Last news in Fakti

16 Януари, 2021 18:24 4 202 42

Борис Ячев: В Комисията по досиетата получаваш 5 хил. лв. заплата, кола, шофьор и секретарка

  • борис ячев-
  • обединени патриоти

Той припомни, че вторият мандат на Комисията е изтекъл преди 4 години

Борис Ячев: В Комисията по досиетата получаваш 5 хил. лв. заплата, кола, шофьор и секретарка - 1

„ГЕРБ са оттеглили подписите си от предложението, внесено в НС за редуциране и подмяна на състава на Комисията по досиетата, която с години работи с изтекъл мандат. Подписът на НФСБ обаче остава. Ние държим съставът на тази комисия да бъде обновен“. Това заяви зам.-председателят на „Обединени патриоти“ и зам.-председател на НФСБ Борис Ячев пред България он Ер.

Той припомни, че вторият мандат на Комисията е изтекъл преди 4 години, още през 2017 г., а след напускането на двама от членовете ѝ – тя работи със 7, вместо с 9 души.

„В „Обединени патриоти“ и ГЕРБ преценихме, че съставът трябва да бъде обновен, тъй като мандатът е изтекъл. Трябва да бъде редуциран, тъй като обемът на работа вече не е толкова голям – една огромна част от хората, които участват в активната политика и по закон трябва да бъдат проверявани, вече са проверени. Това са общински съветници, кметове, председатели на общински съвети, представители на администрацията, които подлежат на проверка, народни представители. На второ място са родените много по-късно, които са твърде млади, за да са имали принадлежност към бившата ДС“, посочи Борис Ячев.

Той коментира думите на Екатерина Бончева, член на Комисията по досиетата, че промяната се правела, за да се скрият хора, които имат принадлежност към бившата ДС и то преди избори, така: „Г-жа Бончева явно се притеснява, че съставът ще бъде сменен и ще остане без работа. Аз твърдя, че Комисията трябва да бъде обновена, защото няма друга институция в България, която да работи с изтекъл мандат вече 4 години и в която да получаваш 5 хиляди лева заплата, да имаш собствен шофьор, служебен автомобил и секретарка. В случая става дума за това със зъби и нокти да се бранят чисто битови придобивки“.

„Г-жа Бончева удобно е забравила, че в първия мандат на Комисията по досиетата, още през 2007 г. беше предложена за член от председателя на ВМРО Красимир Каракачанов, когото, сега чувам, тя обвинява в опит да „сложи ръка“ върху Комисията. И какво излиза? Че още през 2007 г. се е опитал да го направи, вкарвайки именно Екатерина Бончева там. Това е несериозно“, добави още Борис Ячев.

„Отново повтарям, че в подобни нелепи твърдения прозира чисто и просто стремеж да се запази „благата“ служба за още известно време“, заключи зам.-председателят на НФСБ.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Страстен романс

    39 6 Отговор
    Лустрация му е м....та и ще видите колко по-нормален парламент и управление ще имаме. А не като това червено ченге Боеко и сие идиътс.
  • 2 Протест срещу безобразията в България

    43 1 Отговор
    Уволнение, съд и затвор за корумпираните свине ченгета от МВР, които работят за мафията

    Коментиран от #4, #10, #28

  • 3 ГЕРБ СВИ 1 МИЛИАРД САМО ЗА 2020г

    39 2 Отговор
    СЪД И ЗАТВОР

    Коментиран от #30

  • 4 ммм

    13 3 Отговор

    До коментар #2 от "Протест срещу безобразията в България":

    ей тарикат... кой те е пуснал тука да пишеш с толкова дълго име? На мен защо ми забранява?

    Коментиран от #17, #26

  • 5 “Ние - бившите членове на БКП и ДС, сме

    21 3 Отговор
    “Ние - бившите членове на БКП и ДС, сме увредени хора. Едно мислим, друго говорим и трето и четвърто вършим. Ние сме изключително опасни. За нас лъжата е водещото. Ние никога не сме обслужвали интересите на държавата. Ние винаги сме експлоатирали държавата за свои частни интереси. Ние винаги сме слагали чадъри над едрите престъпници, като сме ги обвявали за важни разузнавачи.” - Серафим Стойков – бивш шеф на архива на Държавна сигурност.
  • 6 Киро Брейка

    18 4 Отговор
    ...кадрите и мрежите на старата комунистическа ДС са ключът към възникването на сегашната „мафиотска държава“

    Коментиран от #23

  • 7 Чети до Край

    33 3 Отговор
    Една трета от българите са емигрирали, промишлеността по същество не съществува, селското стопанство е в ръцете на няколко олигархични семейства, здравеопазването и образованието са в състояние на перманентен колапс, инфраструктурата рухва, провинцията е напълно обезлюдена, вторична неграмотност навлезе в ромската общност. Един поглед към циклично съставените от Евростат показатели е достатъчен, за да разберем, че днешна България е нов Трети свят - с най-ниски доходи, най-големи социални неравенства и демографска катастрофа

    Коментиран от #24

  • 8 любител

    25 0 Отговор
    какво друго да очакваш в тая корумпирана държава освен кражби измами далавери грешни пари за наште хора и геноцид върху собствения народ.за това съд и затвор за всички мръсници.
  • 9 ГРИЗЕМ АСВАЛТ. И РУЧАМЕ Е ЖАБИ

    12 8 Отговор
    В основата на всички проблеми на страната ни не стоят икономически фактори, а хората от бившата Държавна сигурност. Политическият преход не се осъществи и общо взето същите хора, които водиха България преди трийсет години, я водят и сега. Разбира се, от време на време има нови хора, нови партии, но не успяхме да направим тази промяна в началото на прехода, която други държави направиха – да се освободим от комунистическия елит и от бившата Държавна сигурност.
  • 10 За съжаление,

    26 0 Отговор

    До коментар #2 от "Протест срещу безобразията в България":

    Нищо не можеш да направиш, държавата спря да съществува в 1989 година.ДАНС ГДБОП МВР ПОЛИЦИЯ СЛУЖБИТЕ ПТОКУРОРИ СЪДИИ ВСИЧКИ СА ПРОДАЖНИЦИ
  • 11 Виктор браво

    27 1 Отговор
    5000 лева,шофьор и кола.На една проскубана баба.И за какво?
  • 12 Павел пенев

    21 0 Отговор
    Това стана поминък за тези полуидиоти
  • 13 срам

    23 1 Отговор
    5 хиляди лева заплата, кола и шофьор??? Това го плащам и аз с моите данъци??? Колко още тунеядци издържаме дето никаква полза няма от тях???А половин България няма пари за хляб и ходят без зъби. Крадците от ГЕПИ си уреждат калинките а ние им плащаме масрафа. Докога бре управляващи коалиционни лъжци.

    Коментиран от #21

  • 14 ПЛАКАТНА ДЕМОКРАЦИЯ

    22 1 Отговор
    Закривайте тази комисия.Минаха 30 години.Най - младите вербувани са на 46 години и то като войници били са ВКР.По опасни са внуците на активните борци против фашизма към днешна дата ултрадесни членове ДСБ .Дори имат за идеолог Кристиян Таков от фамилията на терористите по техните твърдения Ракови.Същите родове претендират да ни управляват.Животът си има своя логика оставете нещата да се развиват естествено. Изобщо комисиите трябва да се махат от всички тях нищо добро не е произлязло освен големи заплати за членовете им
  • 15 Последния Софиянец

    22 1 Отговор
    Поздрави от Орлов мост!Студа не ни плаши.Как може агент Иван да отговаря за досиетата?
  • 16 баба Цола

    7 2 Отговор
    А лустрация защо няма до днес?Къде са осъдителните присъди на виновните за избитите през комунистическия режим? Защо няма справедливост да се аргументират незабавно?
  • 17 Другия с коня

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "ммм":

    Щото това е пост на Модератора.Има правилно виждане по въпроса с Националната сигурност,но трябва да продължи по пътя до Политическата Партия,която слага чадъри на корумпираните полицаи и Съдии....Как да обясниш на един тинейджър,че е Нормално за кражбата на 20 милиона от Р.Овчаров да получи Две години Условно...
  • 18 Възмутен

    20 0 Отговор
    Щом за 20 години тази комисия неможа да свърши абсолютно нищо, защо ги държат и не ги закриват ? Там има поне 300 души на тлъсти заплати бюджета им е около 50млн. годишно докога ще продължаваме с тези разсипии?
  • 19 хамелеон

    13 0 Отговор
    И тоя забрави, че беше член на ВМРО, щом изпадна от избираемо място в избирателните листи! И сега е "фронтовак", който неистово се стреми към местенце в тая комисия, защото вече депутат няма да бъде.
  • 20 Те милиционерите

    13 0 Отговор
    отдавна си построиха палатите в Бояна и Драгалевци, а Комисията още не се знае какво прави.
  • 21 Търпин

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "срам":

    Докато търпим.Лошотопри нас българите е че никога не се обединяваме за добро ,а я караме както казват старците,всякакозаза свой крак.
  • 22 Кой68

    9 0 Отговор
    Какво прави всъщност тази "комисия" !!??
    Пълна лустрация
  • 23 Кси

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Киро Брейка":

    Ама, разбира се, че е така, това е причината за проваления преход, мафиотски олигархичен
  • 24 Гошо

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Чети до Край":

    Много точно и ситезирано, браво!
  • 25 Революция

    5 1 Отговор
    Преврат с хиляди избити иначе няма оправия да има
  • 26 пробвай от мобилен телефон

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "ммм":

    И аз забелязах, че нещо мрънка сайта им ако го отваряш през компютър. Също, като те банне подераста, пускаш самолетен режим за малко, колкото да ти даде ново IP, рестартираш браузъра и пак може да пращаш поздрави на чайка му ;)
  • 27 гост

    7 1 Отговор
    От тази комисия каква полза има?Да се разпускат вече и да си спестим тези разходи.
  • 28 Възмутен

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Протест срещу безобразията в България":

    Срам и позор!! Тия нахлебници не ги ли е срам?? 5 000 лева заплата!! И с какво са по-полезни от един хирург с основна заплата 1000 лева?? Не го ли е срам и Тиквата,че още ги търпи??
  • 29 Възмутен

    4 0 Отговор
    Срам и позор!! Тия нахлебници не ги ли е срам?? 5 000 лева заплата!! И с какво са по-полезни от един хирург с основна заплата 1000 лева?? Не го ли е срам и Тиквата,че още ги търпи??
  • 30 Развийш ли

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "ГЕРБ СВИ 1 МИЛИАРД САМО ЗА 2020г":

    А защо не ревеш комунистите колко пъти по един милиард са краднали Колко пъти фалираха държавага и банките Пенсии по два долара Заплати пет
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ДРУГАРЯ САТАНА

    1 0 Отговор
    ТОВА СИ Е - ВИРУСА НА БЪЛГАРЩИНАТА :)
    ВЕЧНО ГЛАДНО И НЕНАСИТНО, ГАДНО, ПЪРВО-СИГНАЛНО ЖИВОТНО, КОЕТО НЯМА НИТО МОРАЛНИ НОРМИ, НИТО НЯКАКВИ ЧОВЕШКИ МИСЛИ И КАЧЕСТВА :)
    ТУМБАКА ДА СЕ НАПЪЛНИ, ПРЕДИ ВСИЧКО И ВСИЧКИ ! :)
    А ОСТАНАЛИТЕ ИМ ... :)
  • 34 АСПАРУХ

    1 0 Отговор
    СЪЩИТЕ ИЗЧАДИЯ СИ БЕХТЕ И ТОГАВА :)
    САМО ЖЪЛТИЦИ В ЖЪЛТИТЕ ПУ- МИЯРСКИ ЗЪРКЕЛИ.
    ЗАТОВА И СЛАГАТЕ ПАРИЧКА В ХЛЯБА, ГАДНИ ЖИВОТНИ !
  • 35 ВАСИЛ 2

    0 0 Отговор
    МАКЕДОНЕЦ.
    Е, АЗ НЕ СЛУЧАЙНО АЛЧНИТЕ ИМ ЗЪРКЕЛИ ГИ ИЗВАДИХ :)
    И, ПАК ЩЕ ГИ ИЗВАДЯ.
    ТОЯ ПЪТ, НА ЦЯЛАТА ГАДНА ГЛУТНИЦА.
  • 36 ДРУГАРЯ САТАНА

    1 0 Отговор
    ТИЯ У ВЛАСТТА КРАДАТ И С ГЪ ЗА. ОСТАНАЛИТЕ ГАДНИ ПСЕТА, ЕДНИ СЕ ИЗНЕСАТ В ЧУЖБИНА, ОБЩИНАТА И КОМШИИТЕ ДА ГЛЕДАТ И ПОГРЕБВАТ ДЪРТАЦИТЕ, ДРУГИ ГИ ОСТАВЯТ ДА СЕ РАЗЛОЖАТ И МУМИФИЦИРАТ.
    ТАКА ЧЕ, ДОБРИ, СВЕСНИ БУЛГАРАЦИ - НЕ-МА. . .
  • 37 ДРУГАРЯ САТАНА

    1 0 Отговор
    НА ПРОФЕСОРИТЕ ДОНЕВСКИ, МАТЕМАТИЦИ ОТ МЕИ И ДВЕТЕ МАЙМУНИ СЕ ИЗНЕСОХА В АМЕРИКА. ЕДНАТА СТАНАЛА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА В СТАРЧЕСКИ ДОМ И ГЛЕДА ОНИЯ ТАМ, МАЙКА ИМ ЗВЪНИ НА БРАТ МИ, КОЙТО ИМ БЕШЕ СТУДЕНТ, КАТО ИМА НУЖДА. СТАРИЯ УМРЕ :)
    ИЗЧАДИЯ А-ДО-ВИ.
    ПО-ТОЧНО, ПРОСТО ЖИВОТНИ В ЧОВЕШКИ ОБЛИК.
  • 38 ЖИВОТНОТО

    1 0 Отговор
    ДОРИ ГЛЕДАНО И ВЪЗПИТАВАНО В СЕМЕЙСТВО НА ПРОФЕСОРИ, СИ ОСТАВА - ГРАЖДАНИНА ША-РИ-КОВ ! :)
  • 39 ПРОФЕСОРА

    0 0 Отговор
    Е ТУК Е С МАЛКА ПРОМЯНА.
    ШАРИКОВ, НЕ ПЕЕ - ЯБЛОЧКО С МАНДОЛИНА, А ТРОПА ЛЕДЕНО ХОРО :)
  • 40 МАГНАУРСКАТА

    0 0 Отговор
    ШКОЛА, СРЕЩУ ШАРИКОВ И КО.
    ПРЕДВОЖДАНИ ОТ, СВЕТИ ПЕТЪР, ХИЛЕНДАРСКИ ;)
    ТРАКИЙЦИ, ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА СЕ КЛАНЯТЕ :)
  • 41 МАЛКА пенсИЯ

    0 0 Отговор
    И най-важното,ИНКОГНИТЕН СИ,НЕ ТЕ ПЛЮЯТ,ПСУВАТ,като депутат.
  • 42 Клъц клъц

    0 0 Отговор
    ДС-патриотарстващите БКП+БЗНС+ТКЗС-побългарени освинени чшае-шукариета взеха да квичат като домус преди Коледна трапеза!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове