18 Януари, 2021 18:08 10 090 83

За екокатастрофата в река Искър - ''Грийнпийс'' - България пред ФАКТИ

  • река искър-
  • искър-
  • боклуци-
  • отпадъци-
  • екокатастрофа-
  • грийнпийс българия

От неправителствената организация предлагат конкретно решение на проблема с отпадъците

За екокатастрофата в река Искър - ''Грийнпийс'' - България пред ФАКТИ - 1
Снимка: ''Грийнпийс'' - България

Всеки редовен посетител на социалните мрежи със сигурност е видял редица снимки от множеството изхвърлени отпадъци в река Искър. Картинката край Своге бе потресаваща и предизвикваща гняв, но така или иначе това не е първата екологична катастрофа за това управление. Добре си спомняме как наскоро тонове риба измря във водите на река Марица, помним и фекалните води във Варненското езеро, и още, и още неща.

За екокатастрофата в река Искър - ''Грийнпийс'' - България пред ФАКТИ
Снимка: ''Грийнпийс'' - България

За екокатастрофата в река Искър - ''Грийнпийс'' - България пред ФАКТИ
Снимка: ''Грийнпийс'' - България

От ФАКТИ живо се интересуваме от опазването на околната среда и поради тази причина се свързахме с една от най-авторитетните неправителствени организации, радетели за опазване на околната среда - ''Грийнпийс'' - България. От разговора ни с г-ца Меглена Антонова стана ясно как проблемът с отпадъците може да бъде разрешен, или най-малкото това да бъдат основите за неговото разрешаване.

''Като цяло коментарът ни е, че се показа, че имаме проблем с управлението на отпадъците. В случая, макар че вече са стартирали процеси по почистване, това няма да реши причината за това да се случват подобен вид инциденти, защото за нас това е сериозен инцидент, свързан с отпадъците, и докато не започнем наистина да имаме по-отговорно отношение относно това да не се генерират тези отпадъци и да се събират и разделят смислено. България е един от примерите (б.р. в негативен аспект). Ние много се фокусираме върху темата, свързана с възможността за депозит за бутилки, защото видяхме, че има страшно много бутилки сред отпадъците, които се видяха на снимките. Това е най-лесният начин да решим проблема, а именно като има възможност хората да си ги връщат в замяна на няколко стотинки, както се случва в много страни в Европа. Срещу няколко евроцента се връщат бутилки от безалкохолни напитки, води и т.н. Има много голяма събираемост на тези отпадъци, те се връщат обратно на фирмите, които произвеждат тези продукти и те ги преизползват, или ги рециклират по някакъв начин, а не попадат в околната среда'', каза Меглена Антонова от ''Грийнпийс'' - България.

''Според нас има много голямо съзнаване в хората в България, че е важно да се грижим правилно за управлението на отпадъците. Това не е отговорност единствено на хората и не бихме искали да прехвърляме вината изцяло върху тях. Фирмите, които произвеждат тези отпадъци, също имат отговорност след това да ги събират и да ги оползотворяват. Защото ние в цената на даден продукт, когато го закупуваме с опаковка, в нея е включено това после фирмата да се погрижи за прибирането и оползотворяването на отпадъка от тази опаковка'', заяви г-ца Антонова в отговор на въпрос от медията дали не е необходима мащабна медийна кампания, която да повиши културата на българина по отношение на опазването на околната среда.

''Правителството също има своята много голяма роля с въвеждането на определени мерки. А именно спиране на използването на даден вид еднократна пластмаса, както и споменатите вече системи за депозит. За момента основно към Министерството на околната среда и водите са ни исканията, защото има рамка в Европейския съюз, която позволява държавите да са много амбициозни по отношение на мерките, които могат да предприемат'', добави тя.

Попитана дали граждани биха могли да заведат колективен иск срещу държавата за нехайството ѝ и допускането на тази екологична катастрофа, представителката на ''Грийнпийс'' - България отговори така: ''По принцип да. Като цяло сме поддръжници на това гражданите да са активни в това да изказват исканията си. Конкретно за тази тема не сме го обсъждали, така че не мога да кажа какви са плюсовете, минусите, рисковете и т.н. Но ако има такива желаещи, мисля, че има доста хора, които се ангажират с темата и може да се получи интересна инициатива.''


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Бойко нощния бандит

    111 13 Отговор
    Това са ми видимите резултати.

    Коментиран от #8, #15, #43

  • 2 Наръчник на младия терорист

    155 5 Отговор
    За съжаление сме свине, точно толкова голе и колкото са управляващата хунта... Прост народ, слаба държава или по-скоро обратното!

    Коментиран от #57

  • 3 БАЙ Х@Й‼

    89 4 Отговор
    Къде бяхте досега бе ?
  • 4 Пейзаж

    78 1 Отговор
    на позора !
  • 5 честен ционист

    43 3 Отговор
    Казах ви преди няколко дни, че разлика между ганаец и Ганьовец няма. Съдбата ви:

  • 6 Панталей

    69 9 Отговор
    Това импровизирано сметище виси на ската над Искъра от има нема 25г. Не че оправдавам Шайката, ама..
  • 7 Атлантик

    7 26 Отговор
    Кво ви пука, нали най накрая ще иде у рукото езеро..?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ТаУмВзе

    39 0 Отговор
    Етооо! Разбрахме, че петърчо е хранилка при сороснята. Браво левент. Гушкай нпо и То теб.
  • 10 да де

    36 5 Отговор
    Остава сега и онова лудото Ленче от Швеция да довтаса да ни дава акъл за това, че някой не си е свършил работата.
  • 11 Меглена Антонова Грийнпис??? Замазваш

    43 3 Отговор
    Проблема, НЕ компетентна Калинка!!! "фирмите някак си да използват повторно бутилките???? Не си в час изобщо, кой те Закачи в тази Организация, по какви Заслуги???? Къде бяхте толкова много години???
  • 12 Алооо , гражданете

    65 4 Отговор
    Докога ще си изхвърляте боклука от балконите на панелките ??!
  • 13 Хореограф

    72 1 Отговор
    Още преди 35 години във Франция се плащаше депозит за бутилките. Бутилка вино бе около 13 франка, а депозита бе около 10. Имаше и машини за приемането им и всичко бе точно. Но у нас, за да си министър, те питат дали имаш шоф книжка, а не дали можеш на 2 магарета сламата да разделиш. Иска се пипе и желание и способности да работиш.

    Коментиран от #18, #29, #51

  • 14 Боби

    47 3 Отговор
    По сигани от сиганите сме.
  • 15 БАЩИЦАТА....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА

    11 16 Отговор

    До коментар #1 от "Бат Бойко нощния бандит":

    ВИДИМИТЕ РЕЗУЛТАТИ СЕ ВИЖДАТ НА ИЗБОРИТЕ....А ТАМ СИ ЗНАЕТЕ

    Коментиран от #19, #40

  • 16 324

    27 2 Отговор
    Поредната организация спонсорирана от шорош.!
  • 17 ПВЦ

    48 0 Отговор
    Пластмасовите бутилки са за еднократна употреба. Но могат да се рециклират. Но на кой му пука? То на нас всичко друго ни е ОК? За съжаление цялата страна е едно огромно сметище. Защото всичко се прави фиктивно и безотговорно.8
  • 18 324

    42 6 Отговор

    До коментар #13 от "Хореограф":

    Аз пък мога да кажа, че във Франция може да си го видял преди 35 години, а в България доста преди това, ама нали беше по времето на соца по важно е да изтъкне колко са умни капиталистите.

    Коментиран от #26, #45

  • 19 Бат Бойко нощния бандит

    20 4 Отговор

    До коментар #15 от "БАЩИЦАТА....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА":

    Всички боклуци ще гласуват за мене.
  • 20 Страничен

    32 1 Отговор
    Грозната картинка на българската действителност! По градове села и махали това е положението!
  • 21 Кочо

    17 7 Отговор
    Тея прингрис кога ще бъдат изгонени от България освен да лъжат друго не могат
  • 22 321

    45 2 Отговор
    А къде бяха Грийн пис, като съсипаха реката с тези ВЕЦ-ове. А дали изибщо ги интересува, че пред всеки ВЕЦ е блато, че при всяко изпускане на тинята рибата измира поголовно надолу по течението. А дали се интресува, че всеки ВЕЦ е направил фиктивен проток за рибата, през който само риби-алпинисти могат да минат нагоре по течението. И това само за да се пълни джоба на някой поставен фигурант. Не стига това, ами сега държавата - тоест ние ще плащаме за почистването на тези язви в реката.
    Най-добре ще е да мине по-голяма вода и да отнесе всичките заедно с боклука от дефилето.
  • 23 Tuy

    22 1 Отговор
    Ами нали има Ревизоро ли къв беше там, той защо е министър на това министерство може би е специалист по какво?
  • 24 Жоро

    18 3 Отговор
    Струва ми се че виждам там в тоя буклук на снимките Пеевски Доган и Боико - светата троица.
  • 25 Забелязъл.

    22 0 Отговор
    Хайде хайде знаем ги и тия от Грийнпийс-България като свърши шоуто протест тая дето е на снимката с трансперанта след това ще го хвърли в реката така че кълве кълве моето момиче.
  • 26 Хореограф

    35 1 Отговор

    До коментар #18 от "324":

    Прав си - у нас при соца имаше принцип ПЪЛНО ЗА ПРАЗНО. И взички си пазехме бутилките от бира и лимонада.

    Коментиран от #28, #30, #38

  • 27 ОпПала

    26 1 Отговор
    Това е в следствие на матриала .трябва съзнание и глоби
  • 28 Мразя японски коли

    22 2 Отговор

    До коментар #26 от "Хореограф":

    Нали знаеш кой въведе пластмасите американските шбани свине такива "умни" като очилатия тпак Гейиитс и Безос.Ей такива глпаци управляват света затова и нещата вървят на зле.

    Коментиран от #36

  • 29 Брендилия

    15 3 Отговор

    До коментар #13 от "Хореограф":

    Да сравнявам България с некви изостанали колонизатори Франция, Англия, САЩ е повече от простотия от истотическа гледна точка да си хуля Държавата
  • 30 ОпПала

    21 2 Отговор

    До коментар #26 от "Хореограф":

    Ми то тогава имаше два вида бира и два вида лимонада сега по хиляда вида и другото българина е гъзар ,ще ти връща той ботилки

    Коментиран от #33, #41, #46

  • 31 Инспектор Жипчо Гепчев

    16 0 Отговор
    Пълни си шкафчето с лилави пачици за друго не мисли, а после тихичко във Барцелоната кварталченце купи 😂
  • 32 плевен

    17 1 Отговор
    Че какво друго може да предложи едно НПО ?- "Съдете си държавата!"
    Проблема е сериозен и ще го решим и без съветите на соросовите наемници.
  • 33 върнете америка на бизоните

    17 3 Отговор

    До коментар #30 от "ОпПала":

    Има и кока кола сега основен виновник за затлъстяването и диабета при децата.Пак плод на америианският "гении".В момента в който Америка се разпадне и полудбилите там заспят вечен сън и планетата ще се оправи.
  • 34 доктора

    25 0 Отговор
    Грозна картина,РЗИ и МОСВ са най-добри в решаването на кръстословици и седене на топличко в канцелариите,при тоя раздут щат,има и такива длъжности и в общините.Ако дойде някоя друга партия на власт,да се съкратят освен депутатите до 150 броя ,и тия нищонеправещи чиновници
  • 35 Боко

    18 0 Отговор
    От една година МОСВ, областните му дирекция и безбройните му агенции работят онлайн т.е. не работят. За тази им дейност и естествено предизборно банкянският бо ко лу к вдигна заплатите им средно с 30 процента. Това което става като цяло с боклука из територията ни е резултат от дейността на това министерство. Т.е. от липсата на дейност. А каскетаджиите са се запили някъде на закрито и единственото което ги интересува е кой да ударят и за колко. А това ще реши и ще разпореди вожда БХ.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Мразя японски коли

    15 2 Отговор

    До коментар #36 от "Изгнили мушмули":

    Американците са едни кретени рентиери на територията която са се пръкнали тоест на чист късмет на географското си положение.Американците са тпи млумни идеоти.
  • 38 324

    13 0 Отговор

    До коментар #26 от "Хореограф":

    Плюс пълно за празно, то и сега го има за бирата ~стъкло, имаше пунктове за изкупуване на амбалаж. Само, че стъкларсккте заводи ги закриха и остана само шишеджам в шумен.
  • 39 Кой68

    13 0 Отговор
    Незнам какво "осъзнаване"има във хората живеещи в българия?!
    Като ходиш по улиците-мръсотия,л@йна от домашни любимци,пръхоляк,кал и какво ли не.
    Защо винаги търсим причините другаде,а не вдигнем глави от пъпа си.
    Какво ли не изхвърляме във реки,водоеми и езера......
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 324

    16 1 Отговор

    До коментар #30 от "ОпПала":

    Опала, тогава олиото беше в стъклени бутилки, швепса представи си имаше швепс и то без опашки, бутилки от кока кола, колкото и странно и това да ти звучи и още много стъкларията, включая и буркани те. Информира се от родителите си.
  • 42 Динко

    16 1 Отговор
    До преди малко по БНТ гледах някакъв масон уж българин говори някакви глупости време е вече всички тези масони илюминати НПО-та и всякакви такива организации които тровят българското общество да бъдат изгонени
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Патето яки

    13 0 Отговор
    Ревизоро си трае, некадърен и послушен важно е да влиза боклука от чужбина.
  • 45 Бутилка

    18 0 Отговор

    До коментар #18 от "324":

    Стъклените да, ами пластамасите и алумин? 2 литрова бутилка депозит в Канада е 25 цента. Кенчета за бира и безалкохолни са 10 цента. А да те видя дали ще ги хвърляш в боклука.

    Коментиран от #50, #52

  • 46 Бутилка

    17 0 Отговор

    До коментар #30 от "ОпПала":

    ще ги връща, направи ги платени и да видиш как ще ги връща. Ако ги изхвърли, патладжаните ще ги събират. Така работи системата и в развитите държави, ще проработи и тук.
  • 47 Ооо

    13 1 Отговор
    Грийн пийса да фаща лодките и да иде да изгребе тия буклуци... със снимки няма да стане , искат се ръчички.. В днешните професии има достатъчно ляляне, но работа трябва да се върши - работа, не снимки да ми качвате във фейсбука и да ривети някой друг да го свърши вместо вас
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 А сега чакаме...

    8 0 Отговор
    ...оная ,,умна тиква"-Ревизоро- да се изцепи по въпроса с поредните си тъпоумничения-изпразнени от всякакво съдържание...
  • 50 Ооо

    13 2 Отговор

    До коментар #45 от "Бутилка":

    Тия пари нали се сещаш че ги плащаш при купуването на пълната ? А да те видя....
    Торбичките станаха ли по 25 ст? Станаха... намаляха ли ? Не ... само станаха без дръжки. .... а да те видя ....

    Коментиран от #54, #62

  • 51 ОСМАНАГИЧ

    12 0 Отговор

    До коментар #13 от "Хореограф":

    Нашият Министър сам ще изяде сламата.😅Няма да я даде на Магаретата.😆
  • 52 324

    15 0 Отговор

    До коментар #45 от "Бутилка":

    Пластмасата и алуминия от кентчетата сега ги събират циганите и ппак има кой да ги изкупува, а хартията, тогава и хартия се изкупуваше, пластмасови опаковки имаше много по малко. Стъкления и хартиения амбалаж струваха пари и доста малко хора ги изхвърля ха. Само, че тогава с 5,6 бутилки от бира или 3 4 от олио можеше да си купиш хляб, а сега с трици маймуни ловят.
  • 53 ТМВ

    14 0 Отговор
    Всичката тази мръсотия е от хората защото нямаме елементарна култура!!!
    Аз живях и работих почти шест години в Розенхайм в най богатата провинция Бавария!!
    Реката която минава покрай града е с кристално чиста вода и никой не може и да си помисли да изхвърли такива боклуци!!
    Тази грозна гледка е срам и позор..!!!
    Тъжна гледка!!!
  • 54 ОСМАНАГИЧ

    7 0 Отговор

    До коментар #50 от "Ооо":

    Има хора които първо събират празни, и с парите си купуват пълни.😨
  • 55 Бегето е външен кенеф на европата😂😂

    6 0 Отговор
    То се вижда
  • 56 Читател

    8 0 Отговор
    Въведете изкопуване на пластмасовите отпадъци ,да видим дали ще ги има в реките и водоемите.Няма кой да реши този изключително голям проблем. Ей, не се разбра ,че на съвест не може да се разчита. След като " Царица е парица" - какво чакат още еколози ,зелени, пембени и т.н.

    Коментиран от #75

  • 57 Хаджи Хаджи Българин

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Наръчник на младия терорист":

    В Германия този проблем се реши още преди 20на години! Купуваш бутилка минерална вода за 19цента например, а амбалажа на бутилката , 25 цента се начислява автоматично в цената! Във всички вериги има автомати, които приемат амбалажа! И ди дават купон за него! Но при нас ще стане след около 30 години! Щом в развита Австрия няма тази система! Ясно е , кога ще дойде в Бг!

    Коментиран от #68, #76

  • 58 Читател

    7 0 Отговор
    Чисти се Искар за да не се прецака частната ВЕЦ, че отидоха турбинките като падне нивото на водата. С кои пари се плаща почистването ?

    Коментиран от #61

  • 59 Фаро

    8 0 Отговор
    Тоя боклук е стар колкото боклука в парламента
  • 60 гост

    10 0 Отговор
    Всяка седмица събирам по една голяма торба с отпадъци от градинката пред входа. Никой друг не го прави това. Когато се нанесохме беше бунище, трябваше да обяснявам на хората защо да не си изхвърлят боклука там, купих си резачка и подрязвам дървета, храсти и тревата, засадихме цветя и дръвчета, белосахме бордюрите. Свестните хора минават и цъкат колко хубаво било станало, колко добре било млади хора да го правят, а съседите ми седят на терасата и си хвърлят фасовете през терасата и само мрънкат и обиждат. До човек е. Ако е свестен и е научен. няма да си хвърли боклука, ако е прост, вижда се каква е реката, от електората е.
  • 61 Елементарно Уотсън

    3 4 Отговор

    До коментар #58 от "Читател":

    Плаща се от данъците на тези, които са изхвърлили боклука. А дали има или няма ВЕЦ не променя нещата. Ти да не искаш собственика на ВЕЦа да плаща?
  • 62 Какво да му

    8 0 Отговор

    До коментар #50 от "Ооо":

    Видиш, бе. Човекът казва как е по разумния свят. Ама бг всезнайкото като теб е контра на всичко, щото не е така както той мисли. Ако може да мисли, де. От 01.01.2021 Мексико забрани пластмасовите изделия за еднократна употреба, а преди година найлоновите торби и опаковки. Но ти не им вярваш на тия латиноси, нали, щото ядат мн люто.

    Коментиран от #71, #72

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 hdhdhdhhd

    1 1 Отговор
    ще има по хубави резултати ако ги изберем а ни заслуженото да си получат тогава ще е гибел пустош
  • 65 Наркос

    1 0 Отговор
    Фирмите за смет често го правят този номер , трагичното е как хората после пият и се къпят с тези води.

    Коментиран от #67

  • 66 0909

    10 0 Отговор
    Веригата LIDL в Германия има обособено специално помещение в което има машина за приемане на бутилки и кенчета от алуминий...пускаш бутилката или кенът в една дупка и ти се калкулира колко пари са се натрупали....на каса вътре в магазина можеш да си купиш храна или да ти осребрят Кас.бележка....Пример: Връщаш 4 кена по 0.25€ цента бройката и си купуваш хляб 750г. тостерен на стойност 0,89€ цента.......! дори ти връщат ресто в брой......Когато въведат тази глезотийка и у нас......и започнат да плащат на ЧАС.....всеки петък.....чаааааак тогава ще се оправим..........
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Кой68

    4 0 Отговор

    До коментар #57 от "Хаджи Хаджи Българин":

    В Хърватия също има разделно събиране на отпадъците/реално/.
    Голямите магазини има къде да върнеш пластмасови шишета/0,50 lipi/бройката.
    За стъкло/шише,буркан/ има спец.кофа...
    Бивша република от СФРЮ !!
  • 69 Еколог

    1 1 Отговор
    Кой е собственик на ЕКО ПАК или не знам тези контейнери с различен цвят за сортиране на боклуците?
  • 70 дявола

    1 1 Отговор
    Цялата държава е във такова състояние благодарение на нас хората.Не да викаме и недоволстваме ами да се научим на елементарни неща(възпитание,култура,уважение,загриженост и.т.н)и да ценим това което имаме,де не разрушаваме това което се прави защото резултатите са видими
  • 71 Бутилка

    1 1 Отговор

    До коментар #62 от "Какво да му":

    Той не може да разбере идеята. Да, плащаш като купуваш пълна, изпразваш бутилката и вместо да я мяташ в гюма, я събираш. После, като събереш 2-3 чанти отиваш в пункт, връщаш и си слагаш 2-3 долара в джоба. Ако те мързи просто ги фукваш в контейнера и бамовете ги събират. Някои хора си ги събират по няколко месеца в чували в гаража и ги връщат накуп, та вземат 20-30 кинта.
  • 72 Ооо

    1 3 Отговор

    До коментар #62 от "Какво да му":

    Нещо смесваш нещата ... едно е да те карат да ги купиш по-скъпо, друго е да ги забранят за масова употреба... няма какво да се правиш на умник . Мексико правят много добре. Едно време живяхме и без найлони, ама ти може и да не помниш ако те е нямало . Найлон се купуваше само за да си покриеш оранжерията и беше доста скъп... пазеше се да не го скъсаш по погрешка дори! Така, че не ми говори.... тая трева де отивате да я пасете, ние отдавна сме я препикали... видял съм и 2 и 200 и като вдигнеш на нещо цената - няма да го направиш безопасно .. само ще го направиш по-скъпо! От мен да го знаеш това - в стил Божинката!
  • 73 Kiki

    2 1 Отговор
    Най накрая италианския блокук намери начин да дойда в бг.
  • 74 cpv

    2 1 Отговор
    Такива като теб замърсяват,а после викат дръжте виновника и пак виновно правителството!
  • 75 Бутилка

    1 1 Отговор

    До коментар #56 от "Читател":

    Няма съвест, бате. Ти да не мислиш, че в Канада всички са съвестни? Бъркаш му в джоба, това най-боли. Като е дал пари за амбалаж, няма да ги хвърли, я.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Диагноза БГ

    1 1 Отговор
    В едно забутано нидерландско градче имаше контейнер разделен на три бял, зелен и кафяв... гледаме и се чудим ... за стъклени бутилки беше...преди десет години. Във Варна в центъра някаква кофа за хартия , метал и хартия я разбиваха, палиха поне три пъти за година. Две години на плажа около хавията по една торбичка фасове събира дразнят ме, а другите гледат кат барони и си ги тъпчат очевидно им харесва кочината... за боклуците в морето не коментирам ...то спуканата тръба си е показателно, но за нея вината си е на управляващите.
    Та за замърсяване глоби и глоби и пак глоби да стои ганю гладен ама пак претенции ще има що бе...
    И да събирал съм хартия и стъклен амбалаж така ни учиха ония лошите... сега е демокрация трима тъпака са повече от един с нещо повече в главата.
  • 78 6666

    2 1 Отговор
    Какъвто народа такива и отпадъците -ГОЛЯМ БОКЛУК!
  • 79 Ники

    0 0 Отговор
    Кой ни гарантира че боклуците не ги хвърлят точно тези организации за да получат пари
  • 80 DrivingPleasure

    2 1 Отговор
    Шайката на герб не ми е симпатична, но какво са виновни герберите или псевдо-патриотите, че българското говедо си хвърля отпадъците дето му падне? До всеки селяк да сложат по един вардианин ли?
    Това не е заради МОСВ, герб или някой друг - това е заради простотията на българина!
  • 81 Наблюдател

    1 1 Отговор
    Абе я го хванете този Бойко и му издърпайте ушите . Ама ха я . Че как я мисли той тази работа . Да тръгва по къщите на хората и да събира бутилките . Защо им е на другите съзнание . Той бойко им е длъжен за всичко.
  • 82 Реалист

    1 1 Отговор
    В ФРГ във всички големи и малки магазини се налага депозит 25 цента, които се възстановяват при връщане на съответния амбалаж. За едри битови отпадъци(битова техника, мебели) има депа и най вече има яки санкции и обществен контрол!
  • 83 докато

    0 0 Отговор
    плюете всичко, което точно вие изхвърляте, вече е почистено.
    Намерете си друга тема за плюене.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове