Last news in Fakti

20 Януари, 2021 06:57 5 498 45

Ваксиниран лекар от Хасково е с COVID-19

  • ваксинация-
  • заразен-
  • лекар-
  • хасково

Първата доза на медика е поставена на 29 декември

Ваксиниран лекар от Хасково е с COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

Лекар от Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково е с COVID-19, въпреки че на 29 декември миналата година му е направена първа имунизация срещу коронавируса, предаде БНР.

Вчера втората доза е била отложена, обясни пред кореспондент на БНР доктор Веселин Калфов - директор на здравното заведение:

"След ваксинация просто се установява, че има симптоми някъде след десетия ден, след като е ваксиниран. При направените тестове се вижда, че е положителен на антигенен тест. След това беше потвърден с PCR тест. В момента е на домашно лечение в добро състояние. Това е първият случай в България".

Санитарка от болницата в Харманли също е с COVID-19, въпреки че вече има поставена първата доза от ваксината.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИНЕТУ

    48 3 Отговор
    Грешка у системата !
  • 2 Реалност

    72 4 Отговор
    Излиза, че третата вълна с която всеки ден ни плашат ще дойде от ваксинираните. Да му мислят германци, англичани и арабската част на Израел:)

    Коментиран от #35

  • 3 Гошо

    56 1 Отговор
    Бащицата кво ще каже по въпроса или сега е на тема реактори?!?! Вчера по TV обяснява за турбини, контури.... голяма работа е!
  • 4 Министър Ботокс

    52 1 Отговор
    Тц тц тц, пак няма да видя баща си, ще му кажа една снимка да ми прати
  • 5 Фак ти

    68 2 Отговор
    Тия ваксини са май само за да се приберат едни пари от баламите и да им се набута някакъв бълвоч в кръвта за действието на който никой не носи отговорност.
  • 6 Панацеята

    42 2 Отговор
    май ще се окаже менте...
  • 7 Бaро Вкаров

    42 1 Отговор
    Тва е случаеност некаква.Иначе ваксините са гоуема работа и освен за коронавирусъ ,помагат и срещу диария и запек.🐵
  • 8 Петьо Петров

    53 1 Отговор
    От вчера:
    Публикувано във факти.бг: Лекар от онкологичната болница в Благоевград е с коронавирус десет дни след поставяне на първата доза от ваксината срещу COVID.
    От днес:Публикувано във факти.бг:
    Ваксиниран лекар от Хасково е с COVID-19
    Първата доза на медика е поставена на 29 декември.
    Публикувано във факти.бг: Това е първият случай в България.
    Публикувано във факти.бг: Санитарка от болницата в Харманли също е с COVID-19, въпреки че вече има поставена първата доза от ваксината.
    Изводите за вас!
    Бъдете здрави и разумни!

    Коментиран от #32

  • 9 Из цяла

    41 1 Отговор
    Европа има вече не малко заразени след ваксинация !
  • 10 Хахаха

    51 1 Отговор
    Пфайзер твърдяха, че ваксината им действа 6 месеца, Модерна 4 месеца, ботокса говори за 8 месеца, кака Радка за година, а накрая ще излезе, че действа 10 дни:)))
  • 11 Топ

    31 1 Отговор
    КАКВИ СТАТИИ ПУБЛИКУВАТЕ ! ВЧЕРА ПИСАХТЕ ЗА ЛЕКАР ОТ БЛАГОЕВГРАД ТАКА ЧЕ ТОЗИ НЕ Е ПЬРВИЯ! ВРЕМЕ Е ДА СПРЕ ТАЗИ КОВИДИДИОЩИНА!
  • 12 Българин

    32 5 Отговор
    Със ставащото последните дни не само в България, а в цяла Европа, вече искам да се въведат имунизационни паспорти - така бързо и лесно ваксинираните ще бъдат откривани и слагани под карантина докато не изтече действието на ваксината.
  • 13 Smooth Jazz

    25 0 Отговор
    От ваксината е! Нашите да направят рекламация на файзер!
  • 14 Бил гей

    15 0 Отговор
    Нали ви казвам спасение от ковето няма и това е най безобидната смърт дето съм ви приготвил😂😂😂😂
  • 15 Тъп народ, слаба държава!

    2 19 Отговор
    Или ви изпробват, колко разбирате от медицина, за да ви лъжат още по лесно или това което е писано е "факти", които са нереални!
    След ваксинация с какъвто и да е патогенен щам, при пср тест винаги ще излиза положителен резултат, защото теста търси създадени тела, които разпознават вирусните (белтъчини) сюблиментарност от 9-ми клас.

    Коментиран от #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Хахаха

    22 0 Отговор

    До коментар #15 от "Тъп народ, слаба държава!":

    Сега остава да обясниш и какви вирусни белтъчини има в папаята и кока колата, че и към тях PCR теста е положителен:)
  • 18 Кински

    1 14 Отговор
    Te хората си казаха че до втората ваксина ,има вероятност някой да се зарази .но болния ще прекара по леко болестта .никой не е казвал че не трябва да се пазят до втората доза.

    Коментиран от #20

  • 19 Перо

    18 1 Отговор
    Има още медици,болни от КОВИД-19,след ваксиниране и предварителен отрицателен анти генен тест в Александровска болница - София, в Благоевград,а сега и в Харманли. Сигурно ще последва доклад до производителя за тестовете в БГ. Слушаме всеки ден слушаме напълно противоречиви данни от всякакви медици и “научни” работници.
  • 20 Да ама не

    18 0 Отговор

    До коментар #18 от "Кински":

    Вече доказаха, че ваксината не предпазва от заразяване и пренасяне на вируса, единствения и ефект е, че уж по леко ще го изкараш, а колко по леко да е щом 80% даже не разбират, че са заразени не е ясно. Също така отдавна е доказано, че сериозните странични ефекти от ваксините като тумори например се появяват след третата година, затова изпитването на коя да е ваксина трябва да е миниму 10 години. Но пък ти се боцни, никой не ти пречи.
  • 21 Лекар Образна диагностика

    6 8 Отговор
    И какви тестове правят, като след като е поставена " ваксината " , трябва да има антиген с организма, на който да реагира имунната система!!!? Естествено че тестовете ще са положителни. Да се чуди човек, тия онлайн ли са " учили " медицина. А за въпросната " ваксина ", просто ще се въздържа от коментар.

    Коментиран от #23, #30

  • 22 1820

    16 0 Отговор
    Кво става тогава с тези ваксини? Слагаш ваксина получаваш Ковид.

    Коментиран от #24

  • 23 125

    5 3 Отговор

    До коментар #21 от "Лекар Образна диагностика":

    А защо не на всички се получава така? а докторе?

    Коментиран от #44

  • 24 Бил гейтс

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "1820":

    Става тва дето се пише в жълтите весници и каналите за конспирации в тубата ама хората масово не вярват на тва дето съм ви приготвил😂😂😂
  • 25 Читаттел

    18 0 Отговор
    Изобщо не е първият случай.
    Има деама лекари в Благоевград, просто не са отразени в системата/ така да се каже - крият ги😀/.
  • 26 ТРИ

    21 0 Отговор
    То затова целият Министерски съвет и депутатите не се ваксинират, само простолюдието .
  • 27 пешо

    13 0 Отговор
    с американската ваксина толкова .
  • 28 ГОСТ 1

    0 20 Отговор
    Елементарно е. Заразили са се преди да бъде поставена първата доза или малко след това и са развили симптоматика около десетия до 15-тия ден след инжекцията. Като по учебник. А иначе, както винаги дежурните драскачи в коментарите продължават да бълват глупости и небивалици.

    Коментиран от #38

  • 29 ваксините

    16 0 Отговор
    Някой се е престрашил,да пусне нещо срещу ваксините,които са "Пунта Мара",и целта им е съвсем друга,но никой не пише за хилядите заразени в Израел,или в Англия след ваксиниране,а тепрърва ще се разбере,какъв ще е ефекта от ваксиниране,защото стзраничните ефекти тепърва предстоят и им трябва време.При нормалните,органични ваксини,имунната система създава антитела и памет в клетките при появата на вирус,как да бъде унищожен.При ГМО ваксините,се променя генетичния код и имунната система мутира в определена посока.Тези ваксини ,продукт на генно инжинерство са просто един експеримент върху човечеството с неизвестни последици.Ако науката беше толкова напреднала в тази област,отдавна щеше да има лекарстав срещу рака или говорещи животни,но не е.Да се експериментира с човешкия ген е престъпление и вероятноста да се чакат още 2 милиона години за еволюцията на маймуните,за създаване на нова човешка раса е по голяма,от колкото да се направи нещо положително в борбата срещу различни болести или рак.Ако вземем за пример ГМО растенията или ГМО животните,създадени в САЩ`,защо същите са забранени в цял свят и е доказано че вредят на човешката раса.В САЩ`,където на са забранени,вече виждаме новата генерация хора,които консумират ГМО храни.Изглеждат като барбарони,с глави като тикви и умствено изостанали.Не си бийте отровата създадена от американците(Пфайзер,Бионтех и Модерна).Ако ви задължат,търсете начин да си биете органични ваксини,те поне няма да ви навредят.
  • 30 Бен Ладен

    17 1 Отговор

    До коментар #21 от "Лекар Образна диагностика":

    Ти ако си лекар,аз съм Осама Бен Ладен.Правиш ли разлика между пиратка и атомна бомба.И двете гърмят,но последствията са различни.Сега направи разлика между нормална органична ваксина и ваксина с mRNK технология.Органичната създава антитела и памет в клетките а за генетичната можшеш да питаш създателите и.Единственото обяснение до сега е, че няма такова.

    Коментиран от #45

  • 31 Гостенин

    1 10 Отговор
    Те хората си казаха - ваксината е с 95% успеваемост. Явно тези, ако новините въобще са реални, са имали малшанс и са попаднали в останалите 5%. А може и по време на ваксината да са вече били заразени с ковид, просто да не са го знаели все още.
  • 32 ГрУЮ

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Петьо Петров":

    Инкубационния период на вируса е горе долу десетина дни😁

    Коментиран от #34

  • 33 Биохимик

    12 0 Отговор
    Теоретично.Когато се променя генетичния код,той си остава променен,до смърта на ГМО животното или откъсването на растението.От расата създадени ГМО животни се раждат животни със променен генетичен код.Същото е и при растенията.Семената от ГМО растенията създават ГМО продукт.Първата голяма лъжа за ваксините ГМО е,че те действат за определен период,което теоретично няма как да бъде вярно.Те остават до живот.Големия въпрос е,защо се лъже безобразно,че има определен период на давност.Една органична ваксина има период на давност до живот,както е с ваксините срещу туберкулоза в България,които всеки българин от старото време има.Грипните ваксини са създадени за пари и помагат само на психиката.Въпросите за ГМО ваксините са много,но отговори няма.При променен човешки код,промяната се предава по наследство.Т.е.Ако ние си бием ГМО ваксина,сме били и на бъдещото поколение.До 20 11.2020г.експериментите с човешки гени бяха забранени.Сега виждаме,че някой тихомълком ги е разрешил.
  • 34 Петьо Петров

    8 0 Отговор

    До коментар #32 от "ГрУЮ":

    Ами от 29.12 20202г,до сега колко дни са минали? Аз знам,но вие се замислете,колкото до инкубационния период е 5-6 дни.
    Бъдете здрав!
  • 35 плевен

    0 7 Отговор

    До коментар #2 от "Реалност":

    Германци и англичани ли? Я го повтори на глас, за да разбереш колко глупаво звучи.
  • 36 Анти САЩ

    9 0 Отговор
    Всичко създадено от САЩ,не носи нищо добро на човечеството."Злото не може да бъде "Добро",но то използва думичката "за доброто" за да изпълнява пъклените си пкланове.Дали ще са атомни бомби или военни конфликти,посоката е една и съща.Терор над цялото човечество и неговата окупация.Какво очаквате от тяхните ваксини.Аз очаквам второ изпълнение като над Хирошима и Нагазаки,само че този път вместо атомни бомби имаме Ваксини,и те не са срещу определена държава а срещу цялото човечество,и няма да са само 100 000 а 100 ци милиони,ако не и милиарди.
  • 37 Айсамани

    7 0 Отговор
    Бухахахахахахххауууухахаххахаааа!Вервате ли им още на ваксините и на оня очилат бездарник Министъра,на Мутафчийски и сие?М?
  • 38 Жеко

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "ГОСТ 1":

    Какъвто си Гост,такъв си си и Прост.

    Коментиран от #42, #43

  • 39 do sega

    2 0 Отговор
    до сега нямаше корона вече има корона в бг!
  • 40 ДжафДжаф

    7 0 Отговор
    По принцип се смята, че инкубационният период е някъде около 5 дни. При мен лично първите симптоми се появиха на 5-тия ден. Очевидно оправданието, че вече е бил заразен към момента на ваксинирането, в случая не работи, което сами по себе си означава, че и ваксината очевидно не работи. Ако пък се окоже, че става дума за нов щам или мутация на вируса, то това е още по-зле за ваксината. Упрели един бюлюк в Норвегия, Германия и къдели още не. Схващане на лицев нерв в Израел, червенка в САЩ, въобще....Ама били много дърти и болни......Че нали ваксината беше нужна основно за рисковите. То младите и здравите и без ваксина си прекарват вируса спокойно. При мен беше нещо подобно на лека форма на Грип, само, че малко по-продължително.
  • 41 Аз40🏴‍☠️

    5 0 Отговор
    Ще има и умъртвени доброволци! Нормално е, в цял свят се случва същото с тези ваксини.
  • 42 домакин

    3 0 Отговор

    До коментар #38 от "Жеко":

    То си личи по минусите кой бълва глупости.
  • 43 домакин

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Жеко":

    Та исках да кажа виж му минусите на тоя драскач и не го коментирай повече.
  • 44 Лекар Образна диагностика

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "125":

    Кое по-точно не се получава? Ако питаш, защо всички не се разболяват, отговора е прост. Просто не са били в инкубационен период, когато им е слагана ваксината. Ако пък питаш, защо имунизираните дават положителни тестови резултати, отговора също е прост. Ваксините внасят антиген или пък с РНК продуктът карат собствените ти клетки да изработят такъв, иначе имунната ти система няма на какво да реагира.
  • 45 Лекар Образна диагностика

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "Бен Ладен":

    Внимателно прочетох поста ти и стигнах до заключението, че не притежаваш познанието, за да разбереш написаното. Жив и здрав Осама.