14 Януари, 2021 08:47 1 566 24

Първан Симеонов: Избирателната активност може да се повиши само ако дойде нов месия

  • първан симеонов

Политологът подкрепи мнението, че има недоверие към провеждането на избори у нас

Първан Симеонов: Избирателната активност може да се повиши само ако дойде нов месия - 1
Снимка: БГНЕС

Има недоверие към провеждането на избори у нас и трябва да се направи всичко възможно за привличане към вот на българите в чужбина. Иначе избирателната активност в страната ”може да се повиши само, ако дойде нов месия”. Това каза пред телевизия Bulgaria ON AIR политологът Първан Симеонов, изпълнителен директор на ”Галъп Интернешънъл”.

Според политолога темата за дата на изборите е била изместена в последните дни от разговор за технологията на изборния процес. Президентът вероятно ще изчака да получи гаранции за машинно гласуване, на което особено държи, и чак тогава ще насрочи изборите, смята Симеонов.

Той е на мнение, че изборната система в България не е толкова лоша и ако се променя, то това трябва да става с мълки стъпки. Симеонов подкрепя някои от предложенията на опозиционните сили за усъвършенстване на изборния процес в посока на гаранции за честността на вота.

"Твърде много PR има в това управление за сметка на по-необходимия мениджмънт. Това беше един от недостатъците на сегашното правителство", изтъкна Симеонов.

"Въпросите са повече от отговорите. Накрая коронавирусът ще решава повече неща, отколкото ние, но ако продължи да ни залива от екрана до изборите, това няма да е полезно за никого", смята политологът.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатъра на Хана

    16 2 Отговор
    Аз не съм Месия , а само Сатъра на Дядо ни Хан Крум,
    но чудесно мога да свърша работата на Месията :))
  • 2 Бат Бойко нощния бандит

    6 5 Отговор
    Че аз не съм ли месия?
  • 3 Кой е диригентът!

    19 1 Отговор
    Този пак заработва с лъжицата
  • 4 324

    17 0 Отговор
    Е след този "месия" едва ли ще повярваме!Не е необходимо да се вменява, че избирателната активност ще е ниска, ако ти плащат да ни манипулираш не си познал.
  • 5 Бат Бойко нощния бандит

    10 3 Отговор
    Ще ви оправя за 800 дни .Вервайте ми!
  • 6 въпросче

    9 9 Отговор
    Кой да дойде? Някакъв дълъг и плешив чалгар ли? Никога!
  • 7 наблюдател

    15 2 Отговор
    Само гледай. Толкова ни е писнало от главния тулуп, че да се махне от премиерското кресло е най-малката причина за рязко повишаване на избирателната активност. Все ще се намери за кого да гласуваме, само да не е герб на власт.
  • 8 провинциалист от провинция Тракия

    10 0 Отговор
    Стига с тия избори! Тоя народ, ако не се научи да си изрива боклука, когато тръгне да прелива, все ще е на бунището!
  • 9 Един

    14 0 Отговор
    А бе Първанчо, винаги съм се чудил когато няма избори какво работите вие политическите анализатори !?
  • 10 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 2 Отговор
    Избирателната активност,можеше да е по висока .....Ако трифонов не бе направил платена телевизията,си и ако имахме в момента -Служебно правителство!
  • 11 Лъжа

    2 1 Отговор
    Тия "нямат" алтернатива !!!
  • 12 гръндж

    6 2 Отговор
    Какъв Трифонов те гони пък тебе,бе?! Слави не трябва да влиза в Парламента,защото България яко ще си изпати от него. Ще я продаде на султана и край с нея. Не ти ли е ясно това? Тези кючеци,с които Слави залива ефира са началото,за да е продаването на страната по-безболезнено. Ръйш?
  • 13 гробаря

    4 1 Отговор
    Вземи се обръсни като хората бе повлек тинясъл.
    И да те запитам : колко още мислиш че ще просъществуваш - мммммммммм
  • 14 Първан??? Когато си отива" Месия" също

    6 1 Отговор
    Има повишена избирателна Активност!! За пиши сиго някъде!!! Първанчо!
  • 15 Аз40🏴‍☠️

    6 0 Отговор
    Тези от НПО-мрежата поддържат системата точно такава, каквато е сега – корумпирана. Затова им плащат.
  • 16 пешо

    3 0 Отговор
    така ви се иска от герб , ниска избирателна активност , ще ви разбиеме на народа му омръзна този коромпиран лъжлив крадец тулупа .
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Павел Пенев

    1 0 Отговор
    Първан Симеонов е много далече от Симеон Първанов.
  • 19 Гост

    0 0 Отговор
    Има проучвания. Всеки ви е виновен. И аз ви го казвам. Много народ няма да излезе да гласува. Има два вида хора. Страхлуви и не. Страхливите по цял ден затворени по къщите. От страх да не умрат че пенсиите им са тавана, други много заможни. Ако им кажете, край, свърши, вирус, няма. В топлото се препичат навън и не свалят от устата си мръсните парцали. Смеем се, но може и вируса да е у всеки. Има ли няма ли и личните лекари не знаят. За вируса. Ще се разбере ни казват, но кога умреш.
  • 20 МЕСИЯТА

    0 0 Отговор
    КАЗАХ БЕЗ ИЗБОРИ :)
    СТИГА СИ ЛЪГОТИЛ, ЧЕ ЩЕ ТИ СЛОЖА ЕДНА ЧЕРНА ТОЧКА В ДОСИЕТО !
  • 21 ДРУГАРЯ САТАНА

    1 0 Отговор
    ПЪРВОСИГНАЛНИ ЖИВОТНИ ЗА КОИТО, ЧЕСТ, ДОСТОЙНСТВО СЪПРИЧАСТНОСТ КЪМ ОСТАНАЛИТЕ СА ПРАЗНИ ПОНЯТИЯ, НЕМАТ НУЖДА ОТ "ИЗБОРИ" .
  • 22 Любо

    1 0 Отговор
    Г- н Симеон Първанов изборната активност и много неща свързани с това може да се увеличи поне до 80 процента ако се промени една точка в Изборния кодекс и вместо Задължително да стане Стимулирано гласуване ! Всички избиратели да се разглеждат като консултанти и след гасуване чрез ПОС терминали в секционните избирателни комисии банковите им карти се зареждат с 50 лева . Мога да ви пратя подробности ако си дадете мейл адреса на вайбъра ми 00359877418335
  • 23 КАПИТАН СМЪРТ

    0 0 Отговор
    ВСЕКИ! ОТ ВАС ИМА ДОСИЕ :)
    А СИ ИЗГРУХТЯЛ, ОПААА! ЕТО ТИ Я ПЪРВАТА СТРАНИЧКА :)
    КАТО ИЗГРУХТИШ ПАК, ОПААА! ЕТО Я И 2 СТРАНИЧКА.
    ПОСЛЕ МОЖЕ И ДА ХОДИШ ДА СПИШ У ЦЪРКВАТА ИЛИ ДА СИ ОВЕСИШ 5КГ КРЪСТ, ТОВА НЕ СЕ ЗАЧИТА :)
  • 24 вито

    1 0 Отговор
    Този е с женски полов орган под устата, само като го видя и знам, че не трябва да го чета!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове