Last news in Fakti

25 Януари, 2021 09:25 5 574 22

Загиналото в банята дете се е задушило от газов бойлер

  • 2-годишно-
  • газов бойлер-
  • свищов

Първоначалната информация бе, че трагедията е причинена от токов удар

Загиналото в банята дете се е задушило от газов бойлер - 1
Снимка: БГНЕС

Както ФАКТИ вече писа, 2-годишно дете е починало при инцидент с бойлер в дома му в Свищов. През нощта лекарите се бориха за живота на майката, която е тежко пострадала.

Първоначалната информация бе за токов удар, по-късно стана ясно, че става дума за инцидент с газов бойлер и вероятната причина за смъртта на детето е задушаване.

„Снощи след 00,00 часа е получен сигнал. Екипите на Спешна помощ установяват, че детенцето е починало, а майката е в тежко състояние. В самото начало е съобщено за токов удар от бойлер. След това става ясно, че в банята всъщност е имало газов бойлер. Става дума за изтичане на газ и задушаване“, обясни кметът на Свищов Генчо Генчоев.

Той допълва, че опасност за живота на майката няма. По-късно през деня от МВР ще дадат подробности за случая.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз40🏴‍☠️

    14 3 Отговор
    Там където има газ вътре трябва да има отдушници в помещението. Проблемът е, че тук няма контрол, информираност, финансови възможности и т.н. в това отношение. Оттам и подобни инциденти.

    Коментиран от #4

  • 2 Васил

    12 9 Отговор
    А къде са газ детекторите или пак са спестили пари от монтажа?
  • 3 РАДИО ЕЛТО

    16 4 Отговор
    БОГ да прости ДЕТЕНЦЕТО дано лекарите спасят майката
    когато се къпете изклю чете контакта от захранването на бойлера

    Коментиран от #6

  • 4 Много лошо

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Аз40🏴‍☠️":

    И да има файда йок.Слага се газ детектор които алармира при изтичане на газ.Виж кога е получен сигнала, всичко живо спи.Такива уреди са много опасни.Жалко за детето бог да го прости и да почива във вечен мир.Това ще е голям шок за майката, като научи не ми се мисли.Но за жалост хората са много прости в бг.Купуват имоти плащат торби с пари за ремонти но не се сещат да си сложат детектор за 20-30лв.Във всяка стая съм си сложил по 2 детектора един за пожар и един за кислород и газ в къщи и кола твърдо не.
  • 5 Знайко

    14 1 Отговор
    И малко дете може да различи газов от електрически бойлер. Но явно полицай и журналисти не могат. Поредната опровергана фалшива новина. "Журналистите" си измислят факти. А полицаите и разследващите са дори по-прости и по-мързеливи и от "журналистите". Успяха да опровергаят лъжага чак след 1 ден.
  • 6 Да да

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "РАДИО ЕЛТО":

    Точно така изключете бойлера, И БОЛЕРА СЕ ВКЛЮЧВА И КАТО ЗАГРЕЕ СЕ СПИРА А НЕ СЕ ОСТАВАЯ ВКЛ.ЗА ПОСТОЯННО.

    Коментиран от #9

  • 7 ами

    6 1 Отговор
    ТЕ СИ ИМАТ ЗАЩИТА ОТ ИЗТИЧАНЕ АКО НЕ Е ИМАЛО КИСЛОРОД В ПОМЕЩЕНИЕТО НОРМАЛНО ДА ЗАГАСНЕ ПИЛОТНИЯ ПЛАМЪК НО СПОРЕД МЕН САМИЯ БОЙЛЕР НЕ Е БИЛ ИЗПРАВЕН , ТУК В АНГЛИЯ ВСИЧКО Е НА ГАЗ МИНАВАТ СИ НА ПРОВЕРКИ ОТ ПОЖАРНАТА И АКО НЕЩО НЕ Е НАРЕДТ ТРЯБВА ДА СЕ ОПРАВИ ....
  • 8 хтнпхгтнв

    5 1 Отговор
    Преди около 30 години имаше такъв случай, майката пада пред входа на вратата на банята, която се отваря навътре и детето не може да излезе, нито да я премести. Ужасна трагедия. Тогава загинаха и майката и детето. Вратите трябва да се отварят навън.
  • 9 111

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "Да да":

    Шматки, не разбрахте ли, че става дума за газов бойлер? Той загрява водата само когато работи!

    Коментиран от #11, #13

  • 10 Имам газов бойлер

    5 1 Отговор
    Коментар 3 и 6,става дума за газов бойлер! Аз се къпя вече 35г.с такъв. И проблемът не е изтичане на газ. Тя мирише и много преди да се задушиш ще я усетиш. Газовият бойлер трябва да е включен в кумин. А още по важно е да да не се затваря помещението, защото е много голям консуматор на кислород. Мой приятел едва не се задуши точно по тази причина. Но това беше още, когато не познавахме газовите бойлери. Имат си достатъчно защити. А това за газанализатори е ала-бала. Бил съм в Германия около 1980г. Там бойлера им стои постоянно включен, защото се ползва и в кухнята. Гори едно малко пламъче кто пуснеш водата се запалва горелката. Ако изгасне малкото пламъче, биметална пластина спира газта. Трябва да запалиш пламъчето за да пусне отново газта. А ако има изтичане на газ, както пише, просто ще гръмне!

    Коментиран от #15

  • 11 А БЕ

    0 3 Отговор

    До коментар #9 от "111":

    Остави специалистите намира, може да сътворят някое чудо.
  • 12 Много лошо

    1 4 Отговор
    Много се ядосах.Какви са тези скапани фирми и закони.Трябва задължително със закон фирми които монтират такива убийци като газ задължително да монтират газ детектори дори и в коли.Не малко пъти съм виждал да спят деца и хора по коли.Семествата които взимат бутилки газ и те също.Дори се чудя как може да готвят на газ уж за по-евтино ДРЪЖКИ.На пазара има толкова голям асортимент от супер икономични уреди.Пример за такъв е индукционен котлон с цена от 37 до 300лв.не го бъркайте с керамичен.На практика този котлон ще изхаби почти толкова пари за ток колкото ще дадете за газ.

    Коментиран от #14

  • 13 Много лошо

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "111":

    Ти си шматката!В коментар #4 съм писал за газ детектор.Но едно е да го прочетеш друго е да го усмислиш.А във коментар #6 съм писал за бойлер на ток.Напъни си малко мозъка и другите също дето са те гласували.Нама да се оправят нещата с такива акъли в бг.Ние пък мислихме, че водата се загрява докато не работи

    Коментиран от #21

  • 14 Реалност

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Много лошо":

    Индукционния котлон е най-голямата глупост, първо съдовете за него са специални и струват в пъти повече от самия котлон, второ подаването на ел. енегрия в България е непостоянно, дори един лек пик води до изгаряне на крайното стъпало и котлона заминава на боллука, трето работи на ниска честота и вреди на домашните любимци, четвърто електромагнитната му енергия води до смущения в телефонни и радиотелевизионни сигнали и пето убитите от токов удар са 100 пъти повече от убитите от газ.

    Коментиран от #17

  • 15 Много лошо

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Имам газов бойлер":

    Коментар #13 които съм написал се отнася и за теб.А сега за това което си написал.Благодаря, че ни каза че газта има мирис и аз съм сигурен, че ти можеш да е подушеш до като спиш и да се събудиш.

    Коментиран от #18

  • 16 Газов бойлер се монтира навън....

    2 0 Отговор
    Като няма тераса,няма и газов бойлер...Вързан към комин отдушник, специално за него...Това беше и БДС...
  • 17 Много лошо

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Реалност":

    Много си чел но само с това не става.Супер евтин индукционен котлон купен за проба от Кауфланд за 37лв.преди 4г.още работи само дето на третата година стъклото се пукна нормално за толкова пари.Купих си скъп такъв за в къщи преди 3г.с 5г.гаранция още е пушка.Съдовете не са скъпи мой човек 17лв.тиган с незалепващо покритие.Когато не си ползвал дадено нещо не изказвай мнения.Смущения и глупости и пиков на тока си писал.Знаеш ли какво хвърли си микровълновата и телефона.Какво да ти обеснява на теб готви си на газ и мъкни бутилки.
  • 18 Имам газов бойлер

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Много лошо":

    Не е въпросът да се дърлим, но това ни е манталитетът за съжаление. Отгледъл съм си децата те отдавна имат деца....и никога не сме имали проблем! Желязно ПРАВИЛО:ГАЗТА СЕ СПИРА ОТ БУТИЛКАТА! Също и при газовия котлон. Или трябва да я държа на двора? Ползвам газ още когато за 40ст.си пълнех туристическата бутилка и ги зареждаха само в София, Пловдив и Бургас! Разбииш ли?
  • 19 Европеец

    1 3 Отговор
    Руската газ това прави,убива
    Ако бяхме преминали на течна от САЩ или Норвегия това няма да се случва
  • 20 Владо

    1 0 Отговор
    В Свищов газ няма. Освен това газов уред н3 се монтира в баня. Забранено е.
  • 21 111

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Много лошо":

    Акълиите като теб по форумите сте все с диагнози! Напиши нещо и за слънчевите панели, нищо че няма да е по темата!
  • 22 Oxoxo

    0 1 Отговор
    газовия бойлер се монтира извън банята
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове