Last news in Fakti

27 Януари, 2021 12:11 2 114 78

Борисов: Майсторски предотвратяваме опасностите на пандемията

  • бойко борисов-
  • пандемия-
  • ресторанти-
  • заведения-
  • противоепидемични мерки-
  • правителствено заседание

България има най-добрите параметри, вярва на думите си премиерът

Борисов: Майсторски предотвратяваме опасностите на пандемията - 1

„Както с бедствията и авариите, щом има проблем, веднага реагираме, за да няма риск, така и с пандемията майсторски предотвратяваме опасностите. Затова и България има най-добрите параметри“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното редовно правителствено заседание, на което бяха отпуснати 5,76 милиона лева на общини за преодоляване на последици от бедствия и за ремонт на улици.

Премиерът сравни настоящата ситуация по отношение на COVID-19 в България със случващото се в други европейски страни и въведените там строги мерки. „И вместо да се радваме, сега ще си търсим начин, по който да избухне пак пандемията и да затворим всичко, както и в другите държави. Трябва ли да го направим?“, попита реторично министър-председателят. Борисов отбеляза, че разбира затрудненията на ресторантьорския и хотелиерския бизнеси. „Разбираме ги и тях, затова и Министерството на труда и социалната политика, и Министерството на икономиката разработиха толкова мерки за подкрепа за близо 2 млрд. лева“, напомни премиерът, цитиран от правителствената пресслужба.

Борисов добави, че заедно с помощта за пенсионерите разходите нарастват на около 3 млрд. лв.

„Това не е нагласата на целия туристически бранш“, отбеляза от своя страна кметът на Банско Иван Кадев и добави: „голямата част разбират мерките у нас и ги приемат. Защото е много тънка границата между живота и здравето на хората и бизнесът. И благодарят за мерките, които правителството прилага“.

В рамките на заседанието кметът на Банско изрази признателност за отпуснатите на общината средства днес. На заседанието на правителството бяха одобрени 4,296 милиона лева на общините Банско, Благоевград, Сапарева баня и Априлци за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия. А останалите 1,47 милиона лева от общата сума 5,76 млн. лв. Министерският съвет отпусна по бюджета на община Добрич за основен ремонт на ул. „Генерал-майор Стефан Попов“ и на още няколко натоварени и интензивно използвани участъци от уличната мрежа в града.

Община Банско получава 1 339 951 лв. за укрепване дъното на река Глазне, минаваща през град Банско, южно от моста на ул. „Найден Геров“. „Глазне е планинска, силна, буйна река, която през годините ни създаваше много проблеми. За нас е важно да укрепим дъното, да я почистим, за да сме спокойни, че когато се съберат двете реки – Бъндеришка и Демянишка, градът ще остане спокоен и сигурен“, заяви кметът на Банско Иван Кадев.

Други 1 746 261 лв. се отпускат за Благоевград за укрепване на активни срутища на откосите на Депо за твърди битови отпадъци в с. Бело поле. „Винаги е добре, когато една община се обърне към правителството и то реагира адекватно и бързо, за да помогне за един такъв наистина голям проблем“, отбеляза кметът на Благоевград Румен Томов пред министър-председателя Бойко Борисов. Томов добави, че помощта е изключително ценна и навременна, тъй като само преди две седмици общината е имала проблем със срутище.

Със 728 782 лв., отпуснати по бюджета на Сапарева баня, ще се извърши възстановяване и реконструкция на път, ще се изгради отводнителна система и пътни съоръжения на местния път, свързващ манастир „Покров на Пресвета Богородица“ със с. Ресилово. Кметът на Сапарева баня Калин Гелев отбеляза значимостта на реконструкцията на пътя, свързващ манастира, който е един от най-посещаваните и в него пристигат поклонници от цяла България.

Сестрите Мария и Пелагия от Светата обител изтъкнаха, че манастирът се намира на северния скат на Рила и по тази причина от планината се стичат много подпочвени води.

„Пътят е към една светиня, многократно кметът поставя въпроса. Така се върши нещо важно за региона. А аз Ви благодаря за тази изключителна дейност, която вършите за българския народ, религията е много важна“, обърна се министър-председателят Бойко Борисов към сестрите от „Покров на Пресвета Богородица“.

В рамките на правителственото заседание бяха отпуснати 481 519 лв. на община Априлци, от които: 255 880 лв. за почистване на р. Острешка и р. Видима в границите на общината, 142 849 лв. - за укрепване на тротоарните конзоли на моста на р. Острешка на ул. „Топола“ и 82 790 лв. - за изграждане на подпорна стена.

„Крайно наложително е да почистим коритата на двете реки, средствата, които правителството отпуска, са абсолютно навременни“, категоричен бе кметът на Априлци Тихомир Кукенски.

Правителството отпусна също по бюджета на община Добрич 1,47 млн. лв. Средствата са за основен ремонт на ул. „Генерал-майор Стефан Попов“ и на още няколко натоварени и интензивно използвани участъци в града. Целта на ремонтните дейности е да се отстрани компрометираната пътна настилка, да се подобрят условията за движението на автомобилите, което ще ограничи и предпоставките за пътно-транспортни произшествия.

Министър-председателят Бойко Борисов отбеляза, че в Добрич е свършена много работа по важните инфраструктурни проекти – основните булеварди са реновирани, водният цикъл също е приключен. „Добрич беше градът с най-голямата загуба на вода. 87% от водата от водопроводите изчиташе, а хората и институциите плащаха за 100-те процента“, изтъкна премиерът Борисов.

Кметът на Добрич Йордан Йорданов благодари на министър-председателя и за одобрените проекти на стойност над 2,6 млн. лв. за строеж на нови корпуси на две съществуващи детски градини в града.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    86 2 Отговор
    Шизофреника пак се обади :D
  • 2 Шпек

    67 3 Отговор
    Я пак,майсторе?
  • 3 324

    82 1 Отговор
    Този няма срама!

    Коментиран от #11

  • 4 choko

    73 1 Отговор
    Майстора в далаверите !
  • 5 ЕС Натовец

    11 2 Отговор
    Само щото съм отпуск у Уайоминг и си пия биричката, не значи че като се върна ще ви сложа двойна доза бидоне от Спартана.

    Коментиран от #34

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 choko

    53 1 Отговор
    Оставка на Сачева !
  • 8 шундурко

    27 2 Отговор
    лахо паламудов
  • 9 бай Иван

    53 1 Отговор
    Aбe хoрa,cутринтa в интeрвю пo БНР C дoц.Мaнгърoв кoйтo e в инфeкциoзнa бoлницa кaзa,чe при 90лeглa зa кoвид бoлни ca зaeти caмo 7 лeглa.И другo интeрecнo,цигaни нямa в бoлницитe.КOЙ щe ce ceти зaщo.Зaщoтo нe им плaщaт нищo дa кaзвaт,чe ca бoлни oт кoвид19.
  • 10 Клик

    49 2 Отговор
    Толупът—демагог и ренегат комунист скоро не е вадил пачки от собствените си джобове,чекмежета или касички да “аз дадох”на нещастните български граждани покосени от КОВИД 19.
  • 11 БЕНОВСКА ЛАПА

    39 1 Отговор

    До коментар #3 от "324":

    гражданина бойчето нема спирка ве
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 12345

    48 1 Отговор
    Чекмедже бандите, Мутро ти си по опосен за България от всяка пандемия от нея има спасени е а за теб съд затвор илллл!!!
  • 14 chi

    38 1 Отговор
    Хунтата на съд!
  • 15 Българка

    63 1 Отговор
    За пореден път Борисов нагло и цинично лъже и нарушава българското законодателство. До кога с наши/ държавни пари ще прави нагло предизборна агитация за ГЕРБ. Вместо нагло да лъже и медиите да разпространяват тези лъжи, да разпореди пълен отчет от правителството за 2020 г. къде отидоха милиарди български пари. Отчетът да е с дати, краен получател и размер на сумата. А за милиардите, които липсват от отчета, т.е са заграбени, веднага прокуратурата да започне разследване!
    Оставка, съд, затвор, конфискация! И лустрация!
  • 16 Всичко

    30 1 Отговор
    В тази държава е на самотек... защо има правителство и президенство не ми е ясно
  • 17 уаси Тито

    37 1 Отговор
    Как ли е изфъфлил думата предотвратяваме?!
  • 18 Виж

    39 1 Отговор
    му акъла и му крой шапка ! "Майстор" бил ?!
  • 19 НАГЪЛ

    45 2 Отговор
    ПО НГЪЛ НАЙ ГОЛЕМИЯТ НАГЛЕЦ.
    КАТО Я УПРАВЛЯВАТЕ НАЙ ДОБРЕ
    ЗАЩО УМИРАТ ХОРА??? ЗАЩО ДВА
    МЕСЕЦА ОКТОМ, НОЕМ. ТЕ НЯМАШЕ НИКАКЪВ??? АКО ПАК СТАНЕ ТАКА
    КЪДЕ ЩЕ ДЖИТКАШ ПАК???!!??.
    ИЗЛИЗАШ ОТ ХРАЛУПАТА САМО
    КОГАТО ТИ ОТЪРВА....
  • 20 Оставка

    35 1 Отговор

    До коментар #12 от "Мишо":

    Явно всеки гербер е не грамотен ,като теб и идолът ти Бочко Тиквата
  • 21 Behemoth

    38 1 Отговор
    Уникален глупак! Уникална държава!Уникален народ!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 БОЖЕЕЕЕ

    39 1 Отговор
    ИДЕ МИ ДА РЕВНА С ГЛАС ВЕЧЕ МАХНЕТЕ ГО ТОЯ
  • 24 зад борда

    28 1 Отговор
    Буда, едва 6% от служителите в администрациите желаят да се ваксинират. Хората са грамотни и се опасяват насилствено, чрез натиск да не бъдат заставени да ин се инжектира нещо. Защо само американски ваксини поръчвате ? Някои не са разрешени още , вие харчите пари и заставяте институциите да налагат мнението си. Какви далавери въртите с покупката, кой ще се нагуши пак когато тествате повече бройки хора с недоказано ефективни ваксини. Уж е доброволно, а правите списъци, правите бази данни, изготвяте сертификати, забрани за пътувания - това си е чиста проба РЕКЕТ за да се продадат ваксините. Същото е и с трислойните маски , които искате да наложите за да спечели пак някоя фирма! Другите произведени маски - в реката ? Вие сте подлеци, нагли подлеци.
  • 25 Ангела

    38 1 Отговор
    От тоя вече ми се поврьща

    Коментиран от #28

  • 26 Тикво,изчерпа се

    25 1 Отговор
    Не че Нинова е зюмбюл в градина,ти просто се Изчерпа,Бока..Стегна ли раницата?

    Коментиран от #35

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Д р Вирхов

    13 1 Отговор

    До коментар #25 от "Ангела":

    Пийте деган и си изключете телевизора!
  • 29 шопендар

    7 7 Отговор
    никакви компромиси за кръчмарите.както народа носи бремето на ограниченията от пандемията в името на краиният резултат,така и кръчмарите ще трябва да търпят.
  • 30 ТаУмВзе

    22 1 Отговор
    Вместо мутропитека да говори, Диагнозите дуднат вместо него! БЕЛЕНЕ МУТРО ШИЗОФРЕНЯСАЛА!
  • 31 Измислици

    20 1 Отговор
    Раздувате и раздухвате огромна пандемия , после сте спасители.
  • 32 Уйке

    23 1 Отговор
    Ако управлявате майсторски пандемията и бедствията, със същото майсторство с което крадете, вече България да е ако не Швейцария, то,, поне,, Австрия на балканите! Лъжец и демагог!!!
  • 33 оня с коня

    5 18 Отговор
    На ПАСИВНО ПРОТЕСТИРАЩИТЕ тука ,предпочели Клавиатурата пред Заснежените улици и Студа ще обясня,че е Крайно време да се научат да Четат МЕЖДУ РЕДОВЕТЕ.И обяснява ПОДРОБНО ББ какви МИЛИОНИ са отпуснати Тук и Там и какви Прецизни ТАКТИЧЕСКИ ХОДОВЕ се предприемат от Правителството срещу Коварната Зараза,но ОТ СКРОМНОСТ не споменава Най-важното:Че Партия ГЕРБ ГАРАНТИРАНО ЩЕ СПЕЧЕЛИ на Изборите!И ако не вярвате на почти Ежедневния Финансово-Политически Отчет на ББ за това какво е свършено и какво предстои да се направи,то поне НЕ СЕ СЪМНЯВАЙТЕ в Изборната победа на Борисов!Казвам го това От Добро сърце и Безкористно,за да не тънете в Неведение и да сте неподготвени за Резултата на 04.04.И не случайно Мъдрият Народ е казал:"Човек предупреден,наполовина спасен"!:)

    Коментиран от #37, #38, #49, #52

  • 34 фащ

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "ЕС Натовец":

    Алоу,бираджията!Щата се казва УЙАЙУЙОМИНГ!Не го ли усети вече?
  • 35 Борисов не е изчерпан и е НУЖЕН

    1 14 Отговор

    До коментар #26 от "Тикво,изчерпа се":

    Нинова и Борисов чистят и трябва на дълбоко да изчистят КОМУНОИДИТЕ от БСП и ГЕРБ. КОМУНОИДИТЕ са тези от старата БКП, които ни предадоха на чужди интереси, създадоха ОЛИГАРХИЯТА, разрушиха ИКОНОМИКАТА и Средната Работническа класа в БГ след 89г. ОБЕДИНЕНИЕ в БРСДП на изчистени БСП и ГЕРБ, това е пътят.
  • 36 темелко

    14 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Борисов: Майсторски предотвратяваме опасностите на пандемията.
    Борисов майсторски пълни чекмеджетата със златни кюлчета и евро.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Тролей

    16 1 Отговор

    До коментар #33 от "оня с коня":

    марш на обръщалото и обратно в депото, блокук!
    Тръгнал си да фалиш най-големия престъпник в България!

    Коментиран от #39

  • 39 оня с коня

    1 13 Отговор

    До коментар #38 от "Тролей":

    За Инфо- Асам момче-провициалистче и кат дойда в Сф гледам да не стъпвам по Трамвайните релси дане ма фане тока.Хабер нямам къде ви е Сборния пункт на Обратните който сте кръстили "Обръщало",но аз там работа нямам.Нещо повече- дори НЕ ЖЕЛАЯ да контактувам с такива като Тебе!

    Коментиран от #77

  • 40 Институт по Пунтамаристика към ГЕРБ

    12 1 Отговор
    Майсторски управляваме шейната и добре ви пързаляме! Честит ви и сняг и затваряне на "автомагистрала" Тракия заради липса на прегради за снегонавяване!
  • 41 Наблюдател

    15 1 Отговор
    Крайно време е психиатрите да се самосезират и да озаптят тоя лъжец! Видно при всяко негово отваряне на уста че случая е паталогичен!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Чики-Рики

    7 1 Отговор
    Майстор на ,, късия лаф,, си ,, Баце,,!
  • 44 Комик

    7 2 Отговор
    Когато ми е криво,влизам в нета да търся на Бацо бисерите,и така с усмивка ми става някак си лекинко.Благодаря ти вожде
  • 45 Кукуригу

    12 1 Отговор
    Ай спри се бе!Направо построи комунизма!Всичко е цветя и рози!...Не е кит!И цаца не е!
  • 46 Кратунчучуна

    12 1 Отговор
    Боря вируса с празни приказки и чакам да умре от смях!
  • 47 Хахахаха

    5 2 Отговор
    МайсторТчето бе, той бе :D СладурТ! Винету ли ти се обади по телефона да ти каже тея умнусти бе, бойко, или проспа как всеки се е наредил на опашка-гише "Заминаващи" за да емигрира колкото се може по-далеч от държавата дарила ни с теб? :))))
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 гост

    6 0 Отговор

    До коментар #33 от "оня с коня":

    Как ще се изкажеш ако стане обратно?

    Коментиран от #53

  • 50 Боко пастира

    9 1 Отговор
    Уникално си прост Баце!
  • 51 ББ - БАЦО

    2 4 Отговор
    Стига пищели бе ! Каквото кажа , това става !
  • 52 Гербофоб

    7 2 Отговор

    До коментар #33 от "оня с коня":

    Прецизни ходове с бусове за кренвирши и хладилник Зил!Накрая пак резил!...А ти си гледай коня!
  • 53 оня с коня

    1 5 Отговор

    До коментар #49 от "гост":

    Ами как...точно както и БСП - че Изборите са манипулирани:)

    Коментиран от #63

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Трън

    6 2 Отговор
    4.1% от заразените в България са умрели. Това е най високия процент в Европа.
  • 56 Филип Георгиев

    10 1 Отговор
    АМИ 'ЩО ГИ ТЪРПИМ?! 250 000 НА ТРИЪГЪЛНИКА НА ВЛАСТТА И СМЕ Я ИЗМЕЛИ ТАЯ КОЧИНА. 'ЩО ТРЯБВА ДА ЧАКАМЕ 4-ТИ АПРИЛ. СЪС ВТОРАЧВАНЕ В ТЕЛЕФОНИТЕ ЩЕ ПОЛУЧИМ ПАК ОТ СЪЩОТО.
  • 57 Алфа Ромео

    8 1 Отговор
    В Занзибар няма мерки и ограничения, всеки ден кацат самолети с туристи от цял свят, хабер си нямат кво е тва Ковид!
  • 58 пешо

    8 1 Отговор
    не си е пил хапчетата и днеска.
  • 59 Оги

    1 3 Отговор
    Майстор Боко майстори с 200.
  • 60 Томи 5567

    7 1 Отговор
    Нагъл и безкруполен ЦИНИК иМЕРЗАВЕЦ !!!!!
  • 61 егати майстора

    3 1 Отговор
    Викам ти майсторе , що ти не знам името.
  • 62 михалчо

    1 1 Отговор
    Чудена работа.
  • 63 гост

    0 5 Отговор

    До коментар #53 от "оня с коня":

    Абсолютно прав си.
  • 64 Пендо

    7 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Борисов: Майсторски предотвратяваме опасностите на пандемията.
    Елементарно майсторски лъжеш тулупите да гласуват за тебе.До сега успяваш.
  • 65 Така ще е

    7 0 Отговор
    Докато има 50/ процента,одобряващи правителството (пардон, кражбите и некадърността) на ГРОБ, този мега простак и наглец ще продължава да ви се подиграва.
  • 66 БОРИСОВ...МАЧКА НА ИЗБОРИ 10 ГОДИНИ

    0 5 Отговор
    ТОЙ Е....ТРЕПАЧА НА КОВИТО

    Коментиран от #69

  • 67 БОРИСОВ...МАЧКА НА ИЗБОРИ 10 ГОДИНИ

    0 5 Отговор
    ТОЙ Е ....ВОЖДА И УЧИТЕЛЯ

    Коментиран от #78

  • 68 БОРИСОВ...МАЧКА НА ИЗБОРИ 10 ГОДИНИ

    0 5 Отговор
    ТОЙ Е.....КОШМАРА НА БСП
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Не ме трийте

    4 0 Отговор
    Тоя не миряса.Само глупости блещи.Премиерът трябва да има право до 2 последователни мандата.Вижте резултатът от третия влезнал е в друго ИЗМЕРЕНИЕ!!!ХА-ХА-ХА-смешник!!!!!
  • 72 БОРИСОВ...МАЧКА НА ИЗБОРИ 10 ГОДИНИ

    0 2 Отговор
    ТОЙ Е..... НЕПОБЕДЕНИЯТ ГЛАДИАТОР НА ИЗБОРНАТА АРЕНА....
  • 73 БОРИСОВ...МАЧКА НА ИЗБОРИ 10 ГОДИНИ

    0 1 Отговор
    БАЦЕ, ЗАТВАРЯЙ ...КАТО В РУСИЯТА И....ЕС.....ДРУГОТО Е ДЕМАГОГИЯ
  • 74 РУСИЯ...ЯКА КАРАНТИНА

    1 1 Отговор
    И ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВАКСИНА...НЕМА ЛАБАВО И В ...ЕС....САМО НИЕ ТУК СИ ДОНДУРКАМЕ НАШИТЕ КРЪЧМАРИ...НЕ ПОЛУЧАВАЛИ ПАРИ.....КАТО НЕ СТЕ ВНАСЯЛИ ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ, НЕМА И ДА ПОЛУЧАВАТЕ...АЙДЕ ДЕ.....
  • 75 ЗЕЛЕНчук

    0 0 Отговор
    Тоя бай Ганьо дали си вярва на небивалиците , които говори ? Нищо чудно , явно живее в свой си свят , далече от реалността ! Тиквено-слугински свят.
  • 76 Тото 1 и Тото 2

    1 0 Отговор
    Единсственото ,което тоз юнак прави МАЙСТОРСКИ е да се държи като ПРОСТАК , докато пълни чекмеджето !
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове