Last news in Fakti

14 Януари, 2021 13:16 2 855 71

Русофилът Малинов лобира за руска ваксина в България

  • николай малинов-
  • руска ваксина-
  • лобизъм

''България би могла самостоятелно да води преговори за използването на руска ваксина'', смята Николай Малинов

Русофилът Малинов лобира за руска ваксина в България - 1
Малинов с Путин, снимка: ЕРА/БГНЕС

''Вчера българските медии съобщиха, че Европейската агенция по лекарствата водела преговори с Русия за ваксината „Спутник“. Медиите се позовават на изявление на говорител на Европейската комисия. Говорителят бил казал още, че досега руската страна не е подала документи за осигуряване на достъп на препарата до пазара на ЕС''. Това казва председателят на ПП "Възраждане на отечеството" и председател на НД "Русофили" Николай Малинов, цитиран от Евроком.

"Преговорите на Европейския съюз за използването на негова територия на руски ваксини трябва да бъдат приветствани. Проблемът с ваксините е медицински и всички ограничения при решаването му от политическо и геополитическо естество са антихуманни и недопустими.

Твърдението обаче, че досега Русия не е подавала документи за осигуряване на достъп на нейни ваксини до Европейския пазар са неверни. Процесът за регистрация на руска ваксина в Европейската агенция по лекарствата е стартиран в края на октомври миналата година. Заявката за получаване на разрешение за спешна употреба ((EUА, emergency use authorization) на ваксината «Спутник V» е подадена от Руския фонд за преки инвестиции (РФПИ) на 22 декември 2020 г. На 19 януари ще приключи първият етап за получаване на разрешение за спешна употреба на руската ваксина срещу коронавирус «Спутник V» в Европейския съюз (1).

България не е длъжна да чака европейските преговори, които са в доста начална фаза, да приключат. България би могла самостоятелно да води преговори за използването на руска ваксина. И тук не става дума само за «Спутник V».

Бих желал да обърна внимание и на друга руска ваксина, която доказано е подходяща за хронично болни от най-широк спектър, в това число и преживели битката с рака. В българските онкодиспансери това са около 270 хиляди регистрирани. Става дума за руската ваксина „ЕпиВакКорона“. Тя е доказано подходяща и за хронично болни с други диагнози и техният брой също е от порядъка на 300 хиляди души. Към тези цифри ще добавим и хората във възрастовия диапазон 60 – 80 години, които не са в обсега на хронично болните. „ЕпиВакКорона“ е произведена от Центъра по биотехнологии и вирусологии “Вектор''''.

Аргументите:

Противовирусната ваксина „ЕпиВакКорона“ е с възможно най-пълния спектър клинични изследвания и проверки чрез доброволци, прекарали както онкология, така и страдащи от други хронични заболявания. Експериментални проверки са преминали специални групи за възрастовия диапазон 60 – 80 години, а също и групи от алергично болни и хора, застрашени от алергии.

Руският център по вирусология и биотехнологии „Вектор“е доказан авторитет в борбата с вируси – в последните 15 години няма нито една голяма пандемична или епидемична вирусна опасност, при която те да не са се намесили успешно. Създатели са на ваксини срещу тежките форми на грипа, специално срещу птичия грип, срещу хепатит А. Пак „Вектор“ с ваксините си премахна опасността от сибирска язва, пребори голямото африканско бедствие от едра шарка и най-вече спомогна за потушаването на възникналата епидемия от „Ебола“.
Обобщено казано, ваксината „ЕпиВакКорона“ е създадена за най-рисковите групи от населението, които са и най-тежко засегнатите от Ковид-19 и при които смъртността е най-висока.

Изследванията са показали, че „ЕпиВакКорона“ гарантира защитна имунна реакция над 92 процента за период от години напред и не изисква свръхскъпо съхранение, защото нейната стабилност се запазва в диапазона плюс 2 – плюс 8 градуса.

Оправдание, че руските ваксини все още не са одобрени на територията на EС, е неприемливо. В българското здравно законодателство съществува Наредба № 10 от 2011 г. (2) за внос на неразрешени на територията на Република България лекарствени продукти.Тази наредба се прилага вече цяло десетилетие у нас.

Най-верният подход е българското правителство да предостави правото на внос на ваксината на Българския червен кръст.

Като гражданин на една цивилизована европейска страна съм дълбоко убеден, че ваксинирането не може да бъде политическа акция. То трябва да се подчинява изцяло на медицински съображения и трябва внимателно да отчита предимствата и недостатъците на всяка ваксина, независимо къде е разработена и произведена тя.

Здравето на българските граждани трябва да бъде на първо място – преди политическите обвързаности и лоялността към чужди партньори.

(1) Вж в. „Коммерсантъ“ статията от днес „РФПИ: первый этап получения разрешения на применение «Спутника V» в ЕС запланирован на 19 января“

(2) Наредба № 10 от 17 ноември 2011 г. За условията и реда за лечение с неразрешени за употреба в република България лекарствени продукти и лекарствени продукти за състрадателна употреба, както и за условията и реда за включване, промени, изключване и доставка на лекарствени продукти от списъка по чл. 266а, ал. 2 от закона за лекарствените продукти в хуманната медицина (Обн. ДВ. бр.95 от 2 Декември 2011г., доп. ДВ. бр.24 от 12 Март 2013г., изм. ДВ. бр.25 от 26 Март 2019г., изм. и доп. ДВ. бр.84 от 25 Октомври 2019г., изм. и доп. ДВ. бр.90 от 15 Ноември 2019г.)", казва още той.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 27 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 руската

    51 26 Отговор
    била двувекторна , демек по-добра от зенеката която била едновекторна , така че да вземаме спутника

    Коментиран от #29

  • 2 Амин

    42 27 Отговор
    Руский мир идет к Болгарии.
    Спаси нас Боже от лукавого.

    Амин
  • 3 Пешо

    33 26 Отговор
    най-добрата...
  • 4 Фактолог

    19 31 Отговор
    А русофилията БМБ прокара руски газ до Европа!
  • 5 Цирка е пълен

    34 17 Отговор
    Плана е да се заличи пп Възраждане на Костадинов от подлогите и да я заместят с тая шитня. Няма русофили, амераканофили.. Има предатели и те се наказват със с...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 666

    22 34 Отговор
    Ако ми плащаха пачки като на русофила щях да лобирам и за Бангладеш. Аман от предатели и шпиони. 🤩🤩🤩🤩
  • 8 фашист

    21 26 Отговор
    туй момче знае много добре че няма как да стане преди ваксината им да бъде одобрена на ниво европейска комисия..след като ЕК купува ваксини за целият съюз от бюджета на ЕС каква е логиката ние да купуваме отделно..така или иначе обема на ваксиниране тече с определен темп който трудно може да бъде надхвърлен..моля ви се руските комунисти намерете един по умен да мъти главата на русомилите тука че тоя е доста глупав

    Коментиран от #65

  • 9 фашист

    15 23 Отговор
    между другото предлагам партията му да получи регистрация от цик
    под условие един глас да се брои за половин на изборите

    Коментиран от #22

  • 10 БГР

    47 41 Отговор
    Не само Малинов е русофил, та почни цела България е русофилска и много българи също искат руската ваксина защото имат повече доверие на нея и като цяло на Русия.

    Коментиран от #18, #30, #34, #53

  • 11 Бойко

    23 13 Отговор
    Не Никога ние вече сме Американци,отрова да е американска да е нали така рая покорна.
  • 12 фашист

    19 27 Отговор
    задължително сте много русофилите..колко точно ??
    колкото живи пенсионера има толкова
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Сесесере

    16 20 Отговор
    Необходимо е да се внесат в България поне 6 милиона дози от спутника, за да има за всички русофили! Ние евроатлантиците, щото сме по-прости, а и не сме национални предатели ще чакаме файзера!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Кински

    20 12 Отговор
    Давай всички с две ръце вдигнати за спутника.за родину
  • 18 pepy

    33 16 Отговор

    До коментар #10 от "БГР":

    "... много българи също искат руската ваксина..."

    Точно на тях не им е нужна ваксина, защото още на ТРЕТИ март, Юмручето каза, че вирус няма и те го повтаряха това цяла пролет и лято...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Протест срещу безобразията в България

    33 10 Отговор
    Каквото и да си мислите , каквото и да правите .. Истината е , че България умира ! Положението е страшно .. От София до Варна , селата представляват: тук там някоя друга здрава къща населена с Българи, от които повечето пенсионери, останалото е цигански катуни ! За 25 години над 2,5 млн, Българи са напуснали Държавата и продължават да я напускат, защото на никой не му се живее в условия на мизерия, беззаконие, и безплатен труд ! Когато пенсионерите изнемогват с малките си пенсии , които пари повече от половината ги дават за лекарства и сметки .. какво остава ? Истината е тежка, но трябва да се разбере .. ! Нямаме икономика, НЯМАМЕ армия, малкия и среден бизнес е почти УНИЩОЖЕН, образованието и здравеопазването са под всякаква критика, животновъдството почти УНИЩОЖЕНО.. икономиката ни се крепи на помощи и заеми от Евро съюза и 500 мафиотски фамилии си разпределят и контролират парите в България .. за останалите хора , всеки както може така да се спасява ! Всяка година стават хиляди убийства : Днес сме Милен, утре Теодор, бяхме и Вероника .. Обществото се крепи на футболни фенове , чалгари , рапъри и тежки ''биячи'' ! Българи сме само на 3 март и Йорданов ден .. после сме егоисти , със завист и ненавист в очите ! България е разпродадена на чужди фирми, които контролират пазара и изкарват милиарди за сметка на бедния Българин ! Крадат и изнасят златото ни, дървата, водата..!
    А някога бяхме Горди и Велики, сега сме нищо.. хора с тела , но без души, гледаме

    Коментиран от #41

  • 21 Путин

    11 1 Отговор

    До коментар #19 от "Иво":

    Че кой те кара говори с Меркел със Ердоган.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Гост

    5 6 Отговор

    До коментар #19 от "Иво":

    Вярно бе защо не говорим повече с Ердоган да дойдат пак менгяните дни изколят като пиленца.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 циклостил

    14 23 Отговор
    бегай да шпакловаш на путин бе руска подлога долна.васал и слуга на русия.наведен профан
  • 26 МИНЧО

    14 21 Отговор
    що не караш лада бе руски слагач .ясен си, мечтата ти е България да е 16 република в новия ссср, путин император.руски агент, някога такива бЪЛГАРООТСТЪПНИЦИ ГИ БЕСЕХА
  • 27 фашист

    8 20 Отговор
    искаш ли да те прекарам аз през крематориума клошар алкохолизиран ?? всичките ми дядовци са с медали от войните и ще ви ритам кухите руски зелки докато съм жив..между другото питай предателят малинов защо съм фашист..
  • 28 Сандо

    14 5 Отговор
    Всички ваксини се одобряват по регламент за спешно внедряване.Най-добре е държавата да осигури наличие на най-популярните ваксини,произведени по различни технологии и всеки желаещ да си избере,дори и ако трябва сам да си плати.
  • 29 Кака Мара

    9 7 Отговор

    До коментар #1 от "руската":

    Вземете си я и си сложете на г..о ама да ви гледаме на живо
  • 30 Моряка

    22 13 Отговор

    До коментар #10 от "БГР":

    Прав си,братко,но другата,малката,но опростачена,агресивна, злобна и продажна част от народа продължава да плюе нашите Освободители,независимо за какво става дума,даже и за съвсим неполитизираната ваксина.Впрочием,още преди месеци Путин обяви,че няма да правят печалбарство от живота на хората и Русия е готова на безвъзмездно сътрудничество по прилагането на ваксината.Но Боко и неговите тикви,калинки и други недоразвити от обкръжениета му не смеят да си извадят езиците от еврозадника на Урсула.И после пак избирайте тикви,дебели Сашковци и мадами Yes да ви управляват.И каскети- да ги пазят.

    Коментиран от #38

  • 31 фашист

    11 11 Отговор
    туй е щото си мека китка и винаги някой трябва да те освобождава тебе келеш..я питай твоите велики освободители защо цялата война от 1828 липсва от учебниците по история ??..или тогава не сме били братя славяни може би ??
  • 32 Ива

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Иво":

    А с китайци?
  • 33 ДРУГАРЯ САТАНА

    6 5 Отговор
    ПЪРВОСИГНАЛНОТО ЖИВОТНО СИ Е ЖИВОТНО :)
    ЩО НЕ ЛОБИРА ДА СЕ НАПРАВИ ЛАБОРАТОРИЯ, В КОЯТО ДА СИ ПРОИЗВЕЖДАТЕ НУЖНИТЕ ВАКСИНИ :)
  • 34 да питам

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "БГР":

    Кои тогава са ония 80% ??!
  • 35 87654

    16 10 Отговор
    Вън Коронавируса и руските шпиони от България !!!?
  • 36 КАПИТАН СМЪРТ

    3 1 Отговор
    ПОСЛЕДНОТО ОТ КОЕТО СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ЖИВОТНИТЕ, Е ОТКЪДЕ ИМ ИЗЛИЗА КЛЬОПАЧКАТА :)
    ДАЛИ ЩЕ СЕ УГОЯВАТ ВЪВ ВОЕННА ПОЛИЦИЯ, МВР ИЛИ ВОЕННА БОЛНИЦА, ИНСТИТУТА НА МВР, БАН, НА ЧУЖДЕСТРАННА ХРАНИЛКА... ЖИВОТНОТО НЕ СИ ЗАДАВА ВЪПРОСА ОТ КОЙ СА ОТКРАДНАТИ ПАРИТЕ ЗА ДА МУ СЕ ДАДАТ НА НЕГО :)
    - ТЕ ТАМ СИ ИМА МИНИСТЪР ТОЙ Е ОТГОВОРЕН, А АЗ ПРОСТО СЪМ ГЛАДНО ЖИВОТНО И НИЩО ДРУГО НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ! :)
  • 37 Гост

    13 18 Отговор
    Ваксинирайте го този русофилистичен боклук с един шут към Москва.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Браво Малинов

    12 12 Отговор
    Америка на боклука !! С.мърт на МАФИЯТА и на ЗАПАДА

    Коментиран от #44

  • 41 Казуар

    13 3 Отговор

    До коментар #20 от "Протест срещу безобразията в България":

    Някога си прибирахме чистачките на колите за да не бъдат откраднати.
  • 42 ТОЯ ИЗМЕКЯР

    6 2 Отговор
    С КАКВО Е ПО-ЛОШ ОТ ТИЯ ДЕТО СЕ УГОЯВАТ НА ДЪРЖАВНАТА ХРАНИЛКА ПО ЦЕЛ ЖИВОТ, БЕЗ ДА СА ДОПРИНЕСЛИ И С 1 ЛЕВ ?
    А ЗАПЛАТИТЕ ИМ СА КРАДЕНИ ОТ ПЕНСИОНЕРСКИТЕ ВНОСКИ И ДАНЪЦИТЕ НА ГЛУПАЦИТЕ, КОИТО БАЧКАТ И ГИ ПЛАЩАТ :)
  • 43 НА ЖИВОТНИТЕ

    3 1 Отговор
    ИМ Е ЛЮБИМО, ВСЕ НЯКОЙ ДРУГ ДА Е ВИНОВЕН, ПО ВЪЗМОЖНОСТ, ЗА ВСИЧКО, А ТЕ ЕДНИ ТАКИВА ДОБРИЧКИ, КРОТКИ, СПРЕТНАТИ ЖИВОТНИ, КРОТКО СИ ГНЕТАТ И СИ ГРУХТЯТ НА КОПАНКИТЕ :)
  • 44 Гост

    6 6 Отговор

    До коментар #40 от "Браво Малинов":

    Като гледам май русия ще я докарат пак до просия.
  • 45 ПОСТОЛ ВОЙВОДА

    0 1 Отговор
    ТРЪГНАЛ ДА ПИТА, КОЕ ТОЧНО ЖИВОТНО Я ПРЕДАЛО НЕГОВАТА ЧЕТА ?!
    - ТОВА ДЕТО Е БИЛО ГЛАДНО КЪМ ТОЗИ МОМЕНТ :)
    АКО ВСИЧКИ СА ГЛАДНИ, ВСИЧКИ ЩЕ ГО ПРЕДАДАТ.
    ЖИ-ВОТ-НИ . . . :) :) :)
  • 46 ДРУГАРЯ САТАНА

    1 2 Отговор
    СЕГА ЯСНО ЛИ Е, ЗАЩО ПОЛИТИКАТА У ТУРСКИЯ, Е БОРИЧКАНЕ НА ГЛАДНИ ЖИВОТНИ ЗА КОКАЛА ? :)
    И ВСЯКАКВО БЪЛНУВАНЕ ЗА ЧЕСТНИ ИЗБОРИ СИ Е САМО БЪЛНУВАНЕ НА ВЪЗПАЛЕН МОЗЪК :)
  • 47 ГЛАДНИ ЖИВОТНИ

    4 1 Отговор
    БЕЗ АБСОЛЮТНО НИКАКВИ МОРАЛНИ ЗАДРЪЖКИ И "ИЗБОРИ" ?!?!?!
    СМЕХ У ЗАЛАТА :)
  • 48 Ха ха ха

    6 3 Отговор
    Спокойно господа, не се ядосвай те, даже Кантарджията сутринта каза, че европейската комисия насърчава едновременна употреба на Руската с Оксфордската:), то затова още декември подписаха англичани и руснаци, познайте защо::))), едва ли от русофилия и не бързайте да давате акъл кой с коя, че да не кацнете на руската волю, неволю:) Не че ще е нещо ново, то от родителите ви, през роднини та до вас самите с над 80 процента руски ваксини сте ваксиниран от деца%)))
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 КАПИТАН СМЪРТ

    0 2 Отговор
    ...ТОВА Е МОЯ МЪЖ ;)
  • 52 ОБАЧЕ

    2 0 Отговор
    , КАТО ДОЙДЕ МАЙМАТА И ТИ ОТМЪКНЕ ВСИЧКО, ПОЧВАШ ДА МИСЛИШ ПО ДРУГ НАЧИН ЗА КАПИТАНА :)
  • 53 Просто човек

    4 11 Отговор

    До коментар #10 от "БГР":

    Абсолютно вярно, аз искам Спутник!
  • 54 Комун Терор

    8 3 Отговор
    Ах, квичете, ескадрони! В злобата ви милиони погледи са приковани, с надежда и любов към "Спутник- 5" - дай боже да ви вознесе на вечна орбита !
  • 55 Аз40🏴‍☠️

    11 1 Отговор
    Не е ли пак ГМО и руската ваксина? От Гамалея си пишат, че е с модифицирана версия на аденовирус. Не бих им се вързал на такава бързоразработена ваксина при условие, че 60 г. никой не е измислил ваксина за коронавируси, та сега ли за 2 месеца я направиха?
  • 56 !!!?

    18 4 Отговор
    Раболепието и лакейството на кремълските подлоги - русофилите - няма аналог в Света. Как ще обясни този кремълски шпионин Малинов забраната за внос на български ябълки за Русия, която Путин наложи в отговор на забрана за влизане в ЕС на една дузина руски олигарси заради анексирането на Крим, а сега същия този лакей лобира да купиме ваксина от кремълското му Гуру по "хуманитарни причини", а не от Европа, която всъщност ни дава и парите за това !!!? Веднаж русофил, винаги предател !

    Коментиран от #63

  • 57 1321321321

    10 0 Отговор
    айде пропагандата се почна, остава и Парашутиста на дондуков да се вкл
  • 58 така с тези

    12 0 Отговор
    "Георги Димитров се връща в България през 1945 година и оглавява формиращия се тоталитарен режим в страната, като от 1946 година е министър-председател. Той участва активно в ликвидирането на опозицията и става обект на мащабен култ към личността, запазил се и след неговата смърт. След продължили с години разнородни здравословни проблеми, той умира през 1949 година в санаториума „Барвиха“ край Москва.Видни съветски медици поставят диагнозата “сърдечна недостатъчност II степен, чернодробна цироза, диабет, хроничен простатит“. Въпреки официалното медицинско заключение съществува хипотеза за политическо убийство на Димитров по указания на Йосиф Сталин. Изследвания на балсамираното тяло на Димитров през 90-те години показват увеличено съдържание на живак, което може да е в резултат на отравяне."

    Коментиран от #60

  • 59 ГанюБалкански

    1 8 Отговор
    Да идва Руската Ваксина да ни освободи от тръмп и гейтс .....
  • 60 pepy

    21 2 Отговор

    До коментар #58 от "така с тези":

    В същото време, някои продължават да ги наричат "братушки"...

    Коментиран от #64, #68

  • 61 руменн р

    2 1 Отговор
    аз вече се ваксинирах с руската ваксина, лично путин и решетников ми я пратиха !!
  • 62 Левски

    12 1 Отговор
    Този е голяма мишка ега ти
  • 63 Ха ха ха

    3 14 Отговор

    До коментар #56 от "!!!?":

    Браво, бе тези оксфорд русофили ли са като подписаха с руснаците, а пустите Клисурци станали Московци и те ли веднъж или колко пъти :))

    Коментиран от #66

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "фашист":

    Глупостта не се лакува.
  • 66 Казуар

    4 0 Отговор

    До коментар #63 от "Ха ха ха":

    Русия няма капацитет за голямо производство на ваксината и има за питване към Франция, Германия и други страни за производство, за да може да продава в чужбина.
  • 67 Малинов е

    1 1 Отговор
    глупак тъп...!
  • 68 Илиян

    0 1 Отговор

    До коментар #60 от "pepy":

    не,някой а всички тоеа са наши братушки!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 69 Бай Шиле

    1 0 Отговор
    Един в метрото разправяше,че отива в руското посолство да се запише за руска ваксина.Някой чувал ли е за това?
  • 70 НЕЛИ ВАСИЛЕВА

    1 0 Отговор
    РУСКАТА ВАКСИНА В МОМЕНТА Е НАЙ ЧИТАВА БАЩА МИ Е В МОСКВА И Е ЕДИН ОТ ХОРАТА ИЗРАБОТВАЛ ВАКСИНАТА
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове