Last news in Fakti

27 Януари, 2021 09:47 10 839 49

Кой е "шампионът" по пробег със служебен автомобил сред депутатите?

  • служебен автомобил-
  • служебни автомобили-
  • народно събрание-
  • депутати

Mария Щерева Белова от ГЕРБ е изминала само 58 861 км "за сметка на народа" през 2020 г.

Кой е "шампионът" по пробег със служебен автомобил сред депутатите? - 1
Снимка: Shutterstock

В началото на 2021 година от гражданското сдружение "България, обединена с една обща цел", по Закона за достъп до обществена информация, са изискали списък с "навъртяните" километри от служебните автомобили на народните представители.

"Шампионът“ по пробег със служебна кола на Народното събрание е Мария Щерева Белова, депутат от ГЕРБ, която е изминала само 58 861 километра само за 2020 г., което е 1.5 пъти обиколката на земята по Екватора. Подобни "анонимници" са огромна част от депутатите ни, гневят се от БОЕЦ.

В челната десетка по навъртян служебен километраж са имена като Ася Пеева, Галя Захариева, Георги Гьоков, Даниела Дариткова-Проданова, Димитър Петров, Искрен Веселинов и Пламен Нунев.

От гражданското сдружение са възмутени как разхищават средства депутатите в условията на здравна, икономическа и социална криза, породена от коронавирусната пандемия. Стотици хиляди българи българи загубиха работата си, хиляди бизнеси фалираха, други стотици хиляди се чудят как да запазят работните си места, а депутатите, които редовно получаваха заплатите си, се возят в служебни коли за сметка на народа.

Ето и пълен списък, получен по ЗДОИ, на депутатите, използвали служебни автомобили на Народното събрание и изминатите от тях километри:

Кой е
БОЕЦ
Кой е
БОЕЦ
Кой е
БОЕЦ
Кой е
БОЕЦ


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАТО ВЕЦ

    109 5 Отговор
    Никой не може да бие Баце.
  • 2 zeus

    115 6 Отговор
    Никой не може да бие Великия Джипкатор, той сигурно е направил разстоянието до Луната да се крие по села и паланки на "инспекции".

    Коментиран от #18

  • 3 ДОКО

    90 2 Отговор
    А КОЙ Е ШАМПИОН ПО КРАДЕНЕ НА КИНТИТЕ..ТОВА НАПИШЕТЕ..И ГО ПОДРЕДЕТЕ..
  • 4 Марийкеее

    55 1 Отговор
    Да ти го намарийкам,с Народна Пара търкаш седалката!..

    Коментиран от #12

  • 5 Инспектора

    45 2 Отговор
    Бацо с джипка кой
  • 6 Русенец

    73 0 Отговор
    А в Русе, нашият кмет ни вдигна данъка на колите с 40%, от тази година. Честито! Обяснението е, че било в интерес на екологията. И това го казва човек, който гласува за промяна статута на индустриална зона Тегра, от ППЗ, на ЧПЗ, за да легализират работата на вредната, химическа индустрия в района. Естествено, не пропусна да си увеличи и заплатката, за пореден път. От две години е кмет, два пъти вече си качва заплатата. И два пъти ми качва данъка на колата.

    Коментиран от #22, #26

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Българка

    54 0 Отговор
    Айдуците от НС както и всички от глутницата използват държавните/ служебните коли като бащиния за лични нужди! В частния сектор за фирмените коли се доказва с пътни листи и документи дали са използвани за стопански нужди. Ако са за лични, то разходите са за сметка на собственика на фирмата, т.е. не се признават. Айдуците имат ли документи- пътни листи, протоколи за срещи с избиратели и т.н. Пълна проверка и ако дупетати не могат да докажат тези разходи да върнат парите за горивото и да платят наем за лично ползване на МПС.
  • 10 БАЙ Х@Й‼

    32 0 Отговор
    59,'000км ! А Екваторът е само 40'000км !

    Коментиран от #14, #24

  • 11 Стоян Александров

    32 0 Отговор
    Факти защо триете коментари ? Защо ??? Ще имате ли доблеста да отговорите бе Факти ?

    Коментиран от #16, #45

  • 12 Ти не я знаеш, и аз не знам!

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "Марийкеее":

    Ама знам, че тя първа се осмели да пише нещата с истинските им имена, докато мъжете в сайта не смееха! Така че не я слагай в устата си, не е хапка за теб!

    Коментиран от #19

  • 13 Луда работа

    41 0 Отговор
    Половината не сме ги нито чували нито виждали,като георги марков нито един път не е гласувал егати парламентаристите оня пък дебелия четири пъти гласувал тази институция трябва да се закрие
  • 14 ддд

    41 0 Отговор

    До коментар #10 от "БАЙ Х@Й‼":

    много са 60000 това са по 165 всеки ден? те такситата карат ли толкова? тая ако 8 часа спи 3 седи в колата и 13 мисли злини
  • 15 Мнение

    42 2 Отговор
    Четейки коментарите си мисля, абе как така агенциите на тиквата му дават първо място при следващите избори, като болшинството от коментиращите (с десетки харесвания) ненавиждат доказаният престъпник Бойко Митодиев Борисов???!!!
    Колкото до "шампионите" по пробег!
    Във всяка уважаваща себе си фирма, за разходите за каквото и да било се прави разчет, дали са оправдани (в това число и разходите за транспорт)!
    И ако се види, че няма никакъв смисъл (никаква добавена стойност) от дадено пътуване, си търси отговорност от редовно пътуващия/щата!!!
    Това е поредното доказателство как корумпираните престъпни некадърници, грабят от народа без да им пука за последствията!
    Оставка и затвор бе мафия!!!
  • 16 Русенец

    27 0 Отговор

    До коментар #11 от "Стоян Александров":

    Мене ми изтриха профила във ФБ, заради културни забележки, към управата на града ни. Русенски, новинарски сайт блокира свободните коментари, че дори не виждам старите, под статиите, преди забраната. Не намирам дори ключови статии, уличаващи конкретни лица във взимането на решения, противни на гражданите....... Ти за едни коментари се ядосваш.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Бачо Киро

    21 1 Отговор

    До коментар #2 от "zeus":

    Тя джипката не е и в списъка ...
    Иначе тея просто ползват държавния автомобил и за ходене до кенефа, а не за работа само. Навсякъде се кара служебната кола, за всичкото часпром ... Като няма кой да ги изпере през пръстите не виждам какво очакват хората от тях? Да вкарат акъл сами? Разум? Съпричастност? Достойнство и чувство за правилно и грешно? Всички наши бастуни в политиката са оперирани от такива чувства.
  • 19 Бачо Киро

    16 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ти не я знаеш, и аз не знам!":

    Какъв сайт бе, става въпрос за Мария Щерева Белова, която води списъка с изминати километри ... Тея глави ги ползвайте, не са само за украса.
  • 20 Бай Стою касапина

    9 13 Отговор
    А Деса Мерцедеса колко километра е минала със служебния Мерц?

    Коментиран от #28

  • 21 Биде

    23 0 Отговор
    Не стига че ги издържаме и лапат от сто места, ами им плащаме и разходките! Откъде накъде и докога!!!???
  • 22 Ха ха

    18 3 Отговор

    До коментар #6 от "Русенец":

    Пак за него гласувайте.Или за партийката му.

    Коментиран от #40

  • 23 Мнение

    17 1 Отговор
    Значи им плащаме да си обикалят с колите, така ли??? Хубаво!
  • 24 Ха ха

    15 0 Отговор

    До коментар #10 от "БАЙ Х@Й‼":

    Имаше Ковид-19,та беше поразредила срещите .Сега като се ваксинираме и ..пей сърце.2-3 пъти ще обиколи екватора.
  • 25 торпилата

    15 1 Отговор
    явно боец има грешка това прави 161км на всеки ден ако пропусне на другия ден трябва да мине 322км. трябва да се монтират тахо шайби иджи пи ес на всички депутати да ги видим къде ходят.
  • 26 ddаааааааааа

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "Русенец":

    Човек, ако не са ви предприятията в няколкото индустриални зони, сте живи умрели от глад. Вземете затворете или екологизирайте Теца на Ковачки, като сте такива чистници! От там трябва да почнете.

    Коментиран от #33, #36, #37, #38

  • 27 Рико

    9 0 Отговор
    И преди е повдиган този срамен въпрос. Не зная какъв е редът в НС,но при всяко ползване на нещо(в случая автомобил) се издава някакъв финансов документ - заповед, командировачно, разрешително ... Този който е "дал баницата",той да отговаря. Този които е разписвал килиметри извън разума, да плаща бензина!
  • 28 Левски 1914

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Бай Стою касапина":

    Бай Стойчоо така стана и с ФАЛИРАЛИЯ отбор 22 милки отидоха някъде, а вие започнахте да викате за онези дето ви платиха 8 - 0 обединени с Етрополе .

    Коментиран от #46

  • 29 Сектант

    3 11 Отговор
    А нищоправещия със 15 бона заплата дето и до естония ходи със 100 човека колко е навъртял???

    Коментиран от #31

  • 30 qwerty

    16 0 Отговор
    Добре че е тая справка да чуем, че имало и такъв депутат.
  • 31 www

    8 0 Отговор

    До коментар #29 от "Сектант":

    Несравнимо малко е навъртял, понеже не си прави воаяжи с правителствения всеки ден, като някои други. Карантината и онлайн заседанията спестиха много пари на данъкоплатеца.
  • 32 Asandj

    11 0 Отговор
    Димитър Бойчев Петров - социално слабият депутат с общинско жилище и той е превъртял киламетража с 48хил. Да са живи и здрави бургазлии пак да го изберат!
  • 33 Пея

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "ddаааааааааа":

    ТЕЦа си е супер, не завиждаш ли?
  • 34 Гост

    11 0 Отговор
    Това нищо не означава! Да вземат да им проверят пътните книжки, за да видят как "убавците" са ги ползвали за лични коли с шофьор - вероятно събота и неделя, сутрин и вечер до работа и в къщи, деца и внуци на детска градина и училище, лятото на курорт и т.н. Над 50 хил. км. за година си е доста каране, вероятно ползвани и през КПП-тата пролетта само срещу показване на карта!
  • 35 Даже

    5 0 Отговор
    Тираджиите могат да им завидят ......... но разликата е, че са си спинкали в къщи, в хотели и са папкали скъпи манджи
  • 36 Русенец

    6 0 Отговор

    До коментар #26 от "ddаааааааааа":

    Да разбирам, че си на общинска хранилка, или в някоя от въпросните, отровни фирми. И без кой завод сме живи-умрели? Без леярната ли, която храни няма и 1000 души, половината от които са от села, на по 50км от Русе? Да не споменавам, че там има доста служители от други градове. И как живяхме преди тоз "хубавия" завод да ни бъде натресен от управата, на тройната коалиция? Да ти кажа ли? Бяхме с повече население, и с по-малко онкоболни. Виж статистиките, да ти стане ясно, че явно говориш наизуст, колкото да не подпреш монитора с глава, от скука в службата. Кой друг завод? Оня за горивата ли, или другия, за маслата (нарочно не споменавам имена)? Колко служители са там? Имат ли 150 човека, барабар с пазачите? Защо никой не реве, че фалира Спарки - дългогодишна машиностроителна фирма, с традиции, от времето, когато е бил завод Г.Димитров, та до днес? Защо никой не споменава, колко хора храни този завод? Защото не е отровен, не бълва сажди и миризми, и няма нужда да плаща тлъсти рушвети на някои хора, да го пазят от народния гняв. Защитниците на отровните фирми сте ми ясни, като бял ден. Очевидно си нямаш представа, кой отрасъл дава работа и заплати на русенци, ама поне не се обаждай, само да тролиш в полза на началниците си. За вас е важно само кой ви тика рушвети, да ви пълни гушите, докато трови хората. Превърнахте града, че и цяла България в кош за боклук, на Европа. Докарахте всичкото отровно производство тук, да ни трови и нас, и децата ни, ама си прибирате
  • 37 Русенец

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "ddаааааааааа":

    Докарахте всичкото отровно производство тук, да ни трови и нас, и децата ни, ама си прибирате комисионните и всичко е точно, нали? На това му викате инвестиция. Аз пък му викам продажничество, лицемерие, безочливост, антибългарщина и ощя няколко характерни епитети, заради които ще ме делнат, ако ти ги кажа.
  • 38 Русенец

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "ddаааааааааа":

    ТЕЦа го знаем какво и на кого гори. За него си прав, но той не ми мирише на амоняк и на бакелит, през вечер, през две. Знаеш много добре кой завод мирише така, нали? Знаеш и кой мирише на битум, на смоли, на масла...... Знаеш и кой редовно оцветява водите на Лома, във всякакви багри. Знаеш и чия е непоносимата химическа смрад, покрай пожарната. Всичките ги знаеш. Знаеш и кой ги пази.
  • 39 Боко километража

    1 0 Отговор
    Някои герберастки изедници имат имоти по далечните гръцки острови, нормално да превъртят километража !

    Коментиран от #41

  • 40 Русенец

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Ха ха":

    Кметът ни беше избран с едва 20%, от имащите право на глас. Русе нямаше нито един кандидат, който да спечели доверието на русенци. От години не вярвам в изборите. Преди гласувах редовно, но все същият резултат: забравени предизборни обещания; повишение на данъците и цените; увеличаване на държавните заплати; репресия на трудовите хора; облагодетелстване на определени кръгове, близки до управата; безредие; беззаконие; мизерия; криза; толериране на вредните за обществото прослойки....... Гласувал съм на всички избори, след прехода. Посрещал съм на влас и сини, и червени, и зелени.... Резултатът е все един и същ. Няма смисъл от гласуването.
  • 41 Русенец

    4 0 Отговор

    До коментар #39 от "Боко километража":

    Как няма да имат, като имот в Гърция е по-евтин, от същият в България. Мога да дам и конкретни примери, но и сам можеш да разгледаш сайтовете.
  • 42 РАДИО ЕЛТО

    2 0 Отговор
    най много километра е навъртял господин чекмедже БМБ
  • 43 Шайба

    0 2 Отговор
    За народ,който е плащал данък изхабени зъби на турците,кога са му яли от трапезата,новите данъци и налози са направо скромни,абе изобщо от нашите политици в момента по-добрички едва ли ще намерим.
  • 44 какво чудно

    1 2 Отговор
    тарикатите от гроб се отнасят сериозно към "ангажиминтите" си!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Бай Стою касапина

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "Левски 1914":

    Споко пич. На Левски задълженията са доста над 22000.Към тях прибави и тия за акциите на Божков и ще получиш сума непосилна за плащане. Ама ти вярвай на Наско. Той нали ти каза, че ще ги плати, само че на куково лято.
  • 47 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 1 Отговор
    Днес ДЕМАГОГИЯТА си има ден....
  • 48 Анонимен

    2 1 Отговор
    От боец защо не публикуват резултатите на всички 240 депутати или имат разрешение да покажат само тези от герб.
  • 49 Нямам Срам

    0 0 Отговор
    Е ся какво са 163 км на ден Пловдив София какво толкова ... Ке карам като селянин ви ли ше ми каете а червените колко навъртат а те летят със самолети до Дубай само при резанчо
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове