25 Януари, 2021 17:32 3 657 32

Георги Пирински: Ръководството на БСП допуска кардинална грешка

  • георги пирински-
  • бсп

На всеки 7 години изпадаме в дълбока криза

Георги Пирински: Ръководството на БСП допуска кардинална грешка - 1
Снимка: Архив

„Датата за парламентарните избори 4 април има „за“ и „против“. Непрекъснато се дискутира в обществото. За мен друга дата има по-актуално значение. 30 години ще се навършат тази година от приемането на Конституцията – на 12 юли 1991 г.“. Това каза в предаването „Опорни хора“ политикът Георги Пирински от БСП.

„Като говорим за парламентарните избори, а и следващите, за мен възниква въпросът, дали сме поумнели през тези 30 г., в сравнение с онова настроение, което съществуваше в обществото. След много дълбоките и бурни промени на 1990-1991 г., стигаме до приемането на един нов основен закон, който дава шанс на обществото да започне да преодолява дълбоките си различия“, конкретизира Георги Пирински.

Какво се случи през тези 30 г.? На 7-годишни периоди ние изпадаме в дълбока криза, от която решаваме, че пак трябва да тръгнем от начало. Имаше една 1990 г., след това 1996 – 1997, след това 2013 и след това – миналата, 2020 г. Възниква въпросът - тази, 2021 г., ще стане първа година за нови 7 години, през които ще се окаже, че нещо сме сбъркали, или най-накрая ще започнем да разбираме, че наред с всичко, което разделя хората днес, трябва да има едно общо осъзнаване да се научим да живеем с различията си“, допълва политикът от БСП.

Може ли БСП да бъде алтернатива на тези избори? „Според мен, днешното ръководство на социалистическата партия допуска една кардинална грешка. И тя е свързана с Конституцията. Защото се внушава, че днес БСП е съвършено различна партия от преди тридесет години. Че тогава е била една компромисна, неясна, с много течения. Сега имаме друга – решителна, настъпателна партия. Ясно е, че в предизборна борба трябва да проявиш воля. БСП трябва да се яви на тези избори с осъзнаване на капитала си на демократична партия, която е способна да лансира тезата за национално съгласие, за мирен преход, да се видят историческите постижения като партия“, акцентира вижданията си за партията Георги Пирински.

„Моята „опорна точка“ е Конституцията. Кой си спомня какво пише в Конституцията? Колко граждани могат да кажат, какво е записано там? Политиците са големите длъжници. Бих назовал първите три глави на основния закон: основните начала на държавата, права и задължения на гражданите и за Народното събрание. След като ще правим избори за парламент, дайте да видим, какво пише там“, пита риторично политикът от БСП.

„Защо Конституцията е опорната точка? Защото в нея има едно съчетание на две еднакво важни начала – правата, достойнството на личността, и дълга да пазим националното, държавното достойнство. Това е съчетание на либералното със социалното начало. Това е нужно на днешното общество“, изразява позицията си Георги Пирински от БСП.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хахаха..

    9 6 Отговор
    Още диша,че и приказва,жив да си,Гошо,спомен мил от Младините..
  • 3 Шалом Пирински

    34 6 Отговор
    Много ги е яд на Нинова 5 та колона
  • 4 яяяяяя

    23 1 Отговор
    И ква е грешката с Конституцията , че не разбрах ?
  • 5 К 1929

    30 2 Отговор
    БЕЗГЛАСНА БУКВА КОЯТО МНОГО ИСКА ДА Е ГЛАСНА. НЕ СТАВА,ВЕЧЕ СИ В ПЕНСИЯ.
  • 6 Конституцията се гази наред

    23 7 Отговор
    Предимно от управляващите.

    Коментиран от #18

  • 7 Овчарник

    21 0 Отговор
    Измамници като този харчат народни пари 32 години.Така е било така и ще бъде...Надеждата е мираж за хората със слаб дух.!Когато нищо не правиш нищо и няма да получиш...
  • 8 честен ционист

    9 4 Отговор
    Кой ти има Конституцията за нещо, Ковид я заличи.

    Коментиран от #10

  • 9 бай Саранди

    18 2 Отговор
    Ще ви кажа къде сбъркахте. Присъединихте се към ПЕС,поради което не се възприемате добре от русофилския си електорат. 45 години печелившата формула беше БКП-КПСС.
  • 10 Бесен Язовец

    19 1 Отговор

    До коментар #8 от "честен ционист":

    Този и той изпълзя от нафталина. Кадрите на БКП нямат край и спиране. Егати държавата щом още ги търпиме.
  • 11 Шопо

    10 0 Отговор
    От 1944 се сме у криза,бе Пиринка ! Пиринка ,мамо с биренка !!!
  • 12 ха ха идиот

    13 0 Отговор
    Пирински... ти какъв мошенник беше...

    Коментиран от #15

  • 13 САМО КАЗВАМ

    6 6 Отговор
    ТО КОНСТИТУЦИЯТА ИЗЛИЗА , ЧЕ Е САМО НЕЩО , НАПИСАНО НА ХАРТИЯ КОЯТО НЕ СЕ СПАЗВА И НАРУШАВА ДОРИ И ОТ ПРЕЗИДЕНТА КОЙТО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ ЗАКЛЕВА ВЪВ НЕЯ !
  • 14 Тоя

    15 1 Отговор
    Пирински е като Станушко - 32 години колаборации,компромиси,безпринципност.... Тоя и такива като Станушко правиха компромисите и със седерастията,и с депесарите,и с царедворците ,и с гербестаците.

    Коментиран от #27

  • 15 Бесен Язовец

    18 1 Отговор

    До коментар #12 от "ха ха идиот":

    Кой от БКП и наследниците и не е мошенник.

    Коментиран от #16

  • 16 ха ха

    6 3 Отговор

    До коментар #15 от "Бесен Язовец":

    ами така е.. ама кажи го на над 2 000 000 човека които през 2016 година гласуваха за един стар кадър на БКП и сега се втурват да го защитават след като многократно гази Конституцията.
  • 17 Презиме

    12 1 Отговор
    Другаря Пирински да каже защо баща му докато се е криел като мишка в САЩ е написал антибългарска брошура че македонците и българите нямат нищо общо дори антропологичен анализ направил как черепите на македонците били различни от на българите

    Коментиран от #24

  • 18 ми , не

    2 5 Отговор

    До коментар #6 от "Конституцията се гази наред":

    Най - вече от прецедента .
  • 19 пройчо

    5 0 Отговор
    Нюансиране на мнения.....Сложете си го това словесно бълбукане в мемоарите или там ,дето слънце не грее...и простачето станишчо --де е в тез трудни времена,председателя на ПЕС ???!!
  • 20 Кандидата

    4 0 Отговор
    Как ще водите армията кто не сте ходил казарма, ми тя и Английската Кралица не е ходила
  • 21 Лост

    10 0 Отговор
    Пирински като защитава конституцията, защо не пише как беше кандидат за президент противоконституционно? Че занимаваха и Конституционния съд с това.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Историк

    12 1 Отговор
    Гошо, ти май беше харесан , посочен и издигнат от Ротшилд.... Този факт май прави всякакви коментари около теб излишни
  • 24 Мнение

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "Презиме":

    Истинското фамилно име на баща му е Заеков, но не го харесва и го сменя. Родом е отбБанско. Женен е за еврейка. Докато се накатава в щатите, се ражда наш Герги. Автоматично се снабдява с американско гражданство. Поради това, тате комунист - активен борец и мама жид е роден със сребърна лъжичка. Цял живот се е друсал на гърба на другите. Са го викнали да дава акъл, разчитайки на късата памет на населението.
  • 25 !!!?

    9 6 Отговор
    Пирински дипломатично напомня на Фигуранта, че погази по най - престъпен начин Конституцията, позволявайки си като действаш държавен грава да организира метеж срещу законно избраното Правителство на България !!!?
  • 26 chi

    3 0 Отговор
    Грешката сте вие г-н Пирински!
  • 27 Моряка

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Тоя":

    Не бих ги сложил на едно ниво по вредност за БСП.Пирински е по безвреден,цял живот и на партийна хранилка,полза никаква,говори умно умно,само дето нищо не казва,с никого не се конфронтира,пожизнена безполезна номенклатура.Докато Станишко е безскрупулен гьонсурат,наглец,пожертвал стогодишната партия и сто годишната вяра на хиляди идеалисти в социалистическите ценности за личните си амбиции,за джендърските си ценности.Почти беше ликвидирал Партията на Дядо Благоев.Ако не беше Корни.Да е жива,здрава и все такава безкомпромисна,има още много боклук за изхвърляне от оборите на Позитано.
  • 28 АМОН

    4 0 Отговор
    ТЯ И АНА ПИРИНСКА от Националния съвет на БСП говори като ТЕБ.

    ПОЕЛО Е ЩАФЕТАТА ОТ ТЕБ ДЕТЕТО, така както във времената на Живков децата поемат властта от татьовците.

    НЯМА ОТЪРВАНЕ ОТ ВАС.
    КАТО СМЪРТТА СТЕ.
  • 29 МЛАДЕЖА

    3 0 Отговор
    МОЖЕ БИ ПОСЛЕДНИЯТ РОДСТВЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ НА СТАРАТА ЧЕРВЕНА НОМЕНКЛАТУРА. НА ГОДИНИ, НО НАВИКА МУ ДА СЕДИ Е СОФРАТА Е ЖИВ .ПРАВИЛНО НИНОВА НАПРАВИ "ПЪЛНА ЧИСТКА" НА ЧЕРВЕНИТЕ ПЕЛИКАНИ - СТАНИШЕВЦИ,ГЕРГОВЦИ,МИКОВЦИ, ДЪБОВЦИ И ДРУГИТЕ ПОДОБНИ!!!
  • 30 Иванчев

    0 0 Отговор
    За да няма фалшиви бюлетини
    да се върнат цветните бюлетини!
    Какво пречи?
  • 31 ПАРАЗИИИТ

    0 0 Отговор
    Георги Пирински: Ръководството на БСП допуска кардинална грешка .................И ТЯ Е ЧЕ НЕ МЕ ВКАРВАТ В ЗАТВОРА И НЕ МЕ ИЗКЛЮЧВАТ ОТ ПАРТИЯТА ДОРИ !
  • 32 Пирински, Левица, Промяна?? Каква, къде?

    1 0 Отговор
    Ченгета та от ДС са зад, завесата в БСП, дърпат Конците!! Правят отдавна схемите с ГЕРБ!! Малка държава, всичко се вижда, и чува!! Контрабандата, пълнят Овшорките си сметки и едните и другите!! Промяна???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове