20 Януари, 2021 11:00 3 655 17

Тежък пътен инцидент в столичния ж.к. "Дружба", шофьор блъсна майка с дете

  • птп-
  • дружба-
  • пешеходна пътека-
  • пътен инцидент

Жената е с опасност за живота, момиченцето ѝ също е настанено в болница

Тежък пътен инцидент в столичния ж.к. "Дружба", шофьор блъсна майка с дете - 1
Снимка: БГНЕС

Шофьор на лек автомобил е блъснал жена, носеща 2-годишното си дете, докато е пресичала на пешеходна пътека пред блок 155 в столичния жилищен комплекс "Дружба".

34-годишната гражданка и момиченцето ѝ са настанени в спешното отделение на столичната болница "Света Анна". Оттам съобщиха, че пациентите са приети малко след 08.30 часа тази сутрин. Жената е с тежка черепно-мозъчна травма и фрактура на бедрена кост.
Хоспитализирана е в Клиника по анестезиология и интензивно лечение на УМБАЛ "Св. Анна"-София АД с опасност за живота.

Детето е насочено към детската неврология на УМБАЛСМ "Пирогов".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спиро Киров

    28 6 Отговор
    На пешеходна пътека! Незабавно в кауша!

    Коментиран от #12

  • 2 3383

    19 6 Отговор
    Дано оцелеят, без трайни последици. В този час е било светло, времето е благоприятно, 76 годишен, на пешеходна. Защо е бил с книжка?
    Останал е на място, явно има съвест. Къде са му били реакциите. В България средната продължителност на живота при мъжете е 69-70 г. Не обиждам възрастните, да са ни живи и здрави. Ана на 76г. е малко притеснително да шофираш.

    Коментиран от #6, #7

  • 3 Тита

    16 3 Отговор
    Най- редовно на пешеходна не спират!
  • 4 ТЕЛК

    18 11 Отговор
    Дружба. Цигани. Нарочно си бутат децата пред колите и нарочно скачат на пътя с деца в ръцете. Изнудване на шофьора. ТЕЛК. Пенсия за инвалидност. Цял живот осигурени...
  • 5 Аз40🏴‍☠️

    12 0 Отговор
    Спрете войната по пътищата! Направете нещо, политици продажни! За какво ви плащаме?
  • 6 Дългият

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "3383":

    На всеки може да се случи,не само на пенсионер.Нужно е всеки да пази другият и да мисли когато шофира и нещата ще се получат.Народът е изнервен... мощни коли...на мен няма да ми се случи...и така докато стане белята.ПЗП е точен, проблема е в задволанното устройство...
  • 7 водач от 1974та

    24 1 Отговор

    До коментар #2 от "3383":

    Дано нямат сериозни последствия и се оправят майката и детенцето,НО ...да си кажа правата...
    Първо, надали ще шофирам на 74, защото със сигурност ...няма да ме има ... това едно...
    Второ ... от 16 годишен съм на пътя ,започнал с едно "Балкан"-че още ,като голобрад ученик ... днес вече гоня 64 и съм с професионални категории, опит от над 2 млн. км зад гърба си и ...ВСЕКИ ден съм зад волана ... до ,кога ...и аз не знам ...сигурно до ...70 поне, защото ми липсва и осигурителен стаж , нито мога да се пенсионирам ,пък такъв е и Законът ...трябва да се работи ..а и не съм и мургав , Слава Богу казват ми ,че съм още здрав и корав и за ТЕЛК не ставам ...
    И Трето...наблюденията и опитът ми показват, че пешеходците в повечето случаи считат едва ли не "пешеходната пътека" , като ТЯХНО НЕОСПОРИМО И АБСОЛЮТНО МЯСТО за движение (което записано в Закона и Правилника е така) и се впускат да пресичат -да ме извините ...като коне с капаци на очите ... без да се замислят дори, че точно ТЕ- хорота, пешеходците са най -уязвими пред бронята на ,кое и да е МПС,което не във всеки случай може и да ...СПРЕ по различни причини -било те чисто субективни от водача ,който го управлява , било то -пътно-атмосферни или чисто ...технически...
    Аз, дори и ,като ВОДАЧ ...в практиката си ...НИКОГА НЕ СЪМ СЕ УПОВАВАЛ В "ПРЕДИМСТВОТО" в коя и да е пътна ситуация на ...100 % !
    Винаги съм с "едно на ум" и знам ,че "АЗ ЗНАМ ,ЧЕ СЪМ С ПРЕДИМСТВО" ама ДРУГИЯТ ДАЛИ ЗН

    Коментиран от #13, #15

  • 8 Независимо

    12 4 Отговор
    че пресичат на пешеходна пътека, трябва да имат култура на движението и поведението. В никакъв случай не оправдавам шофьора, НО много пешеходци едва ли не направо "скачат" от улицата на пешеходната пътека, без да се огледат, без да преценят...или просто го правят умишлено!

    Коментиран от #9

  • 9 Аз40🏴‍☠️

    7 6 Отговор

    До коментар #8 от "Независимо":

    Не е "независимо", такива са законите и правилата в цял свят. Ще караш бавно, защото се доближаваш до пешеходна. Ти си с няколко тона скраб срещу няколко кила плът и кости. Ти си длъжен да шофираш бавно, плавно, и с внимание. Кой ви дава шоф.книжки бе хора?
  • 10 Перник сие Перник!!! Три коли да изгорят

    1 2 Отговор
    Наведнъж??? Явно собственика е Прецакал Яко някой, или е забравил, че дължи пари на някой!!! Подпалвачите, са наясно, че в Пернишкия съд Немогат да решат проблема по закон, за това са направили "САМОСУД" нямали са избор!!!

    Коментиран от #16

  • 11 НОВО ПЕТ

    2 2 Отговор
    ДИРЕКТНО В КАФЕЗА........
  • 12 притеснен

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Спиро Киров":

    Най-опасно е пресичането на пешеходна пътека !
  • 13 Дългият

    5 5 Отговор

    До коментар #7 от "водач от 1974та":

    Правилно го отбеляза...това е тяхното място....тази пешеходна пътека е за тях,за това ще намалиш и ако е нужно ще спреш.Защото после ще има проблеми и за единият и за другият.Защото утре Ти може да пресичаш оглеждайки се и очаквайки да спрат,но някой може да забрави да натисне спирачките...бай бабо........

    Коментиран от #14

  • 14 Късият

    6 3 Отговор

    До коментар #13 от "Дългият":

    Няма как и най безумния пешеходец да иска да бъдат пренебрегвани основни физични закони. Често пъти изскачат на броени метри с тъмни дрехи. На дъжд сняг и в тъмното. И Фитипалди с болида да си не можеш да спреш. Ходят умишлено бавно да "накажат" тези с автомобилите. Пресичат по диагонал пили пушили и с велосипеди. Правилото на живия живот е да дадеш знак че тръгваш да пресичаш и когато видиш че автомобила рязко намалява и спира тогава да тръгнеш. А не като диво прасе от храстите щото си с предимство...за гробищата.
  • 15 Хаджи

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "водач от 1974та":

    Я пусни и една подробна автобиография....
  • 16 хухахуха

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Перник сие Перник!!! Три коли да изгорят":

    Ти си дементен ве.
  • 17 Джани

    1 1 Отговор
    Само в България пешеходната пътека не значи нищо направо със страх пресичаме .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове