Last news in Fakti

21 Декември, 2020 15:38 3 189 52

''Демократична България'' излезе с план за възстановяването на страната

  • ''демократична българия''-
  • демократична българия-
  • план за възстановяване-
  • правов ред-
  • демократичен модел-
  • икономика

''Демократична България'' заявява своята готовност за сътрудничество с демократични формации и неправителствени организации за гарантиране на честността на изборния процес и провеждане на паралелно преброяване, включително като сподели своите ресурси – човешки, технологични и информационни, с другите участници в това усилие

''Демократична България'' излезе с план за възстановяването на страната - 1
Снимка: БГНЕС

''От дни гледам как хората се обръщат едни срещу други. Онези, с които протестирахме заедно, с които заедно си върнахме Росенец и си искаме заедно държавата и край на цялото това беззаконие и плячкосване. Някои от тях не харесват мен, други не харесват други политици. Всеки си има причините. Но над всичко това е каузата на новото начало за нашата демокрация. И в името на тази кауза призовавам да спрем това противопоставяне''. Това написа в своя Фейсбук профил лидерът на партия ''Да, България'' и съпредседател на политическото обединение ''Демократична България'' - Христо Иванов.

Ето какво се казва още в неговия пост:

''Когато излязохме на площада знаехме, че сме различни. Знаехме, че каузата на законността и свободата е обща за всички, но трябва да приемем своите разлики в останалото, за да можем наистина да се съберем много. Знаехме, че искаме оставка, за да може после всеки да получи избор и да застане зад онази програма, която най-точно отговаря на надеждите му. Е, не получихме оставката....Но сега изборите идат и ако не можем да се явим на тях всички ведно, нека поне да се опрем на мъдростта на протеста и така да опазим неговата еднопосочност. Нека всеки работи за колкото може повече подкрепа, кой вляво, кой вдясно, кой в ритъм ⅞, кой със своята новост, кой с аргументите на досегашните си усилия, кой с експертност, кой с емоция...Но нека го направим така, че да не се анихилираме взаимно и да можем после да работим заедно. Едното е залог за разширяване на подкрепата за дневния ред на промяната, другото - игра с нулев резултат, от която може някой и да спечели нещо, но това със сигурност няма да бъдат гражданите.

Днес трябва да приемем своите разлики и решенията на отделните политически сили, но и да успокоим хората, че ще има обединение около каузата! Макар и не като предизборна коалиция между партии, но със сигурност под формата на консенсус около големите задачи, като ясен ангажимент от всеки да ги изпълним заедно в Народното събрание. Защото всички знаем, че стига да не се изяждаме взаимно, за да свалим Борисов от власт, ще бъде достатъчно в новия парламент да изпълним многократно поетото от всеки от нас обещание да не подкрепяме управление с негово или на ГЕРБ участие. Въпросът е как след това разграждаме системата, която нито започна с Борисов, нито смята да свърши с него и за която той е само временен, макар и застоял се, изпълнител.

За целта на такова обединение около общ дневен ред на промяната, аз бих предложил две прости стъпки:

- Нека всяка политическа сила заяви своите конкретни политики, чрез които смята да постигне разграждането на корупционната система и нека всяка коментира заявките на останалите, така че гражданите да знаят кой с какво се ангажира и за какво всъщност има съгласие;

- Нека има споразумение или друга конкретна и работеща рамка за съвместни усилия за гарантиране на честността на изборите. Така, гражданите ще бъдат сигурни, че голямата цел, която ги изкара на улицата, ще бъде постигната с общи усилия и ще могат да избират, кой конкретно да ги представлява без да правят компромис със своите ценности и предпочитания. И, разбира се, добре е всички да бъдем открити по отношение на своите политически цели, състава на своите коалиции, органи и решения, как се финансират, какви са им програмите и т.н.

Съответно, днес ние от Демократична България:

- Излизаме с конкретен списък от мерките за рестарта на демократичния и правов ред в България, около които ще търсим сътрудничество в бъдещия парламент, както и се ангажираме да представим конкретни законопроекти за основните от тях в течение на кампанията, за да можем да ги внесем още в първия ден на парламента; готови сме да подкрепим и други предложения в тази насока;

- Заявяваме, че ще се включим в съвместните усилия за гарантиране на честността на вота. За извършването на паралелно преброяване създадохме платформата "Ти броиш", достъпна за всички, които искат да защитят свободните и честни избори.

Нека припомня, че:

- Още на 13 юли ние от Демократична България заявихме, че подкрепяме протеста с конкретна декларация, в която изложихме своите предложения за рестарта на демократичния и правов ред и заявихме, че - запазвайки своята самостоятелност - ще търсим тематични мнозинства за тяхната реализация в бъдещия парламент;

- На 22 септември стартирахме своята "Операция Независимост" за честни избори и на 25 октомври заявихме конкретни ангажименти за сътрудничество и споделяне на ресурс с останалите демократични партии и коалиции, подкрепящи протеста.

Надявам се, че тази протегната ръка за сътрудничество и взаимно въздържане от атаки ще бъде приета. Че, както се приемат решенията за начин на явяване на изборите на едни формации, ще спрат атаките и срещу решенията на ДБ, още повече в тях няма нищо ново или изненадващо. Съответно, призовавам нашите поддръжници да приемат избора на коалиционни партньори на Триото, които също имат своята видима предистория. Очаква ни огромна работа и трябва да можем да я свършим заедно! Нека започнем като успокоим хората!

Става дума за нашата България и нейното достойнство: пред този олтар всички можем да проявим малко повече смирение и готовност за обща работа.

А ето и конкретните предложения на ''Демократична България'', посочени в техния сайт:

Приоритети, за реализацията на които Демократична България ще търси взаимодействие и подкрепа в 45-ото НС

Основна задача, която си поставяме за работата в бъдещото 45-о НС, е изпълнение на исканията на протестиращите хора за отстраняване от власт на Бойко Борисов и оставката на Иван Гешев.

Както вече заявихме с декларацията си за подкрепа на протеста от 13 юли 2020 г., постигането на трайна промяна в политическата ситуация в страната, оздравяването на българската държавност и преминаването към модел на устойчиво нарастване в благосъстоянието на българските граждани, отприщване на потенциала на страната не може да се случи без:

- Отстраняване на ГЕРБ от управлението и ликвидиране на свързаните с Борисов корупционни мрежи.

- Разграждане на системното политическо влияние на ДПС и демонтиране на Сарайския модел и неговите механизми за задкулисно влияние в икономиката, правосъдието и медиите.
- Укрепване на принадлежността ни към ЕС и НАТО. Прекъсване на възможностите за злонамерено чуждо влияние в България от страна на авторитарни режими, включително режима на Путин и Ердоган, както и адекватна оценка за засилване позициите на Китай у нас. Гарантиране на енергийния суверенитет на страната. Ревизия на проекта и експлоатацията на Турски поток и спиране на АЕЦ “Белене”.

- Възстановяване на ролята на парламента и политическото представителство – създаване на законодателна гражданска инициатива, възможност за анкетни комисии, формирани от опозицията, реформа на партийното финансиране.

- Лустрация чрез прекъсване на формите на продължаващо влияние на мрежите на тоталитарните служби и комунистическата номенклатура и формите на тяхно възпроизводство. Въвеждане на възможност за налагане на забрани за заемане на определени длъжности. Осигуряване на публичен достъп до всички документи в обхвата на КОМДОС и до разработките на службите и МВР с изтекъл срок на класифициране. Въвеждане на реални проверки за лоялност и интегритет за ключови постове в администрацията и службите.

- Укрепване на правовия ред и институциите чрез промени в Конституцията, осигуряващи прекратяване на мандата на Иван Гешев и на настоящия състав на ВСС. Реформиране на Прокуратурата и Висшия съдебен съвет чрез промени в Конституцията и Закона за съдебната власт. Премахване на специализирания съд и прокуратура, както и на КПКОНПИ в настоящия ѝ вид. Премахване на авторитарните изменения в НПК на Цацаров, Гешев и ГЕРБ. Премахване на бюрото за защита на свидетели в настоящия му вид. Реподбор на прокурорите и следователите с участието на европейски експерти. Въвеждане на пряка конституционна жалба. Реформа в МВР и службите, както и провеждане на реподбор в ключови структури от сектора. Ликвидиране на НСО.

- Рестарт на регулаторите и контролните органи чрез въвеждане на конституционен стандарт за избор на членове и ръководители с високи професионални и нравствени качества и доказана привързаност към обществения интерес, върховенството на правото и демократичния модел на управление (вкл. лустрационен филтър) и гаранции за прозрачност и обществено участие в процедурите по излъчване.

Провеждане на програма за радикална модернизация в управлението и икономиката: осъществяване на зелен енергиен преход и истинско зелено възстановяване от ковид кризата, дигитализация и развиване на иновативна икономика и земеделие с висока добавена стойност. Ударно въвеждане на електронно управление и електронно здравеопазване, административна реформа и децентрализация.

- Развитие на човешкия капитал и разгръщане на потенциала на хората в страната и извън граница чрез ударни инвестиции в образование и култура, здравеопазване и социална защита.

- Осигуряване на чиста и безопасна околна среда и прилагане на мерки срещу разрушаването на природните ресурси в полза на субсидирани частни интереси, спиране на преференциалните цени за горене на боклуци и производство на енергия от ВЕЦ, построени на язовири за питейна вода, спиране на незаконните сечи.

- Реформа на изборния процес чрез въвеждане на дистанционно гласуване – електронно и по пощата. Създаване на избирателен район “Чужбина”. Въвеждане на регистър на избирателите.

- Прилагане на цялостна стратегия за гарантиране на свободата на медиите и журналистиката и радикално увеличаване на прозрачността и достъпа до информация, която да бъде предложена от професионалната общност.

Това са ключовите приоритети, за които ще търсим тематични, включително конституционни, мнозинства в следващото Народно събрание. Готови сме с пакет от конкретни законодателни предложения, които ще внесем в първия ден на новия парламент.

Призоваваме кандидатите в предстоящите избори да заемат ясна позиция по всеки от тези приоритети, за да могат гражданите да направят своя информиран избор и да изискват техните политически представители да изпълняват заявените в кампанията ангажименти, включително и по отношение на участието им в такива мнозинства в парламента за рестарт на демокрацията и радикална модернизация на страната.

Демократична България заявява своята готовност за сътрудничество с демократични формации и неправителствени организации за гарантиране на честността на изборния процес и провеждане на паралелно преброяване, включително като сподели своите ресурси – човешки, технологични и информационни, с другите участници в това усилие. Призоваваме за подписване на пакт за интегритет и поемане на публични ангажименти от участниците в изборите за противопоставяне на порочните изборни практики.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    15 5 Отговор
    Аз се писах наблюдател на изборите.

    Коментиран от #17

  • 2 Аз40

    13 10 Отговор
    Онзи "зелен" хитрец в ляво, кога се шмугна в Комунистична България до Христо?
  • 3 Когато видиш на ИЗЛОЖБА от картини

    17 3 Отговор
    Нарада да си накланя главите , Ту на Ляво , Ту но Дясно , СТАВА ЯСНО че от платното НИЩО НЕ Е ЯСНО ! И аз имам ПЛАН , и ти имаш ПЛАН , всеки има ПЛАН - НО ВЪТЪК НЯМА НИКОЙ ! Отново се хвърля КЮСПЕ за зарибяване ! План се прави когато има с какво ! Иначе - Ябланица и локумената фабрика !
  • 4 Българка

    16 8 Отговор
    "Нo ceгa избoритe идaт и aкo нe мoжeм дa ce явим нa тях вcички вeднo, нeкa пoнe дa ce oпрeм нa мъдрocттa нa прoтecтa и тaкa дa oпaзим нeгoвaтa eднoпocoчнocт." Христо Иванов проявява трезва преценка, че окопалата се мафия може да бъде изрината с общи усилия . Протестиращите са избиратели на различни партии, но бяха заедно на площада. Това е и посланието: Заедно всички почтени срещу мафията и за върховенство на закона

    Коментиран от #15

  • 5 Има смърт

    13 6 Отговор
    Ако искаш да разсмееш Бог прави си планове!
    Никой няма гаранция за утре тъпанар, една аневризма и падаш. Защо хората продължават да се мислят за фактор, когато всъщност са толкова лесно смъртни?!?!
  • 6 !!!?

    12 4 Отговор
    План за възстановяване на "Да, България" !!!?

  • 7 И аз имам ПЛАН !

    6 6 Отговор
    Пръдни си ! И ще видиш , ще се ОБЛЕКЧИШ и ще ти Улекне !
  • 8 на село

    16 7 Отговор
    ''Демократична България'' излезе с план за възстановяването на страната." Е,ТЕ СЯ СИ Е......БА МАЙКАТААААА!
  • 9 въпросче

    8 6 Отговор
    А колко ТКП-ки ще ни наложите? Като Караянчевата.
  • 10 ЛОКУМИ

    6 3 Отговор
    Пунтове , Пластика, Балони и пак меката халва на конци от Ябланишките моми и момци !
  • 11 Тиква

    14 5 Отговор
    Като Ви гледам как сте се опънали на масата и хич не Ви вярвам. Защо няма млади хора, нима не са образовани и не искат доброто за България? Приказката за стария Бърдак и старите. ... напълно важи тук за жалост. Хиени искащи власт, нищо повече не сте.
  • 12 ревизор

    15 7 Отговор
    Все едно,че слушам нов Иван Костов. Ще рушим заедно България! Тухла и бетон да не останат здрави,почваме от комините на "Марица-изкоп".
  • 13 Българка

    10 11 Отговор
    Приветствам и подкрепям всички предложени от Демократична България приоритети и искрено се надявам около тези насоки се обединят всички прогресивни партии и движения от протестите.
    Оставка, съд, затвор, конфискация, лустрация!!!!
    Край на своеволията на безотчетния и безконтролен Каскет!!

    Коментиран от #24

  • 14 РИБИ са нужни !

    3 9 Отговор
    ВЛАКА върви на ЗАПАД към ЕС и КРИЗАТА ! Няма ЗНАЧЕНИЯ кой ще го кара ! Ние нежелаем да ПЪТУВАМЕ с този ВЛАК ! ВЪВН от ЕС и от НАТО ! Иначе започва ВАКСИНАЦИЯТА !
  • 15 !!!?

    8 6 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Не се напъвай ! Ето го посланието !!!?

    Коментиран от #25

  • 16 З А Е Д Н О

    5 4 Отговор
    Обединени срещу правителството на ГЕРБ и нейният вожд другарят Бойко Борисов !!!
    Къде му е книжката,като член на БКП ?!
    Май не беше в чекмеджето !
    Затуй ни е дереджето.......

    Коментиран от #21

  • 17 Призовавам

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    всички. Аз също се записах за наблюдател на изборите.
    Който има възможност, трябва да се запише за наблюдател !
    Това ще гарантира легитимността на изборите !
    ЩЕ УСПЕЕМ !!!
  • 18 Велина

    9 5 Отговор
    точно пък тия ще възстановят страната нанайси
  • 19 Всички хвърлят КЮСПЕ , защото

    6 2 Отговор
    Рибата тогаз " КЪЛВЕ"!
  • 20 Стига сме се плюли !

    4 3 Отговор
    А да ги изгоним до юли !

    Коментиран от #22, #27

  • 21 Партийната

    2 4 Отговор

    До коментар #16 от "З А Е Д Н О":

    книжка е в библиотеката, до Винету.
    На всички книги мястото им е там !
  • 22 До юли

    5 3 Отговор

    До коментар #20 от "Стига сме се плюли !":

    не ми се чака !
    МУТРИ ВЪН !!!
  • 23 Всичко е толкоз простичко и ясно

    4 3 Отговор
    Всеки се стреми да ни го постави в Д/то тясно !
  • 24 Ало, Маджо

    7 5 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Ти нормална ли си? Да се обединим с мафията,олигарсите и слугите им за да им изчистим пътя и да се върнат на бял кон???НЕ БЛАГОДАРЯ....БОКО МИ Е ИДЕАЛЕН ПРЕД ТАЯ ПАСМИНА.Къв протест...къде това?

    Коментиран от #29

  • 25 Българка

    5 4 Отговор

    До коментар #15 от "!!!?":

    Препинателният, не се напиняй с гробарските опорки, че може да се препИнеш!
  • 26 Деа

    8 5 Отговор
    тия ако имат план да възстановят страната, аз съм трамвай.
  • 27 До юли

    5 3 Отговор

    До коментар #20 от "Стига сме се плюли !":

    не ми се чака !
    МUТРИ В@Н !!!
  • 28 БЪЛГАРЧЕ

    3 6 Отговор
    Идеите са чудесни, предложенията да се спре с атаките помежду анти-герб партиите и движенията също.Ако всичко това се осъществи то само за има няма година, две ще се изправим на крака и ще тръгнем напред.

    Коментиран от #30

  • 29 Българка

    7 9 Отговор

    До коментар #24 от "Ало, Маджо":

    Твоят Боко "идеалният" за теб е прислуга и част от свитата на Маджо. Борисов е от БКП, СИК, осъден с Иво Карамански в Чехия за кражби, осъден от Йончева , предстои да е осъден и от българския съд на доживотен по всички глави на НК
    Христо Иванов няма и не е имал нищо общо с Маджо

    Коментиран от #31

  • 30 Наивник , дали е ГЕРБ или не !

    1 5 Отговор

    До коментар #28 от "БЪЛГАРЧЕ":

    Пътя ни на ЗАПАД, ЕС , НАТО и ВАКСИНАТА ще ни ПОМЕТЕ ! Кйорав ли си бе САНЧО ! Толкоз ли си глупав и сляп бе ГАНЧО !
  • 31 оня с коня

    5 0 Отговор

    До коментар #29 от "Българка":

    В поста си ном 13 заявяваш че подкрепяш и приветстваш всички предложения на "Демократична Б-я",които подробно са изброени от Христо Иванов в Статията.И все как ще попитам ИЗРИЧНО:Устройва ли те текста от Програмата на въпросната Партия цитирам:"Укрепване на Принадлежността ни към ЕС и НАТО.Прекъсване на Възможностите за злонамерено влияние в БГ от страна на Авторитарни режими,ВКЛЮЧИТЕЛНО РЕЖИМА НА ПУТИН..." ?

    Коментиран от #35

  • 32 ГЕРБ=БСП

    5 3 Отговор
    Само общи приказки, нищо конкретно какви ще са стъпките им в управлението. Да закона, правосъдието и справедливоста са най-важни, без тях не може да има нито икономика, нито социална политика, нито пенсии, нито здравеопазване ... КНСБ преди няколко седмици излезе с конкретни предложения. Въвеждане на необлагаем минимум равен на МРЗ, увеличаване на данъчната ставка от 10% на 15% за сумата над МРЗ и намаляване на ДДС на 15%. Слави излезе с обещание за преминаване към мажоритарни избори и намаляване субсидиите на партиите. Вие от "Демократична България", какво ви е мнението за тези предложения? Съгласни, ли сте с тях, или не сте съгласни. И в какво точно се състои вашата "промяна" бихте ли обяснили? Ако не се въведе необлагаем минимум и диференцирани ставки, няма да има промяна. Мизерстващия гладен човек го интересува само как да си напълни празния стомах. Не го интересува какви са ГЕРБ, БСП, ДПС, "ПАТРИОТИ" ... Интересува го, кой ще му напълни празния търбух пък и само за един ден. Трябва да започнат да се облагат с данък доход и големите пенсии. Откъде накъде един млад човек работещ за 700-800 лева месечно ще плаща данък върху дохода си. А един пенсионер получаващ 1200 лева месечна пенсия като фатмака "социалист" няма да плаща данък върху пенсията си?
  • 33 ТЪЙ ДЕ...

    6 5 Отговор
    НИЕ ПОМНИМ..,.. РА'ДКА ДЪЛБОКАТА,ЛЕНЧЕТО ОФШОР-МИЛИОНЧЕВА И БСП,..ПОМНИМ..ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ, ОМО "ИЛИНДЕН", .."МАКЕДОНСКОТО МАЛЦИНСТВО",.. Г-ЕЙ СВАТБИТЕ И.. ОНЕПРАВДАНИТЕ МАН'ГАЛИ И АМУ'ДЖИ-БЕЖАНЦИ!!!
    НИЕ ПОМНИМ,...КОАЛИЦИЯТА С МАЯ ДЖИБ'РАТА,РЕНЕТА ЖАД'НОТО И ИМПЕКСОВИТЕ АЛЦХАЙМЕРИ!!!
    ..НИЕ ПОМНИМ,.. КОМУНИСТИЧЕСКОТО МИНАЛО НА..БОЙКИКЕВА И СЕГАШНОТО НА ИЦЕТО.. МАДЖОВЕЦА!!
    СЪД И ЗАБРАНА НА...БКП(БСП--ДОС-ДС-ДЕЕЕБЪ)
  • 34 !!!?

    5 5 Отговор
    Програмата за възстановяване на "Да, България" - Постдеветосептимврийски Отечественофронтовски постулат "ударно" пропит от ноеписуема омраза към ГЕРБ !!!?

    Коментиран от #40

  • 35 Българка

    3 8 Отговор

    До коментар #31 от "оня с коня":

    Да подкрепям. Ердоган, Путин и Борисов са тиранични диктатори. Не съм против руския народ!

    Коментиран от #37, #39

  • 36 Българка

    3 5 Отговор
    Идеята е добра, България има нужда от едно истинско управление на Комунисти и Соро'спии-Дже'ндър'ляци!
    България трябва да е у ЛеВО
  • 37 Върви на майкаси в

    4 1 Отговор

    До коментар #35 от "Българка":

    Задния двор ! Кирпич !
  • 38 Behemoth

    1 3 Отговор
    И накрая Ко излезе ,простата тиква е общият знаменател на конската опашка ....
  • 39 оня с коня

    5 2 Отговор

    До коментар #35 от "Българка":

    Е как не си против Руския Народ,след като наричаш Путин с Рейтинг 70-80%/което е фантастично много/ ДИКТАТОР?!Ами нали за тия ти думи в Русия същият Тоя Народ дето го обичаш ще те удуши с ГОЛИ РЪЦЕ?
  • 40 Hoho Boho

    4 4 Отговор

    До коментар #34 от "!!!?":

    "омразата към ГЕРБ"
    ТРЯБВА да стане точка първа на всички опозиционни партии!
    Гробарите прекалиха с краденето.
    Време е да им потърсим сметката
    или да им видим сметката...
  • 41 Херодот

    9 1 Отговор
    А га яде кюфтетата,като правосъден министър-ни рива,га та изгониха паради некадърност и ти угладня гъ...за ....зе да ривеш
  • 42 ха ха

    9 1 Отговор
    План "стани да седна".
  • 43 Ненужен

    3 2 Отговор
    Такъв план ще трябва ако дойдете на власт.
  • 44 КОМУНИСТИЧНА БЪЛГАРИЯ СА ДБ

    8 0 Отговор
    СПЕЧЕЛЕТЕ ИЗБОРИТЕ И ТОГАВА....СЕГА НИКОЙ НЕ ВИ БРЪСНЕ
  • 45 Сър Пичук

    2 3 Отговор
    Всичко това звучи добре. Почти толкова добре, колкото тезисите от конгресите едно време. Единственият проблем е, че се адресират само недъзи от последните 10г. И нито дума за предишните 20г, когато беше извършено тоталното разрушаване и разграбване на България, когато се родиха и отгледаха сегашните олигарси, когато политическите проекти се рояха един след друг, докато този на ГЕРБ излезе извън контрол.
    Какво ще правим с гнилата и корумпирана съдебна система?
    Какво ще правим с неработещата полиция?
    Какво ще правим с контрола на депутатите и магистратите?
    Какво ще правим с явлението избирателите да гласуват за едни хора, а решенията да се взимат от почетен председател или някакво бюро, където се хора, които никой не е избирал. А след това тези решения да се гласуват под строй.
    Как ще станат тези конституционни промени за които се искат 75% от гласовете на депутатите, като тези, срещу които те са насочени (БСП, ДПС и ГЕРБ) са мнозинсво в Парламента?
    Какво ще стане с "героите" на криминалния преход и присвоените от тях милиарди?
    Какво ще правим с бетонираното черноморие и неясните субекти в икономиката, които се крият зад офшорки?
    Какво ще правим с мургавите братя?
    Как ще се спасим от демографката катастрофа?
    Изобщо, всичко казано е поредното кърпене на една система създадена от БКП и"Железния и юмрук" ДС за да обслужва самите тях.
    Две са нещата, които трябва да се направят и които са в основата на всичко - лустрация, включваща не само бивши служит
  • 46 Сър Пичук

    2 2 Отговор
    Продължение от 45
    Две са нещата, които трябва да се направят и които са в основата на всичко - лустрация, включваща не само бивши служители на тайните служби, но и всички участвали в парламентите и правителствата от 1989г насам, както и създаване на истинска, работеща, независима и некорумпирана съдебна система. Разследване на прехода без давност. Има и някои парти за разтуряне.
  • 47 Петър

    6 1 Отговор
    ДБ имат планове да източат държавните пари по всевъзможни начини, нищо друго.
  • 48 Мартин

    9 1 Отговор
    ''Демократична България'' нямат ясен план как могат да влезнат дори в Народното събрание, пък тръгнали да възстановяват страната... Те могат единствено да изпълняват заповедите на олигарха Иво Прокопиев, който седи зад тях!
  • 49 Протестър

    6 0 Отговор
    НЕКАДЪРНИ ПОЛИТИЦИ НЕДОКАЗАЛИ СЕ В ЖИВОТА ДАВАТ АКЪЛ КАК ЩЕ СТАВАТ НЕЩАТА. ДОЙДЕ ВРЕМЕ МЪРЗЕЛИВИЯТ ДА НИ УЧИ НА РАБОТА. ЛИЦЕМЕРИЕТО ВИ НЯМА ГРАНИЦИ.
  • 50 Аве Майн Кампф

    2 1 Отговор
    Носоклюнчев , редно е преди да се показваш пред хора и да им бръщолевиш глупости , първо да минаваш през изтрезвителя .....
  • 51 Гелето

    0 0 Отговор
    Демократична България са доказани недакърници. Със сигурност това не са хората, които да преведат България през трудностите и кризата.
  • 52 Асен

    0 0 Отговор
    Тоя план включва само и единствено личното им облагодетелстване
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове