Last news in Fakti

23 Януари, 2021 13:42 1 292 29

Проф. Ангелов: Ваксинационният план няма да бъде нарушен заради доставките на „АстраЗенека“

  • астразенека-
  • проф. костадин ангелов-
  • ваксинационен план

Миналата седмица бяха намалени доставките за януари и на първата одобрена в Евросъюза ваксина, тази на компаниите "Пфайзер" и "Байонтек"

Проф. Ангелов: Ваксинационният план няма да бъде нарушен заради доставките на „АстраЗенека“ - 1
Снимка: БГНЕС

Ваксинационният план у нас беше тема на посещение на здравния министър Костадин Ангелов във Варна. Там той разговаря с представители на регионалните здравни, образователни и социални власти в североизточните области, съобщи БНР.

Няма да бъде нарушен ваксинационният план заради намалените доставки на „АстраЗенека“, заяви на брифинг здравният министър. Той потвърди, че са 8 пробите с новия щам, но ваксините, които сега се поставят, са съобразени с него.

По отношение на единния сертификат за ЕС за ваксинираните Ангелов посочи, че засега не се предвижда такъв да бъде издаван и за хората с антитела, тъй като няма единно мнение по въпроса.

Фармацевтичната компания "АстраЗенека" е информирала Европейския съюз, че ще съкрати доставките на ваксината си срещу COVID-19 за блока с 60 процента - на 31 милиона дози през първото тримесечие на годината.

От Европейската комисия изразиха "дълбоко недоволство" от намаляването на доставките. Миналата седмица бяха намалени доставките за януари и на първата одобрена в Евросъюза ваксина, тази на компаниите "Пфайзер" и "Байонтек".

България е поръчала 4,5 милиона дози от препарата, а първата доставка трябваше да е половин милион дози. Очаква се ЕС да одобри ваксината за използване на 29 януари.

На брифинга Ангелов съобщи още, че 30% и повече са вече учителите и непедагогическият персонал, както и ползвателите на социални услуги в домовете за стари хора, които искат да се ваксинират.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОСТАВКА

    30 0 Отговор
    ма то кой е умрял за вашите ваксини бе ботокс хахахха

    Коментиран от #26

  • 2 Че какъв

    15 0 Отговор
    е плана ?
  • 3 Лелее

    23 0 Отговор
    Викаш “професоре “ нищо не може да спре МАФИЯТА ?
    Ако трябва ти лично ще забъркаш “ваксинка “?
    Пък и както каза в една твоя “реч “ - ТВ обръщение , хората НЕ са ти приоритет ?
    Поне фокато има пари за очила по 10 бона и ботокс ?
  • 4 Лост

    16 0 Отговор
    Да го кажем наобратно. Няма ваксини значи и план няма. Нормално е да не се наруши. Ако приемем, че няма и желаещи всичко е точно.
  • 5 Запознат

    21 0 Отговор
    Яко са ги подгонили от Евросъюза. Вече изпадат в истерия. Обикалят по села и паланки да агитират. Очаквам скоро и постановления за глоби и рестрикции. Само гледайте след изборите ,как ще сменят тона.

    Коментиран от #21

  • 6 Аз40🏴‍☠️

    22 1 Отговор
    Елементарно е: В САЩ вече почти всички разбраха, какво са им причинявали ваксините през последните десетилетия, което прави рязък спад в продажбите на тези компании. Затова сега се прицелиха там, където са необразовани по тези теми. Истината не е удобна! Този нездравословен гербав-министър Ангелов има съмнения, че дори не е запознат с критиките. Просто прибира едни пари и прокарва интересите на компаниите. Всеки го разбра вече.
  • 7 Алисън

    15 0 Отговор
    А поне събота ни освободете от присъствието на наглият , алчен за пари Ботокс !
    Не е спал , да ни “успокои “ марионетката !
  • 8 Българка

    9 0 Отговор
    Естествено, че имунизационният план няма да се наруши заради доставките на Астра Зенека.Те ще бъдат намалени 60% за първото тримесечие. Но шайката за този период е поръчала почти нищожни количества ваксини. Тя умишлено е поръчала до лятото малко ваксини. Така саботира масовостта на изборите, а това работи в нейна полза
  • 9 Абе Тикво

    4 0 Отговор
    Като пристигнат 12 дози ваксина (примерно)... Ти трябва да ваксинираш 6 човека два пъти. А не 12 и да се чудиш през следващите 10дена, дали ще ти пратят ваксина и от кой производител ще е.

    Коментиран от #14

  • 10 има и по луди

    8 0 Отговор
    от мене.
    Бе ваксинирайте се пък ша видим ! Парите трябва да се връщат.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Последния Софиянец

    15 0 Отговор
    Ботокса да върне милиона рушвет от Астра Зенека!А те даже нямат одобрена ваксина.Евентуално към лятото се чака.

    Коментиран от #18

  • 13 ББ - БАЦО

    2 0 Отговор
    Много моля , азиатци да не коментират !
  • 14 Ти Кво ?

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Абе Тикво":

    Като извадиш тия 12 дози (примерно) те трябва да се употребят /примерно/

    Коментиран от #19

  • 15 СЛОНА

    13 0 Отговор
    НЕЗЕМНИ ИЗМАМНИЦИ,НЕ Е ЛИ ВА СРАМ ДА ЛЪЖЕТЕ?
    КАЖЕТЕ ,КОЯ СВЕТОВНА ИЗМАМНА ОРГАНИЗАЦИЯ ВИ СНАСЯ ПАРИ ЗА ДА ЗАТВАРЯТЕ ВСИЧКО НАВРЕД ТОВА, ЧЕ ИМА ГРИП ИМА И ОТ ВСЕКИ ГРИП МРАТ ХОРА ДЕТО НЕ СА СИ ГЛЕДАЛИ ЗДРАВЕТО ПРЕДИ ДА СЕ РАЗБОЛЕЯТ И ПОСЛЕ ТРЕБВА ГРИПА ДА Е ВИНОВЕН.ТОВА Е СВЕТОВНА ИЗМАМА
  • 16 Да поръчат Китайска ваксина

    7 1 Отговор
    Китай победи Ковида отдавна.
  • 17 СЛОНА

    9 0 Отговор
    НЕЗЕМНИ ИЗМАМНИЦИ,НЕ Е ЛИ ВА СРАМ ДА ЛЪЖЕТЕ?
    КАЖЕТЕ ,КОЯ СВЕТОВНА ИЗМАМНА ОРГАНИЗАЦИЯ ВИ СНАСЯ ПАРИ ЗА ДА ЗАТВАРЯТЕ ВСИЧКО НАВРЕД ТОВА, ЧЕ ИМА ГРИП ИМА И ОТ ВСЕКИ ГРИП МРАТ ХОРА ДЕТО НЕ СА СИ ГЛЕДАЛИ ЗДРАВЕТО ПРЕДИ ДА СЕ РАЗБОЛЕЯТ И ПОСЛЕ ТРЕБВА ГРИПА ДА Е ВИНОВЕН.ТОВА Е СВЕТОВНА ИЗМАМА
  • 18 Х@йло

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    За ботокса винаги мога да ви консултирам !
  • 19 Абе

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Ти Кво ?":

    Ще извадиш 6. Другите 6 след десет дена, ще ги извадиш. Нали купиха Хладилници за -80градуса

    Коментиран от #23

  • 20 СЛОНА

    8 0 Отговор
    СТИГА ГЛУПОСТИ ВАКСИНИТЕ НЕ ТРЯБВА ДА СА ПРИОРИТЕТ ,А ЖЕЛАНИЕ КОЕТО ТРЯБВА ДА Е ЛИЧНО
  • 21 СЛОНА

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "Запознат":

    НАЙ МЕ КЕФАТ КАТО ГИ ГЛЕДАМ КОЛКО ГИ Е ЯТ ,ЧЕ НЕ ИСКАМЕ ВАКСИНИ ,А КАТО НЕ НИ ПИТАА ЗА ЧЛЕНСТВОТО НИ В ЕС И НАТО И ЗА ПРИЩЕВКИТЕ НА БАТО ....ДА ИМ ВЪРИ ПО ВОДЪ КАТО В МИТРОТО ТЪЙ И НА ИЗБОРИТЕ ЗА НАПРЕД
  • 22 123

    10 0 Отговор
    "Ваксини" реално има, но няма желаещи да се ваксинират. Ако кажат че има ваксини и няма желаещи трябва да махнат мерките, но това не ги устройва. Сега ще търсят начини да ни ограничават ако не сме ваксинирани.
  • 23 Ти Кво ?

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Абе":

    Нали не мислиш , че всяка доза е отделна ?
  • 24 Зоя

    3 0 Отговор
    Ко прайми с краварските ваксини? О'Биден нареди всичкото шише за тях напърво време за натръшканата армия охраняваща Капитолия. Едните свършиха, другите изгоряха ? Защо не се купуват други въпреки , че са по-убави , по-ефтини и не дразнят стомаха ? Защото краварите са сложили имбарго и упражняват натиск хем, няма, хем да не се купува от другаде. Затова и комшиите ги отрязаха и взеха от Китай и започват производството на руската. Дано я пуснат в Одрин по аптеките. Няма да се ваксинираме с тези отвратителни нескопосани краварски ваксини.
  • 25 шушу мушу

    7 0 Отговор
    Тече нагло запитване до всички администрации в България , кой е съгласен да се ваксинира, но не се казва кога и с каква ваксина. Няма избор, няма план, няма информация, ей така да се сплашат административните работници на заплата преди изборите. Списъци, писъци, тормоз и рекет. Искаме избор на ваксина, не задължителна отрова от Краварника. Наглостта на герберастите няма граници освен светлата дата на Изборите. И оковите ще паднат.
  • 26 Възмутен народен човек

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "ОСТАВКА":

    В. " 24 часа", рупорът на Боко Тиквата от 23.01.2021г. с гл.редактор Б. Зюмбюлев!!- " Защо всички харесват проф. Ангелов??" Ха ха ха ха Хи хи хи хи!! Срам и позор!!
  • 27 Грешка

    1 0 Отговор
    Плана е плануван ама народът не е питан ХаХаХа
  • 28 ААА

    3 0 Отговор
    БОКЛУК
  • 29 Обективен

    0 0 Отговор
    Нека този боядисан министър да внимава какво говори,защото всекидневните му необосновани тиради остават,а в ед3н хубав ден някой ще трябва да понесе отговорност за цялата бъркотия - справка - един друг професор,който посети панделата след Чернобил
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове