Last news in Fakti

25 Януари, 2021 13:46 2 257 40

Шофьор „прелетя“ със 141 км/ч в Пловдив

  • пловдив-
  • джигит-
  • кат

Очакват го три месеца лишаване от правоуправление, глоба от 1 100 лв и отнемане на 12 контролни точки

Шофьор „прелетя“ със 141 км/ч в Пловдив - 1

Камерите на "Пътна полиция" са заснели лек автомобил, който се е движел със 141 км/ч в града, съобщиха от полицията.

Автомобилът е бил с хасковска регистрация. Предстои установяване самоличността на водача на превозното средство и призоваването му в поделение на МВР.

Очакват го три месеца лишаване от правоуправление, глоба от 1 100 лв и отнемане на 12 контролни точки.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раулщ

    26 1 Отговор
    Бойко Борисов е бил преследван от граждани и е прелетял с жипката!
  • 2 Защо не са го подгонили.

    13 2 Отговор
    Бензин ли нямат? Ако пък имат какво го правят?.

    Коментиран от #4, #37

  • 3 666

    24 9 Отговор
    И от тук за напред този водач трябва да плаща гражданска 2000 лв. Чакам с нетърпение да го въведат.

    Коментиран от #12

  • 4 Точат го

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Защо не са го подгонили.":

    В туби.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пилот,БГА Балкан

    4 1 Отговор
    Навици от тренажора..
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 йико

    6 3 Отговор
    Явно е бил политик или полицай

    Коментиран от #36

  • 9 сектант

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "123":

    да, чудесна идея да сложиш ограничение 50 на 3лентов булевард със железни решетки от всяка страна и забранен за пешеходци или коли

    Коментиран от #15, #23

  • 10 глоги

    5 1 Отговор
    Очакват го три месеца лишаване от правоуправление, глоба от 1 100 лв и отнемане на 12 контролни точки. И ТОВА ЩЕ ГО СТРЕСНЕ ЛИ? ЩОМ Е КАРАЛ С ТАЯ СКОРОСТ,ОЗНАЧАВА,ЧЕ ТИЯ 1100 ЛЕВА СА МУ ДЖОБНИТЕ ПАРИ.
  • 11 6383

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "сектант":

    Ти плати ли ги тея 800 лева
  • 12 Гражданска 2000 лв.

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "666":

    трябва да плаща шофьор, който струва пари на застрахователя! А не за нарушения!!!Застрахователите лобират за това, защото така реално, ще се покачи цената и те ще лапат! Разхода на застрахователя, са изплатените щети! А нарушенията, не водят задължително до щета! Така, че много моля! Подобни изказвания, са плод на ТВ и медийни облъчвания! Организацията по БГ пътищата е такава, че изведнъж ще се окажете 95% нарушители и сами ще си вдигнете цената, а бонуса, ще има да чакате! На достатъчно монополисти тъпчем гушите, за да си го набиваме сами за още!

    Коментиран от #16

  • 13 пожелание

    6 6 Отговор
    За над 50 км. в час глобите трябва да станат минумум 2000 хил . лв., и книжката за две год. отнета !
  • 14 Густо майна

    2 0 Отговор
    Делян Добрев е бързал за Хасково!
  • 15 123

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "сектант":

    На тези булеварди в София ограничението е 80 км.

    Коментиран от #19, #20

  • 16 666

    2 4 Отговор

    До коментар #12 от "Гражданска 2000 лв.":

    Всяка година ползвам отстъпка защото нямам нарушения. А по твойта логика трябва да плаща 2000 лв. само тоя дето е излюскал колата в твоята и вече те е убил... така ли да го разбирам. Карайте както искате, катаджиите на неплатени 2 - 3 акта вече взимат книжки и свалят номера... така, че ти си знаеш брат

    Коментиран от #24

  • 17 Шумахер

    4 5 Отговор
    Само по коментарите и минусите става ясно в БГ колко много убийци и самоубийци има по пътищата, а минусите явно ги бият такива дето не са си виждали синия талон от години, щото е в КАТ.
  • 18 иваило

    6 1 Отговор
    Града се напълни с изтрещяли селендури от Хасково, СМ ,РА пък са най опасни ..всеки див селяндур дойде у градо
  • 19 сектант

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "123":

    провери Александър Малинов
  • 20 сектант

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "123":

    ако беше със 80, нямаше да ми вземат книжката за 3 месеца а щях да платя само глоба хаха
  • 21 Гошо

    1 0 Отговор
    Те във Филибе са така, още от малки ги лъжат, че на знак с ограничение 50 някой е изтъркал единицата!
  • 22 А бе, Марче

    0 1 Отговор
    Откъде знаеш, какви наказания го очакват, след като не са установили самоличността му? Ами, ако се окаже 'наш' човек ? Или пък, детенцето му?
  • 23 Митю

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "сектант":

    И на 3 км. От първият светофар.
  • 24 Ами хайде помисли!

    4 4 Отговор

    До коментар #16 от "666":

    Според теб има ли нарушение, има ПТП! Ако това е константна величина, бих се съгласил с теб! Е да де, ама не е! В случая може да се окаже, че този точно няма произшествия от 20г. примерно, а друг шофиращ 3 пъти по-бавно, има по няколко на година! Е питам те тогава, кой в случая, е по вероятно да те излюска? И каква отстъпка ползваш? 5% и то при положение, че не са ти изплатили щета! Ами много справедливо, няма що! Дори и без вина, ако си поискаш щетата и вече ги нямаш тези огромни 5%! И според твоята логика, трябва да им се тъпчат още гушите! Да не говорим, че и подобни случаи, не са масовост, нито пък и основна причина за ПТП! Какво бориш тогава с такава превенция? Освен да тъпчеш нечии гуши! Ако имаш превенция на хората създаващи често ПТП , тогава ще има ефект! При едно ПТП и вина, подчертавам и виновен, да ти расте гражданската, защото, ако си невинен, няма да е справедливо да расте, само защото си участник в ПТП! При две, три или повече за година или две, да скача прогресивно и да достига големи суми гражданската!

    Коментиран от #26

  • 25 Продължение на ком. 24

    3 3 Отговор
    Тогава това поема разхода на застрахователя, със сигурност ще откаже доста от проблемните да шофират! Най малкото, ще го правят по рядко, ще ползват повече обществен транспорт, ще се намали трафик и рискови водачи! И най важното, ще е абсолютно справедливо за всички и ще има ефект върху ПТП-тата! Не знам защо ви е толкова зор да тъпчете нечии гуши? Ако не си активен шофьор, не означава, че макар и рядко, няма да попаднеш и ти в графата тъпчещи гуши! И така както са го замислили, бързо влизаш в блатото, трудно и бавно излизаш! Така да се каже, вероятността да затъваш, е по голяма! Не се подавайте на всичко което ви кажат по медиите! Като шофираш, гледай, мисли и търси логиката, защо нещо се случва! Може тогава да се окаже, че не е точно както ни убеждават!

    Коментиран от #27

  • 26 666

    0 2 Отговор

    До коментар #24 от "Ами хайде помисли!":

    Вика тоя дето кара бавно няма гаранция, че няма да те удари... разликата е, че той няма да ме убие а със 140 ме оставяш на място. Ти си знаеш, карайте със 140 в градско и дедо Гошо като ти отнеме предимство щото не те е видял сте чао всички в мелето. СКОРОСТА УБИВА!!!

    Коментиран от #28

  • 27 666

    2 2 Отговор

    До коментар #25 от "Продължение на ком. 24":

    Май защитаваш бъдещ убиец. Я кажи ако в градско ти налети със 140 хубаво ли ще ти е, само това отговори и приключвам със спора и те признавам за прав. Хубаво ли ще ти е да ти налетя със 140 докато чакаш на светофара или те засекат спреш рязко а аз отзад не мога да спра щото от 140 до нула не се спира за 1 секунда.

    Коментиран от #29

  • 28 Ами помисли малко!

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "666":

    За какво в живота имаш гаранция? За нищо! Имаш ли гаранция, че няма да се спънеш като ходиш, да паднеш и да си удариш главата и да останеш там? Нямаш гаранция! Въпроса е кое е по вероятно да се случи! Както фактора скорост, така и фактора занижена скорост, водят до предпоставки за катастрофи! Разбираш ме погрешно! Не оправдавам подобно шофиране, но съм твърдо против, нарушенията да вдигат гражданската! Ефекта върху птп ще е нулев! Скоростта убива! Ами да вземем да бутаме автомобилите! Значи не търсиш причините за птп, търсиш евентуално да са по малки последствията след птп! Твърде грешно разбиране! Казвам евентуално, защото скорост над 40км. е смъртоносна, но шанса разбира се да оцелееш е по голям, отколкото при 100! Е ако не търсим проблемите, то накрая да бутаме! В случая прекаленото намаляване на скоростта, води своите последствия след себе си когато се намали повече от необходимото, води до увеличени предпоставки за птп! Ефект в гражданските, ще има само ако намалиш проблемните! А от тях има както с високи скорости, така и с ниски! Вероятността да те ударят, е в пъти по голяма, от водач участващ често в ПТП!
  • 29 Ами помисли малко!

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "666":

    Приемаш нещата много буквално! Не знаем къде и по кое време се е случило, за да преценяваме, колко е било рисково! Ако е имало интензивен трафик, вероятността е нищожна да се кара така и да те нацелят на светофар с такава скорост! Ако не е дрогиран разбира се, където отиваме на други фактори! И не го защитавам, а преценявам нещата по масовост, вероятност и т.н.! Ти го приемаш буквално! Движи се с тая скорост по всички улуци и по всяко време! Затова ми задаваш теоретични въпроси! Аз искам да те накарам да помислиш, кое е масово, кое не, кое до кое води к така да навържеш нещата, за риск за вероятност, причина! В действията на един шофьор, е пълно със субективност! Затова, там най трудно можеш да изчистиш причините за катастрофи! Един ще изпусне завой с 40, ще влезе в насрещното и ше те убие, друг ще го вземе с 100 с лекота! Колко фактора има за това! Хиляди! Като почнеш от опит, автомобил, разсеяност, техн. проблем и още куп субективни фактори които могат да се случат!
  • 30 Продължение на ком.29

    0 1 Отговор
    Като знаеш това, е абсолютна грешка да се разглежда едно птп, че се е случило само заради една скорост! Тук никой не разследва причините! Когато не им е ясно, те не ги търсят, а решават проблема с понятието "не съобразена скорост"! Е да де, ама проблема не се решава, а се задълбочава! Крайният резултат се вижда! За 30г. и стотиците милиони за камери, ти не си намалил катастрофите и с 10%! Ами не там е проблема, но е изгоден да е там, защото носи доходи! Не е изгоден да вложат пари за обследване на участък с много птп! Ще намери проблема, ама не носи доходи! Няма как тук да ти обясня! Темата е огромна! Но е голяма грешка да вържеш нарушение с гражданска! Гарантирам ти, че освен поскъпване на гражданската, друго няма да постигнеш!

    Коментиран от #31

  • 31 666

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "Продължение на ком.29":

    Продължавам да твърдя, че нарушителите трябва да плащат огромни суми за да се научат и превъзпитат! Единствено се съгласявам с теб това да не идва от гражданската, както ти каза - парите отиват в гушите на частник мутра, ОК съгласен съм, тогава КАТ да направят извънземни глоби и санкции, на 50 минаваш със 140 глоба 3000 лв. с отнемане на книжка за 2 години.

    Коментиран от #32, #33

  • 32 666

    0 2 Отговор

    До коментар #31 от "666":

    Защото ограниченията не важат само за тези които не могат да взимат завоите с технически неизправен автомобил а и за професионалните шофьори с нови коли и хубави гуми, той спира от 100 до 0 за 25 метра а аз със стария голф за 45 метра примерно, за това ограничението е безопасна скорост 50, ти го каза факторите са десетки, но този не е минал без да иска със 140, направил го е напълно съзнателно и трябва да се превъзпита.
  • 33 Ами помисли малко!

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "666":

    Глобите също няма да решат проблемите! Това също е много субективно! За човек с 1000 лв. месечен доход, 3000 лв. са много пари! Човек с 30 000 лв. месечен доход, 3000лв са нищо! Не това е пътя за намаляване на птп! Правилният начин е да седнеш, извадиш статистиката на КАТ и извадиш всеки един пътен участък с множество произшествия! Влагат се една пари и се изследват всички произшествия на тези места! Няма как точно там всички да стават нарушители и да карат бързо и т.н.! Ясно е, че това се случва поради някакви причини точно там! Намери причините! Ама да стоиш с една камера на една хранилка и после да се изтъпаниш на телевизора и да ми обясниш колко нарушители имало и това било причината, е меко казано подигравка! За пример мога да ти дам миналата седмица на пътя между гара Елин Пелин и град Елин Пелин! Лятото направиха една засечка, за полето, където най вероятно, в бъдеще ще се строи нещо в полето и ще се направи път! Сега просто е прекъснат тротоара и са направили измислена намалителна лента, колкото да се каже, че я има, но това е друга тема!
  • 34 Продължение на ком.33

    0 1 Отговор
    Та отбивката за полето свършва до края на ширината на тротоара! Ясно е, че докато някога нещо не се построи, там няма кой да завие или излезе, но се сложи знак 60 на път с разрешена скорост 90! Точно там миналата седмица, спрели с кола без обозначителни знаци и с камера! После се хвалиха акцията по селата, колко нарушители хванали! Това не оправя проблеми, но когато не помислиш, чуваш едни хиляди джигити и те разбираш ли всичките са главните виновници! И само камери и подобни хранилки! Много рядко има камера на нормално ограничение! Това е фалшива статистика, с фалшив проблем! Никой не търси причината на пътя, на шофьора и на другите фактори! Както и да е! Беше ми приятно! Лека вечер!

    Коментиран от #35

  • 35 666

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "Продължение на ком.33":

    С две думи пак ми обясняваш едва ли не, че този горе не е виновен той, че е карал със 140. Пътя му крив, участъка виновен, КАТ нищо не правят. Търсите си оправдания как да хвърчите с 200. Лека вечер и дано не се засичаме по улиците.

    Коментиран от #39

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Тираджия

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Защо не са го подгонили.":

    И защо да го гонят? За да тръгне да бяга, да изгуби контрол и не дай боже да убие някой или него си! Няма къде да се скрие!

    Коментиран от #40

  • 38 един от многото

    2 0 Отговор
    В Пловдив колите с пловдивска регистрация май ще се окажат по малко от колкото колите на Хасковски , Смолянски , Кърджалийски и Пазарджишки бекове!
  • 39 Ами помисли малко!

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "666":

    С две думи, нищо не си разбрал! Написаното от мен, друго обяснява! Вкарал си клишета в главата си и не си позволяваш да погледнеш на страни! Реалността е различна от клишетата! Аз не съм имал за цел, да те убеждавам в нещо, още по малко да коментирам случаят от статията! Имах за цел, да те накарам да се замислиш, за да успееш да си зададеш правилните въпроси и да излезеш от рамката на клишетата! А случаят от статията, не мога да коментирам, защото не са дадени никакви факти! Без факти, да коментирам е повече от глупаво! Въобще откъде реши, че го защитавам или одобрявам, незнам! Последното ти изречение, да се засичаме или не, е отново глупаво заключение! Вероятността да се срещнеш, със знаещ и можещ е по-малка, отколкото с не можещ! По точно си постоянно в такава среда! Така, че желанието ти се е сбъднало! Липсата на визия на пътя, показва, че или си млад шофьор или с малка активност! В това няма лошо! Никой не се е родил научен и можещ, но е лошо, да нямаш желание да си зададеш правилните въпроси!
  • 40 Ами помисли малко!

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Тираджия":

    А защо да тръгва да бяга? За да бяга, трябва да е рецедевист, издирван от закона или извършил някакво престъпление! Как решихте и приехте, че е така, като никъде не пише подробности в статията? Ами може да е бързал за болница, може да е участвал в гонка, може всякаква причина да е имал! А може и просто така да му се е карало! В случаят, няма никакви данни, а вие влязохте във всякакви сценарии!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове