Last news in Fakti

9 Януари, 2021 08:49 6 076 43

Демонстрация в подкрепа на горския, който преби бракониер

  • горски-
  • бракониер

След побоя пострадалият Костадин Станев е настанен в болница в София

Демонстрация в подкрепа на горския, който преби бракониер - 1
Стоп кадър: БНТ

В Дупница горски служител нападна и преби на улицата мъж, заловен с незаконно добити дърва за огрев. Заради побоя Красимир Сулев е в ареста, с обвинения в хулиганство и нанасяне на телесна повреда. Пострадалият пък е настанен за лечение в столична болница, съобщи БНТ.

Конфликтът между двамата мъже започнал преди Нова година. Тогава потърпевшия Костадин Станев бил заловен заедно със свой приятел с незаконно добити дърва. Нарушението установил горският служител Красимир Сулев. Дни по-късно мъжете отново се срещнали, като поводът бил връчването на наказателното постановление за престъплението.

След побоя пострадалият Костадин Станев е настанен в болница в София.

"Фрактури имам по главата, счупвания имам по лицевата част, имам на 3 места счупвания", разказа той.

Според колеги, роднини и приятели на горския служител Красимир Сулев, той е бил предизвикан да посегне на бракониера.

Да изразят подкрепата си към горския, който е и треньор по кикбокс, пред съдебна палата се събраха родители и деца, които тренират при него. Те са събрали и близо 100 подписа в подкрепа на задържания горски.

В съда днес задържания заради побоя Красимир Сулев запази мълчание. Той ще обжалва мярката си за неотклонение.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Твка става

    130 12 Отговор
    Когато закона не работи......,или тези които трябва да го приложат,им е все тая.
  • 2 ггг

    30 130 Отговор
    сега горския ще си плати и то се иска мислене преди да направиш нещо

    Коментиран от #11

  • 3 Охо Бохо

    121 12 Отговор
    Да кажете за бракониерина от кой етнос е, че в София "западния парк" изсякоха, че и конна полиция имаше, но един поне от кумова срама не хванаха. По провинцията може да има и от българския, та пишете от кой е?

    Коментиран от #8

  • 4 Миризлив пор

    96 12 Отговор
    Добре де, в тази държава всички престъпници имат права а горските ги бият. Просто го хванали, решил е да си употреби правата, да сплаши горския пък той като добър човек да скъса постановлението... Пък то човека бил по-голям бабаит...
  • 5 Инж. Ганев

    45 73 Отговор
    Не знаем предисторията, ама да приемем неговата теза! Той добре е предизвикан, ама предвид физиката и уменията си, просто трябваше да го респектира с 2 шамара! А той какво е направил? Като гледах видеото видях бияч, ясно осъзнавайки превъзходството си, продължаващ да налага вече набит опонент! Браво! Евала! Такива треньори ни трябват! Това е държавния служител мечта! Явно и тези дето го подкрепят са на същия манталитет като него! В една нормална и правова държава, този 'добър' човек, ще изплаща 20 години обезщетения, поне 5 от тях от затвора, а като излезе, ще може да работи само като охрана в някой завод! До следващия, който го предизвика .....

    Коментиран от #21, #24

  • 6 ПСР

    93 13 Отговор
    Има едно готино предаване-"Тексаски закони".Горски,ама на колите им пише"Щатска полиция".Следят,глобяват,държат се човешки,но как пък никой не им се изрепчи....Абсолютна защита имат от Държавата и съответния респект.Нашите тук-живи да ги оплачеш-псувни,бой,издевателства и посегателства....Колко ли му е писнало на човека,за да пристъпи към този бой/напълно го оправдавам/.Защо,като си купихме чертежи за Ф 16,не помолихме за бонус-някои правила,които там са напълно валидни......да се прилагат и тук.

    Коментиран от #9, #10

  • 7 РЕАЛИСТ

    29 62 Отговор
    Тоя горски трябва да е много прост и не виждам в коя държава някой би ги защитавал. Като длъжностно лице нанесъл побой и причинил средна телесна повреда на потърпевшия с счупвания. Връчва лично наказателно постановление 3 дни след нарушението, което противоречи на Закона за Административните нарушение. Дръжте го в кауша, докато изясните , какви закони още е нарушил.

    Коментиран от #16

  • 8 ами

    40 16 Отговор

    До коментар #3 от "Охо Бохо":

    Пострадалият е настанен за лечение в столична болница,. Тъй че, можеш да му отидеш на свиждане и да го питаш. Ще го познаеш по ''фрактурите по главата''.

    Коментиран от #12

  • 9 Инж. Ганев

    29 34 Отговор

    До коментар #6 от "ПСР":

    Е, щом го оправдаваш, то предполагам няма да имаш нищо против например: не си плащаш данъците- идват вкъщи от данъчното и ти шокат ряпата! Спират те ченгетата с превишена скорост, а, ма той имал и други глоби, аааа, вземи тая палка сега! И други подобни! Закона е закон, писани правила, отличаващи ни от животните! И го прилагат определени хора, при определени условия! Това, това е едро хулиганство, със нанасяне на среден, до тежки увреждания, попадащи под ударите на закона!

    Коментиран от #27

  • 10 Охо Бохо

    4 9 Отговор

    До коментар #6 от "ПСР":

    А да видя в предаването от другата раса? Аз не видях, то и в Тексас има най малко от тях ама ни един риболовец и ловец не видях от тях. И тик става въпрос за дърва, всъщност и там в САЩ има бракониери на дърва ~ "планински хора "
  • 11 шундурко

    17 29 Отговор

    До коментар #2 от "ггг":

    ЦЪКАТ МИНУСИ НО НЕ МИСЛЯТ - ГОРСКИЯ Е ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ И ТРЯБВА ДА СПАЗВА ЗАКОНА ДОБЪР ИЛИ ЛОШ , А ЩОМ НЕ МУ ИЗДЪРЖАТ НЕРВИТЕ - НАПУСНИ БЕ - ИМА ММ ПОЧНИ ДА СЕ МЛАТИШ ТАМ НЕ ЗАЩИТАВАМ БРАКОНИЕРА НО ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО
    АКО УТРЕ НЯКОЙ ЕНИЧАР ПРЕБИЕ СИНА ВИ ТА ДОРИ И ДА Е ЗАСЛУЖАВАЛ.....

    Коментиран от #30

  • 12 Охо Бохо

    24 8 Отговор

    До коментар #8 от "ами":

    Ти да не си от БХК?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Мъдрият

    42 19 Отговор
    Това е типичен случай, в който и двете страни не са прави.

    Но да се прави демон-страция в подкрепа на насилника е изключително неправилно и грешно! (независимо колко "добър" човек е бил)

    Да покрепяте по този начин насилника - е все едно да се опитвате да гасите пожар с бензин!

    Ами я си помислете, ако бития сте вие, или баща ви, или брат ви - и тогава ли щяхте да подкрепите бияча?

    Затова оставете полицията да си свърши работата и не се месете!

    Коментиран от #19

  • 15 ТИТИ

    8 2 Отговор
    НАСИЛИЕТО РАЖДА ОТМАЩЕНИЕ
  • 16 РЕАЛИСТ

    14 18 Отговор

    До коментар #7 от "РЕАЛИСТ":

    Хайде да обясня на тези с минусите. За средна телесна повреда , каквото са счупвания, закона предвижда затвор. Утежнява случая, че лицето е служил, който го извършва по повод извършване на служебни задължения. Съставя се акт и до 3дни може да се направи възражения по него. След 14 дни се издава Наказателно постановление от началника и се връчва по реда предвиден от закона. Тук някакъв горски носи след 3 дни лично Наказателно постановление. Не ви ли мирише на опит да сплаши нарушителя и му вземе парите. Корупция му викат на това .

    Коментиран от #29

  • 17 ИВАН

    26 7 Отговор
    Гората е на всички хора, които обитават тази държава - на всички българи, държавата е на всички българи ... но ни откраднаха и държавата и гората, и въздуха и планината
  • 18 ех ама сте прости

    20 3 Отговор
    В предишната статия пишете че бракониера е тападнал горския искайки да му вземе оръжието, сега горския го бил нападнал. То бива джурналистика бива, ама помислете малко с онова в главата(ако го има)преси да побликувате нещо.
  • 19 хитрикс

    19 13 Отговор

    До коментар #14 от "Мъдрият":

    Кой е насилника според теб? Горския, който е набил бпакониера, или бракониера, който се опитал да му вземе оръжието?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 скрий се ганьо

    19 5 Отговор

    До коментар #5 от "Инж. Ганев":

    На горския съм сигурен че не му е за първи път да се бие с бракониери. Изисква го службата му, защото на бракониерите им е поне 20ти път да ги хващат ( това са само заловените случаи) и плодължават да си действат. Когато един човек остава безнаказан за престъпленията си, става все по-нагъл и по-нагъл. До там че да се опитва да му вземе оръжието на горския! На горския такава му е работата, че ако не и бияч, сигурно ще го утрепят някъде.

    Коментиран от #34

  • 22 Гошо

    13 0 Отговор
    Вчера писахте, че оня го нападнал, че искал да му вземе пищова, че го хващат вече за 3ти път а днес пламен за престъпника!?!?
  • 23 Дългия

    15 2 Отговор
    Да да виждам,че споровете са в пълна пара.Така никой не пита бития колко пъти е хващан преди това и какво е станало.Тоя е ловен много пъти поне така казаха в репортажа да ама какво е станало предишните пъти не става ясно.Ще ви кажа повярвал си е ,че не го лови закона дреме му от другите горски.На тях се прави на бабаит и му минава номера.Защо не излъчиха записа,кой започва боя.Да може да е набит нарушителя,защото се е правил на тарикат и е посягал и не е очаквал да му отвърнат.В България само държ.служители нямат права трябва да седят да ги бият дори и полицайте нямат права камо ли горския.В другите правови държави я кажи нещо на полицай или друг орган на власт да де ама после сандък,трап и поп.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Последния Софиянец

    20 0 Отговор
    Този крадец рецидивист що не му дадете снимката.Всеки съдия само да му види бандитската мутра и ще му даде десет години затвор без да го разпитва.Пуснете горския от Гешефтурата!
  • 26 Темерута

    13 0 Отговор
    Ако беше станало обратно бракониерите пребият гарският
    в гората то боклуците от четвъртата власт нямаше да
    драснат и ред.
  • 27 ПСР

    12 0 Отговор

    До коментар #9 от "Инж. Ганев":

    Моментът на бърн аут.Агресивно-да.Рецидивисти,най-вече от"прослойката с тен и привилегии",унищожават Гората супер системно.Псуват и пребиват горските,трошат колите им.Заплашват,палят домовете им.Зад тях има ОПГ -"Дървената Мафия".Държавата нехае.И не смее.И идва това-прекипяване и изтърване на нервите.Агресивно-да.Ако правилата бяха други и се спазваха стриктно,така щото България да не се превръща в сечище,сигурно щеше да си напълно прав.
    В Гърция и Турция горят дървени въглища,основно с произход БГ.Ако си мислиш,че износът и продукцията са законни,дълбоко се лъжеш.
    Данъчни няма да ми дойдат,споко.Нито ще ме хванат,като рецидивист на пътя.Лек ден и бъди здрав!
  • 28 мнение

    5 11 Отговор
    Горския бияч е свършил работата на държавата, така е. Но дотам. Проблемът е, че този индивид ще приложи юмручното право на някой обикновен старец, който например му опонира. Или ще претрепе от бой някой невинен човек, някоя баба, събираща съчки в гората. Това е същността на боксьорите-биячи, тяхното битие.
  • 29 А знаеш ли че го е задържал.

    11 1 Отговор

    До коментар #16 от "РЕАЛИСТ":

    И после оня излизал от ареста и му се е смеел с думите"бате нас никой не ни бара"! Е накрая му е писнало, и оня го насмел!

    Коментиран от #31

  • 30 Психопат

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "шундурко":

    Леле като знам всички Българи какво мислят да направят на теб и семейството ти, направо и мен ме хваща срам. Ужас. Потърси помощ от полицията
  • 31 РЕАЛИСТ

    8 9 Отговор

    До коментар #29 от "А знаеш ли че го е задържал.":

    Писнало, не писнало има си закони. Там където се спазват и има правов ред има просперитет и хората живеят в благоденствие. В никоя европейска държава не се толерира подобно поведение. Пък и сега, когато горския трябва да ходи в затвора , колко ли измислени истории ще има за да оправдаят наглото му поведение. Още като чуеш, че е треньор по кик бокс и ти става ясно за какъв човек иде реч.

    Коментиран от #43

  • 32 ГОРСКИ

    5 3 Отговор
    Голяма грешка когато не можеш да се въздържиш ???
  • 33 One

    9 0 Отговор
    Има един разказ на Николай Хайтов-"Гола съвест"- може мнозина да са го чели. Съвсем същата ситуация е описана там, както се случват събитията сега. Отпреди 80г.същата дървена мафия е изсичала на поразия дървета и никой не е успял да я спре-та сега ли?!
  • 34 Инж. Ганев

    7 11 Отговор

    До коментар #21 от "скрий се ганьо":

    По твоята логика,.ченгетата трябва да са Супермен, и да въргалят гамените наляво и надясно всеки ден! Вие не разбирате ли, че това е ЯВНО погазване на закона който всеки иска да се спазва, и не е ОПРАВДАНИЕ!

    Коментиран от #40

  • 35 Гост

    12 3 Отговор
    Това е джунгла! Във нормална държава, бракониера се арестува и го съдят а горският просто го предава на полицията. Тук просто е анархия, защото всеки чака, някой да му каже какво да направи и никой не си върши работата. Всичко е шуробаджанащина, полицайте са станали такива с връзки без да им се отдава и така със всички в държавата. На тези, които им се отдава да са полицай, нямат връзки, по този начин цялата администрация е объркана, повечето са некомпетентни, защото са влезли с връзки и не правят това което им идва от вътре.
  • 36 chi

    10 1 Отговор
    Така става, когато на държавата не и пука за нищо...
  • 37 gost

    6 1 Отговор
    До това води липсата на адекватни наказания и съд, дали му е лесно на горския да го лови тоя многократно и никой нищо да не прави. В един момент явно му е "панало пердето". Същото важи и за полицайте и другите контролни служби.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Пламен

    3 1 Отговор
    Няма такава държава! И по-добре...
  • 40 скрий се ганьо

    6 1 Отговор

    До коментар #34 от "Инж. Ганев":

    Мисли малко преди да плямпаш. Ченгетата бяха в същата ситуация като горския - всеки ден едни и същи рецидивисти благодарение на законодателната ни система. А след като започнаха преди 15тина години да ги натискат с дела за произвол и насилие, всички станаха непукиси и търтеи, отишли на службичка да добутат до пенсия. И сега от тях не можеш да очакваш нищо. По твоята логика и горския трябва да стане като ченгетата: ако оцелее след като му вземат оръжието, жалбичка и на другия ден в гората да се прави че не вижда същия бракониер.

    Коментиран от #41

  • 41 Иван

    2 1 Отговор

    До коментар #40 от "скрий се ганьо":

    Точно казано стигна се дотам, че качествените хора напускат системата, а на служба остават само или корумпираните, или тия дето за нищо друго ги не бива. Веднъж полицай ми обяснява как началника им е забранил да пишат актове, защото почти винаги падали в съда, ако се стигнело до акт му се обажда ли, да им каже какво да напишат.
  • 42 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    ВРЕМЕ Е ДА ИЗГОНИМ МАНГУРИТЕ ОТ ЗЕМИТЕ НА НАШИТЕ ХАНОВЕ --И МАНГАСАРИТЕ -МАН ГАЛИ--- СЪЩО !!!!!!!!!!!!!!!!! В СОЦА -БЯХМЕ ЕДНО И РАБОТЕХМЕ ЗАЕДНО и си бяхме другарчета съученици !!! ДНЕС МАНГУРИТЕ ВОЮВАТ СРЕЩУ НАС -С ГРАБЕЖИ !!!!!!!!
  • 43 Добре де!

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "РЕАЛИСТ":

    А ти кого искаше да сложат за горски? Някоя пияница шушумига ли? Все едно да сравняваш днешните полицаи с бившите милиционери, или ЗАЗ с Мерцедес! Команчите се успокояват само когато "томахавката е изровена"
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове