Last news in Fakti

17 Януари, 2021 09:27 2 587 23

Минус 27 градуса на връх Мусала

  • мусала-
  • студ-
  • градуси

Екстремно ниски температури

Минус 27 градуса на връх Мусала - 1
Снимки: Meteo Balkans

Екстремно ниски температури отчетоха станциите на НИМХ тази сутрин, показва справка на Nova. Минус 27 градуса регистрираха наблюдателите на връх Мусала в 5 часа сутринта. Минус 22 по Целзий беше температурата на връх Ботев и Черни връх, термометрите на Мургаш и в района на Рожен в Родопите показаха минус 18.

В ниската част на страната най-ниските стойности на термометрите бяха в Трън, където наблюдателят Кирил Михайлов е измерил -13 градуса. Минус 10 беше в Драгоман, минус 9 в София, минус 8 в Кюстендил, Шумен, Разград и Добрич.

Снимката е от Пампорово в подножието на връх Снежанка, където температурата е около минус 17-минус 18 градуса.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    11 0 Отговор
    Там е само за имение на Доганчо.

    Коментиран от #7

  • 2 гост

    11 2 Отговор
    Имаше предложение за смяна на името / с българско / на този връх. Какво стана , знае ли някой ?

    Коментиран от #4

  • 3 мечо

    3 9 Отговор
    и аз гледах по нова теливизия сас васил махаиловски прогнозата било е много стодено хората както си ходат по улицата и замразват падат като круши от стут нещто страшно е наван

    Коментиран от #5, #6

  • 4 мечо

    4 9 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    какво муе на името то си е добро и аз искам да си смена името да не е балгарско но неможе
  • 5 гост

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "мечо":

    Не се прави на ...това , което не си , а пиши нормално ! Знаем те много добре !

    Коментиран от #8

  • 6 Стига

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "мечо":

    досажда с тъпизми , бе , нито си интересен , нито вкарваш хумор , както смяташ !

    Коментиран от #9

  • 7 Хайлазите

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "цербер":

    и готованците обичат топло и равно !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 гост

    4 0 Отговор
    Стойчев , спиш ли ? Виж какви коментари има от ,,мечо " !
  • 11 Екс тираджия

    19 0 Отговор
    Бил съм на минус 41 в Русия,но на ниските темперетури съм преживял в Турция.Най студените населени места в Турция са Ерзерум,Ерзенджан,Сивас и Агри.Спомням си някъде 83-85 година,бях на Тир-паркинг в Ерзенджан и темперетурите удариха минус 47 градуса.Ако не бях сложил 30% бензин в нафтата и не бях извадил всички филтри,щях да си остана там до пролетта,докато се стопли времето.Двигателя не се спира и за секунда,защото въпреки бензина,горивната смес изглежда като бяла каша.Слагахме задължително в резервоара до сондата и една работеща халогенна крушка,за да може сондата да праща гориво а не да се задръсти от бялата каша.Тогава карах Мерцедес 320 с 10 цилиндъра и 30% бензин беше допустим,но не така стояха нещата с колегите с Волво и Рено,които бяха с Турбомотори и не допускаха и грам бензин.При тях при спиране на паркинг,палеха огън под резервоара,за да може моторът да работи.

    Коментиран от #14

  • 12 Оги

    6 0 Отговор
    Зима. Малко студ. И кво?
  • 13 МУСААЛЛАХ

    10 2 Отговор
    МУСААЛАХ(ВИСОКО ПРИ АЛЛАХ)КОГА ЩЕ ИМА БЪЛГАРСКО ИМЕ?

    Коментиран от #22, #23

  • 14 Няма как

    10 0 Отговор

    До коментар #11 от "Екс тираджия":

    повечето от драскачите тук да те разберат защото са от изнеженото поколение родено и отгледано през "демокрацията".Когато бях в казармата са ме карали да подгрявам картера на ЗИЛ 131(т.н джуган) с открития пламък на бензинова горелка въпреки,че от горивната система на двигателя имаше доста течове.
  • 15 Браво Мечо

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "мечо":

    Браво звяр. Ти си нашата циганска гордост 😃😃
  • 16 Екс тираджия

    16 0 Отговор
    80-те години Турция беше примитивна държава и в сравнение с България, беше страна от третия свят.50% от населението нямаше нито ток, нито канализация.Всички мъже ходеха с потури(още не ги бяха забранили)пълен цирк.Чуствахме се като извънземни.Нямаха достатъчно гориво и беше често явление,автобуси с пътници,да ни спират на пътя(нямат гориво) и да крадат от нас,за да могат да се придвижват.Нямаха и маркови цигари и всеки шофьор си взимаше по 2-3 щанги Марл Боро 100 милиметра,които се ползваха като рушвет за преминаване на граници или за алчните им корумпирани полицаи.Транспорта им бе пълна карикатура с камиони от ВСВ -Форд и Додч.Прицепи не бяха виждали а за камиони с ремаркета имаше ограничения до 60км скорост,защото това се смяташе за теглене на закъсал камион.Единствената построена автомагистрала беше Истамбул- Измит 110 км.Къде са турците в момента,и как ние станахме от 30 икономика в света в 198-ма и сме страна от 3-тия свят.
  • 17 Ироничен

    2 0 Отговор
    Абсолютно нормални за сезона и височината. Домати ли ще садите?
  • 18 Буха ха

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "мечо":

    Оооо, меееечо, мееечо, не мой с лошо, то си добро меченце, я виж какъв си умен, интелигентен, с чувство за хумор, продължавай да ни радваш с чудесните си коментари и изобщо да не ти пука
  • 19 гост

    1 0 Отговор
    Стойчев , железен си !
  • 20 Ироничен

    1 0 Отговор
    Уф, и снимката си е точно от Мусала, не от Снежанка. Вие кьорави ли сте?
    Публикувано във факти.бг: Снимката е от Пампорово в подножието на връх снежанка, където температурата е около минус 17-минус 18 градуса.
  • 21 Като акате на Мусала

    2 2 Отговор
    обезателно с чук и ножовка! С ножовката режете,с чука набивате обратно!
  • 22 Оги

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "МУСААЛЛАХ":

    Когато ганьовците решат. В нормална държава била 500 години под турско робство, нямаше да има нито едно нещо с турско име, нито новини на турски по националната телевизия нито турска партия в парламента. Но това е БГ. Утре ще дойдат и ще ти кажат, че трябва да ти резнат кожичката и това няма да е проблем. Това е БГ.
  • 23 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "МУСААЛЛАХ":

    Нещо интересно за имената МУСА-ла МУСА-гет МУСА-ген МУСА-геница, а някои "патриоти" ги мислят че са турски.
    Муса-ген е прякор на бог Зевс, родоначалник-баща на музите. Техният брат, Аполон е с прякор Мусагет, т. е. покровител на музите.
    Това което научих за Мусагеница е, че там където сега в квартала е "Раковата болница", до 1948 г. е имало останки от древно светилище.
    Муса-ла ; „Муса” е с ясен смисъл, а пък „ла” е частица за притежатие, т.е. Мусала е връх на музата/музите.
    ОСЪЩЕСТВЕНА Е ТОТАЛНА КРАЖБА НА БЪЛГАРСКАТА НИ ИСТОРИЯ И КУЛТУРА!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове