Last news in Fakti

27 Януари, 2021 10:30 1 627 25

Лъчезар Борисов: Ако заведенията отворят, ще бъдат глобени

  • лъчезар борисов-
  • ресторанти

Той призна, че има обективни теми, по които се дискутира активно с бизнеса

Лъчезар Борисов: Ако заведенията отворят, ще бъдат глобени - 1
Кадър БНТ

Аз съм в постоянна връзка с ресторантьорите, чуваме се по няколко пъти на ден с тях, участваме в срещи. Абсолютно съм запознат, правим всичко възможно да отговорим на исканията им. Това заяви в сутрешния блок "Денят започва" по БНТ министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

Готов съм да открием един отворен кабинет за бизнеса в министерството, така че те да са заедно с нас и да са информирани за всяка една стъпка, подчерта министър Борисов. По думите му, от властите се търси баланс - да се запази здравето на хората и едновременно да имаме стабилна икономика.

Мерките доказаха, че България се справя и от икономическа, и от здравна гледна точка много добре, смята министър Борисов.

Той призна, че има обективни теми, по които се дискутира активно с бизнеса.

Интервенцията в момента реално е към милиард и половина, и още около половин милиард са в ход, обясни министърът относно финансовото подпомагане по икономическите мерки на държавата за справяне с пандемията.

Има минимални забавяния, които са от обективна гледна точка, защото администрацията трябва да обработи хиляди заявления, хиляди банкови кодове, айбани. Към момента сме подпомогнали над 300 000 работни места, а общо фирмите са около 50 000 и това е един огромен обем на работа.

Така че, затова каня бизнеса да бъде заедно с нас, да взимаме заедно решения. Политиката, която прилагаме, е да стигнем до всяка една компания. Стремим се да не остане неподпомогнат бизнес, категоричен е министърът.

Средствата по мярката 60 на 40 са до края на септември. Мерките, които минават през ББР за безлихвени кредити за физически лица и компании с облекчени условия за кредитиране, ще работят до средата на годината, но считам, че имаме достатъчен ресурс и те да бъдат удължени до септември, каза още Борисов.

В Бюджета за 2021 г. са заложени и още нови мерки. Очакваме задвижване по линия на износа и инвестициите, и се надяваме да реализираме икономически растеж от около 3-4% през 2021 г, прогнозира министърът на икономиката.

На въпрос дали ако заведенията отворят на 1 февруари в знак на протест, ще бъдат глобени, Борисов заяви: във всяка една икономика, демокрация, трябва да се спазват законите, правилата, в случая те са такива.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Извод

    28 4 Отговор
    Хем Лъчо, хем Борисов...Какво да очакваш от този...министър(???) на икономиката?
  • 2 ТаУмВзе

    28 2 Отговор
    Геноцида си бичи и тва си е! Робът овца продължава да спинка.

    Коментиран от #6

  • 3 Лудия касапин

    21 3 Отговор
    А, ако не отворят, няма въобще да има, какво да глобявате.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Пишман

    9 2 Отговор
    Псувам по 60 пъти и после още 40!
  • 6 Генчо

    5 16 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    На Ганьо все геноцид му се привижда, всички го лъжат само Пелтека казва истината, а той говори най големите глупости
  • 7 Гост

    16 3 Отговор
    Оставете ги да отворят. Клиентелата сама ще реши, дали да работят или не. Като не смогнат да си изкарат за данъците, тока и водата, ще затворят сами.
  • 8 Българка

    26 3 Отговор
    Искам да питам антибългарите, античовеците от управляващата шайка и свитата им: Защо когато държавата трябва да събира от частния сектор данъци и осигировки има срок и глоба, а когато трябва да компенсира и обезщети хората заради принудително затваряне и оставане без работа/доходи в частния сектор няма срок и глоба. Предвидени ли са лихви за забавените обезщетения, които още не са получени от потърпевшите? Защо калинките, които още даже не са разгледали и одобрили подадените искания за компенсации получават редовно заплатите си от парите на същия този частен сектор? Ако беше разпоредено на държавната администрация да работи и придвижи парите до харата бързо, защото няма и те да си получат възнагражденията, дали сега резултатът нямаше да е друг
    Оставки, какво не разбрахте!? Съд и затвор за виновните, които попиляха България!
  • 9 Антиресторант

    5 16 Отговор
    Нямам нужда да ходя на ресторант и да им ям боклуците. Айде моля.

    Коментиран от #14

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ахаххах

    21 2 Отговор
    Ами глобете ги! Искам да видя съд, който ще признае наредбите ви за законни! Гарантирам, че всички глоби ще пафнат в съда! Колкото и да плашите хората, вашите заплахи са вятър! Вие управляващи сте тотално неграмотни и некомпетентни! Всеки го вижда и затова не ви вярва за нищо!
  • 12 Българин

    17 2 Отговор
    АКО СЕ ВДИГНАТ ХОРАТА ТАКИВА ГЛОБИ ЩЕ ТИ НАПИШАТ ЧЕ ЩЕ ПОМНИШ ЦЯЛ ЖИВОТ
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ахахах

    13 2 Отговор

    До коментар #9 от "Антиресторант":

    Ами не ходи! Други пък искаме да ходим! И
  • 15 сила

    10 1 Отговор
    ТОВА СЪЩЕСТВО ИМА ЛИ СИ ОГЛЕДАЛО У ДОМА....В БЪРЛОГАТА
  • 16 Айде са

    6 0 Отговор
    "По думите му, от властите се търси баланс - да запазим здравето на хората и да имаме стабилна икономика. Мерките доказаха, че България се справя и от икономическа, и от здравна страна." Брех! Да видиш ти! Те това е като остър, гумен нож. Хората си губят препитанието, тоя клявка кат мъстия на месечина. Нали ходи - не ходи на работа заплатката му тече. А народа трябва да се мачка и затрива. Такава е либерастичната доктрина. Тея доказаха, че разбират само от делеия край. За пример Дания, Холандия, ама за това углошително мълчание.
  • 17 ЪРП

    9 1 Отговор
    НAЙ-ВAЖНOТO E ВCEКИ ДOCТOEН И УМEН БЪЛГAРИН ДA OCЪЗНAE ,ЧE ЩAМЪТ НA "OOП-OCOБEНO OПACEН ВИРУC" НAРEЧEН "ЧEКМEДЖEГEРБEРACOПИТEК" E НAЙ-НAЙ-НAЙ-CМЪРТOНOCEН ЗA ВCEКИ ЖИВEEЩ В КOЛOНИAЛНA БЪЛГAРИЯ, БЪЛГAРИН!!!!!!!!!!!!!!

    ВИРУCЪТ - "ЧEКМEДЖEГEРБEРACOПИТEК" E НAЙ-ГOЛЯМAТA ЧУМA ПOКOCИЛA БЪЛГAРИТE, БЪЛГAРИЯ И БЪЛГAРCКAТA ПРИРOДA !!!!!!!!
  • 18 Най големият

    9 1 Отговор
    кошмар на управляващите е да се обединят хората и да им потърсят сметка за престъпленията им. Това важи за цял свят. Затова бързат да ни занулят, казано на техен жаргон.

    Коментиран от #21

  • 19 Кси

    2 0 Отговор
    Отварят, глобата ги, и глобата ще я плати държавната помощ за тях
  • 20 бай Иван

    3 0 Отговор
    Абе хора,сутринта в интервю по БНР С доц.Мангъров който е в инфекциозна болница каза,че при 90легла за ковид болни са заети само 7 легла.И друго интересно,цигани няма в болниците.КОЙ ще се сети защо.Защото не им плащат нищо да казват,че са болни от ковид19.
  • 21 Трябва да

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Най големият":

    се почне от медиите, защото през цялото време ни набиват страха и разединението.
  • 22 ХАХАХАХА

    3 0 Отговор
    А ТЕБ ЗА ТОВА ЧЕ СИ КРИМИНАЛНО ГРОЗЕН И ОБИДНО ТЪП, с отежняващи обстоятелства че си съ-/участник в ОПГ"герб", КОГА И С КОЛКО ЩЕ ТЕ САНКЦИОНИРАМЕ :) Идва Водов ден :D
  • 23 АЛТА ФИНИ

    1 0 Отговор
    ЧАКАМЕ АЛИ БЕГОВ ДА ОТВОРИ ТА ДА ГО ПОТ РОШИ МЕ И ОС КУ БЕ МЕ ПРЕДИ ДА ГО ПРАТИМЕ ПРИ КЪР ТИЦИТЕ !
  • 24 АЙ СИКЪНА

    1 0 Отговор
    ГУРМЕ ПОРЦИЯ = 30 ГРАМА ----- ТОВА СА ПИНИЗИТЕ НА РЕСТОРАНТЬОРИТЕ
  • 25 АЛИ БЕГОВ

    1 0 Отговор
    СвятИзраел се изолира и масово ваксинира учениците над 16 ...................... Бизнес - Ресторанти предлагат отстъпка за ваксинирани клиенти
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове