Last news in Fakti

26 Януари, 2021 15:16 3 289 57

БЛС също разкритикува Ицо Хазарта за сравнението му с евреите

  • блс-
  • ицо хазарта

Грозно и недопустимо е да се напада човекът, извел като приоритет опазването на живота, както на медиците, така и на всеки един български гражданин

БЛС също разкритикува Ицо Хазарта за сравнението му с евреите - 1
Снимка: Архив

Български лекарски съюз е силно обезпокоен и с тревога следи нарастващото напрежение сред обществото заради действащите противоепидемични мерки и тяхното прилагане. Съсловната организация осъзнава необходимостта от ясни параметри и критерии, при които затворените бизнеси да могат да заработят отново. Осъзнава необходимостта от отговор на зададените въпроси от засегнатите браншове. БЛС смята, че е от особено значение решенията да се вземат бързо и навременно. Не бива обаче да се пропуска фактът, че в сравнение с останалите страни в Европа, мерките у нас са сред най-либералните и реално голяма част от бизнесите продължават да работят. Това съобщиха от пресцентъра на Българския лекарски съюз.

Български лекарски съюз е наясно, че зад всеки затворен бизнес и зад всяко закрито работно място стоят човешки съдби и всеки български гражданин трябва да бъде убеден, че мерките, които се взимат, целят единствено и само опазването на живота и здравето на хората. На този фон е неприемливо борбата с епидемията да се определя като лична вендета на министъра на здравеопазването и да се внушава, че действията на проф. Ангелов са плод на "лично отношение".

Грозно и недопустимо е да се напада човекът, извел като приоритет опазването на живота, както на медиците, така и на всеки един български гражданин. Не е редно да се прави съпоставка, и то в национален ефир, на една тъмна епоха, свързана с физическото ликвидиране на шест милиона души и днешните икономически трудности, в които се намира целият свят. Целенасоченото отнемане на живота няма нищо общо със стремежа за неговото опазване.

В условията на най-голямата криза от Втората световна война насам е недопустимо да има други приоритети освен здравето. Единствен приоритет е и трябва да бъде животът. А балансираното, рационално и гъвкаво управление на мерките, заедно с осъзнаването на необходимостта от тяхното стриктно спазване, са определящи за това как ще продължим да функционираме като общество.

Тук е мястото да заявим, че БЛС застава категорично зад действията на министъра на здравеопазването и призовава за разумно говорене и конструктивен диалог, ясно осъзнавайки необходимостта, че от нас, лекарите, се изисква да даваме навременни и ясни отговори на поставените от обществото въпроси. Опасността, за съжаление, все още не е отминала и всеки трябва да даде своя принос, защото борбата с епидемията е и лична отговорност и това кога и по какъв начин ще излезем от нея зависи от всеки един от нас.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    81 14 Отговор
    Ботокса скоро ще виси с въже на врата на Орлов мост до Тиквата.

    Коментиран от #29

  • 2 5337

    94 5 Отговор
    геноцида е факт, каквото и да говорят

    Коментиран от #30

  • 3 Не разбрах

    36 1 Отговор
    Кво е казал?
  • 4 Гладен

    97 2 Отговор
    Ако бяхте силно обезпокоени господа и госпожи доктори, нямаше да връщате пациенти само защото са болни а щяхте да ги лекувате. Просто сте силно натиснати от министъра с огромният отток на челото
  • 5 5337

    80 2 Отговор
    медицински фашизъм
  • 6 Рошко

    80 3 Отговор
    Ами как няма да застават зад министъра на здравеопазването, като вие дал зелена светлина и парички да пишете куцо и сакато ковид болни, само и само да може евреите да ни държат на каишка
  • 7 Миризлив пор

    5 78 Отговор
    Ицето рапира добре, от време на време пише по някое парче ама нещо не изпъква с акъл. Нека посочи една европейска страна с отворени кръчми? Явно има защо да ги затварят, ако пък посочи някой, дето ще обяви точна дата за отварянето не бих му повярвал. Има идеи и то под условие колко са натоварени болниците. Ако е закъсал за кинти, в Пирогов търсят санитари.

    Коментиран от #46

  • 8 честен ционист

    52 0 Отговор
    Медицинският Холокост не е никога свършвал. Селекционните лекари винаги първо започват от пенсионерите, след това конспираторите и тези носещи очила. Така беше пред Варшавското гето, така е и днес в БЛС и БЧК.
  • 9 NikNay

    61 2 Отговор
    БЛС да не би да означава български лизачески съюз? Всички на барикадите да защитаваме некадърниците

    Коментиран от #54

  • 10 ГуцнА

    53 1 Отговор
    ми чи прав си е , в криза сме , ама само за тези къде не са от администрация
  • 11 айде

    58 2 Отговор
    спрете се бе! Отивайте да лекувате, омръзнахте ни с вашите изказвания. Всеки има право на мнение. Загрижили са БЛС ама друг път. Как? По телефона?
  • 12 сила

    57 2 Отговор
    БЛС безмислена хранилка за подлоги.....
  • 13 ТаУмВзе

    68 1 Отговор
    Ицо ви намекна, че провеждате Геноцид, но явно сте умствено глобени в следствие на Кражбите.
  • 14 ddааааа

    40 1 Отговор
    Ей затова БЛС повече няма да видят стотинка от мене! Живеят от членския ни внос гнидите.
  • 15 гост

    43 2 Отговор
    според мен човека говореше по принцип, за начина на управление на държавата , не беше точно за мерките и министъра и в никакъв случай не беше злонамерен.
  • 16 Българка

    43 2 Отговор
    От БЛС вярват ли, че Ангелов е извел като преоритет опазването на живота на всеки българин? Той самият вчера го оповерга като каз, че ако хората не спазват мерките , сме в изходна позиция. А изходната позиция са липса на реорганизация, оборудване , лекарски екипи, недостиг на медикаменти в болниците, закъснели линейки, загинали болни пред бнолници, в линейки и тихо в къщи. България е единствената страна без медицински хеликоптер в ЕС. Та това ли е преоритет на прехваления в статията Ангелов? Фактите говорят друго. Той е в поза партер пред глутницата или част от тях....?
  • 17 От Лекарския

    40 2 Отговор
    Съюз да ме цунат по ..я.Браво на Хазарта
  • 18 Иван Грозни

    37 1 Отговор
    Ръководството на БЛС са част от тая механична сбирщина ГЕРБ. Те самите в много случаи се противопоставят на своите редови колеги. За какво говорят тия блюдолизци като сме най-болния народ в Европа. За това и смъртността е много голяма.
  • 19 3232

    32 4 Отговор
    ЛеКАРИТЕ СА ДОСТА АЛЧНИ НАГЛИ, ПО НИЩО НЕ СЕ РАЗЛИЧАВАТ ОТ ТИКВАТА .РЕКИТЙОРИ И МУРТИ.
  • 20 Ха ха ха

    7 34 Отговор
    Ицата привършва парата и започва да се прави номерца са евтинджос ПР !
  • 21 РАДИО ЕЛТО

    37 5 Отговор
    ИСТИНАТА боли но е истина браво на ИЦО хазарта👍👍👍👍👍👍
  • 22 Мохамед

    28 3 Отговор
    Да не забравят от БЛР(българския ловно рибарски съюз) че на всяко лице в бяла престилка свързано с измамата Ковид19 и ще му бъде търсена отговорност за всеки смъртен случай, чрез който са убивали хора за пари.
    Това не са лекари, затова загубата им не само че ще е безболезнена на обществото, то и полезна и наложителна ако искаме в България да има здравеопазване, а не геноцид на Менгелетата, които подобно на този в Германия, сега извършват и същото в България.
    В България се извършва Холокост срещу Българските граждани.
  • 23 41289

    37 3 Отговор
    Аз заставам зад Ицо Хазарта, а БЛС е поредното ГЕРБЕРАСКО творение, което няма нищо общо с лекарската професия! За лъжливия и в не добро психично здраве Ангелов нищо добро не мога да кажа - отврат! ГЕРБ ОСТАВКА и чиска в БЛС!
  • 24 big

    29 1 Отговор
    Какъв лекарски съюз, какви пет пари? Отдавна се питам тези медици имат ли морал, чест и достойнство? Някои от тях са добри специалисти, но това не е достатъчно! Вижте: министъра, Балтов и още редица от тях, които не слизат от екраните и са в поза "партер", а БМБ е отзад! Няма мисъл, няма логика, няма нищо - само папагали!
  • 25 Бонговец

    26 2 Отговор
    Ваксината вече оказва видим ефект върху поведението на министър Ангелов. Говори меко и с нескрита омраза. Позволява си да определя ,кои са важни и кои не. Все по трудно чете написаното му от пиарката на властта. И за това,че едно обикновенно момче от народа му каза истината в очите свика БЛС в нескопосан опит да се защити.
  • 26 Сух

    20 0 Отговор
    Блс са наясно, че услугата която предлагат е сравнима с търсенето на хляба и гладни няма да останат. Пука, че им дреми на тях нали захлебват, но ако тяхната кошница беше останала празна щяха да почнат да квичат. БЯЛА МАФИЯ..
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Браво бе

    23 2 Отговор
    Те друга работа нямат в БЛС... Оправиха здравната система, до какво казал Ицо хазарта опряха... Сега да го"разкритикува КНСБ и Тутраканска селищна система и всичко си идва на мястото...Ай си тир бе, както е казал поетът.
  • 29 Кой ботокс

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Х@йло ли ?
  • 30 Хоху

    3 12 Отговор

    До коментар #2 от "5337":

    Абе какъв геноцид какви 5 лева?!? Дайте пример а не някакви думи . За геноцида говорете на други нации от средата и началото на миналия век.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Некадърници

    21 1 Отговор
    Пародия на лекари....и к*рви на боко

    Коментиран от #39

  • 33 Лост

    19 0 Отговор
    До БЛС-работата носи свобода😉.
  • 34 Терсенето

    10 0 Отговор
    Работата носи свобода, само на свободните хора.
  • 35 Бен Гъзара

    2 6 Отговор
    Едно време имаше едни с прякори като Компиро Пилето Пиперката дето ни даваха наклон на оная работа ама ги гръмнаха та сега и тия Хазарта Шакура от хАмерика тука ако нямаш прякор си никой и не можеш да даваш акъл
  • 36 Ядосан

    10 1 Отговор
    Момчето каза, че ако ще прилагат мерки първо да компенсират хората на които забраняват да работят. А не администрацията да си получава запалтите и дори да си ги увеличава с 20%. Къде е справедливостта? Тези 20% увеличение не можеше ли да се дадат на тези засегнати хора? Като оставиш едни хора без работа и без пари какво е? Равно ли е на смърт.
  • 37 Ицее

    4 10 Отговор
    Дрогата убива мозъчните клетки, както и да се изтупаш за пред медиите отвориш ли устата, нижеш само тъпотии!
  • 38 Перука, ботокс и лъжи

    11 0 Отговор
    Най-много се смях на това, че МИниСтър Ботокс се грижел за здравето на лекарите и на другите хора. Въобще не му пука, ни за едните, нито за другите.
  • 39 А БЕ

    5 3 Отговор

    До коментар #32 от "Некадърници":

    НЕ ДЪРПАЙ ДЯВОЛА ЗА ОПАШКАТА, ЧЕ УТРЕ, КАТО ДОПРЕШ ДО ТЯХ ВАДИШ ГОЛЯМ ЕЗИК ЗА ДА ТИ ПОМОГНАТ!
  • 40 Ало БЛС-то?

    7 0 Отговор
    Блажите ли от Ковид клиничната пътека? Блажите ли?
  • 41 Някой вярва ли на Ботокса?

    6 0 Отговор
    Ще не е посещавал баща си, от началото на пандемията до момента в който не го ваксинираха?
  • 42 Боко праните гащи

    7 0 Отговор
    БЛС: булю булю булю
  • 43 Намирисва на призив

    4 0 Отговор
    Да умрем от глад, но не и от вирус. Тези с ЛЕТАЛЕН край от вирус изглеждат като живи. А много по вярно ще бъде всеки разумен да решава за себе си.
  • 44 Математик

    8 0 Отговор
    400 000 администрация средно на всеки по 1000лв. заплата по 20% увеличение, равняващо се на 200лв. за всеки чиновник. Хората заети в ресторантьорския бизнес и други засегнати са по-малко от 400 000 души. Следователно на всеки засегнат можеше да се дадат по-вече от 200лв. на месец без да се ощетява бюджета, но явно изборите са по-важни.
  • 45 Лекар

    7 0 Отговор
    БЛС са паразити на гърба на лекарското съсловие!Винаги са със силните на деня!И ПИТАМ защо лекар със няколко десетки хиляди лева и такъв с хиляда лева плащат еднакъв членски внос?А отговорността за човешкия живот е еднаква!Ония бълха ги ощипала,защото дерат яко и на часпром!!!

    Коментиран от #56

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 1616

    4 0 Отговор
    За всички доктори само бой,и проверка на имотите.
  • 50 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор
    Хммм,понежи америка е ,,светлият,, пример /покрай 6 януари/ и наште бързат да покажат неолиберална привързаност!!!!!!! и обвинят в смъртни грехове всеки дръзнал да рекне нещо ...по-така....А пропо , какво направиха за да НЕ ,,се връщаме в изходна/WC/ позиция...2 милиарда похарчиха ,както каза премиерът......
  • 51 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор
    ицето още от ,,бигбрадъра,, ма изкефи като му рекна под нос от изповедалнат,,,бигбрадър,ще ти цепна ануса,,...След пауза брадъра смутолеви,,Бигбрадър не много сигурен какво каза,,
  • 52 Ха ха ха

    7 0 Отговор
    Мафията в бели престилки:
    ДжиПи-та -заплата между 5000-10 000лв. НА МЕСЕЦ.
    (С малки изключения се изпокриха като мишки и оставиха пациентите си на "каквото стане")
    Всеки починал от ковид задължително се погребва в метален ковчег, продаван от една единствена фирма цена 700-800лв. (Дали е доходоносно да се набавят и да има повече починали?)
  • 53 РАЗКРИТИКУВА ЛИ

    4 0 Отговор
    българската деребейска асоциация изказването на един рапър - ЗНАЧИ ТОЙ Е ПО-АВТОРИТЕТЕН И ЗВУЧЕН ОТ ТЯХ. Тoлкoвa ca и мeдици щoм eднo пoвяхнaлo рaпърчe мoжe дa ги нaпрaви cмeшни c eрудиция и aргумeнти. Дa прoдължaвaт дa ce eрчaт, пoнeжe имa oпaшкa чaкaщи дa ocтaнaт или дa ce зaвърнaт във вмириcaнaтa държaвицa, a нe, чaкaй, OПAШКAТA E OТ МEЧТAEЩИ ДA Я НAПУCНAТ ЗAВИНAГИ :)
  • 54 Редовия Бг лекар

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "NikNay":

    Маджаров,Брънзалов и шайката-критикували Ицето-?? Ха ха ха!! Тия лакеи на властниците, които крадат милиони от задължителния членски внос да се скрият в дупка за плъхове, щото скоро и на тях ще им се потърси сметка!!
  • 55 Редовия Бг лекар

    5 0 Отговор
    Маджаров,Брънзалов и шайката-критикували Ицето-?? Ха ха ха!! Тия лакеи на властниците, които крадат милиони от задължителния членски внос да се скрият в дупка за плъхове, щото скоро и на тях ще им се потърси сметка!!
  • 56 Д-р Хаус

    4 0 Отговор

    До коментар #45 от "Лекар":

    ИСТИНАТА: С противоконституционен " закон" приет по времето на мадридския комарджия членството в БЛС стана задължително за всеки лекар в България!! Който откаже,няма право да работи под егидата на НЗОК, единственият и то ДЪРЖАВЕН МОНОПОЛИСТ, финансиращ и частните болници!! Това по същество е ДЪРЖАВНА ПОМОЩ за частния сектор,недопустима в ЕС¡! Ало, Европейската комисия!! Няма ли да се намесите??
  • 57 Недей

    0 2 Отговор
    Ице не се натиска да влизаш в политиката личи ти от далеч
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове