Last news in Fakti

24 Януари, 2021 17:03 5 015 31

Проф. Георги Христов: COVID не е грип, не се знае дали ще живеем със заразата

  • проф. георги христов-
  • covid-
  • зараза-
  • ваксини

Има значителни проучвания, че разработените ваксини са ефикасни и към новите щамове

Проф. Георги Христов: COVID не е грип, не се знае дали ще живеем със заразата - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Има значителни проучвания, че разработените ваксини са ефикасни и към новите щамове, заяви в ефира на Нова ТВ водещият специалист по алергология и вътрешни болести и преподавател в Медицинския университет проф. Георги Христов. COVID не е като грип. Все още нямаме данни дали ще живеем със заразата. Имаме нужда от ваксините. Затова ни е важно да разберем какво точно представляват те, каза още проф. Христов.

Той самият вече се е ваксинирал. Наблюденията му над колегите му показват, че не се проявяват различни странични ефекти от обявените от фармацевтичните компании, а те не са тежки. Само двама негови колеги са имали някакви оплаквания и то след инжектирането с втората доза.

"Едната колежка е над 70 години. Тя се притесняваше от алергични реакции. Разказа, че след втората доза е имала грипоподобна симптоматика. Леко я е изкарала. На сутринта всичко е отшумяло, но всичко това е напълно очаквано", разказа специалистът по алергология.

Той обясни как РНК молекулата на ваксините не стига до ядрото на клетката и има много кратък живот, едва 8 часа, а след това се изхвърля от тялото. Това по никакъв начин не променя човешката ДНК, категоричен бе проф. Христов.

Новината за смъртните случаи при имунизирани възрастни хора в Норвегия нямат връзка с ваксината, успокои алергологът като се позова на последни проучвания в скандинавската страна. "В началото сведенията за смъртни случаи в началото не бяха добре описани. Американците публикуват към момента 15 случая на анифилактични реакции сред 4 млн. ваксинирани с "Модерна" и 45 случаи при 7 млн. "Пфайзер", което е 2,1 на 1 млн. души", каза проф. Христов.

Не вярвайте на всяко сведение, което се появява във вестници, списания, тв или радио канали, ако не е доказано и проверено. С времето информацията, която натрупваме, знаем за болестта повече и повече, препоръчва преподавателят в МУ.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Професора

    69 5 Отговор
    Ковид е соросодна пръ** с която вкараха в дългове държавите по планета. Банкерите измислиха ковид, а медите раздухаха пропагандата!

    Коментиран от #12, #23, #27

  • 2 Бонговец

    49 4 Отговор
    Ми ботоксовия министър защо така му се промени мутрата? Ми бай шиле? Очните му ябълки се въртят като в центрофуга. Аз няма да мутирам!

    Коментиран от #5

  • 3 КОВИД ЗОМБИТА

    68 3 Отговор
    По цяла Европа се млатят Дания, Франция, Германия... заради ковид измислените локдауни в този сайт не излезе нито една новина за размириците в ЕС!

    Коментиран от #8

  • 4 ТаУмВзе

    28 2 Отговор
    Сигурно е, че живуркаме с политическите изоглавия. Това е и целта. Робът да мисли, ако може, че не Роб! И крета животче, плащайки Всичко.
  • 5 Rado

    35 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бонговец":

    Обазалагам се, че Джо дъртака няма да си изкара мандата
  • 6 Аз40🏴‍☠️

    38 3 Отговор
    Луди глави са тези дървени професори. Станаха всички "експерти" по гмо-ваксини изведнъж. Въобще си няма на представа, фишека. Фърляш му на тоя пет кинта и пее в ритъм квот му кажеш.

    Коментиран от #17

  • 7 Бил гей

    4 8 Отговор
    Само гроба ше ви излекува от ковето😂😂😂
  • 8 Covid

    17 1 Отговор

    До коментар #3 от "КОВИД ЗОМБИТА":

    Не само този сайт не пише. Търся в гугъл новини за това на английски и нищо не излиза. Чел ли си нещо?

    Коментиран от #9, #11

  • 9 Уди Кълвача

    24 0 Отговор

    До коментар #8 от "Covid":

    You Tube е пълен има и на живо соросите са забранили да се излъчват кадри и новини и полицаи има млатени!
  • 10 Матей

    30 0 Отговор
    Международни гешефтари от класата на Гейтс предупредиха ,че скоро няма да приключи ковид-сагата,някъде се споменаваше 2025 г. като примерен хоризонт.Било е замислено още преди 1-2 години,като се изтощи първоначалния импулс,да го подсилят с нови щамове и така година след година,нови ваксини,надбягване по поръчка.Свиквайте--казваха,така ще е занапред и се запретнаха да решават проблема,който сами са създали.Може да не е грип,но твърде често се бърка с грип,диагностиката издиша и е несигурна,лекарство няма ,а ваксината и естествения имунитет били временни.Колко удобно за фармафията и световните диктатори,.в специално съвещание с участието на бойко се обсъждало доколко е целесъобразно въвеждането на здравни евро-паспорти,това е многозначително.
  • 11 Ми то и в центъра на Прага

    23 0 Отговор

    До коментар #8 от "Covid":

    миналата седмица Бая се рендосваха,живея на 40 км в градчето има вече 3кръчмиотворени,наистина само от 14:00 до21:00 но все пак и чехите вече се събуждат
  • 12 нашия

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "Професора":

    а професора ни пробутва стария трик на 'прозореца на Овертон'-човека доказал тоя трик за манипулация на общественото мнение ооооо.....чудо взе че се помина млад и зелен
  • 13 Гост

    17 0 Отговор
    Като вече 2 пъти е ваксиниран въпросния професор да ходи да даде кръвна плазма с "ефикасни" антитела срещу всички щамове?
  • 14 Активист на БКП

    19 2 Отговор
    Естествено,че не е грип! Бойно Отровно Вещество е!!! Пусна го USA

    Коментиран от #24

  • 15 Пешо

    29 0 Отговор
    "Има значителни проучвания, че разработените ваксини са ефикасни и към новите щамове"
    Къде са тези "значителни" проучвания, кой ги извърши и кога?
  • 16 РАДИО ЕЛТО

    20 0 Отговор
    стига стресирахте депресирахте отчайвате доразболявате ХОРАТА
  • 17 РАДИО ЕЛТО

    16 0 Отговор

    До коментар #6 от "Аз40🏴‍☠️":

    просто интереса клати феса кой му е дал дипломата такива поболяват ХОРАТА господине

    Коментиран от #28

  • 18 Серван

    11 3 Отговор
    Ковид няма. Това е химическа зараза пусната в Унан Китай и сега пръскат със самолетите над нас за да ни заразяват. Факта, че плащат по 50 000 евро на пилот на полет с пръскане говори за ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО.
    Къде са хората по ПРАВАТА НА ЧОВЕКА Заразяването и убийството на хората не е ли престъпление и подсъдно

    Коментиран от #20

  • 19 Йосиффф

    25 0 Отговор
    Като знам каква камара от измислени професори има в БГ не съм склонен да им вярвам на глупостите.За мен е достатъчно да знам защо производителите на ваксини са освободени от всякаква отговорност. Размишлявам логично и не се връзвам на разни купени специалисти които да ми правят реклами.
  • 20 Бонговец

    11 1 Отговор

    До коментар #18 от "Серван":

    За 50 000 евро ще подкарам и совалката Чалънджър. Кажи къде ги дават и ще пръскам по 20 часа на ден
  • 21 Санитар

    18 1 Отговор
    А как сме преживели всички зарази на тоя свят,за да стигнем до факта,че не знаем,как да живеем с настинката в бъдеще?При нас всеки ден докарват възрастни хора със изкълчени и счупени крайници,защото били връщани от други болници заради измисления ковид.Налага се да прескачаме изискванията на хунтата за тестове,защото няма време.Тези хора са изплашени с повишено кръвно и придружаващи заболявания.Ето така умират хората и ги пишат с ковид.Пвечето хора отдавна разбраха за каква огромна манипулация става въпрос и го споделят с нас всеки божи ден на всеки час.Ние почти нямаме време да слушаме те говорят ние ги лекуваме,но не сме голяма болница и на моменти става много напечено.Държавата трябва да бъде разпусната и мерките премахнати.Хунтата да бъде съдена за национално предателство и в затвора.Всеки може да се опази от ковид това не е смъртоносен вирус
  • 22 GERGE

    8 0 Отговор
    ГЕРГЕ В ПАНДИЗА ГЕРГЕ!
  • 23 академик

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Професора":

    Благодаря за информацията докторе.
    В българия всеки бръснар завършил 4 клас
    поставя диагноза

    Коментиран от #25

  • 24 Готе

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Активист на БКП":

    Уса не е, пусна го загорск 6
  • 25 Професора

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "академик":

    Не ти се сърдя, че си тъпунгер, природата те е създала такъв, не може всички да са умни, иначе кой щеше да вярва на мошенниците!
  • 26 Да бе да

    9 0 Отговор
    Още един паникьор, досега по магазини, транспорт, работа, масово ли умряхме и пишем от оня свят. Дори не е чума. Май ще се окаже вярна конспирацията за намаляване на населението и рестарт.
  • 27 ГЛУПОСТТА ХОДИ ПО ХОРАТА

    4 12 Отговор

    До коментар #1 от "Професора":

    Дано „измисленият” вирус да не ти влезе дома, че тогава друга песен ще запееш!
  • 28 6 то

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "РАДИО ЕЛТО":

    Как е в панделката? Кой ти даде телефон.
  • 29 Коко

    2 0 Отговор
    Това алерголозите коя алергия излекувахте до сега!РНК белтък ли е или напротив!Чужд белтък в кръвта какво прави?Ами в клетката?100% ли не се свързва с ядрото?Кой го казва!??Гаранции!Отговорност!?Смешно е да се твърди че зелевата чорба лекува всеки!
  • 30 Ние

    6 0 Отговор
    ОТ КЪДЕ СЕ ВЗЕХА ТОЛКОВА ПРОФЕСОРИ И ДОЦЕНТИ. ТО СПЕЦИАЛИСТИ ЗА ГУПАРНИЦАТА. СПРЕТЕ ДА СЕ ИЗЛАГАТЕ. ТРЯБВА ДА СЕ ТУРИ КРАЙ НА ТАЗИ МУШИНГИЯ.
  • 31 Гост 82

    3 0 Отговор
    Браво Професоре!Новият щам е доказан преди два месеца-за какви значителни проучвания говорим,като не знаем дали и колко въобще е ефикасна ваксината!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове