Last news in Fakti

14 Януари, 2021 06:07 3 837 33

535 нoви случая на коронавирус от 7 570 тecтa

  • коронавирус-
  • починали-
  • заразени

Починаха още 70 с COVID-19

535 нoви случая на коронавирус от 7 570 тecтa - 1
Снимка: БГНЕС

Вчера бяха регистрирани 535 нoви случая на коронавирус от нaпрaвeнитe общо 7 570 тecтa. 4 153 от тях са по метода PCR и от тях 341 са положителни.

В същото време са направени 3 417 бързи антигенни теста, от които 194 с положителен резултат.

Според Единния информационен портал това прави c 215 случая по-малко от предния ден.

Oбщият брой на заразените e 210 416, а на излекуваните - 143 642 - 3 094 oт тях са се разделили с вируса през последното денонощие. Активните случаи са 58 425.

Зa дeнонощието ca рeгиcтрирaни 70 нови смъртни случая, общият брой на починалите c кoрoнaвируc oт нaчaлoтo нa eпидeмиятa e 8 349.

Хоспитализирани са 3 681 човека, 348 oт тях се намират в интензивни отделения.

Кaрaнтинирaнитe oт нaчaлoтo нa eпидeмиятa ca 683 202, oт тях 14 421 са активни.

Направените тестове за периода са общо 1 247 545.

Вaкcинирaнитe oт нaчaлoтo нa кaмпaниятa ca 17 038 - 1 258 за последното денонощие.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЗОБРАЗИЕ

    11 13 Отговор
    Короната спада точно за изборите . . . ако Бате и Гешев не бяха закачали Радев сега можеха да са запорирали още 5-6 олигарха . . . невиждан блян за българите . . . а сега слушаме минековци и бабикяни
  • 2 ПСР

    15 3 Отговор
    Тихомире,сменете я тази снимка най-после!Като от филм на ужасите е.
  • 3 Четник от четата на Бабикян💂

    9 14 Отговор
    Ало Последният софиянец какво стана вчера на протеста съборихте ли власта и най-накрая ще отваря ме ли кръчмите...

    Коментиран от #4

  • 4 Моабета

    4 7 Отговор

    До коментар #3 от "Четник от четата на Бабикян💂":

    Ша отваря Придамидити, Божокивити Пирамиди, да взима стотинчицити на работницити за да сваля Лиланчито

    Коментиран от #5

  • 5 Четник от четата на Бабикян💂

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Моабета":

    Абе ти от коя чета си?

    Коментиран от #12

  • 6 в-к СТЪРШЕЛ.🐝🐝🐝

    13 14 Отговор
    Вчера като гледах по новините въстанието, физиономиите на въстанниците ми приличаха на хора с психични проблеми данеби от пороите да е паднала стената на някоя лудница и лудите да са избягали и да са отишли на протеста???

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Парговеца

    6 8 Отговор

    До коментар #6 от "в-к СТЪРШЕЛ.🐝🐝🐝":

    Тва са теа атакистите от алфа, волен им дава по 1 амфетаминче да тракат с тенджерите и да надуват вувузели, знаеш колко яко се чува
  • 8 Вазов

    12 8 Отговор

    До коментар #6 от "в-к СТЪРШЕЛ.🐝🐝🐝":

    У нас нормалните ги считат за луди.Скатавайте в дупките и не цвърчете!
  • 9 Топ

    8 6 Отговор
    СТИГА СТЪКМИСТИКИ ! ДАЙТЕ ГИ В ПРОЦЕНТИ РАЗЛИКА ПОЧТИ НЯМА!ВСИЧКО Е РЕЖЕСУРА !
  • 10 Той

    10 3 Отговор
    Падали заразените, явно това не е истината, защото починалите са твърде много за да е вярно числото със заразените... Политиците използват тая зараза, както им изнася...
  • 11 Ццц

    11 3 Отговор
    Над 3000 са "излекуваните", тоест хората с изтекла карантина. Не е ли това рекорд, който заслужава да е в заглавието, вместо 500 новозаразени, г-н писач на статии. До кога ви е платено да плашите народа, до 28.03???
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Мда

    11 3 Отговор
    И още толкова с херпес.Каква трагедия така и не разбрахме от какво са починали горките хора.Погребват ги като кучета
  • 14 Факт

    11 2 Отговор
    Въпреки Коледа и Новогодишните събирания на хора по Джъмбо и Кауфланд процента на положителни тестове продължава да спада, днес е 7%, защо не отворят поне за обяд заведенията та да не ядем като скотове по бюрата и колите.
  • 15 Протест срещу безобразията в България

    10 4 Отговор
    Това е под10%🙉🙊Отваряйте България говеда
  • 16 6Х6

    6 3 Отговор
    Невиждан спад! 500% намаление на новозаразени. Зимна промоция преди шеста, седма, осма вълна и т. н.... Колко още неща няма да видим...
  • 17 6Х6

    5 2 Отговор
    Подслушано по нетуърка:
    -Добър ден истекла ми е карънтината, какво да правя?
    -Елате в най-близкия офиз на РеЗеИ да Ви я пудновим!
  • 18 БСП...БЕТОНИРАНА ОПОЗИЦИЯ

    1 5 Отговор
    НЕ ВИЖДАМ ЧЕРВЕНИ БАЙРЯЦИ НА ВЪСТАНИЯТА, НЕ ПУКАТ ДЖЕПАНЕТА, НЕ СВЯТКАТ САБИ......ПОСЛЕ БСП ПАК В ОПОЗИЦИЯ....АМА МНОГО ДЪЛБОКА
  • 19 Дълбоко виждащ

    4 0 Отговор
    Мароко-като ВирУСоносители на хартия далече пред нас. 453789, починали 7784...!докато,някой от вас защитават неистово бг данните,аз търся причината за голямата смъртност в бг!Не може дори планът Ран да разруши ВИСОкото ниво на всичко включително и здравеопазване!Ако приемем,че все пак не сме измислили -корупцията ....Визирам страни,като Румъния,латинска Америка,то следва:явно е,че огромна част от хората,срещнали се с вируса не са в статистиката и в комбинация с корупцията в бг се получава внушителен процент смъртност !не сте забравили да ви припомня все пак....ОКоло 25ще започне медийно покачване на вирусоносителите....Ще бъдем затворени до 01.03.21г!

    Коментиран от #22, #23, #24

  • 20 Аз40🏴‍☠️

    4 1 Отговор
    Иначе тиражираха световните водещи канали за пропаганда, че коронавируса се разпространявал по-бързо, по-лошо, по-по-по, когато спадали температурите. Само ЗОМБИТА им вярват.

    Коментиран от #21

  • 21 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Аз40🏴‍☠️":

    Ако приемете ,предположението,че това е Въздушно предавана инфекция... Не казвам-капкова!!Дори не казвам био....от първото следва,че нещото се намира и трупа във въздуха!Да предположим,че маските пазят от него....Но как защитаваме очите ??През прозорец ,катоочите,То също влиза...Само ви покамвам,колко са безмислени опитите да бъде ограничено-НЕЩОТО!По Добре е да бъде оставено да Премине през всеки Жив Топлокръвен организъм и там където удари да бъдат лекувани последиците!Ако ,бяха приели и казали истината- НЕЩОТО-Това е биологично оръжие,монтирано върху корона вирус!За него няма ЛЕК!Ваксината може да бъде спасение за някой ,но за други.....,тогава хората много по първично и точно биха реагирали!Никой в началото не каза,че атакува Централна нервна система и самия АЗ на човека се намесва за да блокира атаката ,като унищожава повърхностните пиксели за обоняние и вкус!Трябваше такива ,като мен да пишат,а троловете на власта да им отговарят с обиди.
  • 22 Може би е добре

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Дълбоко виждащ":

    да сравните България с друга държава с подобни ограничения. В Мароко носенето на маска е задължително още от април. Някои региони имат и доста сериозни ограничения въобще за излизане извън дома. Защо не вземете например Швейцария - имат някакви мерки, но досега бяха като България - хем мерки, хем не точно. По брой новозаразени и починали числата са подобни на тези на Мароко. Мисля, че в България освен някакъв вид манипулация по отношение на смъртните случаи, определено се наблюдава занижаване на броя на новозаразените - най-логичното обяснение за мен е, че хората, по една или друга причина, не се тестват - броят на тестваните напоследък е просто смешен на фона на други държави, т.е. имаме един вид заразени в сянка. Едни от тях минават леко, но други не. Но и в двата случая са разпространители. И какво се получава - много смъртни случаи (които, по обясними причини боват регистрирани), а пък малко официално регистрирани новозаразени. С две думи, смъртността сигурно се манипулира, но, със сигурност има/имало е много повече заразени, отколкото са влезли в статистиката, от което също се повишава броят на смъртните случаи. И това ще е така - когато се увеличава броят на заразените, ще трябва да се очаква и покачване на броя на смъртните случаи, поне, докато не открият 100% ефикасно лекарство.
  • 23 Интересното е,

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Дълбоко виждащ":

    че Швейцария е удачен пример за сравнение и с Швеция.😉
  • 24 Може би е добре...

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Дълбоко виждащ":

    Иначе казано - многото смъртни случаи са, освен всичко друго, и симптом за заразени в сянка. Ако А неминуемо води до B, то е вярно и твърдението: "B е резултат от А".

    Коментиран от #26, #28

  • 25 Куцото магаре

    0 0 Отговор
    Много ми е интересно,защо не се извършват аутопсии на починалите от Коронавирус ? Особено на тези без придружаващи заболявания ?
  • 26 Въпрос?

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Може би е добре...":

    А как доказваме че тия хора са умрели от корона, след като не са си правили тест и не се правят аутопсии ?

    Коментиран от #27

  • 27 Ами както е била доказвана причината

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Въпрос?":

    за смъртта и преди появата на коронавируса? Или тогава на всеки починал е била правена аутопсия? Как се изчислява колко са били жертвите от Испанския грип, който допреди месеци беше в устата на всекиго, за щяло и не щяло. Пък никой не се замисли, че жертвите от него също не са били аутопсирани.😉 Някаква груба представа за измеренията на смъртността от Ковид би могла да бъде придобита, сравнявайки прогнозните числа на ООН/Countrymeters с тези на действителния брой смъртни случаи (стига да намерим достоверен източник). Получената разлика би била едно ориентировъчно число (не мисля, че някога би могло да бъде казано точно число - твърде много фактори не могат да бъдат отчетени с точност).

    Коментиран от #29

  • 28 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Може би е добре...":

    Да така е,но забравяте,че сме на Челни места по Корупция...А корупцията не ходи по ХОРАТА,тя е само във власта!Ако сложим 50на 50 и ще сме горе долу точни!

    Коментиран от #30

  • 29 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Ами както е била доказвана причината":

    Аутопсия се прави задължително на хора починали в болница!Там чопват...Кожа,сухожилия..,някой орган....Нищо не е такова,каквото ни го описват!Короната под сурдника се знае,че е биологично оръжие и понеже не знаят ,или знаят много малко за него затова им е забранено от власта!Някъде ,някой правят и не уведомяват!Иначе,как ще знаят за стъкления бял дроб....само не знаят,че не е важно какъв е,а да изпълнява функцията си..Много хубаво време ,излизам!

    Коментиран от #31, #32

  • 30 Корупцията определено е фактор

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Но корупция има във всяка държава - в някои държави е просто по-очевидна. Какво ще кажете за Швеция? Корумпирани ли са или са просто тарикати - да си изберат модел за съобщаване на статистическите данни със закъснение до 3 седмици, с който подвеждат не само собственото си население, но и много хора по-света, пък камо ли в България. Междувременно всички пишат за лошото положение в Германия, но Германия се справя в пъти по-добре от Швеция. Шведите междувременно започнаха да имат по 4000-5000 разлика между общия брой новозаразени в два поредни дни и разлика от по +/-200 по показател "общ брой смъртни случаи досега" в два поредни дни (преди бяха по около 100), с тенденция за покачване - покачване броя на новозаразените, съответно повишаване и на броя на починалите.
  • 31 Не мисля, че се прави

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    на всеки, починал в болница. Прави се, ако има причини за съмнение, че причината е различна и несъвместима със заболяванията. Аутопсии на пациенти с коронавирус са правени - зная за Италия, Германия, Австрия, Швейцария, сигурно имаше и други. Още миналата година имаше статии с различни патоанатоми, в които описаха какви са им наблюденията от такива аутопсии и какво са открили. Има и от един български професор, Александър Цанков, работещ в Швейцария, който беше един от първите, направили подобни аутопсии.
  • 32 По повод на задължителните аутопсии в бо

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    попаднах на една любопитна статия от 10 януари 2020 г. Пише следното "опит да спасят съдебната медицина, от която в момента губи всяка болница и не привлича лекарите, трима министри – на правосъдието, вътрешните работи и здравеопазването, предлагат да се увеличи сумата, която лечебните заведения получават за аутопсия.
    В момента тя е ограничена до 120 лв. Този лимит е сложен през 2011 г. с приемането на Наредбата за условията и реда за извършване на съдебномедицинските, съдебнопсихиатричните и съдебнопсихологичните експертизи, включително и за заплащането на разходите на лечебните заведения.". Ако разбирам правилно, за една аутопсия до.началото на миналата година са получавали по 120 лв....колкото за един PCR-тест?! Мисля, че можете и сам да си извадите изводите за качество и прецизност на такава аутопсия...на цената на един PCR...

    Коментиран от #33

  • 33 ,По повод аутопсиите в болниците...

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "По повод на задължителните аутопсии в бо":

    Да се чете "В опит да спасят..."