Last news in Fakti

13 Януари, 2021 09:02 7 332 69

Христо Иванов: Всичколозите ще ни обясняват, че нищо не може да се промени

  • христо иванов-
  • демократична българия

Иванов напомни, че ДБ предлага законопроект за гласуване по пощата от 2 г., на който никой не иска да обърне внимание

Христо Иванов: Всичколозите ще ни обясняват, че нищо не може да се промени - 1

ГЕРБ не харесва гласуването по пощата, което предложи Демократична България, защото иска избори с колкото може по-ниско участие, минимум прозрачност и максимална тежест на клиентелните мрежи, на контролирания и купения вот. Затова не харесват и излъчването на броенето на бюлетините в реално време, не допуска реален независим одит на машините за гласуване и техния софтуер.

Това написа съпредседателят на Демократична България Христо Иванов в личния си профил във фейсбук.

Иванов напомни, че ДБ предлага законопроект за гласуване по пощата от 2 г., на който никой не иска да обърне внимание.

"Отпорът на статуквото има съвършено конкретна цел - да не позволи на гражданите да контролират изборния процес, а на хората, живеещи зад граница, да участват пълноценно в изборите. Караянчева и Дариткова, които блеснаха със своята “експертиза” по повод проекта на нова конституция, сега ни обясняват как това са “екзотични идеи” и как няма начин нищо от предлаганото да се случи. Когато от тези експертки чуеш как нещо не може да стане, всички разбират, че това са безобразни лъжи, набивани с 200", пише Иванов.

Според него те нямат друг ход. "Ще носят от девет кладенеца вода, ще извикат на помощ любимите си професори по всичкология да обяснят по телевизорите как нищо не може да се промени и и нищо не трябва да се променя. Но хората много добре виждат страха на ГЕРБ от по-високо участие и по-голяма прозрачност, които могат да счупят изборната им машина", коментира Христо Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 77 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Овчарник

    47 92 Отговор
    Който излезе да гласува е мазохист и обрича на мизерия и другите след него....младите...Всичко е една измама... Кърлежите няма да си тръгнат с избори а със ритници..Президент и народ срещу алчната власт и купените депутати...

    Коментиран от #9, #10

  • 2 ЧУХ СЕ С МАДЖО !

    48 69 Отговор
    Ще се борим да влезнем в парламента и ние да се налапаме ... ще кажем на българите какви са им проблемите и ,че им ги решим хахахха те вярват на всичко и всеки ,виж за Слави ще гласуват що не и за нас

    Коментиран от #11, #65

  • 3 истина е

    118 44 Отговор
    Герб убива повече хора от колкото короновируса !!!!

    Коментиран от #53

  • 4 Кой68

    45 47 Отговор
    Що,ти ли т@лупитекус ще правиш промяната?!
    Пази боже...
  • 5 Приземен

    105 35 Отговор
    Най-после един умен човек дето разбира, че ГЕРБ управлява не толкова с гласовете на тези, които са гласували за него, колкото с безучастието на тези, които не са гласували.

    Коментиран от #13

  • 6 Азззззззззз

    46 57 Отговор
    Тоя беше министър на Боко ама сега се точи за повече пари. Тези които ни ги показват по БТВ, Нова и БНТ са хора на Глобалистите
  • 7 Бацо

    29 28 Отговор
    Само няма да ми пипате шкафа, че там има място още за скали и трютоари мрютоари метростанции мата харки
  • 8 Протестен вот за черепа

    39 37 Отговор
    Поне знам че е завършил математическия университет и може да смята ,знае български не като Бойко да ходи на уроци ! И с каквото се захване прави пари и го разраства Не фалира нищо ! Бандитска държава

    Коментиран от #27, #37

  • 9 гост

    50 36 Отговор

    До коментар #1 от "Овчарник":

    Ристьо - че може да се промени може , но не си ти човека просто ! Айде бегай сега да докладваш на Маджо и Прокопиев :)
  • 10 Гладен

    52 6 Отговор

    До коментар #1 от "Овчарник":

    Президент и народ? Таково животно нема. И министър председател и народ? Такова животно нема. Тия ако ни мислеха доброто, щяха да получават минимална заплата и да ходят всеки ден на работа. И щяха да пътуват до жълтите павета с велосипед. Не бъдете наивни....

    Коментиран от #63

  • 11 гжгж

    40 20 Отговор

    До коментар #2 от "ЧУХ СЕ С МАДЖО !":

    Маджо е шеф на рапоня - СИК. Това означава, че в момента е на власт. А тоя от снимката е от бандата на Мавъра, самонарекъл се "командира". Сега явно е пробутван като " нова" личност, разчитайки на късата памет на електората. Та тази "нова личност" нека обясни какви ги вършеше като министър.
  • 12 Няма съмнение

    23 11 Отговор
    Най-малкото Български пощи ги приватизира Цветелина Бойкова
  • 13 80 процента

    41 9 Отговор

    До коментар #5 от "Приземен":

    Уважаеми съграждани, ако смятате че няма за кого да гласувате, напишете на листчета номерата на партиите, сложете ги в една шапка, разбъркайте ги, изтеглете едно номерче и гласувайте за изтеглената партия. Това е сто пъти по разумно действие отколкото да отидете за гъби. Ако не разбирате защо е така, моля запознайте се с изборния процес или прочетете “Нищо ли не зависи от мен? Какво се случва с гласа ти, като не гласуваш”
  • 14 Ало, Маджо

    18 18 Отговор
    А с смс на кратък номер не ноже ли ?
  • 15 999999

    36 11 Отговор
    А бе те в урните нямат доверие/щот не са спечелили те/, ама виждаш ли , на пощите щяли да имат повече доверие! Уникални са ! Напъвайки се да направят хората дебили, накрая те самите станаха такива!
  • 16 Ха ха ха

    39 26 Отговор
    Ицата ИванOFF с последни напъни, преди за изака едно голямо @k0 ! Я кажи ваще кои са, откъде идваш ! Интернационални комуняги, та затова си позволяваш да плюеш и критикуваш, защото знаеш че имаш протекция от високите етажи . Иначе си един абсолютен клоун който се е научил да говори с красиви думи и казва на хорат това което искат да чуят ....... с две думи - абсолютен популист !

    Коментиран от #18

  • 17 Мнение

    32 21 Отговор
    Четете ли бе хора?! Иска да се гласува по пощата? Там най - леко се фалшифицира. Не помните ли как дедо байДън се нагуши? Това бе 1 от начините на кражба на гласове : най - лесния.

    Коментиран от #22

  • 18 Шъсъ задавиш

    40 24 Отговор

    До коментар #16 от "Ха ха ха":

    За разлика от Тулупа има образование и може да си изразява мислите без постоянно да прибягва до простотии, цинизми и псувни.

    Коментиран от #21

  • 19 Всички знаем

    28 20 Отговор
    Защо не може по пощата и защо са ограничени секциите в страни извън ЕС, само ДБ не знае и политолозите му. Заради една съседна държава, където ще гласуват яко по пощата, че после ще дойдат с рейсовете и в България да гласуват, щото имат и тук регистрация.Затова и секциите са ограничени, а този национален предател ми омръзна от дрънканиците му
  • 20 Чип и Дейл

    32 1 Отговор
    И ДПС не искат гласуване по пощата, което би улеснило техните гласоподаватели в Турция.Проблема е, че не могат да контролират вота.
  • 21 Ха ха ха

    33 7 Отговор

    До коментар #18 от "Шъсъ задавиш":

    закъсал си го, щом искаш да те управлява модерен комуняга с още по-извратено мислене, но възпитан ! Това са децата на номенклатурчиците, изучили се по "гнилия запад" и готови за още повече зулуми и крадене !

    Коментиран от #54

  • 22 Верно ли

    26 10 Отговор

    До коментар #17 от "Мнение":

    Ми неслучайно е така - и на тоя му дават направления от Козяк. Досега на всички избори точно той е обезмислял вота на "умно-красивите" в полза на Бойко. Този филм го гледаме за пореден път и съм изключително изненадан, че още има хора да му се връзват. Преди се беше обединил със Зелените и точно преди изборите се скараха, на тоя Бонев от СО също те му подляха вода, а сега дори и не отиде да говори с Триото. Само му чуйте напъните по телевизиите и ще го разберете за кой работи - не е за българския народ.
  • 23 Когато

    30 10 Отговор
    Децата на комунистическата номенклатура искат власта и отново Ви лъжат като бащите си, че и като дядовците си.И този като Мая трето поколение комунист, седнал да се прави на демократ, ама му грее червената петолъчка.В този ред на мисли поне се заинтересуваните кой кой е и от къде идва.Така и този политолог Василев от вчера, детенцето на Васил Василев,виден червен приватизатори, завършили в Америка и го върнаха тук, за да дрънка глупости и да защитава червената сган естествено

    Коментиран от #28

  • 24 Киро Брейка

    9 7 Отговор
    Знаете, че ви подкрепям с 2 ръце
  • 25 За съжаление

    34 6 Отговор
    В тази страна, червените не изчезват, никнат като гъби от всеки ъгъл, като добре знаят че по -младите нямат памет за деянията им и че лъжите им винаги минават
  • 26 Христо

    23 14 Отговор
    Не ги слушай смело напред
  • 27 pepy

    41 9 Отговор

    До коментар #8 от "Протестен вот за черепа":

    Ядове много, но една пура в компания разтоварва...

    Коментиран от #40

  • 28 Един от народа

    16 14 Отговор

    До коментар #23 от "Когато":

    За всенародно съжаление много малко хора четат биографийте на Новите лица в Бг политика. Симпатизирам на младежа Христо Иванов, но ме притеснява фактът че е дете на комунистически дейци, отгледан и възпитан в тази атмосфера. След това ме притеснява и професионалната му кариера, която е изцяло административно-партийна. Не бива да съдим децата по родителите им, но така казваха и за Луканов, Беров, Виденов, Костов, Царят, Станишев, Доган, Пеевски, Борисов...... Нека този път опитаме да изберем човек, който няма връзки с миналото

    Коментиран от #34, #38

  • 29 Baba бона

    16 11 Отговор
    Може да се промени, но не и от такъв
    нещаст. Ник като теб.
  • 30 Гост

    24 5 Отговор
    Няма как хората да пвярват на хора, чиито действия се диктуват от разни олигарси, нали Иванов?
  • 31 Телекома

    17 4 Отговор
    Ало бойкикиев,Младен съм.
  • 32 big

    18 5 Отговор
    Да, нищо няма да се промени с хора като вас! Фурнаджийски лопати! Пример: Атака, НФСБ, ВМРО, ВОЛЯ и други извън парламентарни партии, преди изборите заклеймяваха ГЕРБ като престъпници и щяха да вкарват БМБ в затвора, а им станаха коалиционни партньори. Твоята партия беше техен коалиционен партньор, а ти министър на правосъдието, а сега и позицията Ви е много странна - разкрачена и неустановена. Трите нови партии и претендиращи за присъствие в НС, също се ръководят от хора на които не може да се вярва, малко като ПК!

    Коментиран от #33

  • 33 АНОНИМЕН

    18 3 Отговор

    До коментар #32 от "big":

    Така си е! На Ицката левия крак е в миналото, десния в бъдещето, а помежду им виси страшната истина!
    Цитат от една гимназиална матура по литература!
    Но не неговата истина!
  • 34 АНОНИМЕН

    13 11 Отговор

    До коментар #28 от "Един от народа":

    Само за Виденов грешиш, колега! Може да го замениш с Гечев! Истината е, че Виденов се опъна и не даваше да се досъсипе България! Виж къде е и какво прави сега!

    Коментиран от #56

  • 35 Впрегнати са няколко гербави трола

    18 17 Отговор
    Да плюят по Христо Иванов !
    Толкова е прозрачно, че !....
    Оставката на Борисов веднага е
    Най доброто решение за страната ни !
  • 36 Готвят се от ГЕРБ

    17 17 Отговор
    Да фалшивицират изборите с всички
    Възможни средства !
    Това е голата истина !

    Коментиран от #48

  • 37 Верно ли?

    9 8 Отговор

    До коментар #8 от "Протестен вот за черепа":

    Абе той и сегашния кмет на Бургас -Митко е завършил математическа гимназия в Бургас и говори хинтелегентно,ама краде яко,пък и е бивш контрабандист на сухо мляко от Украйна и делото му залежава нейде по прокурорските чекмеджета освен, ако не е минал вече срока на давност за извършеното навремето престъпление!Така че хаман хаман от бивши!Млади и непорочни гребат!
  • 38 И кой е Той?

    10 1 Отговор

    До коментар #28 от "Един от народа":

    Само да не е като "Царя",на който баща му е изтрепал сумати партизани(комунисти),пък синковеца му се сдуши с наследниците им в Тройната коалиция барабар с баш агентите на ДС в лицето на ДПС!Това да съдиш поколението за грешките на родителите им или да очакваш поколението да бъде като родителите си си е резултат на комунистически манталитет!Всичко е строго индивидуално!Имаме си е един исторически пример,че интереса клати феса,а не убежденията и възпитанието -Кимон Георгиев,от краен фашист до краен комунист!

    Коментиран от #58

  • 39 Токин

    14 18 Отговор
    Христо Иванов е най-големия всичколог и пенкилер на България! Той се изказва неподготвен дори и по теми, за които няма елементарна подготовка!
  • 40 юзер

    4 28 Отговор

    До коментар #27 от "pepy":

    Хайде стига с тези простотии с Photoshop. Не е оригинално! Елементарно е!!!

    Коментиран от #41

  • 41 pepy

    30 2 Отговор

    До коментар #40 от "юзер":

    Щом казваш...

  • 42 Бени

    6 12 Отговор
    Най-големият всичколог май е самият той :)
  • 43 Съни

    8 24 Отговор
    Благодаря ви господин президент че отворихте очите на българският народ Вие имате съвест доблест и чест Вие ще останете в историята на България наравно с Левски Благодаря ви ЧНГ

    Коментиран от #46, #62

  • 44 гого

    4 8 Отговор
    Банкянския зор че го разкарате, без бой нема да се даде.
  • 45 Тулупи

    13 4 Отговор
    всеки иска сега да яхне извънредното положение и да вкара избори по пощата, по емейла, по фимейла, по шимейла, през партийните централи, през Еконт, Спиди, Лео, Шанаджийски експрес и прочие. Май Бб ще им го с 200, като отмени извънредното положение на 27 март.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 pepy

    14 1 Отговор

    До коментар #46 от "98765":

    Това е патент на болшевиките, но явно се предава и по наследство...
  • 48 Джендар смотан

    2 8 Отговор

    До коментар #36 от "Готвят се от ГЕРБ":

    Големи разбирачи се навъдихте бре трябва да отвворят за вас лагерите Ловеч и Скравена
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Ха ха

    7 4 Отговор
    Ристьо,обясни на хората как предлагаш с писма по пощата да станем губерния на ердоган,защото в турция има 800000 изселници.,тук имат 400000 гласа общо 1200000 гласа или първа политическа сила.ти си едно нахално безмозъчни същество.жалко,че доста хора ти се връзват на малкото акъл и са готови да затрият българия.нахалник прост.
  • 51 Ливърпулчо

    6 7 Отговор
    А,бе по голями недоразумения от
    Гербавите тикви няма,няма и да има !
    Те са върхът на простотията ! THE TOP!
  • 52 Болярин

    2 0 Отговор
    Пак не си разбрал, г-н Овчарник, че мястото ти е в махала Сюргюн !
    Марш вкъщи !!!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Буха ха

    7 4 Отговор

    До коментар #21 от "Ха ха ха":

    Закъсало е народонаделение което си харесва тъпата, проста, първосигнална управляваща мутра която го ... с 200, а те щастливо грухтят в кочинката
  • 55 Виктор

    5 8 Отговор
    Абе на мен точно Христо Иванов ми изглежда всичколог в класическия смисъл - уж разбира от всичко и дава акъл на всеки, а всъщност е въздух под налягане.
  • 56 Един от народа

    4 2 Отговор

    До коментар #34 от "АНОНИМЕН":

    Не конкретизирам персонално, бившите, настоящият и бъдещите български премиер министри, просто прокарвам линия на обзор на 30 годишното ни затъване и е факт, че с тези генераций дори и на минимално свързаност, не ни донесе нищо хубаво. Затова нека веднъж завинаги да скъсаме с миналото, независимо, че някой го харесват а други не.

    Коментиран от #59

  • 57 stan4o

    8 2 Отговор
    Стига приказки! Да представи програма- цели, законовите промени за постигане на тези цели, екипа с който ще ги постигне. Стига празни обещания! Можеш ли, или неможе? Това е въпроса!

    Коментиран от #66

  • 58 Един от народа

    8 2 Отговор

    До коментар #38 от "И кой е Той?":

    Кимон Георгиев е убиец. Такива като него, за безкрайна българска жалост в историята си имаме много. Не бива да възпитаваме децата си с примери като този. Половината от членският състав на на тъй наречените фашисти /национал-социалистическата партия на Хитлер {понятието фашизъм се използва все още единствено в Русия} / са били комунисти, влели се в нея. Поради това, че доктрината, която са изповязвали е една и съща. Историята доказа, че наистина е така. Вие самият го затвърждавате с примерът, коийто дадохте : Кимон Георгиев /фашист-комунист/. Харесвам посланията на Христо Иванов, но мисля си, че е морално да продължава да работи за промяната, но да предостави на някой млад и необременен човек лидерството.
  • 59 stan4o

    10 1 Отговор

    До коментар #56 от "Един от народа":

    Има много позитивни неща при управлението на Иван Костов - либералната политика спрямо малкия и среден бизнес, изолирането на ДС и ДпС, и пр.

    Коментиран от #60

  • 60 Един от народа

    10 1 Отговор

    До коментар #59 от "stan4o":

    Абсолютно е така. Той и Богомил Бонев за една седмица спряха мутрите. Всички български премиери направиха много хубави неща за България, дори и сегашният. Проблем е, че ние от това поколение сме обременени от старата власт, от старото възпитание и колкото да искаме да правим хубави неща, не може да ни се получи. Бъдещето е на младите, трябва да им дадем властта на тях
  • 61 Готин

    3 2 Отговор
    Вместо избори, защо не ги разиграем на томбола. Така ще е най-справедливо. Така и така няма да имаме полза от това КОЙ ще ни ГЪРБИ.
  • 62 Дигето

    6 0 Отговор

    До коментар #43 от "Съни":

    Абе ти нормален
    Ли си.
  • 63 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Гладен":

    Понятие си нямаш от техниката на управление. Не може един голтак да управлява. Задай си въпроса за какво са всички тези дворци-резиденции, скъпи тоалети, луксозни кабинети, приеми, кортежи т.н. салтанати на властта.
  • 64 Асен

    2 1 Отговор
    Това го казва един от най-големите всичколози и нищоправци в България.
  • 65 Анти комунист

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "ЧУХ СЕ С МАДЖО !":

    Вие ченгета от ДС измислихте от страх теорията за Маджо човека на покойния Любен Гоцев,създателя на СИК,създателя на Борисов.Господа комунисти,веднъж комунист,до края комунист,Бойко член на БКП завинаги!
  • 66 Бойко член на БКП завинаги

    2 0 Отговор

    До коментар #57 от "stan4o":

    Трябва човека, който държи властта,да не е свързан със задкулисието,то ес с ДПС и ДС ,промяна няма са има,Герб с обединени патриоти ,ще спечелят изборите ,Русия е доволна ,Турски поток бе построен с наши пари и 90%запълнен с руска газ,Сев.Македония ще получи статут на преговарящ .
  • 67 Гражданин

    0 0 Отговор
    Закон за транспорта,малките населени места,под 30 хиляди,няма да имат автобусната връзка както до сега.,супер ще ходят по 10 ,20 километра пеша.ХОДИ пеш бе.
  • 68 Иван

    1 1 Отговор
    Ами то именно Христо Иванов е най-големия всичколог! Той винаги се изказва по теми, които май не разбира добре!
  • 69 незнайко

    0 1 Отговор
    Пощите почти не съществуват ! Хората ползват частни спедиторски фирми . Влезте в някоя поща и ще видите какво е вътре . Състояние от времето на Тодор Живков. Този иска да гласуваме по пощата . Това е смешно !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове