23 Януари, 2021 23:21 7 182 46

Димо Гяуров: САЩ могат да ни натиснат за Северна Македония

  • димо гяуров-
  • сащ-
  • белене-
  • македония

Трябва да свикнем с мисълта, че следва да приключим с АЕЦ „Белене“, смята бившият шеф на разузнаването

Димо Гяуров: САЩ могат да ни натиснат за Северна Македония - 1
Снимка: БГНЕС

"Мисля, че САЩ ще успее да излезе и от тази нелицеприятна ситуация с обеца на ухото. Целите, които си постави, не са невъзможни за постигане". Това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS о.р. ген. Димо Гяуров, бивш началник на разузнаването.

По думите му борбата с дискриминацията, срещу обедняването, подпомагането на семейства, деца и мигранти, това са сред неговите приоритети във вътрешната политика.

"Близо 700 000 мигранти, влезли в САЩ още като деца, ще бъдат натурализирани чрез нов законопроект", припомни той.

"Байдън обеща, че ще върне Америка в споразумението на климата и СЗО и някои неща вече са факт. Новият държавен секретар е привърженик на активната външна политика, изказвал се е рязко относно оттеглянето от Ирак и Сирия. Би могло да се очаква да не се изтеглят от Ирак и Германия, да се спре процесът", прогнозира генералът.

"Очаквам ясни послания и резултатите по посока на Северна Корея, както и втвърдяване на позицията по отношение на Китай и Тайван. Може да има натиск, способстващ откъсването на Русия от китайската орбита. Русия все повече изпада в зависимост от Китай", коментира Гяуров.

Той очаква натиск от САЩ при енергийните ни проекти, тъй като не е ясно доколко сме постигнали диверсификация. Ще се лишим от известно количество транзитни такси.

Според него трябва да свикнем с мисълта, че следва да приключим с АЕЦ „Белене“.

Ген. Гяуров смята, че е напълно възможен натиск от САЩ за по-скорошно разрешаване на проблемите ни със Северна Македония. Затова трябва да обясним аргументите си.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така така

    53 9 Отговор
    Каракачанов няма да им разреши. Той е болен на тая тема. Пък и избори идват..

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    31 14 Отговор

    До коментар #1 от "така така":

    Да бе знаеме, на кой ще продава паспорти после. Джамбаза пък ще дойде да ни помета малко пиратки, докато е пиян.
  • 3 ЦК на ГЕРБ

    10 30 Отговор
    Няма !!! Те са наши братя, приятели и освободители !!!

    Коментиран от #6

  • 4 нашия

    34 4 Отговор
    ама ти Димчо съмнявааш ли се още....ееее какво ние разузнаването -цена няма
  • 5 мечо

    25 14 Отговор
    името му казва достатачно на тос инвалит гяу рин повече нияма какво да коментирваме позицята на правителството е правилна нияма да се потдадат на натиск аз виявам на боико борисов
  • 6 Гост

    43 5 Отговор

    До коментар #3 от "ЦК на ГЕРБ":

    Така е ние сме 51 щат на америката. С нашия традиционен евро-атлантин-демократ Цветан Цветанов - апартамента.
  • 7 коко

    56 2 Отговор
    ефрейторчето, което стана генерал за една нощ, вече станал и международник! дано поне надето е била тясна! а по темата - ако американците са достатъчно зле , за да не видят настроенията в нашето общество по темата македония - може и да ни окажат натиск, но едва ли ще рискуват да бъдат намразени толкова!

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Шопо

    23 0 Отговор

    До коментар #7 от "коко":

    Взема ми думите,момче !
  • 10 Пращам

    16 1 Отговор
    Ескарила Делтапланеристи и Парапланеристи въоражени до Уши ,едните към Македония а Аз съм с по лудите и политаме към Америка

    Коментиран от #14

  • 11 Нане

    28 3 Отговор
    свалили гарда Бойчо пада в калта. Сега сме прът в колелото на американската инвазия на Балканите. Македонски гамбит преди изборите.
  • 12 Пиф

    41 3 Отговор
    Егати разузнавача. Каза неща , които се пишат по форумите от сума ти време. Обаче бил генерал...

    Коментиран от #25

  • 13 провинциалист от провинция Тракия

    25 3 Отговор
    А има ли нещо, за което не могат да ни натиснат?
  • 14 Ха ха

    16 2 Отговор

    До коментар #10 от "Пращам":

    Защо не ползвате снимките на F-ките?Малко ала камикадзе Така и така сме ги платили,но поне да изненадаме краварите .С техните камъни по техните глави.
  • 15 Сатъра на Хана

    20 3 Отговор
    За Димо Гяуров знаем
    че сам , по собствена инициатива , без пари по пое на ЦРУ .
    В смисъл от вътрешен сърбеж мерак :))
  • 16 Русия си виси

    11 12 Отговор
    Русия все повече изпада в зависимост от Китай? Не само, скоро ще внасят сняг от Канада!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Сатъра на Хана

    16 2 Отговор

    До коментар #17 от "Бай Дън":

    Джо Брежнев само ще се опита да боядиса стените на кенефа в розово , ако е жив до края на мандата ,
    САЩ вече сме си кенеф
  • 19 САЩ са като

    30 3 Отговор
    Шефът, който иска да принуди работника да напусне сам. Когато всичките българи ще бъдат принудени данапуснат тази територия, защото няма лекари, даскали, ток, вода и парно на нормални цени, няма качествена храна и работа, тогаа САЩ споеойноо ще се нанесат тука, както са направили с Хавайите, ще вкарат циганите в гетта, ще ползват безплатно бивша българска земя, ще вадят злато, уран, минерална вода, шистов газ и ще се смеят на едно глупаво и страхливо племе, което много лесно, без гък и мък са го изгонили и са го обрали.
  • 20 Този как от капитан

    20 2 Отговор
    Изведнъж е станал шеф на разузнаването, помни ли някой, че на Пешо-коня женицата му имаше взимане-даване с тоз хубавец?
    Така се прави кариера в БГ!

    Коментиран от #21, #24

  • 21 Филип Георгиев

    5 2 Отговор

    До коментар #20 от "Този как от капитан":

    КОГА Е БИЛ КАПИТАН? ИЛИ ИСКАШ ДА КАЖЕШ, КАПИТАН НА ШХУНАТА НА ОНАЯ С КОЯТО СИ ИМАЛ БИЛ ВЗЕМАНЕ ДАВАНЕ. К"ВО ЗНАЧИ ТОВА? ГОВОРИ ПО ЯСНО. ЯВНО СИ ОТ ТИЯ КОИТО КАЗВАТ, ЧЕ ДАВАТ ПЪК ВСЪЩНОСТ ВЗЕМАТ. ТЕ ГОВОРЯТ ТАКА.
  • 22 честен ционист

    14 3 Отговор
    Този си призна, че позата партер ще стане още по-очевадна. А може ли с такава фамилия да те сложат шеф на разузнаването, ти си идеален за слушалка на Външно, или за шофьор на Катето.
  • 23 ВМРО

    5 5 Отговор
    Гласувайте за тях, поне малко повече ще ни отстояват и интересите. А за критиците, дайте тогава пример за не корумпирани политици.
  • 24 Гошо

    9 2 Отговор

    До коментар #20 от "Този как от капитан":

    Беше пощаджия, разнасяше папки между етажите!
  • 25 🧐🧐🧐🧐

    15 2 Отговор

    До коментар #12 от "Пиф":

    Той е генерал Смърф.Нищо не могат да направят спрямо РС Македония освен да изпълняват.Затвориха мощности в АЕЦ Козлодуй въпреки че 2 години им повтаряха специалисти от Франция че има безопасност.Тръбопроводите ще са през Турция и др.Купиха в пъти по скъпи и стари изтребители ф-16 вместо по добрите и по евтини Рафал или Грипен.Чакат на инвеститори от чужбина вместо за да продължат българите да "Дай да ям" вместо да произвеждат и да са горди с постиженията си.Един блогър непрекъснато пише "Каква кола караш немска или руска..." Преди карахме руски сега всякакви,ако сърбите възстановят "Застава" и такива ще караме защото "Дачия" не смогват с поръчките.35 000 са проститутките само в София-да излезе МВР със статистиката,цяла Сърбия ни осмива за този факт,знаете ли на какъв секс туризъм са се отдали сърбите.Мечтата на българчето е да стане охранител или полицай "По цял ден се кефим"-думи на мои познати полицаи в компания.Да продължавам ли?Няма смисъл нали кучетата лаят керванът върви

    Коментиран от #26

  • 26 верно е

    8 2 Отговор

    До коментар #25 от "🧐🧐🧐🧐":

    Така де ! Ама парсата от бордеите отива у Бочко !
  • 27 мнение

    6 1 Отговор
    Ето как фунционира днес държавната ни политика: САЩ: - Хайде, дай дупе! Български висш функционер: - Емииии, Ъъъъ.., миии, ... - На!
  • 28 Мим33

    13 0 Отговор
    Защо натиск, все срещу България.Нека да натискат макетата,тях ще приемат,а не нас....
  • 29 Мнение

    10 1 Отговор
    Като давате, ще натискат. Още малко и ние трябва да се присъединяване към Македония и да приемем че сме македонци, за да не разваляме рахата и интересите на големи от изток и запад

    Коментиран от #35

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Кую

    2 0 Отговор
    Някой се прпозна, затова трие мнения.
  • 33 Тази грешка

    5 2 Отговор
    По понцип е вярно твърдението му за Македония. Това го пише на 100 месте и преди ,и след американските избори - не го е открил ефрейторът. Направят ли тома американците преди нашите избори, това означава срив за всички просоросоидни,проджендърски и пролиберастни партии на изборите - ГРАБ,Дай България, пчеличката Мая,партията на Цвинокио. Ако го направят след изборите, правителството заради такова предателство ще рухне,а САЩ за дълго ще изгубят влияние в България. Демокраставците сега са намахани,нахални и брутални и съм сигурен,че ще напрявят тази грешка. А ефрейторчето е един техен жалък иzклеsавец.
  • 34 Кси

    9 1 Отговор
    Каквото и да натискат, ние няма да се съгласяваме против интересите си, особено що се касае за етнос, език, история и култура, не подлежат на сделки, дори и енергийни, тук може да се противопоставяме с енергийни проекти, транзитни такси, защитавайки БГ интересите, никакви стъпки встрани, който и да е на власт
  • 35 Кси

    11 0 Отговор

    До коментар #29 от "Мнение":

    Нищо няма да им се даваме, американците бомбандираха София, ние най-бедните им купуваме скъпата военна техника, енергийно да им угаждаме, айде пък и с език и етнос, то не остана друго, в замяна какво получаваме, да ни заличат като народ, тая НЯМА да я бъде
  • 36 Ще натиснат

    8 1 Отговор
    А нашите ще козируват.Независимо кой ще бъде в парламента и МС.Задължително ще козирува,и ще каже: Йес,сър! Големия шеф хич не го боли,дали макето ще влезе в ЕС.Той реално си ги лапна като територия във Отанчо.Целта е друга: Оста- Косово- Албания- албанската диаспора в самата Македония.Почти 1/3 от населението.Къде е най голямата база на Шефа в цяла Европа? В албанско! Кой търси и иска присъединяване на Косово към Албания? Калво ще се случи след два- три мандата в македонско,след директни заявки за Премиер,или Президент- албанец? Няма ли крайна цел, отцепване на при граничните области през Референдум,за свтономно управление? В краен резултат- един мощен пояс- дъга,от Косово- Албания,и почти половин Македония.Който ще опре и до нас.Затова Шефа ни натиска.Да изгради огромен пръстен около сърбите,и близо до нас.Зашото днес управлявст Едни- който са послушни,но утре може ьа дойде друг- непослушен.И у нас,и в македонско.И на непослушните може да им хрумне да създадат една държава.Не е фантастична утопия.

    Коментиран от #37

  • 37 Кси

    6 0 Отговор

    До коментар #36 от "Ще натиснат":

    Те да се занимават с мексиканците, индианците да си интегрират, избиха ги каъо местно население и в резервати ги държат като животни, американска демокрация, на тия очите им на г@за
  • 38 защо

    7 0 Отговор
    тея кравари няма ли да спрат - нагло да се намесват във вътрешните работи на страни от цял свят - васи наглите боклуци
  • 39 Ами

    3 0 Отговор
    Ами всъщност подкрепя ли ни въобще някой за Македония. Не съм чул за нито една сила да ни подкрепя, в най-добрия случай ни препоръчват да си оправим отношенията, което на дипломатически език означава "престанете с глупостите". И това не е щото ни мразят, а понеже исканията си ни размити и неразбираеми. А са такива , щото са правени от кухи глави , които мислят само за себе и имат интерес да са неясни и конфликта да се хронифицира, че да стоят по-дълго на трапезата. Ясно е кой организира тази набързп скалъпена урбулешка комитска история без никаква подготовка , дипломация и стратегия . Тя устройва само едно Шкембе да получи повече гласове и никакво дивиденти за България.

    Коментиран от #42

  • 40 Ох мамо

    2 0 Отговор
    Продажници, щяли да ги натиснат. Няма да са Сащ, а накой турски манафи.
  • 41 Ebter

    4 0 Отговор
    Хамериканците много се радват, че са завладели територии без война! Сега и македонската. Но не бойте се, малко им остана. Няма как, до година две ще нападнат Русия и...нищо няма да остане от тях, дори и ..помен!!! Или Путин ще бъде принуден да натисне копчето на един от "посейдоните', за което съществуване краварите още се съмняват! Просто ще бъде принуден от обстоятелствата и...руската преса ще пише най- много за този лош, ама много лош метеорит, който затрил Америка!!! Така, продължавайте със санкциите, наздорове Вам!!!
  • 42 metodi MKD

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "Ами":

    Точно така бе братче , ниту сме биле Б,лгари , ниту ке бидеме...Поздрав од Македонија.
  • 43 1122

    0 0 Отговор
    Като ни притиснат викайте бе, да ви чуе целия свят,какво ще мълчите,викайте да се разбере каква им е демокрацията,накрая ще им дръпнем чергата под краката,те и без туй вече сами започнаха да им я дърпът,защото на хората им писна да ги лъжат.
  • 44 ШАФИОРА

    2 0 Отговор
    ОЩЕ ЕДИН МЕНТЕ ГЕНЕРАЛ КАТО БОКО ТИКВАТА -- СЪЩИЯ КРАДЕЦ И ПАРАЗИТ !
  • 45 КЪРЛЕЖ

    1 0 Отговор
    ТОЯ Е БИЛ ШЕФ НА РАЗУЗНАВАНЕТО КОЛКОТО БОЙКО Е БИЛ ПОЖАРНИКАР .................ЦЯЛА СЕДМИЦА !
  • 46 МАРОДЕРИ

    0 0 Отговор
    ВМЕСТО ДА НИ ПРИТИСКАТ ОТ САЩ , ПО - ДОБРЕ Е ДА НИ БОМБАРДИРАТ ЗАЕДНО С ДРУГИТЕ НИ ПРИЯТЕЛИ - АНГЛИЧАНИТЕ ЧЪРЧЪЛСКИ ДОЛНИ !............... ПРЕДВАРИТЕЛНО ИМ БЛАГОДАРЯ ! ОТ БАБА СИ ЗНАМ ЧЕ НАИСТИНА СА ХВЪРЛЯЛИ ИГРАЧКИ БОМБИ ЗА ДЕЦАТА !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове