Last news in Fakti

16 Януари, 2021 19:09 5 391 70

Цветанов: Правителството обещава, но не изпълнява

  • цветан цветанов-
  • правителство-
  • политика

Това показва неговата политика

Цветанов: Правителството обещава, но не изпълнява - 1
Снимка: РЗБ

Бившият заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов с остра критика към кабинета. В сайта на “Републиканци за България” той дава пример за това как преди две години управляващите са обещали помощ на село Гърмен, но не са направили нищо от това, което са казали, че ще бъде сторено. Този тип поведение политикът определя като провал.

Публикуваме, без редакторска намеса, целият текст на Цветан Цветанов:

Вчера жители на с. Скребатно, община Гърмен се обърнаха към премиера Бойко Борисов във връзка с неизпълнено към тях обещание. През януари 2019 г. вследствие на пожар изгаря обществената сграда на селото, в която се помещават читалище, библиотека, пенсионерски клуб, кметство, здравна служба и други частни обекти. Месец след това, с изявление по медиите са обещани средства от Комисията по бедствия и аварии за възстановяването на сградата, но днес, две години по-късно, такива все още не са отпуснати.

В моите очи подобно поведение на институциите е недопустимо. То е пример за провалената политика на кабинета. Поводът за писмото на жителите на с. Скребатно към Бойко Борисов обаче е друг – скорошното посещение на министър-председателя в с. Рибново. Там той за пореден път се опита да разсее основателните съмнения на обществото, че работи в синхрон с върхушката на ДПС и отстоява интересите на техните феодали по места. Направи го в традиционния си стил – докато обявяваше, че е осигурил средствата, необходими за разширяването на местното училище „Йордан Йовков“.

Противно на премиера, винаги съм вярвал, че изграждането на училище се прави в отговор на нуждите на хората, а не заради необходимостта от излъчване на видео във Фейсбук. Вероятно, той не знае, че ремонтът на въпросното училище започна без много шум през 2017г. като инициативата за него беше моя и на тогавашния президент Росен Плевнелиев. Вследствие на съвместните ни усилия и на кореспонденцията, която впоследствие осъществих с директора на училището Манчо Джуркин, постигнахме видими резултати – разширяване и модернизиране на училището, което беше осъществено на етапи.

Благодарение на подобни инициативи и на активната ни работа с хората по места, през годините успяхме да спечелим доверието на много от жителите на смесените райони. Разбихме монопола на ДПС в техните крепости. Подкрепяхме всяка политика, която беше насочена към подобряването на условията на живот. Спазвахме прости правила – уважавахме хората, никога не ги деляхме според техния етнос или религия. И никога не ги предавахме. До местните избори през 2019г…

Истината е, че тогава спрямо много от кандидатите и избирателите на ГЕРБ в тези райони беше извършено тежко предателство. Предадени бяха множество структури в цели области – Разград, Шумен, Кърджали, Смолян... Към тях трябва да прибавим и случилото се в община Гурково. На тези избори Борисов и ДПС действаха като едно цяло. Много от решенията за т. нар. Делиорман налагаха многократни срещи между представители на ДПС, премиера и привикването на гости – кметове от региона, за да им се поставят задачите и да се сведе до тях договорката, която е направена. В този момент видимите резултати бързо отстъпиха мястото си на невидимите зависимости.

Не мога да си обясня защо правителството не е изпълнило обещанието си към жителите на с. Скребатно. Не разбирам и логиката, според която премиерът смята, че отпускането на пари от бюджета за разширяването на училището в Рибново отменя резултата от съзнателния избор, който направи тогава. Защото симбиозата му с ДПС не се крие в отпуснатите пари за ремонт, а в тайните договорки с техните феодали. По време на местният вот през 2019г. Борисов направи своя морален избор. Той се отказа от политиката на видимите резултати и пое по пътя на невидимите зависимости.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината съм аз

    88 7 Отговор
    Тоя пък измамник 😂цецо асансьора
  • 2 така така

    92 7 Отговор
    цвъки.. няма да те огрее. няма смисъл д а се мъчиш..
  • 3 Запознат

    72 4 Отговор
    Върни 6 от 10те апартамента на Ахмед Цецоооо подари ти ги 2009 за да не го закачаш!

    Коментиран от #6, #20

  • 4 Бацо

    42 15 Отговор
    Не съм изпълнил ни едно обещание ама ми вервате нали 🙈😂🙈
  • 5 Цвъ Цвъ

    64 6 Отговор
    Ще ме подкрепите ли за още апартаменти?
  • 6 Бацо

    40 16 Отговор

    До коментар #3 от "Запознат":

    Ша ги върне кога аз върна шкафовете с пачки и кварталчето в Барцелона 😂🙈😂
  • 7 Страничен

    58 5 Отговор
    Цвъкито яко се напъва, но власт през крив макарон ще види!
  • 8 КОТарАК

    42 10 Отговор
    понякога се чудя т.нар. опозиция не играе ли за тиквата?
  • 9 Хехе

    14 46 Отговор
    В морален план Цецо е с цяло еволюционно ниво над Бойко.
  • 10 да де

    53 3 Отговор
    Хе-хе много обичам съвременните фарисеи забравили какви са били вчера.
  • 11 Протест срещу безобразията в България

    54 3 Отговор
    ЦЕЦО НАГЛЕЦО УШИТИ НА ДС.. КАТО БИЕШЕ ШЕФ НА МВР ПОДСЛУШВАШЕ БИЗНЕСМЕНИ ПОСЛЕ ГИ РЕКЕТИРАХА
  • 12 Цвъки яко цвъка

    63 3 Отговор
    Докато Цецо ушето беше в отбора на ГЕРБ, друга песен пееше!
  • 13 Последния Софиянец

    32 13 Отговор
    Като изгоним Гешеф,нашите приятели от Правосъдие за всеки ще накарат Цветанов да си каже всичко за далаверите в ГЕРБ.

    Коментиран от #21, #24

  • 14 винкело

    36 3 Отговор
    цецооо ,абе ти давал ли си го на ПКП да го жабурка
  • 15 Киро Брейка, Яде кренвирши леки

    23 7 Отговор
    Емил Иванов Вируси е имало преди човека и ще има и след него. Днес се затваряме за един изкуствен вирус. Утре ще ни пуснат друг. Братските американски лаборатории бълват нови и нови гадости постоянно. Къде ще бягаме? И докога?!? Хората не заслужават такъв скапан живот. Затова се и бунтуват.
  • 16 гадно

    32 9 Отговор
    Единственото хубаво дело което цвинокио може да свърши е, ако дръпне толкова гласове от гербавите, че да не може да влезе в дупетатника, а да са достатъчно за да прецака гербавите
  • 17 Цецо ПИПОНА

    32 8 Отговор
    е толкова ГНУСЕН, колкото и ТУЛУПА.
    Един дол дренки са, затова:МУТРИ ВЪН.
  • 18 Калоферци

    27 2 Отговор
    Мъжкото хоро-голям проблем,рожденият ден на този човек също,тиквата обикаля и си ги събира навсякъде,а за банго Васил да чухте някъде нещо,в ромските махали да е влязъл някой да им развали купона,защото там не по 50човека се събират,по 150(нищо лично към ромите)
  • 19 Тото 1 Тото 2

    22 4 Отговор
    Абсурд ! Щом ББ обещае , той ВИНАГИ изпълнява ! Ако не вярвате , питайте мис Бикини !
  • 20 розово

    23 6 Отговор

    До коментар #3 от "Запознат":

    Цветанов като шеф на ГЕРБ в парламента се прегърна с ДПС в името на далаверата и сега цял един народ начело с Борисов сърбаме попарата.
  • 21 😂😂😂

    13 4 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    То на думи е лесно, но на практика са трудни нещата. Това не е като при вас гейовете „лапни да свирне” 😂😂😂
  • 22 Боримир

    22 13 Отговор
    Правителството е пълен провал..
  • 23 Търпин

    33 2 Отговор
    Ми ти бе помияр,докато беше в ГЕРБ всичко ти беше О'К а сега всички с които си ял и пил са ти виновни,що така а??
  • 24 в-к СТЪРШЕЛ.🐝🐝🐝

    11 7 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    Охооо Последният софиянец жив ли си бе, какво стана оня ден съборихте ли власта ще отваряте ли вече кръчмите, че ми се ходи да се веселя и да тропам кюйчека в някоя тежка механа. ХА ХА ХА.
  • 25 ГЕРБ ВАРНА

    6 2 Отговор
    ТИ ЕЛА ДО ВАРНА, РАЗДАЙ ОБЕЩАНОТО,ИНАЧЕ НЕМА ДА Е...М С 200 НАЧАШНИКА ТИ НА ИЗБОРИТЕ!!
  • 26 Лойко Борисов

    20 3 Отговор
    Пъпешо, махай се!
  • 27 Лелее

    19 1 Отговор
    Тъй като тук доларът играе , и за да не ме изтрият ще трябва да напиша :
    Цвъки Асансьора - нашето “злато” , “неподкупен “, “добър “ човек ....
    “Забравихме” ти откъде изкочи ...
  • 28 Само бесепе

    6 13 Отговор
    Всички комунисти да се налапкат с ла.ната на Путин изпратени като торта по Амазон и на заплата да отидат до кремъл за да ги наградят с ордени за смелата молитвена закуска 😀 Но да не забравят преди това да изтеглят между 5 и 10 хиляди лв заем за път, храна и хотели в градът на удоволствията и красотата Москва за тези три дни!!!
  • 29 Това

    21 1 Отговор
    Ренегатите са най боклукчивите хора по света. Местан, Дикме, Лютфи, Цветанов. А от СДС колко са чет нямат. Дори една такава стигна до шеф на БСП. А от БСП? Първанката, Петков, Сашо Апашо,Мая ГалеваИ там чет нямат. Въобще политиката е голяма помия. Но когато си вътре помията ти се ослажда. Плюскането на държавната трапеза е голям келепир. И затова всеки драпа за там. Но обикновенно историята ги изплюва. Та и ухото така.

    Коментиран от #56

  • 30 N dobrbebev

    17 1 Отговор
    Ти да няма да си по различен от това правителсво Цветанофффф
  • 31 Анонимен

    6 2 Отговор
    Обикновен, обикновено, когато завършва на,,, нен,,, се пише с двойно НН...
  • 32 JEFF

    18 1 Отговор
    Ей този човечец , който оказа огромно влияние за разрухата на ГЕРБ ,не е добре да критикува. Нека замълчи и да помисли, ако може да мисли за друго , освен за имотите си .
  • 33 Norkata Chi

    14 6 Отговор
    Това правителзтво е до тук. На изборите ще им стане кофти. На нас ни е кофти толкоВа години. И ОСТАВКА ТРЯБВА, И ЗАТВОР!
  • 34 Stan

    9 6 Отговор
    Нивото на коментарите е твърде високо, но ще си позволя да обърна внимание, върху факта, че г-н Цветанов осветява позорящ управлението случай.
  • 35 естет

    18 1 Отговор
    Показател за липса на морал и етика са критиките към довчерашните съратници! Няма как бившия втори да не е участвувал във всичко, за което сега критикува ГЕРБ! Избирателите ще му покажат на изборите, че напразно се напъва да се покаже чист и неопетнен! Хората не са толкова късопаметни!
  • 36 1234

    3 0 Отговор
    До 34. мнозина като теб, но всичко ще отмине.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Намира ли се...

    12 0 Отговор
    Морал в тази наша държав ?!?
  • 39 Kaiser Souze

    7 5 Отговор
    Важното е обещанията и идеите на Републиканците да се изпълнят. Но първо да ги отупаме на изборите... Успех!
  • 40 гост

    12 1 Отговор
    Ти поредния Бареков ли си бе?Бълваш срещу тоя дето те направи "политик",смешен си и такъв ще си останеш пред народа.
  • 41 Иван

    13 1 Отговор
    Цветанов засрами се.Кой щеше да те познава ако не беше Борисов.???С какъв морал отиде при Радев.
  • 42 Сорос

    15 1 Отговор
    Класация на тъпотията: тъп, по-тъп, най-тъп, мега гига тъп, цвъкитъп
  • 43 ЭЭЭЭ

    18 1 Отговор
    Цветанов,ти окраде България.Кога ще върнеш милионите на България? Има Господ.Не забравя.
  • 44 МОШЕНИЦИ

    15 2 Отговор
    ТОЯ ПОЧВА ДА МИ АРЕСВА , ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА НЕГО АКО МИ ДАДЕ ДА ГО ИЗПЛЮЩЯ САМО ЕДНЪЖ !
  • 45 ДЖАСАМ ТЕ

    15 0 Отговор
    ГА КРАДЕ ЗА АСАНСЬОРА НИ РИВЕШИ МИЧКА ТИ ПАЙЧИНА ГЕРБЕРСКА ПОДЛОГО И ДЕФЕКАЦИЯ СМРЪДЛИВА !
  • 46 БРАВО БОКОООО

    6 4 Отговор
    Бойко Борисов
    Премиерът Бойко Борисов за политическото си бъдеще
    Няма лесно да се дам да ми отрежат главата" НО ЦЕЦО ГУМЕНКАТА ЩЕ ТИ РЕЗНЕ ЗЕЛКАТА , ЩЕ ТИ ВИДИ СМЕТКАТА , -- АКО НЕ МУ ДАДЕШ ПОЛОВИНАТА ЧЕКМЕДЖЕТА МУТРО !
  • 47 ЦЕЦО ЛЪЖЕЦА

    11 1 Отговор
    СЕЛО ШУМА ВДИГА ПАМЕТНИК НА ОТЛИЧНИКА ОТ КЛИМАТИЧНОТО УЧИЛИЩЕ И ГЛАВЕН АСАНСЬОРЧИК НА БЪЛГАРИЯ !
  • 48 Алекс

    2 12 Отговор
    Напоследък виждам само обидни реплики и нищо съществено по коментара на човека. Говори смислени неща и задава неудобни въпроси, но не знам защо никой не отговоря и не обсъжда това, което пита и предлага. То е лесно да се плюе само, но трябва действия да се предприемат, ако не искаме да си циклим в една и съща кочина още 50 години докато изгнием ....
  • 49 мвр психолог

    14 0 Отговор
    не случайно партията му се създаде набързо и цъфна предизборно,управляващите дс кадри и бкп метастази просто си мислят,че така ще оберат недоволните и НЕМИСЛЕЩИ гласове
  • 50 КГБ

    15 0 Отговор
    Колеги,приберете си го този наглец! Той излага преди всичко вашата къщичка.
  • 51 Зайко Байко многознайко

    13 3 Отговор
    Гарван гарвану око не вади. Държавата ни е малка и всичко за всички се знае. ДС срещу ВКР , там е заровено кучето. Корона, ВИС, СИК, 777, Аполо и Болкан, ТИМ. Вътрешно партийните борби между клановете на БКП, доведоха държавата ни до това състояние. Първо народа целенасочено беше обезоръжаван, след това гражданското общество беше унищожено в зародиш, благодарение на Зелю Зелката, Филип Димитров и Драгалевския натурален индо-европеец. Последствията са съсипване на образователната система преиначаване на историческата истина, разграбване на пенсионния и здравния фондове. Съсипване на печелившите отрасли в промишленоста ,особено в енергетиката, спомнете си Козлодуй 1,2,3 енергоблокове. "Мариците" продадени на безценица а сега, когато световният енергиен концепт се промени се оказа, че трябва ние а не собствениците да плащат т.н. такса вредни емисии. За коя поредна година ни лъжат, че още малко и влизаме в Шенген, но всъщност си не влачат, като шарани на дънна въдица. Заболява ме мозъка, като си помисля за пропуснатите шансове, благодарение на нашите " умни" управляващи. 2009 , обещанието ма ГЕПИ ( герб ) , беше , че първо ще се заемат с Доган , но излъгаха , както лъжат и сега! Мерзавски ибрици безродни. Единственито успокоение на нас , които скачахме като маймуни по площадите е следната поговорка : " Ковчегът няма джобове"
  • 52 завист

    17 0 Отговор
    АМИ И ТИ БЕШЕ С ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО СЪЩИЯТ СИ КОГАТО БЕШЕ СТЯХ И ТИ ОБЕЩАВАШЕ -ЗАБРАВИ ЛИ
  • 53 Зайко Байко многознайко

    10 0 Отговор
    Спокойно и с чиста съвест мога да прибавя и Цвъко Ушака с особена форма на главата тип каунЬ към горепосочената крадлива пасмина.
  • 54 Джули

    5 1 Отговор
    Това правителство се сеща да решава проблеми само ако има репортаж на бТВ или клип във фейсбук.
  • 55 Ffff

    13 0 Отговор
    Цецо шестте апартамента. Верен републиканец.
  • 56 Чак пък

    3 2 Отговор

    До коментар #29 от "Това":

    Най-боклучаво е да продължаваш да стоиш в Герб след всички мръсотии, които тази партия и нейния вожд извършиха.
  • 57 Бивш гербаджия

    13 0 Отговор
    Ей много нагло физкултурниче. Дали ще им се размине някога? Егати ментърджиите пак искат партийка, парламент и още много апартамент!
  • 58 Приказката

    4 0 Отговор
    за 7 козлета
  • 59 Бивш гербаджия

    2 4 Отговор
    Цецо натискай да спечелим изборите с твоята партия. Ти им знаеш далаверите и да ги пратим при бай Ставри.
  • 60 Вярно ли

    5 0 Отговор
    И от кога? Откакто не сте част от управляващите ли? Преди това си изпълнявахте всичко а? Хора моля ви мислете. Вижте кой са новите муцуни в политиката. Партията на един неосъществен(измамен в зародиш) гербер, но добър музикант, на един изхвърлен гербер, на един комунист, на още една комуниска и на един престъпник олигарх. Това ви се представя за алтернатива. Не сте ли активни когато се наложи да защитавате правата си и в това в което вярвате все ще ви лъжат. Защо търпите цирка човека с личния асансьор на единия от многото имоти да ви говори срещу човека със златното шкавче, без да споменават и двамата нищо за сарайте на третия, като извора на парите за всички тях сте вие? Защо не сте дейни в защитата на общността си, на близките си, на децата си дори? Нямате два живота, за да си позволите да гледате как ви лъжат през първия. Мислете и се събудете преди да сте остарели, децата ви да са емигранти, да мислите за самоубийство когато се разболеете от тежка болест и от различни етноси започнат периодично да ви бият и грабят останалите ви налични средства за преживяване.
  • 61 ежко

    3 0 Отговор
    С нетърпение чакам да видя резултатите след изборите на "Републиканците" и да слушам какво ще разправя Гъменката тогава!
  • 62 Монарх

    0 1 Отговор
    Цоко кой ми тресна MK-ULTRA, ченгесари продажби!
  • 63 Шаман

    5 1 Отговор
    Ти нали също беше правителството бе господин Цв Цв! Нали те знаем и тебе!
  • 64 Гьонсурат Сачева, всичко се отлага??

    3 3 Отговор
    Обеща по 250лв Септември месец на 8мо класник, после Щедро ги вдигна на 300лв!!!Нищо не сте дали освен едни Голями Лъжи повторени по 100 пъти!!! Лъжете, Крадете, това само правите, Некадърници!!
  • 65 Gost

    3 0 Отговор
    До кога ще цитирате боклуците от ГЕРП-а??? Тази люспа не заслужава човек да си напряга ухото дори!!! Измамник-апартаментаджия!
  • 66 Шломо

    2 0 Отговор
    Дано хората си спомнят какво е казано и какво се случва
  • 67 Нали

    0 0 Отговор
    А по мое време не беше така ! Тогава само изпълняваме !
  • 68 Васил

    1 0 Отговор
    Нали и ти беше от същото правителство?
  • 69 BoLeto

    1 1 Отговор
    Поредната тъжна история, а всички коментари са насочени с такава злоба към един човек. Защо, когато той алармира за нещо смислено. Къде е държавата, която трябва да помага?
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове