посочат.

Мярката се обяснява с новия, по-заразен щам на коронавируса, който се разпространява във Великобритания. Предишната заповед на здравното министерство, от късния следобед, налагаше само карантина на пристигащите от Острова. След това на работно съвещание при премиера Бойко Борисов бе решено да бъдат спрени всички полети от и за Великобритания от полунощ до края на януари, припомни БНР.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БЮЛЕТИН

    62 5 Отговор
    3 самолета цигане със зараза.

    Коментиран от #19, #46

  • 2 Така е

    28 1 Отговор
    Язък !
  • 3 ПСР

    57 3 Отговор
    Банско остават без англичани за сезона....

    Коментиран от #4

  • 4 Питам

    30 1 Отговор

    До коментар #3 от "ПСР":

    А Пампоровец ?

    Коментиран от #7, #14, #47

  • 5 Лост

    48 3 Отговор
    Министърът, ако му стиска нека да пита англичаните след като са знаели от септември, защо сега казват? И откъде знае, че ваксините са удачни и за новият щам? Да не кажат, че има и октомврийски и декемврийски и т. н. Не, че ще си бия ваксина.

    Коментиран от #11

  • 6 ама

    4 3 Отговор
    Значи и Хариър сме купили?
  • 7 Лост

    25 1 Отговор

    До коментар #4 от "Питам":

    Ще ядат вафли Боровец. А Ангелов да раздаде по една вафла Мура, да ни вдигне после... настроението🤣.
  • 8 РЕАЛИСТ

    28 5 Отговор
    Вчера преговорите по Брекзит между Мишел Барние отново не са дали резултат. Там е заровено кучето. Нищо не му пречеше на Борис Джонсън да изчака няколко дена , да минат празниците и тогава да обявяват страшния нов щам, известен от септември.
  • 9 Последния Софиянец

    31 4 Отговор
    Ботокса и Еничаря сън не ги хваща.Знаят че ще отговарят за престъпленията си.Тоя нов щам се появил още през септември .Закъснели са както винаги.
  • 10 РЕАЛИСТ

    2 1 Отговор
    Пропуснах Дейвид Фрост.
  • 11 Дельо Хайдутин

    19 4 Отговор

    До коментар #5 от "Лост":

    У нас вируса се появи през октомври.Значи е от новия и ваксините са безполезни.

    Коментиран от #12

  • 12 Лост

    15 2 Отговор

    До коментар #11 от "Дельо Хайдутин":

    Само Тотнъм са го донесли.Или са занесли наш и като се е омесил с техния и станало страшно.
  • 13 Прост

    34 9 Отговор
    А простите "българи"кацащи на летището пак недоволни.Идвали да празнуват и какви били тези глупости за карантина.Нямало пандемия и корона вирус.Да ги връщат обратно там да обясняват как няма да спазват правилата
  • 14 ПСР

    13 1 Отговор

    До коментар #4 от "Питам":

    И Боровец.А и в маалите,нЕма да има кой да донесе подаръците на чаветата.
  • 15 БАЙ Х@Й

    28 4 Отговор
    ❗ПЛАНдемията върви по ПЛАН ❗
  • 16 Костадин Ангелов Изкукал сте напълно

    27 3 Отговор
    Новия Щам във Великобритания се влияе от новата ваксина, която започваме да правиме на 27 Декември!!????? Кога проверхите, че Новата Българска ваксина влияе на Новия щам в Англия???? Как, ваксинирах а 100човека в Англия??? Луди за връзване!!

    Коментиран от #18, #40

  • 17 Доко доко

    34 2 Отговор
    Започна се същия цирк, както през пролетта - всички затворени, а самолетите с м.а,нг.алите пристигат от Европа с поредния нов щам. После Тулупа ще ни се кара по телевизора как не спазваме т.ъпите им мерки.....

    Коментиран от #33

  • 18 Последния Софиянец

    17 2 Отговор

    До коментар #16 от "Костадин Ангелов Изкукал сте напълно":

    Ботокса брани отровните ваксини като Матросов на амбразурата.

    Коментиран от #41

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Чумата

    18 0 Отговор
    Брекзит в действие!
  • 24 Гост 8

    23 0 Отговор
    Кога успяха да тестват ваксината за новия щам?Дезинформацията е тотална!
  • 25 Просветен илюминат

    8 0 Отговор
    Някой наясно ли е съществува ли някакъв шанс преди да започне всичко това и има ли информация и специалист да сподели и каже за какво става въпрос?
    Като се прави ваксина следва да има някакви доказателства,както и за този нов сам,но къде са те и защо не се показват?
    Покрай реакцията за ваксините отново се изфабрикува някаква новина и гледайте какво става сега?
    Цялата работа ви е в главите и никъде другаде.
  • 26 Учуден

    27 0 Отговор
    Новия щам /ако изобщо има такъв/ се появи само преди седмица и то само във Великобритания, кога успя ботоксовата примадона да намери заразен със щама, да го ваксинира, че и да установи, че ваксината действа. Нали до вчера ни обяснява, че за да действа ваксината трябва да се ваксинираш два пъти през 28 дни, лъжите на тия мошенници нямат край.
  • 27 Просветен илюминат

    15 1 Отговор
    С нетърпение очаквам да чуя сметките на математиците за новите тенденции и прогнози.
    Вероятно сега нашите четат сценария и си учат репликите за пред аудиторията какво ще се говори.
  • 28 Потрес

    13 1 Отговор
    Това наистина ще си се окаже прост грип
  • 29 симпатяга

    11 1 Отговор
    косата му пада,ботокса му станал на гранули от стоенето в ануса на тиквата,как мислещ човек да има вяра на такъв!
  • 30 Процесор Вучков

    4 0 Отговор
    На почивка ще съм на ПамБоровец
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Топ

    10 2 Отговор
    Лъжите на тези нямат край ! Да ваксинират пьрво ботокса и Боко! Нали има забрана какви са тези самолети ! ОСТАВКА!
  • 33 Бзззззз!

    7 1 Отговор

    До коментар #17 от "Доко доко":

    Ами като не го гръмнахме навреме, така ще е!
  • 34 От болницата

    6 14 Отговор
    Министър Ангелов, ще ти държим персонална отговорност за саботиране на борбата срещу К-19. ЗАЩО БЕ, ТУЛУП ТИКВЕН, ЗАЩО ОЩЕ НЕ СИ УВОЛНИЛ МАНГЪРА? ЗНАЕШ ЛИ КАКВИ ГИ ВЪРШИ ВСЕКИ ДЕН? СЕЕ ЗАРАЗА, УДЕЖДАВАЙКИ ХОРАТА ДА ПИЯТ ТЕЧНОСТИ, НО НЕ И ДА ДА СЕ ПАЗЯТ С МАСКИ И ДИСТАНЦИЯ.

    Коментиран от #35

  • 35 От народа

    11 3 Отговор

    До коментар #34 от "От болницата":

    Мангъров април месец ще е здравен министър, а твоя идол Мутафчийски ще си събира багажа за затвора.

    Коментиран от #42

  • 36 Ася

    7 1 Отговор
    Трябва да бъдат съдени за неспазване на собствените си заповеди. Онзи Джонсън и той не е добре и доста пречи. Или затварят всички граници и никой не минава, или са широко отворени да влиза всеки, нов щам как може да вярва нормален човек на това. Тази лудост пак до лятото ще я търпим. Много изпълнителни хора живеят на тази планета. При Адолф е било по добре

    Коментиран от #43

  • 37 Честито

    6 3 Отговор
    Брекзит и коронавирусът работят в екип да извадят Великобритания от ЕС. На ви сега самостоятелност, горди албионци.

    Коментиран от #44

  • 38 Аве Майн Кампф

    3 2 Отговор
    Хa хa , a ceгa дa видим дaли нoвaтa вaкcинкa нямa дa ce oкaжe c изтeклa дaвнocт cпрямo нoвoтo щaмчe ....... тa c вaкcини, и бeз вaкcини - cъщaтa рaбoтa
  • 39 Сега се появило щамчето

    2 0 Отговор
    Още няма ваксинирани за стария а вече действало добре за новия ,но пък той бил от септември или по от рано?? Лъжец !! Това е нова тактика да ваксинират хората !!
  • 40 Каква българска ваксина те гони?

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Костадин Ангелов Изкукал сте напълно":

    На 27 или 28 декември у нас започват да слагат от същата ваксина, която в момента масово се поставя в САЩ и Англия. В Англия ще разберат първи дали ги защитава от новия щам. До 10 дни ще бият втората доза на първите ваксинирани и после ще се разбере дали ваксината ги защитава и от новия/новите щамове.
  • 41 Няма как да знаеш колко са отровни

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Последния Софиянец":

    ваксините. На теб май ти хареса ресторантът ти да не работи, а по цял ден да си цъкаш простотии по форумите. Локдауните те кефят или смяташ, че любимците ти Мая Манолова и Христо Иванов ако влязат в парламента и вируса ще се "уплаши" и ще изчезне и те няма да те призовават да се боцнеш 2 пъти за здраве?
  • 42 Мангърчето е за пандиз, но никой

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "От народа":

    няма да го вкара там за огромно съжаление.
  • 43 И през лятото ще я търпиш, миличка

    0 1 Отговор

    До коментар #36 от "Ася":

    Ако няма достатъчно ваксинирани или ваксината не е достатъчно ефективна срещу новопоявяващи се щамове. В ЮАР днес почва лятото, но пак имат по 150-200 починали дневно от/с ковид, уж точно заради новите по-заразни щамове, които се разпространяват. Става въпрос за държавата в Африка, разположена в най-южната част от континента. Една от малкото африкански държави, в които се прави що годе адекватен брой тестове. В другите африкански държави се мре повечко от обичайното, но от друго... А и ваксини за тях скоро няма да има. На опашката ще са.
  • 44 Брекзита сами си го пожелаха

    4 0 Отговор

    До коментар #37 от "Честито":

    тъпите англичани. То колко ли англичани въобще има на острова? Пакистанци, индийци, афганистанци със сигурност има в изобилие.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 карамфила

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "БЮЛЕТИН":

    Пак ударихме джакпота както миналият път когато пристигаха 83 рейса с цианета от цяла европа ама какво да се прави това са 3 самолета с избиратели,ако са бели хора може да ги карантинираме докато минат празниците.
  • 47 карамфила

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Питам":

    Пампорово е на цеца секса,съдружник и съратник на боко секса.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Мислещ

    1 0 Отговор
    Да ама не Великобритания ни е проблема пристигащи и заминаващи са ни проблема у нас всичко цветя и рози лъжете и пак лъжете откъде бе Ангелов ти известно че ваксината покрива новия щам и въобще какво ти е известно какъв си ти кой си от какво разбираш аха слугуваш
  • 50 Н зшдбвел

    0 0 Отговор
    Само да има кой да ви чете простотиите не се спирате да правите пари от това да всявате страх в хората. Дано има някой който се застъпи за народа и да тръгне на обратното правилноНЕ БЪДЕТЕ АЛЧНИ!!!!!!
  • 51 СусБе

    1 0 Отговор
    Да товарат тия от парламата и прави-телето и да ги хвърлят над океана без парашути!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Васил

    1 0 Отговор
    Последните три самолета заразени като знам какъв е контрола никой няма да следи всеки си прави каквото си иска.
  • 54 ЗАЩО

    1 0 Отговор
    ЗАЩО НЕ ПРАТЯТ КОСТАДИН АНГЕЛОВ НА ЕДИН САМОЛЕТ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ НА КЪДЕ ВАЖНОТО Е ДА ГО ПРАТЯТ ДАЛЕЧ ОТ НАС ДА СИ ПОЧИНЕМ МАЛКО ОТ НЕГО!!!