27 Януари, 2021 07:10 4 824 25

Снежното време затвори редица пътища в страната

  • снеговалеж-
  • затворени пътища

Движението на тирове през Прохода на Републиката е задължително само с вериги

Снежното време затвори редица пътища в страната - 1
Снимка: БГНЕС

Редица пътища в страната са затворени заради обилния снеговалеж. Малко след 3 часа тази сутрин беше ограничено движението по магистрала „Хемус” на територията на София-област за камиони над 12 тона. Шофьорите изчакват на място.

Движението на тирове през Прохода на Републиката е задължително само с вериги, съобщава Нова телевизия. Проходът Троян – Кърнаре е затворен за всички превозни средства.

Обилните валежи вчера активизираха и свлачище и наложиха частично затваряне на пътя от Симитли към Банско и Гоце Делчев.

Рано тази сутрин затвориха прохода Шипка. Причината е силни снежни навявания, които са образували големи преспи. Затвореният участък е 2 км, като в района има закъсали автомобили. В момента на място има снегорини, които разчистват


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Детройта

    26 19 Отговор
    Дебили , толкова сняг пада при нас почти всеки ден , при положение че е мека зима при нас ..... И всичко е отворено

    Коментиран от #10

  • 2 Аферим

    86 8 Отговор
    Бедствие по гербаджийски. Наваля 10см. сняг и "държавата" затвори, боядисана в "кодове".
  • 3 БАЙ Х@Й‼

    64 3 Отговор
    " Дядо, какво е то бедствие? " - Ех чедо, едно време му викахме сняг или дъжд ! А сега му викат бедствие!
  • 4 БАЙ Х@Й‼

    56 2 Отговор
    А дали бедствието не е на жълтите павета ! Дали бедствието не джитка по села и паланки с 'жипка !
  • 5 трес

    42 1 Отговор
    Фактурното време дойде, време беше, че чекмеджета много а сняг нямаше!
  • 6 смок

    40 1 Отговор
    Снежното време не затвори само чекмеджето на Баце и устата на Биков енд къмпани.
  • 7 Тишо

    55 2 Отговор
    Смешно е просто! Тази година два пъти наваля сняг по 10-15 см. и държавата е парализирана!!!! Вместо да се “хранят” многобройни редици от държавни чиновници,можеше да се купят достатъчно съвременни машини за почистване!

    Коментиран от #21

  • 8 Фандъкова

    29 2 Отговор
    Снегът ни изненада и тази година.

    Не сме почистили, за да се порадват децата на бялото и снежните човеци. Бъдете здрави и направете по един снежен човек сутринта, вместо да псувате на път за работа.
  • 9 дада

    36 2 Отговор
    Едно време се чистеха и по малките улици!! А сега и големите не са изчистени. Пълни смешници.....
  • 10 Trucker

    10 23 Отговор

    До коментар #1 от "Детройта":

    При обилен сняг навсякъде в САЩ се затварят пътища . Има бариери . Пускат ги и чакаш да почистят и да разрешат движение. На източния бряг особено около големите градове се чисти добре и се затваря за по-значителни бури .На уест към Уайоминг и Монтана например е трагедия зимата . И black ice да има не им пука Или затварят или слагаш вериги и за 1см сняг-случвало ми се е. Така че отворковците от Детройт Мичиган ( предполагам ) по кротко с лъжите. Много от пътищата в България сравнено с еднакъв клас такива в САЩ вече са по-добри и обезопасени .

    Коментиран от #11, #13

  • 11 хубаво е

    17 1 Отговор

    До коментар #10 от "Trucker":

    Добро утро и на Вас от Симитлийския проход. Колко пъти го отвориха снощи Боко и Кмета Поли.
  • 12 РАДИО ЕЛТО

    6 1 Отговор
    на път само в краен случай
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Някой

    5 21 Отговор
    Не е истина за един хонорар, какви глупости се пишат.
    До по голямата част от троловете писали по нагоре с цел както винаги да настройват против Правителството и Б. Б. един въпрос.
    Вие наистина ли смятате хората за такива глупаци?
    Според вас излиза, че след като в града са паднали 5-10 см сняг или пък такъв липсва същото се отнася и за планината. Да ама не е, за ваше огромно съжаление. Едно е в града на булеварда и съвсем различно на Шипка или Петрохан! Колкото и да се напъвате Мая и малоумното трио няма да влезне слава богу в Парламента!

    Коментиран от #15, #17, #19, #25

  • 15 Сатъра на Хана

    10 2 Отговор

    До коментар #14 от "Някой":

    Да бе , Само вий имате Планини тулупе :)))

    Коментиран от #16

  • 16 Някой

    3 3 Отговор

    До коментар #15 от "Сатъра на Хана":

    Ти да не си от тия безделници подскачащи на жълтите павета заедно с Тишко?Същата неграмотност и просташко отношение. Пише се вие, а не вий! Второ тулуп може да видиш, когато се огледаш в огледалото! Недей да оприличаваш на себе си и останалите хора!
  • 17 перничанин

    2 3 Отговор

    До коментар #14 от "Някой":

    За жалост мога да ти дам само един +.
  • 18 Туземци

    4 0 Отговор
    Трябва да се забранят тия първобитни вериги, не сме скандинавието където може да вали и трупа с дни. Трябва да се купи достатъчно модерна техника и при нужда да се изкарва цялата на пътя ама не само на хартия. Трябва да се създават приоритети на почистване, като в случая международните пътища трябва да са цел номер 1 и за тях да се грижат достатъчен брой техника. Недопустимо е в 2021 г да се използват вериги в БГ.

    Коментиран от #20

  • 19 Пламен

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Някой":

    Да, но не знаеш с колко машини "чистят" Шипка? А познай и после пиши глупости.
  • 20 Пламен

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Туземци":

    Това казвам и аз на номер 14
  • 21 НАТО ВЕЦ

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Тишо":

    В тази връзка, в САЩ администрацията е около 250000, а в Тикволандия 400000 и нещо.

    Коментиран от #24

  • 22 Behemoth

    2 0 Отговор
    Ужас ...лош ден за инспекция...
  • 23 Разочарован

    3 1 Отговор
    В тъжна реалност живеем. Виждаме, че е черно, а викаме, че е бяло. Преди около три десетилетия и половина се налагаше всяка събота и неделя да си ходим на село, защото дядо беше болен и баба го гледаше.Зимата пътят винаги беше в такова състояние, което ни позволяваше да си отидем,а сега не е така. Защо ли?Може би техниката не се е развила толкова, може би повече сняг вали или може би някой ни ограбва и ни поставя в рискови ситуации.Тъжно е.
  • 24 Някой

    0 2 Отговор

    До коментар #21 от "НАТО ВЕЦ":

    Г-н Трол 2690000 са били 2010 година заетите на държавна длъжност в САЩ.До посочените 250000 явно някакъв мор ще да е настъпил там.Справка wallstreet.blog.bg/politika/2010/06/16/kolko-e-broiat-na-dyrjavnite-slujiteli-v-sasht-sredni-zaplat.562312.Хубаво е ,следващия път да даваш и някакви доказателства нали, а не само някакви измислени числа !Според статията същите са почти 1 процент от популацията там.
  • 25 Бай МИСИР

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Някой":

    ТИ КОГА ЧИСТИ ПЕТРОХАН БЕ. ЩОТ БЕХ ТАМ 10 ДИНА И НЕТЕ ВИДЕХ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове