12 Януари, 2021 11:44 7 430 38

Емил Димитров се изнерви в студиото на bTV: Я, оставете ме още два месеца и да си ходя

  • емил димитров - ревизоро-
  • наводнения

„Язовир „Студена“ в момента има контролирано минимално изпускане и то ще бъде още около две седмици

Емил Димитров се изнерви в студиото на bTV: Я, оставете ме още два месеца и да си ходя - 1
Снимка: БГНЕС

"Е, заради такива репортажи не идвам в телевизията", заяви пред бТВ Емил Димитров, министър на околната среда и водите, недоволен от излъчен от телевизията материал, че язовир "Студена" изпуска вода, който прие като обвинение, че той е причинил наводненията.

"Ако го оставим наполовина пълен, ще кажете, че сме оставили града без вода. Има си разчети, колко поема язовирът, колко трябва да изпускаме. В следващите 14 дни пак ще изпускаме по 4-5 кубика. Хората не са застрашени", категоричен беше той.

Изпускането на язовир „Студена“ не е закъсняло и той не е виновен за наводненията в Пернишко заради обилните дъждове, каза в „Тази сутрин“ екоминистърът .

Той е на мнение, че река Конска е причината за наводненията. „Реката в момента има над 100 л/кв.м. Тя иначе е ручей, а сега стана като Дунав“, допълни той.

„Язовир „Студена“ в момента има контролирано минимално изпускане и то ще бъде още около две седмици. Язовирът сега изпълни ролята на буфер и именно този резерв, който бяхме оставили, помогна надолу по реката“, поясни Емил Димитров.

По думите му Перник има достатъчно вода за година и половина напред. МОСВ отговаря за 52 язовира, което е 85% от водния ресурс. За останалите отговоря Държавно предприятие „Управление и стопанисване на язовири“ към Министерството на икономиката, уточни Димитров.

„С изключение на един язовир, който се пълни, всички останали са много добре. В национален план 65% са пълни. Резервни имаме 62%, аз напояване – 36% са пълни, а за енергетиката – 78%“, поясни екоминистърът.

По думите на министър Димитров, Перник има достатъчно вода за година и половина.

"Мисля, че язовирът е източен преди Нено Димов, но не искам да влизам в такива предположения", отговори той на въпрос кой е виновен за водната криза в Перник.

Я, оставете ме още два месеца и да си ходя, каза Ревизоро. На изричен въпрос на bTV, той повтори, че няма намерение да се кандидатира за следващите избори. Ревизоро настоя, че изборите трябвало да са на 28 март, щом президентът веднъж го казал, но трябвало и лекарите да бъдат питани ще има ли пик на коронавируса тогава. Освен това, за избирателните комисии били необходими "хора с много антитела", а нямало да е лесно да се намерят.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емио ДимитроФ

    89 17 Отговор
    Имам едни пари да открадна до Март и си тръгвам!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 реалистъ

    65 20 Отговор
    Още два месеца и...към Народния съд.

    Коментиран от #8

  • 4 Вова император

    52 19 Отговор
    Заминаваш при Нено.

    Коментиран от #7

  • 5 98zsix9

    55 15 Отговор
    Тоя па и той, шебек на шебеците, и той се взе за някой.
  • 6 Българка

    67 9 Отговор
    Властимащите никога не са виновни, те са родени невинни. А "мъките" на Хидрозоро могат да свършат ВЕДНАГА С ОСТАВКАТА му. Но да отговори къде потънаха 1 милиард български пари за в и к холдинг и 500 000 лв за ремонти на язовири!

    Коментиран от #23

  • 7 Гост

    36 9 Отговор

    До коментар #4 от "Вова император":

    Той нено е освободен и оневинен, сега ще си харчи милионите.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 324

    36 10 Отговор
    Защо да те оставяме, още да крадеш? Подавай си оставката. На това бедствие ако му казват, какво ще стане при ураган, за щастие при нас няма? Сега се очаква температурите да паднат до минус 10,15 градуса, ами ще остане половин, ако не и повече България без ток, защото мокри те жици ще се обледят и пак бедствено положение?
  • 11 Бай Ставри

    38 10 Отговор
    След два месеца го чакам Ревизоро.Приготвил съм му килия на високо,да не се наводнява.
  • 12 далавераджиите

    32 9 Отговор
    ,гузните и крадците винаги се изнервят когато им задават неудобни въпроси , не визирам гн министъра ,,нно

    Коментиран от #25

  • 13 тотка фотка

    22 9 Отговор
    Он че си оди у дом при тати бай Ставри.
  • 14 А бе

    23 8 Отговор
    На крива ракета космоса и пречи!
    Махай се, отивайте си!

    Коментиран от #21

  • 15 КАПИТАН СМЪРТ

    9 5 Отговор
    ИМАШ ОТВОРЕНА СМЕТКА БЕ!
  • 16 Отвратен

    25 5 Отговор
    А бе шомшпол ск@п@н, касиерките в супермаркетите дали имат достатъчно антитела?
    Марш от политиката антитяло долно!
  • 17 питам

    21 6 Отговор
    Донкога ще манипулирате народа ,и до кога институциите няма да си вършат работата !!
  • 18 Бауу

    26 7 Отговор
    За 11 години управление на Бойко Борисов стигнахме дотук! И по -лошо ще става, всичко е изпуснато на автопилот от 11 години насам, а и както е тръгнало ще го изберат отново! Ами радвайте му се как се превръщаме в африканска държава

    Коментиран от #29

  • 19 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    22 5 Отговор
    Тези локуми ги разтяга от 20г!От дъжд Такова! наводнение много рядко става,както от пиратка.....човек не се......Преди много години пак неправилно стопанисване на язовири и .....имаше и много загинали!Хора,които Тротоар не могат да направят....Вие искате Ядрена енергетика....Навас бг не ви трябват...Завършили,бог знай как и какво,а мислещи и честни хора,пълно е с такива,но не са във власта и затова сте на тоз хал!Знам едно,моята фамилия от време оно ,Къща до река и в ниско не е строяла....
  • 20 Знайко

    16 5 Отговор
    Продаде се Емил Димитров на задкулисието, на Лукоил, на суперБойко... Но пък е и прав. Прокуратурата ще го арестува хем, ако язовира е празен хем, ако язовира прелива и се скъса язовирната стена. А Емил Димитров не е "министър на времето" и не казва кога и колко да вали кога да не вали, кога да спре да вали и дали да вали дъжд или сняг. Един министър или кмет не може и не трябва да отговаря за всичко. Или поне трябва да отговаря солидарно в случая с язовир Студена с шефа на В и К Перник. Как мислите може ли един единствен човек всичко сам да свърши. Това били 85 язовира от Бургас и Варна до Благоевград и Видин. Ако тръгне да ги обикаля с кола за да ги инспектира няма да му стигне няколко седмица, а с хеликоптер ще му трябват няколко дена. Как мислите може ли едовременно един министър да управлява два преливащи в един и същ момент язовира. Всеки голям язовир трябва да се има шеф който да отговаря само за него. Това трябва да е шефа на В и К или ВЕЦ или напоителната система. И трябва да са подчинени на кмета, шефа на НЕК или земеделското министерство... Всеки голям язовир трябва да си има само един шеф, който да носи цялата отговорност. Проблема у нас е че корумпираните партии и министри искат да вземат цялата власт и от техните подписи да зависи всичко. Така у нас нищо не става без подписа на министъра. А пък министъра не се подписва, ако му е празното нощното шкафче.

    Коментиран от #28

  • 21 Приказката е :

    7 3 Отговор

    До коментар #14 от "А бе":

    На калпава ракета, космосът й крив !
  • 22 Така така

    8 5 Отговор
    Прав е!! Още 2 месеца и после да не му виждаме физиономията.
  • 23 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 4 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Ооо,приятелко,каде ходиш не сам те чувал одавна.
  • 24 Аз40🏴‍☠️

    13 2 Отговор
    Цяло лято ги пускат язовирите към турските оризища, какво се дръвчи, не затова им плащаме такива големи заплати на тези измамници.
  • 25 Знайко

    10 4 Отговор

    До коментар #12 от "далавераджиите":

    И свестните хора се изнервят когато им задават тъпи въпроси, когато им задават отговори, когато отговарят вместо тях. Дали Ревизори е виновен? Да виновен е, че е част от тиквовърхушкота. Но не е единствения виновен, за това че системата на управление го е натоварила той единствен да отговаря и управлява едновременно 85 язовира. Тиквата, Сополи, Шиши, Каскета ... са по виновни. Гласувалите за тях също са виновни. Според мен всеки един от големите язовири или водни каксади трябва да си има един единствен шеф и той да отговаря само за един язовир. И в същото време да може сам да взима решения, кога да пълни и кога да източва язовира без да имат право некадърни политици, министри, депутати, олигарси, кметове да го изнудват и да взимат решения вместо него. Ако се окаже, че е некадърен и язовира е празен го уволнявят. Ако язовира прелива няколко зими поред пак го уволняват. Ако се скъса язовирната стена заради негово действие или бездействие го вкарват в затвора за дълго 5-10 години. Защото е мошеник заел се с нещо, което не е по силите и знанията му.

    Коментиран от #34

  • 26 Б.Б.

    12 2 Отговор
    Я, оставете ме още десеттина години /да довърша 'Хемус'/ и да си ходя. Няма да ме видите повече.
  • 27 Софянец

    13 3 Отговор
    Затвор.В една килия с толупа и каскета.
  • 28 Прав или не

    8 4 Отговор

    До коментар #20 от "Знайко":

    Да не говорим за" ВИК" шапката,
    която днес е пълна корупция ,
    във всички Окръжни подразделения без изключение?

    Всички "ВИК" подразделения са хранилката на ГЕРБ ,
    ДОРИ И ШЕФОВЕТЕ, ОТКРИТО РАБОТЯТ
    ЗА ГЕРБ - КАЛИНКИТЕ И НАЗНАЧАВАТ ТЕХНИ ПРИЯТЕЛИ
    И ПОЗНАТИ НА ПОМПЕНИ СТАНЦИИ
    И ТОПЛИ СЧЕТОВОДНИ ДЛЪЖНОСТИ?

    Това е "гангрена" на корупция без аналог в държавния сектор?

    Това го знае Ревизоро ,и затова бърза да си ходи?

    Да не забравим ,че трябва да се отчита и на Доган,

    с 500 милиона за язовири годишно.

    Излиза че 15% от водния ресурс ,

    поглъща 500 милиона лева на година , само от Доган

    а 85 % от водния ресурс , е под безпаричие???
  • 29 Знайко

    12 4 Отговор

    До коментар #18 от "Бауу":

    Да Тиквата има много грехове. Да Тиквата е най-виновен за сегашното състояние на България. Да трябва да си понесе отговорноста. Някои го искат в затвора. Аз обаче не мисля така. Наказанието му за ужасното му управление трябва да е: Да е на минимална пенсия до края на живота си, да се конфискуват всичките му имоти и банкови сметки у нас и по света. Да му се вземе пистолета и да му се забрани да има законно оръжие. Да му се даде една малка порутена къща с течащ покрив, с външна тоалетна и без топла вода, в някое циганско село където да изкара дните си. Под всекиднени набези на мургави разбойници, които да го пребиват и да му взимат последните 20 - 30 лева и бурканите със зимнина и киселото зеле. Но истината е, че той не е единствения виновник. Истината е, че България е управлявана неправилно не само последните 11 години, а последните 110 г.. От некадърници и мошеници като Бойко, бай Тошо, Сергей Станишев, Жан Виденов, Любен Беров, Орешарски ...
  • 30 АМОН

    5 3 Отговор
    ДА СИ ХОДИШ?!!

    КАК ЩЕ СИ ХОДИШ!! ЗАРАДИ ОБГАЗЯВАНИЯТА И ГОРЕНЕТО НА ОПАСНИ ОТПАДЪЦИ ТЕ ЧАКА СЪД И ЗАТВОР!!
  • 31 Ръченица

    8 3 Отговор
    Като знаеше, че не ставаш - защо се хвана?
  • 32 БГ МАФИЯ В МС

    9 5 Отговор
    ДРУГАРЮ ХОРЕОГРАФ, НАЗНАЧЕН СИ ЗА МИНИСТЪР И ТРЕБЕ ДА РАБОТИШ ЗА БЛАГОТО НА ХОРАТА. ВИЕ ОТ ГЕРБ МАЙ ВСИТЕ СТЕ ЛЕНТЯЙ КРАДЛИВИ. КАТО БОЙКО БОРИСОВ. КАТО ТЕ МЪРЗИ ПОДАВАЙ ОСТАВКА!!!!
  • 33 аз съм Веска

    3 1 Отговор
    МОЖЕ ЛИ ПРЕЛИВАНЕТО НА Р . " КОНСКА " ДА Е ПРИЧИНА ОТ ОБЕЗЛЕСЯВАНЕТО .МОЖЕ . ОСВЕН ТОВА ИМЕТО Е ДАДЕНО В ЧЕСТ ТРОЯНСКИЯТ КОН . ТЪРСИМ " КОНСКА " ВИНА .
    ДА ОБЪРНЕМ ВНИМАНИЕ И НА НАВОДНЕНИЯТА - ЩЕ МУ ВЪРВИ КАТО ПО ВОДА НА БЕЛИЯТ ВОЛ - СЛАВАТА ЩЕ ГО ДАВИ .
    ВОЛ , КОН , МАЙМУНА/ МАЙМУНЯКА/ , ПЕТЕЛ , ПРАСЕ , ДРАКОН /БЪДЕЩ СЪПРУГ НА ХАЛАТА/ ... КУЧЕТО
    Е ПАЗАЧ И ДЕТЕКТИВ . ЦАР ПЛЪХ Е ГРИЗАЧ , И ИЗЯЖДА НАСАЖДЕНИЯТА - ДЕ Я ЗЕЛЕНЧУКОВАТА
    ГРАДИНА .НЯМА ДА ВИ УБЕЖДАВАМ ... В ЧИЯ ЧЕСТ Е И АЗИАТСКИЯТ КАЛЕНДАР .
  • 34 Глей ти

    6 1 Отговор

    До коментар #25 от "Знайко":

    Отговорността на министъра (който и да е той) е да управлява ресурса, който са му предоставили - човешки, финансов, материален. На него не му е работа да обикаля с хеликоптер, ракета или каквото и да е друго, за да дебне нивото на язовирите. За тази цел има местни структури. Има басейнови дирекции, които са на негово подчинение, както и външни структури, които са в йерархична зависимост от него. И вместо да се изживява, че той върши цялата работа (синдрома на Бойко), да вземе да назначи можещи хора, които да вършат работа. А вместо това те изгониха можещите, за да назначат незнаещи къде се намират. Осакатиха цялата администрация съвсем целенасочено и я дублираха с общинска, за да могат да си прехвърлят отговорността и да имат верни избиратели за една заплата.
  • 35 веъ5у7и

    2 2 Отговор
    Ако зависи от мен, още сега му отвързвам каишката!
  • 36 ЪРП

    4 5 Отговор
    OПИТOМEНИ ИДИOТИ , МAГAРEШКИ, CИМEOНOПИТEЧКOфЦИ И ТЯМ ПOДOБНИ CA МИНAЛO ВEЧE!!!!!!!!!!!
    МИ НA ЛO !!!!!!!!!
    ТAЗИ CГAAAAAAAН ПРEДAДE ДOВEРИEТO И ГЛACOВEТE НA CТOТИЦИ ХИЛЯДИ БЪЛГAРИ И ИЗБРAХA ДA CA НA МAФИOТCКAТA ХРAНИЛКA!!!!!!!!!!!
  • 37 потребител

    2 2 Отговор
    По предложение на нереализиралия се хореограф от утре реката да бъде прекръстена на Конски Дунав. И на виенският бал да се изпълнява "По хубавия Конски Дунав".
  • 38 зов Враца

    0 0 Отговор
    КАКВО СТАВА С МАФИЯТА ВИК МОНТАНА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове