Last news in Fakti

13 Януари, 2021 14:22 3 289 55

Татяна Дончева и "Движение 21" подкрепят гласуването по пощата

  • консултации-
  • румен радев-
  • татяна дончева-
  • движение 21-
  • парламентарни избори-
  • избори

За нас гласуването по пощата съвсем не е една екзотична идея, която никога не може да стане, напротив смятаме, че тя може да стане и да реши много проблеми, заяви председателят на партията на консултациите при президента Румен Радев

Татяна Дончева и "Движение 21" подкрепят гласуването по пощата - 1
Снимка: БГНЕС

Консултациите си около насрочването на парламентарни избори президентът Румен Радев продължава днес с още няколко извънпарламентарни партии. На срещата с държавния глава лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева заяви, че гласуването по пощата би решило много проблеми около вота.

"За нас гласуването по пощата съвсем не е една екзотична идея, която никога не може да стане, напротив смятаме, че тя може да стане и да реши много проблеми. Първо, смятаме, че до гласуване по пощата трябва да бъдат допуснати всички, които желаят да гласуват по пощата, дори поради съображения, че изпитват притеснения да не се заразят", подчерта тя, цитирана от БНР.

По-късно президентът Румен Радев се очаква да се срещне и с представители на „Движение България на гражданите“ и на партия „Волт“.

Вчера държавният глава разговаря с парламентарно представените политически партии.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    16 18 Отговор
    на тях ! Разумно е !
  • 2 Майна

    29 23 Отговор
    ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ДА ГИ СВАЛИМ!ТРЯБВА И ТЕЗИ , КОИТО СМЕ ИЗВЪН БГ ДА МОЖЕМ ДА ДАДЕМ ГЛАСА СИ ЗА РОДИНАТА!
  • 3 Дърта комунистка ДПС подкрепя

    26 16 Отговор
    Направо по мейл да се гласува, още повече да улесним 200 Хил турци

    Коментиран от #9, #12, #31

  • 4 Емил

    27 30 Отговор
    По пощата - за да могат всички пенсионери да бъдат обхванати и да гласуват "правилно"! Тъпи русофилистици!!!

    Коментиран от #10

  • 5 Хехе

    20 29 Отговор
    Това "Движение 21" на Татяна Дончева е синхронизирано с движенията на задния и двор!

    Коментиран от #28

  • 6 БайТРОЛ

    18 24 Отговор
    Татяна, Мая и ортаците им с жълтиците на Божков ще ни оправят държавата. В коалиция със Слави и Пинокио ще са новото ОФ. БСП и ГЕРБ завинаги в опозиция, а ДПС просто ще продължи бизнеса.
    Нещо неясно?
  • 7 юзер

    21 17 Отговор
    Дончева пак се слага. Ма не става!
  • 8 ТаУмВзе

    15 11 Отговор
    Купени и наредени са вече уж изборите. Чакат се назначенията за колонията от краварите. Все едно не знаете за какво иде реч.
  • 9 Майна

    24 12 Отговор

    До коментар #3 от "Дърта комунистка ДПС подкрепя":

    ТОВА НЕ Е ПОДКРЕПА ЗА ДПС! ТРЯБВА ВСИЧКИ, КОИТО СМЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, НО РАБОТМ ИЗВЪН БГ ДА МОЖЕМ ДА ГЛАСУВАМЕ, А ВСИЧКИ НАВЪН СМЕ ПРОТИВ ТОВА КОРУМПИРАНО ПРАВИТЕЛСТВО ..И ТЕ ГО ЗНАЯТ

    Коментиран от #21

  • 10 Пощальон

    13 8 Отговор

    До коментар #4 от "Емил":

    То да бяха само пенсионерите, ама какво да кажем за ромите у нас, съгражданите от Турция и два милиона гастарбайтери по цял сват пръснати? Отваря се възможност за ТРИ МИЛИОНА АДРЕСА, ЕГН-та и няма да има нужда мъртвите да гласуват. ГЕРБ ще спечели с 85%.
  • 11 така така

    20 14 Отговор
    Кой я пита тая политическа мърша???
  • 12 Забравяш

    14 8 Отговор

    До коментар #3 от "Дърта комунистка ДПС подкрепя":

    че има доста повече хора в други държави по света, които също искат и не могат да гласуват. Не аз съм дал не т.нар турци паспорти. Следователно имат право да гласуват

    Коментиран от #49

  • 13 Българка

    20 17 Отговор
    Подкрепям предложението на извънпарламентарните партии и Движение 21 за гласуване по пощата. Татяна Дончева е поразяващата уста, която с достъпен и остър език не веднъж е показвала и доказвала уродливостта на управлението под диктат на мафията

    Коментиран от #24

  • 14 1520

    16 9 Отговор
    измамата по пощата още по лесно ще гласуват и умрелите като при краварите
  • 15 56er23kjio

    14 7 Отговор
    Ама как само се пишат ,,добрички,, и ,,загрижени,, с това гласуване по пощата. И как ще задължите пощите в Турция,Англия,САЩ,Канада да станат участници в изборен процес в държавата България.Някой има ли представа писма о Щатите кога ще пристигнат, как ще пристигнат? Значи някой живее от години в САЩ, плюе си държавата колко е зле,а там добре, и сега ще се впрята ресурс,пари ,човешки труд, за да можело катилчето да гласува. Сори, няма да се сбъднат покенските им мечти. Който иска,намира начин да си дойде, гласува като толкова му е мерака и да си ходи обратно или където ще. Право на глас? Разбира се, никой не им го отнема. Идваш си и си пускаш гласа.

    Коментиран от #19

  • 16 вършец

    18 3 Отговор
    Другарко Дончева, другарю Радев, най голямата фалшификация е гласуването по пощата и машинното гласуване. По хитрите в 'Инголщат" ... променят баркода на бюлетините и от ... единия край на света обработени се връщат на другия край на света. Това беше приложено в братска Америка, сега и тук.
  • 17 Зевс

    8 4 Отговор
    Щом американските партньори ни отвориха очите, защо не. А и българските пощи трябва да се размърдат малко. Посещавайки два пощенски офиса за да платя битовите си сметки разбрах , че не мога да го направя, защото нямали устройства за банкови карти. Този министър дето отговаря за тези пощи да излезе и да каже , защо е така?
  • 18 Коко

    16 5 Отговор
    И тази излезе от нафталина. Нали идват избори и тя за кокал ще се бори.
  • 19 Майна

    9 11 Отговор

    До коментар #15 от "56er23kjio":

    АБЕ ТИ КАКВИ ГИ ПЛЕЩИШ ,БЕЕЕ...В ТАЗИ УСЛОЖНЕНА ОБСТАНОВКА ЕЙ ТАКА НА...ЗАРЯЗВА СИ РАБОТАТА, ХВАЩА СИ САМОЛЕТЧЕТО .., ЩОТО ОТ МНОГО ХУБАВО Е ОТИШЪЛ ДА РАБОТИ В ЧУЖБИНА....ЗАСРАМИ СЕ

    Коментиран от #48

  • 20 гост

    12 8 Отговор
    Тая червена кукумявка жива ли е бе
  • 21 ЛУМПЕНЩРАСЕ

    16 8 Отговор

    До коментар #9 от "Майна":

    Да искаш гласуване по пощата след чудовищния скандал на президентските избори в САЩ, държава смятана доскоро за фундамента на демокрацията в света, трябва или да си много тъп, или откровено нагъл.
  • 22 99999

    8 7 Отговор
    Защо не, вместо по пощата, направо в партийните централи. Ще спестим 100 милиона, ако не правим избори, а всяка партийна централа обявява колко хора ще гласуват за нея. Иначе, минавам в квартала с пачка по 10 лв - искаш ли да гласувам вместо теб по пощата?

    Коментиран от #29

  • 23 Комуноид

    8 14 Отговор
    С глупостите си Радев ще бетонира Тулупа.
  • 24 И тя е

    12 7 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    от статуквото, само че е таен резерв. Не забравяй, че е бкп от преди 1990г. Най - лесно се манипулира вота по пощата.
  • 25 !!!?

    9 10 Отговор
    Предлагам да се гласува с помоща на дронове...или с пощенски гълъби за тези които са емигрирали в руската тайга !!!?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Бай Трай

    6 6 Отговор
    Ходи в кочината в която живееш и остави на другите да мислят правилно. И да правят нещо реално. Ти си Спинкай като баце в хола хладен. Като ти дойдат сметките за парно, ще ревеш пак тук. Гласуеането по пощата е измислено и направено много добре. И там няма измама.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Петьо Петров

    8 3 Отговор

    До коментар #22 от "99999":

    Мисля,че правите несериозни внушения. Имате ли идея как става изобщо гласуването по пощата? Само след активна регистрация,или може да гласуваш така,само ако си отишъл лично и си удостоверил с личните си документи,че ще гласуваш по пощата. Няма как мъртвец или някой друг да гласува вместо теб. Самото гласуване протича по следния начин,след регистрацията си пускаш по пощата бюлетина в двоен плик с адрес избирателната секция в която се водиш. Там бюлетините се вадят първо от големите пликове и малките се оставят накуп.После всички заедно ги броят и описват. Но най-лесно е да се манипулират незнаещите.

    Коментиран от #33

  • 30 Протест срещу безобразията в България

    3 3 Отговор
    Равнопоставеността между партиите по време на кампанията може да се запази, ако спрем проправителствената медийна пропаганда“.
  • 31 Doni Brasko

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Дърта комунистка ДПС подкрепя":

    1. Турците гласуващи в Турция са около 60000. 2. Останалите българи са 2500000. Как ти се струва? Математиката май ти куца.
  • 32 Гражданин

    7 10 Отговор
    Какво „Движение 21“ бе Дончева от 21 човека?Какво ти разбира главата от избори и кой ти е искал мнението? НИКОЙ !
  • 33 А нали

    5 4 Отговор

    До коментар #29 от "Петьо Петров":

    Трябва много преди това да отидеш в пощата или другаде да се Удостовериш. Но и това може да бъде лесно направено. Изпращат се бланки от регистрите на ЧЕЗ и другите, от мобилните оператори и Софийска вода. Като сравнят базата данни и адреси и телефони. Изпращат ти плик с нещата вътре с който да дадеш гласа си в рамките на седмица. Ако не получиш нищо, отиваш и се регистрираш в общината в която живееш. След това се правят извадки и ти звънят на телефона да те питат дали си гласувал по пощата или ще дойдат на крака при теб. Нищо сложно няма.

    Коментиран от #36

  • 34 Asterix

    3 3 Отговор
    Хайде,сега и Дончева на прангаря...абе,този бо...вик толкова ли е зле,та неможе да вземе елементарно решение,та кани всеки срешнат за консултации.
    Започвам да се съмнявам,че конците се дърпат от Москва....толкова са елементарни и прозрачни!Няма ли кой да му обърне внимание,че вече върши глупост след глупост?!
    Тези пенсионирани съветници,които е събрал около себе си...толкова ли са ....
  • 35 КРОКОДИЛА

    2 1 Отговор
    ОТЪРВЕТЕ СЕ ОТ БОЛНИТЕ МОЗЪЧЕТА - НЕГРАМОТНИ ДУШИЧКИ ....................................................................................................
  • 36 Петьо Петров

    2 3 Отговор

    До коментар #33 от "А нали":

    Говорим за гласуването от чужбина,там е достатъчно да се регистрираш в съответното посолство или консулство. И тук става дума за пандемиологичната обстановка,иначе как биха могли да упражнят правото си на глас хората работещи или живеещи в чужбина при пълен локдаун,а те не са малко,около 2 млн. са.
  • 37 КРОКОДИЛА

    5 5 Отговор
    ЖАДНИ ДУШИЧКИ ЗА ВЛАС БЕКАПЕ ОДЕТЕ СИ НЕГРАМОТНИ ЛЮДЕ ...............
  • 38 КРОКОДИЛА

    2 1 Отговор
    БАЙ ГАНИО - И БРАТ МУ Р . Р . - Я ДА ВИДИМ КОЙ Е ПО УМЕН .....................................................................................................
  • 39 КРОКОДИЛА

    3 2 Отговор
    ЖАЛКИ ЧОВЕЧЕТА БЕКАПЕ - И БЕСЕПЕ - Я СЕ ОТКАЗВАЙТЕ ЕДИН ПО ЕДИН ...........................................
  • 40 ДПС СА ПЪРВИ

    1 2 Отговор
    От Турция ще дойдат 1 милион писма?
  • 41 т-п гербераст

    6 3 Отговор
    До кога ще пишете за тоя фатмак, айде стига срещи, че много се охарчихме за тролска дейност!
  • 42 Сандо

    3 1 Отговор
    Може би си мисли,че ще напише повече писма от ГЕРБ?

    Коментиран от #46

  • 43 Тази ли мафиотка

    6 3 Отговор
    Изкопахте да дава акъл.Що е кьораво и сакато, внуче или синче, агенти политолози на червената сган и олигархия е хвърлено в борбата за свалянето на ГЕРБ, за да дойдат некадърниците.И ако българина си позволи лукса да им подари власта първи потърпевши сте са именно техните привърженици
  • 44 мммммммммммммм

    4 3 Отговор
    Тази мастия откъде изпълзя ?
  • 45 И така

    2 2 Отговор
    ДПС ще стане първа политическа сила щото мозък си нямат тези от червения спектър
  • 46 Ахаа

    0 1 Отговор

    До коментар #42 от "Сандо":

    това беше добро!
    :)))))
  • 47 Гумен Гадев

    3 2 Отговор
    Татян Дончев е умен човек , става и за надзирател в ЦСЗ , на мястото на бай Ставри .
  • 48 56er26kjio

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "Майна":

    Бееее, в чужбина винаги се е ходило за повече пари, а не защото тука е зле.Нищо и няма на обстановката,идваш си и гласуваш. Не можеш да ми живееш от 10 години в Щатите,децата ти родени там и даже не знаят български като хората, и да имаш претенции за гласуване.Аре бягай в обора да блееш на овцете.Там обстановката не е ,,усложнена"
  • 49 СКОРПИОН

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Забравяш":

    КАКВО сте ревнали за тези, които са напуснали държавата! Как щели да гласуват?! А имат ли това право, от разстояние да определят начина ни на живот! И на мен не ми е много добре, живота ми не розов, но си стоя тук и не се оплаквам! Тогава тези наши доброжелатели, загрижени за съдбата на родината, да се върнат и да живеят в България, за да имат право на глас, като всички нас, които сме тук! Няма право някой отвън да ми определя как ще живея и кой ще ме управлява! Който си е хванал чепа в ръка, и е плюл върху българската земя с думите че, " никога няма да се върне в тази скапана държава" преди излитането на самолета от терминал -"2": да си стои там, където му е добре! Ние, които сме тук, сами без тяхна намеса ще си оправим родината! Нямаме нужда от суфльори! Много е лесно да се дават съвети отстрани! Както казва народа : "КОГАТО ЯЙЦЕТО Е ВЕЧЕ ДАЛЕЧ ОТ ДУПЕТО НА КОКОШКАТА!". Аз ще добавя: ЛЕСНО Е ДА СЕ КУДКУДЯКА ОТ СЪСЕДНИЯ ДВОР! Може би трябва да се направи референдум по въпроса за гласуването, за тези, които са се установили за постояно да живеят в чужбина?!

    Коментиран от #51

  • 50 алоооууууу

    4 1 Отговор
    Движение 21 при президента? Нещо като микропартия с 21 члена?! Това виц ли е...
  • 51 Майна.

    1 2 Отговор

    До коментар #49 от "СКОРПИОН":

    ЕЙ ОТ ТАКИВА ,,РОДОЛЮБЦИ,, ДЕТО НЕ ИМ Е ДОБРЕ, НО ТЪРПЯТ ДА ГИ ОБИЖДАТ И МАЧКАТ БЪГАРИЯ Е НА ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ . БЪЛГАРИТЕ ТРЯБВА ДА СИ СПОМНЯТ, ЧЕ СА ГРАЖДАНИ НА ТАЗИ ДЪРЖАВА И ИМАТ ПРАВА КАТО ТАКИВА. ДА ИМАТ СМЕЛОСТТА И ДОСТОЙНСТВОТО ДА ГИ ОТСТОЯВАТ
  • 52 Вени

    1 3 Отговор
    Единственото смислено и конкретно предложение, направено по време на консултациите!
    Само че как да накараш народните избранници да се вслушат в гласа на разума и да го гласуват, те действат само по команда, дадена от вожда!
    Така, че българите извън България няма да могат да упражнят правото си на глас, което напълно устройва мафията!
  • 53 РАДЕВ.....КВО ПРАЙМ СЕГА

    2 0 Отговор
    УТРЕ И НИЕ ОТ *ТРИТЕ СМОКА* СМЕ НА КОНСУЛТАЦИИ ПРИ РАДЕВ.....ЩЕ СИ НОСИМ И...ГОРИВО
  • 54 Тихата

    0 0 Отговор
    спалня пак се изходи, а по водопровода може ли да се гласува. Татяна вие питахте ли вашия шеф преди да излезете и да бълвате глупости. А вашия шеф Илия Павлов на какво мнение е.
  • 55 За Дончева съм -по пощата.

    0 0 Отговор
    Дончева е била винаги умна жена,разбира от политика и е добре да я послушат.Значи за тия от чужбина-активна регистрация от посолство,консулство.А тук у нас-отиваш в кметство и заявяваш,че гласуваш чрез пощата.Всеки има бланки за сметки,които плаща всеки месещ,или отива в кметсво,община.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове