Last news in Fakti

17 Януари, 2021 19:35 2 673 49

Атанасов: ДБ ще преговаря с всички без ГЕРБ и ДПС

  • атанас атанасов-
  • дб-
  • преговори-
  • демократична българия

Има вариант да бъде създадено правителство, което да промени статуквото, с мандат на "Демократична България", заяви Атанасов

Атанасов: ДБ ще преговаря с всички без ГЕРБ и ДПС - 1
Кадър бТВ

„Четвърти мандат на ББ няма да се случи, ако не се договори с БСП. Бойко Борисов заговори за широка коалиция”, заяви съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов пред бТВ.

Според него обществото иска промяна и това се вижда в социологическите проучвания от лятото, по време на протестите, когато 70% от българите са заявили това.

„Има вариант да бъде създадено мнозинство и правителство, което да отмести „борисовата държава“ и това може да стане чрез механизъм, по който ние, „Демократична България“, получим мандат за създаване на правителство. Това е твърде възможно, защото първата и втората политическа сила няма да имат мнозинство според социологическите проучвания“, смята Атанасов.

„Ще преговаряме с всички, които са готови да подкрепят нашата програма, без ГЕРБ и ДПС, защото те представляват силите, които искаме да отместим от държавното управление. С БСП ще преговаряме, ако подкрепят нашата програма, но искам да съм ясен, че няма да подкрепим политическо правителство на БСП“, каза съпредседателят на „Демократична България“.

„Разчитаме основно на извънпарламентарната опозиция“, заяви Атанасов и отбеляза, че освен с формацията на Слави Трифонов, няма проблем да се преговаря за подкрепа с Цветан Цветанов, ако влезе в парламента, „защото той има познания за модел на управлението, срещу което се борим“.

Основните цели на „Демократична България“ са съдебната реформа и възстановяването на парламентарната република, каза Атанасов.

„Първата власт днес е неглижирана. Ние искаме да възстановим авторитета на българския парламент. Цвета Караянчева ръководи институция, която е със 7% подкрепа, както показват социологическите проучвания. Учудих се от нейната арогантност спрямо президента Радев, който има по-голяма подкрепа от нея сред българските граждани“, заяви съпредседателят на „Демократична България“.

„Искаме реформа в прокуратурата и премахване на настоящия главен прокурор. Почти сме готови с управленска програма и ще я обявим скоро“, каза съпредседателят на „Демократична България“.

Според Атанасов датата 4 април, на която ще се проведат парламентарните избори, няма значение, но управляващите се опитват да потиснат избирателната активност чрез отказа си да въведат гласуването по пощата, за което от неговата политическа сила са направили предложение преди 2 години.

„Демократична България“ все още не е обявила своята програма, но ще го направи в близките дни, заяви Атанасов, който не успя да даде конкретни отговори по въпроси като каква ще бъде минималната заплата, отбелязвайки, че има специалисти по тези въпроси.

По неговите думи е важно да се стимулира малкия и средния бизнес чрез „протекционизъм“ и „по-малко държавна намеса“.

По повод твърденията на Христо Иванов, че Виолета Сечкова е направила снимките в спалнята на премиера и затова е посочена за почетен консул на Южна Корея в Пловдив, Атанасов заяви, че „Христо не хвърля камъни по безплодни дървета, но трябва да питате него какво има предвид“.

„Важно е съдържанието на снимките, не кой ги е правил. Защо Борисов, откакто излязоха тези записи, се скри от медиите, не разговаря, не дава никакви отговори. Това са важни въпроси. Тези данни показват тежка злоупотреба с власт и корупционни схеми", заяви Атанасов.

Борисов е казал пред германски вестник, че знае коя е жената, но не разкрива нейната самоличност, каза съпредседателят на „Демократична България“.

Що се отнася до самия него, Атанасов заяви, че не иска правителствен пост, а да работи в парламента, за да възстанови Народното събрание като институция.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 розово

    20 0 Отговор
    Няма ли край този преход?

    Коментиран от #30

  • 2 име

    33 13 Отговор
    мон женерал. чист като сълза .... в кочината....поредният лъжец...
  • 3 Девиз:

    27 12 Отговор
    Гражданите срещу престъпното управление.
  • 4 истина е

    29 19 Отговор
    На боко ще му падне тиквата !! Народа е озверен и гладен , а глада прави революциите !

    Коментиран от #44

  • 5 Мутрите вън!

    28 12 Отговор
    Нека най-после бъде спряна корупцията!
    И това може да стане единствено след сваляне на узурпаторския режим на пожарникаря-комунист!
  • 6 Българчето

    14 20 Отговор
    ЧЕ ТЯ КОАЛИЦИЯТА Е ГЕРБ /18%/ + ДПС /10%/ + др. ТОП МАФИОТ ХРИСТО ИВАНОВ РЕАЛНО ИЗСТРЕЛВА БАТЕ НА ВЪРХА
  • 7 djemmil

    17 2 Отговор
    дпс недава шанс на младите едни и сащи от прехода ООД НА ДОГАН ФИРМАТА
  • 8 Найпосле

    25 16 Отговор
    Най-после си признаха, че са едно с БКП!
  • 9 Червено

    8 24 Отговор
    Всичките Нови Десни са много опасни, никога няма гласувам за тях. Относно Борисов, когото новите десни го оклеветиха безцеремонно, той има място в политиката с ГЕРБ, но не като водеща партия. Ще гласувам за БСП и искам широко обединение на БСП с Герб и ДПС в една партия БРСДП. Никакви други елементи не трябват в политиката на БГ.
  • 10 Софиянец

    15 6 Отговор
    Жалко, отпадат отново като алтернатива, имам чувство че нарочно го правят за пореден път.
  • 11 БРАВОС

    12 19 Отговор
    АТАНАСОВ. ТАКА СЕ ПРАВИ. ЕДИНЕН ФРОНТ СРЕЩУ ДИНАСТИЯТА ГЕРБОВА. ЩЕ ГИ СМАЖЕМ. НЕ СИ
    КАТО Г. Марков. ЯЗЪК, ЧЕ Е ЛЕВСКАР.
    ПРОДАЖНИК Е МАРКОВ.
  • 12 Тулуп Мисирков

    20 5 Отговор
    "Стой далече от малък човек...а ако е и с голяма глава-бегай.."казваше дедо ми...
  • 13 Иван

    16 7 Отговор
    Тоя явно не си е пил хапчетата хората още не са забравили че Костов _ба майката на тази държава
  • 14 Мутрите в парламента са

    6 12 Отговор
    ВМРО, НФСБ, ВОЛЯ и АТАКА за тях е призива МУТРИ ВЪН. БСП, ГЕРБ и ДПС една партия БРСДП.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 стоян

    7 8 Отговор
    Разбира се че ще отхвърлите Герб а ще преговаряте с бсп -нали Курнела е от вашите кадри
  • 17 99999

    12 3 Отговор
    Уж млади да поемали властта а то пак дъртички .
  • 18 ПЛАКАТНА ДЕМОКРАЦИЯ

    18 4 Отговор
    До младите които не помнят всъщност какъв беше този човек.Тозои като беше секретар на МВР и директор на Националната служба за сигурност подслушваше поголовно включително своите.Дори главния прокурор Фичев. Уволни доказани професионалисти в МВР само защото не бяха готови да изпълняват политически поръчки .Беше председател на вътрешната комисия в предходното НС когато управляваха с ГЕРБ.Те са дясна партия.Недоумявам как може да се коалират с левите и ултралевите.Какви нови хора във власта като точно този постоянно е във власта последните 30 години.ИЗВОДЪТ е че иска да се докопа отново до власта и той си го каза къде.В парламента където ще стане я зам председател на НС или на няколко комисии заплата7000 само приказки без отговорност. Ей това ни предлагат всички в момента и управляващи и опозиция.Трябва ли да ги избираме
  • 19 Едни

    9 3 Отговор
    идиоти са алтернатива на други идиоти. После ще махаме тях, за да ги заменим с трети идиоти... а не били идиоти а далавераджии, ние сме идиотите...
  • 20 Широка Коалиция

    3 9 Отговор
    Само обединение на Бсп, Герб и Дпс в БРСДП може да реализира всички газови и енергийни проеки от които ще печели БГ, а не някой друг.
  • 21 Дръвчо

    12 3 Отговор
    ДБ плюс Костов е равно на ДС. За тия и да плащат по две няма кой да гласува.
  • 22 Седесар

    8 3 Отговор
    Този на снимката добре ли????..... Само питам!
  • 23 то явно

    6 3 Отговор
    ренегатите са най опасни
    типичен пример
  • 24 Е,бравос

    7 6 Отговор
    Бе дърт гущер! Никакви десни не сте били никога! Ще ви отива с когото и да се съберете,особено с онзи Пинокио - клеветник на семейни жени.Съглашатели с червени сърца..
  • 25 Всички бандити и крадци обединени..

    10 8 Отговор
    Останалата част от мутрите!Цецо Асансьора,Слафчо Чалга Мултака,Мая Галевката,Агент Гоце,Отровните ,Лизачите,Плужеците се събират за да си поделят България със сегашните ГРОБАРИ,ДПСари,Фалшиви патриоти,СДС от идиоти и всякаква сган....
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Георги

    3 0 Отговор
    Даже и с Цецо
    „Разчитаме основно на извънпарламентарната опозиция“, заяви Атанасов и отбеляза, че освен с формацията на Слави Трифонов, няма проблем да се преговаря за подкрепа с Цветан Цветанов, ако влезе в парламента, „защото той има познания за модел на управлението, срещу което се борим“.
  • 28 Хан Кубрат

    7 2 Отговор
    Вроденото чувство,така лесно не ви напуска-военни,милиционери,генерали,фатмаци-що не си гледате пенсиите,ами още искате да командвате и да има,,келепир" от нещото!!! Памперс със памперсите!!! Дай път на младите,кво се пулиш и плюнчиш-то пред тв,то пред медии! Изкукуригал си отвсякъде! Айде-на село!!! КАЗАХ!!!
  • 29 Рап

    5 2 Отговор
    Атанасов си го пробирайте да не говори,защото няма да влезите и този път в парламента!
  • 30 Батко

    6 6 Отговор

    До коментар #1 от "розово":

    Тия костовисти са най-големите продажници!
  • 31 Сметкибез......

    8 4 Отговор
    Тези чингета-комунисти няма да влязат в парламента.

    Аникой не иска коалиция с тях!
  • 32 умно решение

    6 3 Отговор
    Само обединени може да изтикате опг гроб от властта!!
  • 33 Протестиращ

    3 8 Отговор
    Демократична България е единствената опасност за маията в БГ, затова кафевите пръскала са постоянно срещу тях.
  • 34 Киро Брейка, Яде кренвирши леки

    2 3 Отговор
    Цяла България е с вас и без Цецо
  • 35 Ние сме 5 човека

    2 3 Отговор
    За вас от моето семейсво
  • 36 мдда

    5 2 Отговор
    агент Атанасов, искаш да кажеш, че ще преговаряте само с комунистите, така ли??

    Коментиран от #40

  • 37 щаб за честни избори в България

    0 1 Отговор
    Касата е най- силното доказателство за изначално объркания модел на здравеопазването. Паразитно безполезно формирование, което пилее парите ни и препятства истинското и полезно лечение.
  • 38 АГЕНТ БУДА

    0 1 Отговор
    ЛЮБИМЕЦА НА ВСИЧКО РОМИ
  • 39 По лъжите ще го познаете _Боко

    1 2 Отговор
    Според вас нормално ли е здрави и образовани граждани да се молят да работят?

    Според вас нормално ли е държавата да налага двойни стандарти за бизнеса?

    Според вас нормално ли е правителството да забрави, че народът който уж го е избрал има нужда от подкрепа?

    Тези и още много подобни въпроси измъчват Хотата от много време.
  • 40 Чукча писател ...

    0 3 Отговор

    До коментар #36 от "мдда":

    Не четеш ли ? Точно с комунистите ГЕРБ и Д(п)С е посочил, че няма да преговаря.
  • 41 АМОН

    0 4 Отговор
    БЕЗРАБОТНИТЕ ЩЕ СЕ БРОЯТ НА ПРОЛЕТ.

    НЕ ПОЖЕЛАВАМ НА НИКОГО НАПРОЛЕТ ДА Е НА МЕСТОТО НА БОРИСОВ.

    МАЙКА ИМ ЖАЛНА И НА НЕГО И НА МИСИРКИТЕ КРАЙ НЕГО
  • 42 Бико

    3 0 Отговор
    Този не е добре с математиката. Ще направи правителство само с БСП и ще покаже,че са ортаци както за кметове на София. Иван Костов е техния идол, крадлив като комунистите, тяхна патерица.
  • 43 ХайлАдолф

    3 0 Отговор
    И това жалко ченге от ДС , се напъва да са изпразва по разни въпроси ......
  • 44 До истината

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "истина е":

    Народът бил озверен и гладен. Къде виждаш глад бе, клошар. Дори безработните взимат пари. Смешно,нахално червено тролче. Те парите на Божков и "Позитано"20 ли те хранят?
  • 45 Комунивирис

    2 0 Отговор
    Намеци за репресии ли долавям от постовете на червените тролове, ако ГЕРБ загуби изборите. Явно гена на комуниста не е мутирал от 9.IX.1944 насам.
  • 46 Димитров

    1 1 Отговор
    Не е малка вероятността ГЕРБ да бъде подкрепен от ДПС,МОЖЕ И ПАТРИОТИТЕ да влязат в парламента и тогава . . . .
  • 47 Бай Курти

    0 0 Отговор
    Кой си ти да казваш с кого ще се коалираш и с кого няма!?Предателите никой не ги обича и най вероятно парламента ще го гледаш през крив макарон.
  • 48 Хихи

    0 0 Отговор
    Този път и София няма да им помогне! Ще се провалят на изборите, ще се оплюят един друг и ще се разпаднат!
  • 49 Васил

    1 0 Отговор
    Демократична България показват ясно, че нямат нищо общо с дясното и са едни наследници на комунизма.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове