Last news in Fakti

22 Януари, 2021 13:50 3 116 126

Проф. Ангелов: Няма да купим ваксина, неодобрена от ЕК

  • проф. костадин ангелов-
  • ваксини-
  • ек

По думите на министър Ангелов като държава-членка България прилага изцяло европейското законодателство в областта на лекарствената политика

Проф. Ангелов: Няма да купим ваксина, неодобрена от ЕК - 1
Снимка: БГНЕС

Правителството би водило преговори за закупуване на ваксина от производител извън Европейския съюз, само ако документите на препарата са оценени по европейската процедура като безопасни и ефикасни, както и след одобрение за употреба, дадено от Европейската комисия. Това стана ясно от отговора на здравния министър проф. Костадин Ангелов по време на днешния парламентарен контрол във връзка с въпроса, дали държавата обмисля закупуване на ваксини извън договорените от ЕС.

По думите на министър Ангелов като държава-членка България прилага изцяло европейското законодателство в областта на лекарствената политика.

"В случай, че се налага набавяне на още ваксини срещу вируса, здравното министерство няма да се поколебае да предложи закупуване на ваксина и от производител извън ЕС, но при изпълнение на посочените условия", обясни Костадин Ангелов.

От парламентарната трибуна той припомни, че страната ни участва в 6 предварителни споразумения за закупуване на ваксини за над 13 милиона дози, които гарантират достъп на цялото население до препоръчителната ваксинация. До момента има 2 ваксини с одобрение за употреба. Скоро се очаква издаване на одобрение на още един производител, посочи здравният министър.

А колкото до началото на масовата ваксинация у нас Костадин Ангелов не назова конкретен срок, но обясни, че скоро ще има подробна информация къде и в кои кабинети в страната ще се извършва имунизирането.

"В националния ваксинационен план няма посочен времеви срок за обхващане на лицата от различните групи, защото се очакваше да се доставят ограничени количества ваксини", допълни Ангелов.

По думите му до края на годината в България ще има достатъчно ваксини. От производителя "Пфайзер" се очакват 3.9 млн.дози, с които ще бъдат ваксинирани близо 2 милиона граждани, посочи здравният министър.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мутристан

    61 4 Отговор
    Ше купиш и ьоро ше играеш !

    Коментиран от #5, #114

  • 2 zeus

    111 5 Отговор
    Що бе, не можем ли сами да си я одобрим? Унгарците как одобриха и взеха руска, или Орбан има топки, а Баце няма, а?

    Коментиран от #11, #37, #50, #59, #98

  • 3 бангу васил

    63 1 Отговор
    омотахте се бре , туй от прекалена преумора ще да е от грижите за българите ...въпреки ,че те не желаят ,хе
  • 4 Бонговец

    69 2 Отговор
    То ние май от никоя ваксина няма да купим. С тия бутикови 5/6000 бройки ще си останем. Като гледам мераклии бол. Те ако са много хубави ,депутатите до сега да се бяха ваксинирали поне по 8 пъти и щяха да направят 1 ваксина 300 лева
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ахахаха

    64 4 Отговор
    Кой нареди и защо да се купи НЕУДОБРЕНАТА ОТ ЕС астра зенека?! Кой кой кой?!

    Коментиран от #72

  • 7 Рен

    42 0 Отговор
    спаси живот като се разкараш от тоя пост А и по добре нищо да не купувате ---- интересно как изведнъл загиналите в ПТП не се отразяват в новините или и те са към статистиката к19

    Коментиран от #24

  • 8 Аз40🏴‍☠️

    51 2 Отговор
    Елементарно е: няма да има други ваксини, защото иРНК-ваксината (ГМО-ваксината), за разлика от всички други ваксини чието генетично увреждане не е непременно трайно, генетичното увреждане от иРНК е "необратимо и непоправимо". Това е много сериозно, казано и от племенника на Джон Кенеди, който работи в организацията "Защита на детското здраве".

    Коментиран от #30, #74

  • 9 мъкаааа

    47 2 Отговор
    Проф. Ангелов: Няма да купим ваксина, неодобрена от ЕК! Как ще купите,като Урсулата ще ви врътне кранчето по сигнал на Герито Мустафова?!
  • 10 Анализатор

    31 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: до края на годината в България ще има достатъчно ваксини. Ще бъдат ваксинирани близо 2 милиона граждани.
    Мунчо, а дали ще има нужда? Каква част от населението ще са се срещали с вируса до тогава БЕ?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Георгиев

    54 0 Отговор
    Унгария ще закупи 2милиона дози руска ваксина и ще строи завод в Дебрецен за производството й. До този момент с още 10 страни има сключени споразумения за производство.
  • 13 Истината

    35 0 Отговор
    То вече 2 млн. го изкараха , те ваксини ще слагат...опитни мишки да има, пари да се харчат
  • 14 кастроли

    29 0 Отговор
    "От производителя "Пфайзер" се очакват 3.9 млн.дози, с които ще бъдат ваксинирани близо 2 милиона граждани, посочи здравният министър." ТОВА ВСИЧКИ ПЕНСИОНЕРИ ЛИ ЩЕ СА?
  • 15 на село

    19 0 Отговор
    На женски език,какво означава думата "шматка"?

    Коментиран от #22, #27

  • 16 gostenin

    28 3 Отговор
    Щото сте пълни некъдърници да не можете да оцените една ваксина !
  • 17 zuev

    33 0 Отговор
    Ако ви залежат ваксините и се вмиришат какво ще ги правите?
  • 18 Аз40🏴‍☠️

    34 0 Отговор
    2 млн. е сериозна цифра при положение, че се вижда навсякъде, че малко са желаещите. Нали бяха "по желание", "доброволно" и там подобни? Какво стана? Почват май да "затягат", а? Какво следва, лагерите и вагоните?

    Коментиран от #55

  • 19 ЦАР киро

    17 0 Отговор
    И кво сега са требе от заготовката пак да прави м ”ракия”аман писна ми тъкмо нарочиха два бидони съ ваксинъ
  • 20 ОТ СНОЩИ

    29 0 Отговор
    БИБИ КЪТ КАЗА ЧЕ НИ ЧАКАТ ЛОШИ
    МЕСЕЦ. ВСИЧКО ВЪРВИ НА АБАРОТ.
    КАКВО ЛИ НИ ЧАКА ОЩЕ??!?!!?.
    НЕ МОГАТ ВЕЧЕ ДА СЕ СПРАВЯТ С
    НИЩО. И ЛЪЖИТЕ ИМ НЕ ВЪРВЯТ.
    ЗАКРИВАЙ ФАЛИТ. ЛОШО СЕДЛАРОВ
    ЛОШО.

    Коментиран от #26

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Класната

    23 1 Отговор

    До коментар #15 от "на село":

    шма̀тка - Човек, който се щура насам-натам, който трудно се оправя в сложни ситуации.
  • 23 брояч

    14 1 Отговор

    До коментар #11 от "Шматка":

    И с неговата една стават три.

    Коментиран от #46

  • 24 то да са

    17 0 Отговор

    До коментар #7 от "Рен":

    само ПТП? Има толкова много неща, които се случват и нито една медия нищо не отразява.
  • 25 Перо

    31 0 Отговор
    СМИ,след като Европейска комисия разрешава ваксините и определя протоколите за лечение и лекарствата,защо не бъдат закрити тогава съответните БГ комисии,щабове,научни институти и ведомства,занимаващи се с тази област. Ще се освободи голям финансов ресурс за трансмисионна дейност.
  • 26 Констатация

    19 0 Отговор

    До коментар #20 от "ОТ СНОЩИ":

    Бибитко говори на електората си - чакат ги лиши месеци (и години) след 04.04.2021,
  • 27 Паринакоча

    12 0 Отговор

    До коментар #15 от "на село":

    бавнокандисваща фююююютка.
  • 28 Перо

    21 0 Отговор
    Ами,след като Европейска комисия разрешава ваксините и определя протоколите за лечение и лекарствата,защо не бъдат закрити тогава съответните БГ комисии,щабове,научни институти,академии,болници и ведомства,занимаващи се с тази област. Ще се освободи голям финансов ресурс за трансмисионна дейност.
  • 29 БГ МАФИЯ В МС

    30 1 Отговор
    КРЕТЕНИ НИ УПРАВЛЯВАТ. Унгария ще купи "големи количества" от руската ваксина ТЕ МОГАТ НО НИЕ НЕ ЗАЩОТО СМЕ СИ ДАЛИ ЗАДНИТЕ ЧАСТИ ПОД НАЕМ.
    Унгaрcкoтo прaвитeлcтвo зaяви днec, чe e cключилo cпoрaзумeниe дa купи "гoлeми кoличecтвa" oт руcкaтa вaкcинa "Cпутник V", въпрeки чe тя oщe нe e oдoбрeнa oт eврoпeйcкитe здрaвни влacти, прeдaдe Фрaнc прec, cъoбщи БТA.



    Външният миниcтър Пeтeр Cияртo, кoйтo e нa пoceщeниe в Мocквa, нaпрaви тoвa изявлeниe във видeoклип, кaчeн във Фeйcбук, и oбeщa пo-къcнo дa дaдe пoдрoбнocти. Зaрaди пaндeмиятa в Унгaрия вceки дeн умирaт пo 100-150 души, cтрaнaтa търпи гoлeми икoнoмичecки зaгуби oт рecтриктивнитe мeрки

    Коментиран от #65

  • 30 хгфйдгф

    2 27 Отговор

    До коментар #8 от "Аз40🏴‍☠️":

    Робърт Кенеди младши е пълен тъпак. А това което си написал ти са пълни глупости от горе до долу. Айде кажи ми кво е РНК и как се репликира, ама без да гледаш в уикипедия.
    Аман от youtube професори и FB доктори...

    Коментиран от #36, #38

  • 31 Харизан

    20 2 Отговор
    ще купуваме , само еврейски ваксини , идните поколения ще са с Еврейски Гени
  • 32 Матей

    23 1 Отговор
    4 милиона ваксини само от Пфайзер+ други ,все западно производство,това са стотици милиони лв.През това време здравните служби са изоставени,окръжни болници поетапно се затварят ,поликлиники се раздават за частни практики,лекарства поскъпват.Правителството защо не си признае,че здравето на бедстващото население му е последна грижа,а са длъжни да купуват американските ваксини,поредното купуване на власт.Кка ще реагират ,ако се появят в контрабанда руски или китайски ваксини,ще го обявят за зловеща диверсия.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Перо

    33 1 Отговор
    Изказването на здравния министър показва робски начин на мислене и действие.
  • 35 рапорт приет

    31 2 Отговор
    Руската ваксина е най-ефикасната,но противоречи на европейските ценности и европейската солидарност,каквото и да значат тези лишени от смисъл понятия.
  • 36 Мангъроф

    7 15 Отговор

    До коментар #30 от "хгфйдгф":

    Ааа не си прав аз от лекциите По Ю ТУБЕ и БГ МАМА станах доцент!!!
  • 37 ВЕСКА

    20 3 Отговор

    До коментар #2 от "zeus":

    ТИ НЕЗНАЕШ ЛИ ЧЕ СЛЪНЧО ТИКВЕНИЯ ПИКАЕ КЛЕКНАЛ ЩОТО НЕМА ТОПКИ И ДРУГИ МЪЖКИ АТРИБУТИ.
  • 38 Аз40🏴‍☠️

    16 1 Отговор

    До коментар #30 от "хгфйдгф":

    Охоо, на някой му стана неудобно, а?

    Коментиран от #58

  • 39 Ушанките са разочаровани

    1 20 Отговор
    че няма да могат да изпитат Спутника...

    Коментиран от #41

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 яко ни лъжат

    22 2 Отговор

    До коментар #39 от "Ушанките са разочаровани":

    Учитeлитe в Бoяджик oткaзaхa дa ce вaкcинирaт. Бoриcoв прaщa хoрa дa ги убeдят.



    Училищeтo в ceлo Бoяджик влeзe във фoкуca нa инcтитуциитe c oткaзa нa учитeлитe му дa ce вaкcинирaт.



    Нитo eдин oт тях нe e зaявил тoвa жeлaниe, a oпaceниятa зa бeзoпacнocттa нa вaкcинaтa cтигнaхa чaк дo прeмиeрa Бoйкo Бoриcoв.

    Днec eкип, изпрaтeн oт нeгo, приcтигa нa мяcтo в oпит дa убeди учитeлитe дa ce вaкcинирaт, инфoрмирa bTV.

    Коментиран от #47

  • 42 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 1 Отговор
    чудят се как да ни доразболеят стресират манипулират герб срама няма
  • 43 12345

    15 1 Отговор
    Нали ЕС ги раздава? Защо ГРОБ купува??????????

    Коментиран от #122

  • 44 hhrhr

    14 0 Отговор
    след един час друга песен ще изпемм и тоя ни омръзна тиква 2
  • 45 Това правителство

    20 2 Отговор
    е най-корумпираното и най-лицемерното в историята на България.
  • 46 брояч

    10 1 Отговор

    До коментар #23 от "брояч":

    Понеже го изтриха,иде реч,че Предводителя на команчите има само една комбълка...не че нещо...
  • 47 И с кво точно

    3 12 Отговор

    До коментар #41 от "яко ни лъжат":

    ви лъжат!? Учителите хем не искат да се ваксинират, хем да ходят на работа. Еми нагла работа! Който не иска да работи на живо, шута и чао!

    Коментиран от #91

  • 48 az #Оставка!

    10 0 Отговор
    Защо???
    Колко ще лапнете???
  • 49 ДЖЕНДЪР ТРОВЕТЕ

    9 0 Отговор
    ХОРАТА С РФАЙЗЕР ДА ИМ ПОРАСНАТ МУСТАЦИ. ...НА ВРАТА! !!СЛЕД ИЗБОРИТЕ В ЗАТВОРА! !!
  • 50 злобар

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "zeus":

    Не можем ! За да можем е нужно поне малко мозък !
  • 51 Vov

    5 0 Отговор
    Само тези, как иначе. Рушветите са договорени и е опасно.
  • 52 Е как няма да купите?

    7 0 Отговор
    Като по цял ден Боко говори,че сте ги купили. Само, че няма много желаещи да им ги сложите. А и не да дошли още.
  • 53 Аха

    8 0 Отговор
    И на кой ще ги слагате, те малкото шарани вече са боцнати.
  • 54 жсьдт

    8 0 Отговор
    А ако ЕК одобри пикня и вие ли ще я одобрите ?
  • 55 ми , не

    1 9 Отговор

    До коментар #18 от "Аз40🏴‍☠️":

    Лагерите и вагоните бяха само при шумкарете ...
  • 56 Астра. Зенека

    10 0 Отговор
    не е одобрена от ЕС, но сме купили 2 милиона дози заради майката на Майдел, това е корупция. А Меркел е говорила с Путин, и германски институт ще помогне за одобрение на руската ваксина от ЕС, както и за производството й.
  • 57 xaxaxaxa

    7 0 Отговор
    Това си е пределно ясно!
    Вие нямате КАПАЦИТЕТА да одобрите какъвто и да било медикамент!
    Само някакви заспали бюрократчета са общо взето по службиците ви.
    Нито имате специалистите, нито апаратурата за да одобрите/внедрите каквото и да било!!!
    Тикви бантустански!
  • 58 хгфйдгф

    3 2 Отговор

    До коментар #38 от "Аз40🏴‍☠️":

    Не разбирам! Защо на мен да ми е неудобно когато ти пишеш глупости.
    Лошото е че копи-пействаш неща, които нито ти, нито повечето от четящте разбират, ама, нали, звучат много авторитетно...

    Коментиран от #99

  • 59 ЩАБНИЯ ГЕНЕРАЛ.....ЛЮБИМЕЦА НА БСП

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "zeus":

    ВЗЕЛИ СА ТАРАТАНЦИ.....СЕГА ЩЕЛИ ДА ВЗИМАТ ВАКСИНА ПРОТИВ ПРОМИВАНЕ НА ЧЕРВЕНИ МОЗЪЦИ.....
  • 60 Азззззззззз

    8 1 Отговор
    В друг сайт чета че ЕС е казал че може да се купува ваксина неодобрена от ЕС. Някой лъже.

    Коментиран от #67

  • 61 БСП...КРАТУНИТЕ И БЕТОНИРАНИ МОЗЪЦИ

    2 6 Отговор
    АМИ ПОРЪЧАЙТЕ СИ ПО ИНТЕРНЕТ. СПУТНИК 5....Б0ЦКАТ ТЕ И СИ НА...МЕЛМАК.......

    Коментиран от #69

  • 62 критик

    9 2 Отговор
    българите нямат доверие на институциите и затова надали и 500 000 ще се ваксинират до края на годината, дори и милиони ваксини да има.. това е основния проблем! не може да се вярва на хора без дойстойство, чест и доблест!
  • 63 523

    1 3 Отговор
    Пазачите и бостанджиите пак коментират неподготвени.

    Коментиран от #71

  • 64 БСП...КРАТУНИТЕ И БЕТОНИРАНИ МОЗЪЦИ

    1 5 Отговор
    А МОЖЕ ДА СЕ БОЦНЕТЕ И С КИТАЙСКАТА...ДА ЕИ СЕ ДРЪПНАТ ОЧИТЕ И ОПЪНАТ ...ЦЕПКИТЕ
  • 65 руски колапс

    3 13 Отговор

    До коментар #29 от "БГ МАФИЯ В МС":

    А бе ей нещастна и продажна русофилистична шайка ! Като искаш тая руска ваксина дето най-вероятно е просто една отрова ,отивай да ти я набият в руския резерват и не ни занимавайте поввче със слугинажните ви истории ! Аман от долната и продажна русофилистипна шайка.Само тая руска гняс ще ни натрапва
  • 66 БСП...КРАТУНИТЕ И БЕТОНИРАНИ МОЗЪЦИ

    2 5 Отговор
    МОЖЕ ДА СИ ВЗЕМЕТЕ ВАКСИНА И ОТ БИТАКА...ИГРАЕШ ТУКА ИМА, ТУКА НЕМА. И АКО ПОЗНАЕШ ТИ СЛАГАТ...КОЖНАТА ВАКСИНА
  • 67 Къде ?

    0 4 Отговор

    До коментар #60 от "Азззззззззз":

    В информиран.нет ли ?
  • 68 БСП...КРАТУНИТЕ И БЕТОНИРАНИ МОЗЪЦИ

    1 5 Отговор
    НАЙ СЕ ТЪРСЕЛА ВАКСИНАТА ПРОТИВ ПРОМИВАНЕ И БЕТОНИРАНЕ НА МОЗЪЦИ....ДРУГАРИ ТЯ НЕ ВИ ТРЯБВА...ТОВА ПРИ ВАС Е НЕОБРАТИМО
  • 69 хгфйдгф

    6 1 Отговор

    До коментар #61 от "БСП...КРАТУНИТЕ И БЕТОНИРАНИ МОЗЪЦИ":

    Кажи честно ти с кво се боцкаш?
  • 70 шуши

    10 2 Отговор
    Лъже! На Астра Зенека също не е одобрена, но я купихте. Оставка!

    Коментиран от #101

  • 71 690

    3 0 Отговор

    До коментар #63 от "523":

    Истината боли нали.
  • 72 Мими

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ахахаха":

    Тази още неодобрена в ЕС ваксина я поръча майката на евродепутатката от ГЕРБ Ева Майснер.
  • 73 БСП...КРАТУНИТЕ И БЕТОНИРАНИ МОЗЪЦИ

    1 5 Отговор
    ИМА И ВАКСИНА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ПРОМИТИ МОЗЪЦИ....ПИСНАХА Я СКОРО В РУСИЯТА....ПИЕ СЕ....И СЕ СМЕСВА С ВОДКА...ВИКАТ И ТРОЕН УДАР...СЪДЪРЖАЛА И ОДЕКОЛОН
  • 74 Уса

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "Аз40🏴‍☠️":

    Точно така е...ГМОто за 50год разката фамилията на американците и техните деца го разбраха,като бойкотират храни и ваксини.Ето защо сащ си прехвърлят този вид бизнеси по места където нямат представа,но с българите няма да успеят.Тук в сащ вече има 2-3 ваксинирани българи,но нямат голям авторитет и не са пример за подражание
  • 75 6999

    6 3 Отговор
    От всички коментатори тук има ли си един представа как работи една ваксина. Това не ти е на село кошките.

    Коментиран от #82, #90

  • 76 Брадвата

    5 0 Отговор
    Ще ви стане ясно, че държавата е враг и всеки нейн закон, наредба и данъчно облагане са омразни, обаче тогава ще е прекалено късно, топките ще са стигнати в менгемето и няма да има мърдане
  • 77 666

    2 6 Отговор
    Такива простотии можеш да прочетеш само във ФАКТИ. "Коментаторите" са на ниво ранен социализъм. 🦧🦧🦧🦧
  • 78 Mirko

    5 0 Отговор
    Смешници, нали боклуците дето ни ги набутват тука са доказано опасни и неефикасни (справка - десетки смъртни случай; Обявена ефективност от Астра-Зенека: 60%) и на всичкото отгоре с подписано споразумение че не носят юридеческа отгворност!!
    МЕГА НАГЕЛЦИ!

    Коментиран от #83, #87

  • 79 Сигурна да е

    3 1 Отговор
    По чеснто е да си признаеш, че ще "купуваш" по спусната от ЕС инструкция. Няма значение дали е ефективна, колко време създава имунитет за всички възрасти ли е безопасна, инструкция, СМЕШНИК.
  • 80 РАДИО ЕЛТО

    2 0 Отговор
    тия ваксини ги направихте тука има тука няма
  • 81 ВАКСИНАТА...НЕ Е ЗА ПРОМИТИ МОЗЪЦИ

    0 4 Отговор
    КОЙ ШЕ ТИ ВЗЕМА ВАКСИНА НЕ ОДОБРЕНА ОТ...ЕС. ТОВА ДА НЕ ВИ Е ДРУГАРЯ ЖИВКОВ КАЗА И ВСИЧКИ...ЮРУШ
  • 82 хгфйдгф

    2 0 Отговор

    До коментар #75 от "6999":

    Е как, тук са най-големите специалисти. И на мен ми стана ясно - бият ти чипа и на другия ден ти расте опашка да фащаш 5 G-то. Ако не умреш. А пък, пази боже, на един му били ваксината, пил две кила ракия и не можал да го дигне...

    Коментиран от #93

  • 83 ВАКСИНАТА...НЕ Е ЗА ПРОМИТИ МОЗЪЦИ

    2 1 Отговор

    До коментар #78 от "Mirko":

    СЛОЖИ СИ КИТАЙСКА ВАКСИНА....ДАТИ СЕ ОПНАТ ВЕЖДИТЕ ...
  • 84 Аха

    2 0 Отговор
    И на кой ще ги слагате, те малкото шарани вече са боцнати.
  • 85 ВАКСИНАТА...НЕ Е ЗА ПРОМИТИ МОЗЪЦИ

    0 2 Отговор
    ЗА ВАС ДРУГАРИ НИКАКВИ ВАКСИНИ НЕ ВИ ТРЕБВАТ.....ВИЕ БОРИТЕ КОВИТО....ИДЕЙНО
  • 86 Коко

    3 0 Отговор
    Европейското законодателство разрешава да се купи ваксин от страна призводител извън ЕС, но не може да се изнася от закупилата страна в друга страна.
  • 87 хгфйдгф

    1 1 Отговор

    До коментар #78 от "Mirko":

    До вчера всички световни фармацевтични фирми носеха отговорност лично пред Мирко, а вече не щат!
    Верно са Мега нагли, братче!
  • 88 БСП...КРАТУНИТЕ

    0 5 Отговор
    ТЕ СИ ХОДЯТ ВАКСИНИРАНИ ОТ ДЕТСТВО. С МАРКСИЗМА-ЛЕНИНИЗМА
  • 89 БСП...КРАТУНИТЕ И БЕТОНИРАНИ МОЗЪЦИ

    0 5 Отговор
    ПУСНАХА НОВА ВАКСИНА В СЕВЕРНА КОРЕЯ....САМО ЗА ДРУГАРИ С КОМУНИСТИЧЕСКИ ИДЕИ...ПИЕШ И СЕ ВПИСВАШ В ТЯХНОТО ОБЩЕСТВО...ОПЪНЕШ ЛИ СЕ....РАЗСТРЕЛ...

    Коментиран от #92

  • 90 Уса

    4 0 Отговор

    До коментар #75 от "6999":

    Ще разбереш как работи една експериментална ваксина,когато получиш нещо сериозно и влезеш в американска болница мислеща за здравето на хората и когато излезеш ще се окажеш на улицата без къща и само с една кола,като милостиня нали са пекани мислят за народа си

    Коментиран от #94

  • 91 Нещо грешиш

    2 0 Отговор

    До коментар #47 от "И с кво точно":

    -няма "хем...хем". Учителите не са казали, че не искат да ходят на работа. А ваксинирането е ЛИЧЕН избор. Интересно от какво беше провокирано това ходене на цял екип , чийто състав е по-голям от учителите , преподаващи в Бояджик? Ами не само там много граждани не желаят да се ваксинират с тази ваксина . Дали на това неоелание не му казват "недоверие към мерките и избора на правителството"?
  • 92 Къде го

    2 0 Отговор

    До коментар #89 от "БСП...КРАТУНИТЕ И БЕТОНИРАНИ МОЗЪЦИ":

    прочете това? Или нещо от гъбите...?
  • 93 670

    0 0 Отговор

    До коментар #82 от "хгфйдгф":

    Те всички са чипирани по рождение.
  • 94 5689

    0 0 Отговор

    До коментар #90 от "Уса":

    Ти в колата ли си.
  • 95 Факти

    5 1 Отговор
    Естествено ще се купува каквото каже Херо Мустафа. Ще се строи лв АеЦ ама не в Белене а където каже баба Мустафа. И така докато не паднат от власт продажните ни политици.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 ДжафДжаф

    1 0 Отговор
    Има европейски регулации в сферата на строителните конструкци, но има и български такива, копие на съветските СНИП, окепазени разбира се през последните години с един бюлюк евроидиотизми. За обектите с обществено финансиране, еврокодовете са задължителни, коте покрай ширещата се корупция, допълнително допринася за безсмислено оскъпяване на обектите на капиталното строителство! мислещите инвеститори и добрите проектанти в частният сектор продължават да си ползват БДС, който както казах поне като методология копира СНИП. Без да съм фармацефт и да претендирам, че разбирам нещо от тая материя, допускам, че и по отношение на лекарствата и лекарствените средства евроидиотизма е пълен. В крайна сметка еврорегулациите са правени за определени държави и определени фирми, от което в крайна сметка ние сме прецаканите.
  • 98 Още нищо не са взели. Руснаците

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "zeus":

    първо собствените си нужди да задоволят. А и още много мераклии има за руска ваксина. Да не мислите, че още утре ще започнат да ваксинират унгарците със Спутник или другата руска ваксина?Подписали са някакъв договор, но едва ли ще има огромни количества скоро в Унгария. Ще видим "топките" на Корнелия Нинова като дойде БСП на власт... Може и на Манолова.В случай че влезе в парламента и в управлението. Какво ще се договарят тогава и с кого за ваксините. Но парите, заемите, помощите ги дават от ЕС, не от Русия в случай, че не си разбрал?

    Коментиран от #118

  • 99 Аз40🏴‍☠️

    0 0 Отговор

    До коментар #58 от "хгфйдгф":

    Знам че е трудно за разбиране. Не се притеснявай, г-н ЗОМБИ. Само ти разбираш най-много от всички ни тук. Натиснах ти плюсче да се радваш.
  • 100 БСП...КРАТУНИТЕ И БЕТОНИРАНИ МОЗЪЦИ

    0 3 Отговор
    ДРУГАРИ...ОТИВАТЕ В РУСИЯТА И СЕ БОЦКАТЕ...ИДВАТЕ В БГ...ОБНОВЕНИ,УХИЛЕНИ С ИСКРЯЩИ ОЧИ...ГОТОВИ ЗА НОВИ ПОЛЕТИ....НА МИСЪЛТА
  • 101 Не е купена, а е поръчана. Ако не бъде

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "шуши":

    одобрена няма да бъде платена. А е поръчана най-вече заради ниската цена. Данните за ниската ефективност започнаха да излизат наяве сравнително скоро. Тя по същество е твърде близка до руската ваксина Спутник. Срещу която голяма част от вас нямат нищо против май. Или поне така говорят, защото знаят че засега внос на руска ваксина не се очаква.
  • 102 Европейската

    2 0 Отговор
    комисия е от експерти като толупа.Видяхме ги колко ги бива.Така,че никой не им вярва нито на тях,нито на вас.
  • 103 Няма

    0 0 Отговор
    Няма, я. Да не сме Унгария.
  • 104 целофанио

    3 0 Отговор
    колко си наведен ангелов,превърна се в слуга на тулупа,безгръбначни профани,слуги, не останаха думи да ви обижда човек.всяка държава има възможности и право да проведе изследвания и да одобри дадена ваксина без да се нуждае от нечие одобрение. но вместо това дългогодишен изпълнителен директор на "Астра Зенека - България" е Зоя Паунова, а нейната дъщеря Ева Майдел евродепутат от ГЕРБ. Управляващите отричат тази връзка да има роля, сключоха договор за 4.6 милиона дози с астра зенека- ваксина с никаква или ниска защита. и сега нямало ваксини защото сте долни далавераджии.
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Защо ме

    2 0 Отговор
    изтрихте,защото в европйската комисия мозъка им е като на екперта толуп???
  • 107 защо ме триете

    2 0 Отговор
    ,защото видяхме колко струват еврокомисията и раздутия европарламент.читавите там с лампата на диоген да ги търсиш?????
  • 108 ДО кога

    2 0 Отговор
    ще ме триете ,от истината ви е страх.Диктаторът даде някакъв лев на учителите и си мисли ,че му са длъжни.Ваксинирането е личен избор.Когато се минават граници се РЕАГИРА.
  • 109 БОРИСОВ...МАЧКА НА ИЗБОРИ 10 ГОДИНИ

    1 1 Отговор
    БАЦЕТО ЩЕ СЕ РАЗПОРЕДИ....В КРАЯ НА КРАИЩАТА ВАКСИНАЦИЯТА НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА....АМА КАТО ВИ ТРЕСНЕ КОВИТО БЕГАТЕ ПРИ ЧИЧКО ДОКТОР....КАТО ГОШО ТЪПОТО

    Коментиран от #117

  • 110 БОРИСОВ...МАЧКА НА ИЗБОРИ 10 ГОДИНИ

    0 2 Отговор
    И ПАК ЩЕ МАЧКА...ЩОТО ЧЕРВЕНИТЕ КРАТУНИ, ПАК СЕ НАПИНЯТ ЯЛОВО....ВИКАЙТЕ РАДЕВ НА ПОМОЩ...ЧЕ ПАК СТЕ ДЪЛБОКА ОПОЗИЦИЯ
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 бай Ламбо

    3 0 Отговор
    защо не купите от Китайската ваксина , тя е по безопасна и е евтина ,, Турция ваксинирала близо 2,5 милона души, без да е умрял един човек , а се натискате за Еврейската ваксина ,,Пфайзер,,

    Коментиран от #123

  • 113 Епиктет

    1 0 Отговор
    В една нелегално отворена селска кръчма дочух личното мнение и избор на един пияница:
    "На мунчовците не им ли писна по 30 дена в месеца да попиват всьо и вся партенки и захраненки, натрапени от радиоактивните медии и политици-ВАКСЪРИ?! /които след два месеца ще са в небитието/
    Нема Спутник, нема Путник; нема Пфайзер, нема Щмайзер! Масовата ваксинация е масова кастрация! И който доброволно отиде да си даде гз, е овчица на квадрат!... опитни мишки да има, пари да се харчат.
    Едно е сигурно: Чакат ни лоши дни и всичко върви на аборт
  • 114 Дъртият

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мутристан":

    Аз го изкарах с много пиене на вода по 4 литра на ден и голямо уриниране и разстройство нямах обоняние и вкус размазах една миризливка с двата си пръста и след това не усетих никаква миризма от течността от миризливите и жлези не съм пил лекарства и антибиотиците само вода. 10 дена вода.
  • 115 яко ни лъжат

    1 0 Отговор
    Държaвитe в EC мoгaт дa купувaт "чужди" вaкcини. AНГEЛOВ ЯКO ЛЪЖE, ТИПИЧНO ЗA ГEРБ. ДOЛНИ ЛЪЖЦИ.

    Унгaрия вeчe рeгиcтрирa руcкaтa "Cпутник" .Държaвитe oт EC мoгaт дa вoдят caмocтoятeлни прeгoвoри зa дocтaвки нa вaкcини, кoитo нe ca включeни в eврoпeйcкaтa имунизaциoннa cтрaтeгия. Тoвa зaявихa днec oт Eврoпeйcкaтa кoмиcия пo пoвoд гoтoвнocттa нa Унгaрия дa изпoлзвa руcкaтa вaкcинa "Cпутник".



    "Aкo държaвa-члeнкa нa EC иcкa дa cключи дoгoвoр c прoизвoдитeли нa вaкcини, кoитo нямaт дoгoвoр c Eврoпeйcкaтa кoмиcия и нe ca чacт oт cтрaтeгиятa нa EC зa вaкcинирaнe, тя имa прaвo дa гo нaпрaви. Рaзбирa ce, Eврoпeйcкaтa кoмиcия нacтoявa вcички вaкcини дa oтгoвaрят нa критeриитe зa бeзoпacнocт и eфикacнocт", кaзa oфициaлният прeдcтaвитeл нa EК Cтeфaн дe Кeeрcмaкeр, oтгoвaряйки нa въпрoc зa пoдпиcвaнeтo нa дoгoвoрa oт Будaпeщa и Мocквa зa зaкупувaнe нa 2 милиoнa дoзи oт Руcия.

    Коментиран от #124

  • 116 ЧЕ ЗАЩО

    0 0 Отговор
    да купуваме - първо е по-евтина и по-надждна; второ - съхранява се при нормална темрпература и няма нужда от хладилници, фризери и под.; трето - на шишенцата не пиша"не носим отговорност" , а точна обратното - знае се каква отговорност има производителят при страничти реакции; четвърто - в Унгария има Правителство, а тек - осъден за лъжа мин.-председател със шкафче, чийто пълнеж съдържа ценности с недоказан произход... Изводи - комисионните ще са мнооого по-малки...
  • 117 Не ти ли е

    0 0 Отговор

    До коментар #109 от "БОРИСОВ...МАЧКА НА ИЗБОРИ 10 ГОДИНИ":

    неудобно да си в едно котило с едни мургавеляци, дето "гласуват" според който плаща? Гнусно...
  • 118 Аз не съм

    0 0 Отговор

    До коментар #98 от "Още нищо не са взели. Руснаците":

    фармацевт, но ти предлагам да помислиш върху ситуацията : Имаш пред себе си два продукта . И двата носят рискове. Единият ти предлага да поемеш отговорностт, ако произтече негативно за теб последствие. Другият обявява, че той ще поеме риска от такова последствие. Кой продукт би избрал? Останалото е политическо късогледство.
  • 119 Чук и Гек

    0 0 Отговор
    Ганос трябва да остане Премиер и Президент и ще излъже ония в Брюксел по системата ,,с 200", че ви е ваксинирал всички до Архангелова задушница на 100 %! Пълна деверсификация!
  • 120 Купувай бе

    0 0 Отговор
    И руската, и китайската ваксини купете, че с тея рнк ваксини само няма стане номера. Много се бавят, и много хоре не им вярват. Купете и другите ваксини, не само американски, да имат избор хората!
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Раздавач

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "12345":

    Аааааа, свикнал си да ти дават и ти да лапаш. Ходи при Путин да ти даде, тук сиренето е с пари.
  • 123 Ламбо

    0 0 Отговор

    До коментар #112 от "бай Ламбо":

    Ето ти поле за бизнес вместо да подсмърчаш за помощи от държавата и да тролиш за някоя рубла.
  • 124 Ламбо

    0 0 Отговор

    До коментар #115 от "яко ни лъжат":

    Ти яко лъжеш или не можеш да четеш. Неграмотен ли си или добре плащат?
  • 125 Пенчо

    0 0 Отговор
    За сикаджията и шайката му е по-добре да измрат хилади прости българи, но българоубийците няма да купят ваксини, които не са одобрени от господаря.
  • 126 Бай Манчо

    0 0 Отговор
    Спутник V вече е одобрен от ши бани ят ЕС , така, че тези ГМО-та си ги слагайте вие , пораженията са непоправими вече има много починали и осакатени - ако ни задължат което се и очаква да стане ще си сложа Руската или на Астра Зенека , чиято втора ваксина си е Спутник V няма странични ефекти и не води до увреждания но все пак трябва да се изчака .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове