Last news in Fakti

25 Януари, 2021 11:14 2 991 32

Откриха 600 кг сирене с изтекъл срок в Пловдив

  • сирене-
  • изтекъл срок

Десетки складове за търговия на едро с млечни продукти бяха проверени при мащабна акция на полицията

Откриха 600 кг сирене с изтекъл срок в Пловдив - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Десетки складове за търговия на едро с млечни продукти бяха проверени преди дни при мащабна акция на полицията в Пловдив. Засечени бяха и негодни храни, съобщи бТВ.

600 кг сирене с изтекъл срок на годност беше открито в новопостроена складова база в Пловдив при акция на Икономическа полиция, извършила проверка в десетки търговски обекти. Според полицията сиренето е било предназначено за продажба в търговската мрежа.

„Ние намираме стоката наравно с другите стоки, които са предназначении за продажба в съответния обект, който е бил проверяван. Това не му е първото нарушение. През 2019 г. също са намерен стоки с изтекъл срок на годност, но от друг вид млечни продукти“, коментира Георги Боюклиев, зам.-началник на отдел Икономическа полиция при ОД на МВР-Пловдив.

Търговецът, който е на пазара от 20 години, обяснява наличието на негодния продукт с небрежност на служителите и е готов да плати наложения му акт. Според него пандемията също оказва влияние, тъй като по друго време стоките му не залежавали в склада.

„Сиренето изтече на 4 януари. По една или друга причина служителите не са го видели, за да го прехвърлят към склад за негодна продукция, която трябва да отиде към екарисаж Варна. Поради общата икономическа ситуация в страната заради коронавируса и многото затворени обекти, ресторанти, оттам дойде слабата продажба, поради което сиренето застоя и не можеше да се продаде“, обясни Николай Стефанов.

За изминалата 2020 г. Агенцията по храните в Пловдив е насочила към унищожаване 1700 кг храни с неясен произход или с изтекъл срок на годност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РАДИО ЕЛТО

    16 3 Отговор
    ако сиренето бе на правилните ХОРА от герб така развалено да са го пуснали на пазара

    Коментиран от #19

  • 2 консуматор

    13 2 Отговор
    Нищо му няма. Дайте го насам!

    Коментиран от #7

  • 3 КОТарАК

    11 1 Отговор
    то сегашното не се разваля така лесно. изобщо млечните продукти могат да стоят с години в хладилника. подобрени са-навремето ,поради технологична изостаналост за няколко дни вкисваха
  • 4 Радо

    9 1 Отговор
    Тъкмо е добре узряло!!...бих го хапнал с удоволствие!!...френските/швейцарските мухлясали сирена щото са най-най-...
  • 5 Сиренето в Пловдив,а екарисажа ....

    6 0 Отговор
    Във Варна!Що е то?Къде може да има такъв ред и АКЪЛ( МОЗЪК)?
  • 6 БАЙ Х@Й‼

    15 1 Отговор
    Какво е СРОК НА ГОДНОСТ !!! Киселото мляко след три дни режеше та без захар не се яде ! Днес и след три месеца е " като ново" !

    Коментиран от #22

  • 7 Така си е

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "консуматор":

    Какво ще му се развали, като е без мляко !
  • 8 166

    11 0 Отговор
    В ПОЛОВИНАТА СИРЕНА ИМА ПАЛМОВО МАСЛО, КОЕТО ГО КУПУВАТ 100лв ЗА ТОН А ПОСЛЕ ПРЕПРОДАВАТ ПО 500-1000лв ЗА ТОН СМЕСЕНО СЪС СИРЕНЕТО, ПЕЧАЛБАТА Е 500-1000 %, ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ДРУГИ ОЩЕ-ПО ЕВТИНИ ХИДРОГЕНИРАНИ МАЗНИНИ КАКВИТО НЕ СИ И ПРЕДСТАНЯМЕ, ЯВНО БУТАТ РЕДОВНИ РУШВЕТИ НА ИНСПЕКТОРИТЕ ИНАК ЩЯХА ДА ЗАТВОРЯТ ПОЛОВИНАТА ЦЕХОВЕ
  • 9 Директора

    11 0 Отговор
    600 кг? Това е смешно. Ние сме изяли тонове!!!
  • 10 Аз40🏴‍☠️

    6 0 Отговор
    Ако изобщо е сирене. Иначе така е навсякъде, а по селата още по-зле. Етикети върху датите, съдържанието и т.н. Сцепват ни от диарии заради липса на първобитен контрол.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 нтгжоа

    5 0 Отговор
    Що не питате БОБИЧ от Етрополе и онзи, който стои в сянка, колко тона /може би стотици хил./ храна с изтекъл срок на годност, продава на безценица в обектите си /УПИ, под наем сгади и терени и т.н./виз цялата страна!?!? КЪДЕ СТЕ БАБХ?????
  • 13 гулям смях

    6 0 Отговор
    ще го изядем, нищо му нянам, тъкмо е имало време да остарее

    а някой нещо да каже за оная сол дето е на 2000 години и срока й на годност е само няколко месеца?

    е те това по голяма смешка няма
  • 14 гост

    3 0 Отговор
    Узряло сирене - това е добре, ама от млеко ли е?
  • 15 Behemoth

    5 0 Отговор
    Небрежност на служителите ХАХАХА...ей голям кеф е да работиш за някой селски бег ща знайти хахха...с таквиз бизнесмени далече ще стигнем...
  • 16 Хоху

    4 0 Отговор
    Ще го прекараме с мазни банички и боза
  • 17 Бонговец

    8 0 Отговор
    Аз сиринье ни ям. Наблягам на американско говеждо замразено на минус 50 градуса от 1941 ва година
  • 18 ??????

    1 0 Отговор
    Пак ли?Миналата седмица нали пак писахте същата новина.
  • 19 Важен въпрос

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "РАДИО ЕЛТО":

    Срок на годност, е нещо препоръчително ,
    в цяла Европейска Общност,
    Законно са приети нормите на" най-добро до ",
    датата не означава, че някой ще бъде отровен,
    сиренето колкото и да го държиш в саламура все по хубаво става?
    Собственика на сиренето , да прецени нали е годно ,
    то е в негов интерес, нека той да отговаря за последствията!
    Нека той ,да бъде подсъдим ако трябва ,
    но не по този безообразен," комунистически контрол"!
    Ако аз съм собственика, ще заведа дело в Страсбург, за незачитане на Европейските правила и норми от Българските власти?
    Каква е тази" БАБХ ДИКТАТУРА" ,
    глоби наказания ,затваряне на заведения ?
    Това са изцепки на Българските" БАБХ " инспектори?
    Защо сме в ЕО , а толкова далече от законите и !
    Какъвто Премиера и министрите ,
    такива и контролиращите органи?
    Няма да се изненадам,
    ако са им "наредили" и рушвети да събират,
    за министъра и Толупа над него?
    Вървеше една "такава схема" ,преди време????
    Където и да погледне човек в тази държава е само,
    тресавища и схеми на изнудване!
  • 20 Хайде бе!?

    3 0 Отговор
    Развалено,или узряло? Кое от двете? Истинско сирене,от чисто,натурално млеко ,колкото по дълго зрее във точно направена саламура,и тенекия за сирене, толкова е по качествено.КОЙ знае,какъв сурогатен бъркоч е било! Някой баничар,сигурно си е изял престилката от яд,че са го открили.
  • 21 Удри сиренье

    3 0 Отговор
    Навсякъде се продават развалени продукти аз и от Кауфланд съм купувал развалено месо
  • 22 Автор

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "БАЙ Х@Й‼":

    Потвърждавам от личен опит.
  • 23 Знайко

    4 0 Отговор
    Търгашите предпочитат да го изхвърлят на боклука и да загубят вложените в стоката пари. Вместо като видят, че наближава срока на годност да продадат стоката на половин цена. Когато в същото време у нас има гладни хора и ровещи в кофите за смет за храна. Това за мен е алчност, безобразие и разсипия.
  • 24 мнбв

    0 0 Отговор
    Никакво сирене няма. Всичкото е пресована извара.
  • 25 мандраджия

    4 0 Отговор
    Сиренето с изтекъл срок ще е, от палмово масло ,защото истинското сирене колкото повече стои в саламура ,толкова по хубаво става !
  • 26 Кауфланд

    1 0 Отговор
    Купувам скъпа пакетирана сьомга, отвън е розова ,отвътре кафява. Отврат. Вече няма нищо свястно.
  • 27 Скайуокър

    1 0 Отговор
    Това сирене е част от схемата със суджука, но Боеко не яде млечни продукти. Вижте му шията какъв тулуп е стлал като Джаба от Междузвездни войни!
  • 28 гост

    0 0 Отговор
    Сега, собственика да бъде глобен за мързела си, не за друго. Към днешна дата много малко мандри слагат сирене в тенекия където срока на годност е щампован , в момента масово се използват пластмасови кофи . Отгоре с лепнат етикет указващ производител, съдържание,партида,срок на годност . Е, казвам ти дъще,сещай се снахо. Ако сиренето е от мляко, нищо не може да му стане в кофата, а ако е от ,,продуктовото,, може и до 2050 да изкара.
  • 29 даммм

    0 0 Отговор
    Щяло е да стане на топено сирене, но са го сгащили неподготвен. Всичкото развалено сирене и кашкавал го преработват на топено сирене. Бон апети, да ви е сладко.
  • 30 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    НА СИРЕНЕТО НИЩО МУ НЯМА !!! ЗНАЕТЕ ЛИ -КОЛКО КАТО МЕН ОБИЧАТ/ПРЕДПОЧИТАТ/ ТОЧНО ТАКОВА СИРЕНЕ -ПРЕЗРЯЛО-ТВЪРДО С МИРИС-ДЪХ !?!?!?!? НАЙ -СКЪПИТЕ СИРЕНА -ЗРЕЯТ В ПЕЩЕРИ С МУХЪЛ -ТРИ-ЧЕТИРИ-ПЕТ ПЪТИ ПОДЪЛГО ВРЕМЕ ОТ НАШЕТО ЧУДЕСНО ПРЕЗРЯЛО СИРЕНЕ !?!?!? КОЙ ОПРЕДЕЛЯ СРОКА ????
  • 31 ДОКО

    0 0 Отговор
    МНОГО ВЕРОЯТНО СИРЕНЕТО ДА Е БИЛО ПРЕДНАЗНАЧЕНО ЗА ГЕНЕРАЛА ОТ БАНКЯ КАЗВА СЕ БОКО..АМА ПОНЕЖЕ СЕГА Е ЗАЕТ СИРЕНЦЕТО НЕЩО СЕ Е РАЗВАЛИЛО МАЙ ЩЕ ГО ДАДАТ НА ДЕЧИЦАТА НА ДЕДО ВАНЬО..НЕМА ПРАИМ ЗАРАР Я КАЗА ГЕНЕРАЛА БОКО..
  • 32 моля

    0 0 Отговор
    моля!Сирене-менте...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове