Last news in Fakti

27 Януари, 2021 21:50 3 787 83

Димитър Манолов: Хората масово не се осигуряваха през 90-те, ето го резултатът

  • димитър манолов-
  • пенсии-
  • осигуровки-
  • подкрепа

Твърде много хора към навършването на пенсионната възраст най-вероятно няма да имат изискуемия осигурителен стаж, за да получат поне минималната пенсия, заяви президентът на КТ "Подкрепа"

Димитър Манолов: Хората масово не се осигуряваха през 90-те, ето го резултатът - 1
Снимка: БГНЕС

"Твърде много хора към навършването на пенсионната възраст най-вероятно няма да имат изискуемия осигурителен стаж, за да получат поне минималната пенсия. В 90-те години казахме, че няма правила, хората масово не се осигуряваха - резултатът е такъв, какъвто го виждаме", каза президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов в предаването "Денят ON AIR" на телевизия Bulgaria ON AIR .

По думите му това е много сериозен проблем, а общата философия на пенсионните системи не предвижда движение назад в изискванията. Манолов подчерта, че държавното обществено осигуряване не получава тези средства, които лицата биха преместили от партидите си в посока първия стълб, те отиват в "Сребърния фонд".

"Информацията, която пенсионните дружества предоставят, е малко като сметките на "Топлофикация". Държавата няма как да направи разяснителна кампания за всеки един случай. Може би в България прекалено много се избърза с постигането на показателите стаж и възраст. Решението е да се намали изискването за осигурителен стаж. Казармата се признава за осигурителен стаж, но на войниците в казармата този период им се признава като трета категория труд", обясни Манолов.

И добави, че в същото време сержантите, офицерите и генералите се пенсионират по първа категория труд

"Не се е увеличило потреблението, но се увеличи неговата отчетност, защото сега не ходим на кръчми, където не се отчита потреблението, а пазаруваме в магазини, където се отчита. Рисковано е децата да ходят на училище в пандемия, но децата след 7 и 12 клас трябва да положат матура. Трябва да се помисли кое е по-малката беля", каза още президентът на КТ "Подкрепа".

Той прогнозира, че безработицата няма как да скочи рязко.

"Характерът на тази криза е по-различен, тази криза не е икономическа. Взеха се мерки, запазиха се работни места. Първите трусове бяха смекчени", обясни Димитър Манолов.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    75 10 Отговор
    Който не се е осигурявал взима колкото този който се е осигурявал‼
  • 2 Да,бе

    79 2 Отговор
    Ама вий се осигурихте и за тия дето не се осигуряваха и то за няколко века, в аванс,а?

    Коментиран от #4, #53

  • 3 нашия

    65 2 Отговор
    а тия които масово се осигуряваха преди 90-та техните къде са-а и от края на 90-те минаха 20 год
  • 4 нашия

    68 2 Отговор

    До коментар #2 от "Да,бе":

    поредния безочлив тип
  • 5 БАЙ Х@Й‼

    85 3 Отговор
    Баща ми с 40 години РЕДОВНИ вноски взима 20 лв над тези които не са внесли нито лев в хазната !

    Коментиран от #34

  • 6 Нямам думи !

    71 3 Отговор
    Важното е ,че този пияница ще взима тавана.С това говорене настройва хората да крадат или емигрират.

    Коментиран от #8

  • 7 Еееех едно време

    9 28 Отговор
    Защо не се осигурявax на 10 000 ВИДЕНOBИ ЛЕВОВЕ☺
  • 8 нашия

    31 2 Отговор

    До коментар #6 от "Нямам думи !":

    да сменят името на синдиката на-подеба по-добре
  • 9 гражданин

    30 2 Отговор
    мдааам, ми нали сте седесари, ултракапиталисти, оставяйте ги да мрът от глад и толкова
  • 10 Шпек

    60 4 Отговор
    Хората тогава се осигуряваха във ВИС,СИК,ИПОН,АПОЛО&БОЛКАН,ПЪРВА ЧАСТНА МИЛИЦИЯ,777,КОРОНА
    Пари срещу лепенки.Мутрите минавах и те изтърсваха веднъж месечно.Сега ОПГ ГЕРП ти дере кожата ежедневно.Тогава ченгетата бяха от народа и за народа.Сега да мутри до един и мразят хората ,които им плащат високите заплати и социални бонуси.Мръсници.
  • 11 Румен

    38 2 Отговор
    Пенсия няма. Крадете и после в затвора. Менюто е прекрасо. Много по хубаво от старчески дом. Има всичко. Дрога, алкохол, цигари и сплотен колектив
  • 12 истина е

    42 3 Отговор
    Ама и този си е баш-мушингер !! Един за свят не става !
  • 13 БАЙ Х@Й‼

    52 2 Отговор
    От къде взимат заплати съпругата и дъщерята на този ПУ-ТЬО ?

    Коментиран от #22

  • 14 324

    74 2 Отговор
    Неуважаеми, не хората не са се осигурявали през 90 години, а новоизпечените бизнесмени и заетите да лапат управляващи не се интересува ха какво става с осигуровките. Имаше такава безработица и то говоря за София, че всеки се съгласяваше да работи и без осигуровки, а Тренчев и Желязков си бихте камшика. Наема ха те за 2,3 дни и хайде не ставаш, дори не ти плащаха 10,12 часа на ден, които си изработил да не говорим, че жените на 3ч години вече бяха стари за новоизпечените търговци. Не смей да обвиняваш хората, защото цял живот си ял без да знаеш какво е труд.

    Коментиран от #48, #83

  • 15 Бегай

    41 2 Отговор
    И уж между другото подхфърля,че в големите магазини издават касови бележки, а в кръчмите -не.Синдикалист ,обгрижен от управляващите.

    Коментиран от #21

  • 16 Ей МутроПитек

    48 1 Отговор
    Хората след 90г. нямаха възможност да се осигуряват, ЗАЩОТО ГРУПИРОВКИТЕ КОИТО ВИЕ СЪЗДАДОХТЕ НЕ ОСИГУРЯВАХА ХОРАТА И ИЗГРАЖДАХА ФЕОДАЛНАТА ОЛИГАРХИЧНА СИСТЕМА В БЪЛГАРИЯ, която още функционира в България. Хората не са виновни, ТИ СИ ВИНОВЕН, господинчо.
  • 17 Цеко

    52 1 Отговор
    Работодателите не осигуряваха хората тогава,защото трупаха капитал г-н Манолов.И бяха диви мутренски години.Ако споменеш думата осигуровка пред чорбаджията си аут.Аз също имам от тогава 5 години,които не фигурират никъде.Така,че не обвинявайте хората,а търсете вината по-височко.
  • 18 Господин Манолов

    43 0 Отговор
    Ако тогава имаше синдикати, това нямаше да се случи. А понеже сега няма синдикати.... Тиквата си прави каквото иска. И престани да се изказваш толкова глупаво, че ставаш за посмешище.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Капиш, бандито синдикатска

    37 0 Отговор
    Защо Емигрираха 4 000 000 Българи от 90г. до ден днешен. За да избягат от Олигархията Мафията Българска и предпочетоха в чужди Държави, но с ред и правила да се трудят, за да имат на старини с какво да се издържат. Бог да ви накаже за предателството на Българи!
  • 21 Пешо

    30 2 Отговор

    До коментар #15 от "Бегай":

    Лъжа ли е? Кръчмарите преди кризата криеха 80% от оборота, а сега реват, че прите от държавата били малко, защото са обвързани с печалбата. Когато трябва да дават, мълчат, но като трябва да вземат обещетение, реват като заклани.

    Коментиран от #33

  • 22 Филип Георгиев

    23 1 Отговор

    До коментар #13 от "БАЙ Х@Й‼":

    ДА И НА ДРУГИЯ ТАКЪВ. НА ДРУГИЯ ДРУГАР, ШЕФ НА ДРУГИЯ СИНДИКАТ. . ЗНАЕТЕ ЛИ КЪДЕ РАБОТИ (НЕ, ЧЕ РАБОТИ АМА ТАКА СЕ КАЗВА) ЖЕНА МУ? ЗНАЕТЕ. ТУК Е ТАКА. СИНДИКАТИТЕ НЕ СА СИНДИКАТИ. ИНСТИТУЦИИТЕ НЕ СА ИНСТИТУЦИИ. ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НЕ Е ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ. ОБРАЗОВАНИЕТО НЕ Е ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ. ХРАНАТА НЕ Е ХРАНА. ЖЕНИТЕ НЕ СА ЖЕНИ. МЪЖЕТЕ НЕ СА МЪЖЕ. БАНКИТЕ НЕ СА БАНКИ. ПЪТИЩАТА НЕ СА ПЪТИЩА.САМО БОКО ТИКВАТА Е ТИКВА.
  • 23 Гого

    35 0 Отговор
    Ей Палячо, що дирите ръководители на синдикатите в бордовете на Пенсионно-осигурителните дружества! Вие по презумпция трябва да защитавате работещите. И второ - кога ще има мандатност при вас, или сте като + Светия синод до живот.
  • 24 die Wahrheit

    32 1 Отговор
    Не че хората не се осигуряваха или че не са искали да се осигуряват, просто работодателите не даваха договори за работа и не осигуряваха работниците, а ги експлоатираха за жълти стотинки. Нямаше закони да ги принудят.
  • 25 лъжец нещастен!

    37 0 Отговор
    а синдикатите къде бяха 90? и получаваха ли заплати тогава? къде са парите от сребърния фпнд който трябваше да се пълни от приватизацията! не отчиташ ко пе ле, че намаляхме с над 2 млн чиито пенсии са спестени! не отчиташ коп е ле сегашния модел с три стълба е с натрупване, 90 не беше !ай бегай от тука го ведо селско
  • 26 die Wahrheit

    23 1 Отговор
    Не че хората не се осигуряваха или че не са искали да се осигуряват, просто работодателите не даваха договори за работа и не осигуряваха работниците, а ги експлоатираха за жълти стотинки. Нямаше закони да ги принудят.
  • 27 0000

    27 0 Отговор
    А ти осигуряваше ли се паразит
  • 28 ффф фф ф

    41 0 Отговор
    Аз също имам 4 години от тези мътни времена, през които работодателят не ме осигуряваше, а имах 2 гладни деца и болен мъж в къщи и ако искаш договор и осигуровки те гони работодателя, защото други гладни чакали на твоето масто. Защо лъжете?
  • 29 Аз катоОгладнея

    20 1 Отговор
    Сядам на мостът и слагам празна шапка отпред и още има хора в Бг .и пускат по някой лев ,но Бойко го е срам да седне на мостът за поадаяния и седи в Джипа и си мисли че е измамил Цяла България и Няма Жив Човек да го пита Защо Окради Най Бедната Държава в комбина с Европейците
  • 30 фертиш

    37 0 Отговор
    "Хората масово не се осигурявали" ли? Ей лъжец! Работодателите не осигуряваха работниците! А хората бяха в ужасна безизходица, глад и мизелия, със сух хляб и маргарин хранехме децата си, за да оцелеем в онези бандитски времена на беззаконие и хаос.
  • 31 Диверсант

    24 0 Отговор
    Какви пенсии. ??? Та на мене 1990 година дружеството по интереси ПОДКРЕПА ми обясняваше че след 30 години ставайки евроатлснтици, хората ще са толкова богати че няма да има нужда от пенсия...
  • 32 08716

    24 2 Отговор
    В България от години липсват синдикати, те са просто на хранилка при Боко Тиквата и ГЕРБ! Само да те попитам Манолов кое право на работниците си защитил и не те ли е срам да се показваш та ние сме държавата с най ниски доходи в ЕС, а вие мълчите като риби или сте се задавили от храната подхвърляна ви от ГЕРБ! Срам и позор сте точно вие да говорите за пенсии и заплати, нищо правци! Манолов ходи да управляваш врътките с недвижимото синдикално имущество, до което работниците от години нямат достъп!
  • 33 Бегай

    7 4 Отговор

    До коментар #21 от "Пешо":

    За кои кръчми говориш?За тая в родното ти селце ли? Изобщо ,наясно ли си с търговията и правилата и законите в България?

    Коментиран от #46

  • 34 Перник

    13 0 Отговор

    До коментар #5 от "БАЙ Х@Й‼":

    Майка ми е на същото дередже.
  • 35 Без коментар

    13 0 Отговор
    Сержантите, офицерите и генералите се пенсионират по първа категория "ТРУД" !
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 тнтм gf546

    30 1 Отговор
    Тоя какви ги дрънка? Хората не се осигурявали през 90 те.Абе ей,не смееш да кажеш истината,щото ще ти хвръкне манерката. Хората работеха без договори,търговците без касови бележки, още да пиша ли? Не смееш да гъкнеш,щото изхвърчаш директно на улицата. Тая мантра я повтаря и оня другия умник, няма да го напиша ,да не му направя реклама.
  • 38 ресто

    18 1 Отговор
    работодателите масово не осигоряваха работниците си другарю манолов а нана сигналите на работниците как реагирахте вие като синдикат и защото защитавахте правата на работодалетите за това сега резултата сега е такъв
  • 39 Шопо

    19 1 Отговор
    Ти каква си хиена,Манолов !!! Ти каква си хиена !!!
  • 40 къде сте

    18 0 Отговор
    Не стига, че няма синдикати, не стига, че стоят на някаква хранилка само да си вземат добри пенсии, но говорят и глупости , хората не се били осигурявали. Боже, няма ли кой да разкаже какво преживяхме по време на прехода. Има няколко поколения, които платиха дори с цената на живота си тези години и създадоха бъдещите милионери с лишения, глад и липса на осигуровки. Но онези, които се бореха само за себе си и се домогнаха со топли местенца и високи заплати, сега могат да кажат всичко
  • 41 Данайския дар

    10 0 Отговор
    на демократите е това, че хората няма да вземат пенсии. Големи реформатори - големи подаръци. Ще има и други "подаръци" от тях - резултатите от аграрната риформа, военната риформа, риформата в образованието и т.н. А тъй наречените профсъюзи сега синдикати гледаха безучастно 30 години и сега и те мъдруват. Отврат!
  • 42 Asar

    8 0 Отговор
    Г-н юманолов не лъжете.всичкш се осигерявахме през 90 година,но въпреки това взех 59.9б пенсия.какво ще кажете или пак ще лъжете!
  • 43 Stormtrooper

    13 0 Отговор
    В 90-те години, КАЗАХМЕ няма правила.?!
    ХОРАТА ли не са се осигурявали, или не са осигурявали хлрата? А вие сте ролкова синдикати, колкото ми е дървена оная работа. Къде сте били вие през въпросното време и кой ви е осигурявал вас????
  • 44 Еееех едно време какви

    4 11 Отговор
    Млади бяхме и не ни се вярвaше,че ще остареeм и ще ни трябва трудов стаж и осигуровки!!!тогава самоосигуряващите бяха ЕТ,СВОБОДНИ ПРОФЕСИИ И ДРУГИ.А ТОВА ЗА 10 000 лева е когато настъпи инфлацияTa ама кой да разбере?тогава и мен не ме интересувaше и сега съжалявaм!!10 години ЕТ. НА НАЙ_ниския % !Затова мислeте докато е време!
  • 45 ГЬОНСУРАТ

    17 0 Отговор
    Да, верно е, че чорбаджиите не ни осигуряваха. А ВИЙ, господа синдикалисти къде бяхте тогава, сега ли се събуждате? Но вашите заплати си текат от бюджета. Вий сте на софрата и нямате думата! В коя ЧАСТНА фирма има синдикати? Лаладжии мръсни!
  • 46 Пешо

    5 2 Отговор

    До коментар #33 от "Бегай":

    За твоята кръчма говоря. Идея си нямаш колко съм наясно. Социална политика се прави с пари, а парите идват от данъци. Когато криеш оборот и не плащаш, когато трябва, не можеш да претендираш да ти плащат, когато се наложи.

    Коментиран от #51

  • 47 23 56

    19 0 Отговор
    Ей, нагло същество, прочети всички коментари до тук, както аз га направих. Общото между тях е едно единствено– не смей да виниш хората, които изнесоха на плещите си тези злокобни години. Скрий се дълбоко , иначе си за л и н ч! За всички коментари само + за истината!
  • 48 Хахаха

    8 1 Отговор

    До коментар #14 от "324":

    Те дръпнаха фонда още в началото на 90-те това бяха осигуровките който хората си плаща ха чинно всеки месец после видяха че са се уляли и вдигнаха годините сега трябва да работиш до умирачка или най много да вземеш една две пенсии така го изчисли ха а хората не плаща ха понеже нямаше кой знае какъв смисъл
  • 49 Минаващ

    11 1 Отговор
    Синдикати-данакозаплатаджии.Тоя е голям Мишок.В чужбина в реялния сектор икономика работодателите плащат СЕДМИЧНО всяка седмица,и осигоровките върхо цялата заплата а не минималната като в БГ. Да почне Господинчото от БГ синдиката да бори за Седмично заплащане като първо второ да се запознае например с Един написан Т.Д междо работник и работодател в БГ от тук отам да види какви неща пишат БГ работофателите.Та да разбере че вината не е в Работника Служителят а е в ДАНАКОЗАПЛАТАДЖИИТЕ ЗАКОНОТВОРЦИ.
  • 50 ТЕРОРИСТИ

    8 1 Отговор
    ХОРАТА НЕ СА СЕ ОСИГУРЯВАЛИ ИЛИ ТЕРОРИСТИТЕ НАРИЧАНИ БИЗНЕСЪТ НЕ ГИ ОСИГОРЯВАХА БЕЗРОДНИЦИ ПРЕСТЪПНИЦИ!ФЕОДАЛИСТИ!
  • 51 Бегай

    1 1 Отговор

    До коментар #46 от "Пешо":

    Стреляш в тъмното ,белким улучиш.
  • 52 тая гадинка

    8 1 Отговор
    До кога ще му давате трибуна
  • 53 Хммм

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "Да,бе":

    Митака пак се изказа неподготвен! Не хората не се осигуряваха, а чорбаджиите им казваха, че ако искат да ги осигуряват, да си намерят друга работа, защото на портала за тяхнот място чакали 50-100 човека, а синдикатите се правеха на ни чули, ни видели, така, че да не се прави на луд Митака. Уж синдикати, а вси интересите на чорбаджиите пазят - странни синдикати.
  • 54 Хмммм

    5 1 Отговор
    Трябва да се премахне глупостта минимален и изискуем трудов стаж. Всеки трябва да получава пари според годините, които е работил. Защото иначе си е жив грабеж ако стажът ти е под минимално изискуемия за пенсия.

    Коментиран от #55

  • 55 Да бе,

    0 1 Отговор

    До коментар #54 от "Хмммм":

    Дори и ако е работил на лозето си .Или върху себе си .
  • 56 Всичко в

    4 0 Отговор
    БГ е пълна шашма. Защо когато почине пенсионер парите от пенсионният му влог не се дават на наследниците, а остават за държавата? В БГ всичко е мафия и всички коментари на разни като на този имитатор са излишни. По-голямата част от спестяванията ни отиват по разни шкафчета и това не от вчера. От доказали се мафиоти друго не може да се очаква.
  • 57 пешо

    4 0 Отговор
    41год. стаж плюс 2год. казарма и тя се признава за стаж 274 лв. пенсия сега стана 300лв. хора с 25-30 год. стаж вземаха 170-200 лв сега и те вземат 300,лв.с една дума работиш не работиш 300лв.
  • 58 пешо

    2 0 Отговор
    защо от 1992 до 1999 год . вземахме от 5000 лв до 12000лв. и си плащахме осигуровките , се признава само стажа ,
  • 59 Наско

    3 0 Отговор
    И пак хората били виновни. Не се осигуряваха тогава защото нямаше как да се издържат. А парите винаги са потъвали в нечие шкафче на "любим" диктатор. Хората са овце и сами са си виновни, че позволяват да бъдат манипулирани и си продават гласовете.
  • 60 Тошко

    2 0 Отговор
    Да си каже направо, че НОИ е източен.

    Коментиран от #65

  • 61 разбойничество

    5 0 Отговор
    Ми направете пенсионната система като японската , парите ти за осигуровки са там , събират се цял живот на капитализирана лихва .Знаеш постоянно каква сума си събрал до момента . Когато се пенсионираш , можеш да избереш дали да си получиш цялата сума на куп , или на ежемесечни вноски . Това тук е узаконен пладнешки грабеж, работиш внасяш цял живот , гушваш букета малко преди пенсия на 70г. , за да има пари по 20 заплати и бонуси за държавните служители , дето на работа не са забили един пирон , а след като хубаво си починат на работа , работят с по две частни фирми , пенсионират се на 45 години , и си барат ...

    Коментиран от #68

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 въпрос

    2 0 Отговор
    Не мога да схвана, може ли някой да ми разясни!
    Според тоя червен тулуп, слуга на ДС, няма пари за пенсии!?
    Обаче, за да претендираш за пенсия, трябва да си плащал осигуровки, да имаш, трудов стаж, нали така????????
    Нещо се губи в превода май?
  • 64 въпрос

    2 1 Отговор
    Истината е, че БКП МАФИЯТА източи банките, създаде кредитните милионери, изкупи фирмите и ОКРАДОХА ПЕНСИОННИТЕ ФОНДОВЕ, разбира се, така, както взеха всички спестявания на хората с хиперинфлацията, която режесираха!
    Подкрепаджията, подкрепя мафията и за това мълчи, като партизанин на разпит.
  • 65 въпрос

    2 1 Отговор

    До коментар #60 от "Тошко":

    Къв НОИ бе, те 90 -те източиха цялата държава, всичко източиха, като дебитна карта, занулиха тотално.
    Другарите КОМУНИСТИ от БКП източиха всичко, те ни управляват и СЕГА!

    Коментиран от #67

  • 66 наблюдател

    4 0 Отговор
    Синдикатите са вредни в сегашнитя си вид. Няма никаква полза от тях, обслужват властта и живеят на гърба на членовете си, които пък нямат никакъв избор и трябва да членуват. По-извлатено няма накъде - хем нямаш полза от тях, хем не можеш да не членуваш поне в един от тях, защото иначе трябва да си плащаш, за да си част от колективния трудов договор. Ама като дойде време за съкращения, не могат да направят нищо за теб.
    А този на снимката е напълно излишен и адски противен.

    Коментиран от #69

  • 67 пери

    2 0 Отговор

    До коментар #65 от "въпрос":

    А герб? Те свети води ненапити ли са? Не бъркаха ли 11 години и те в кацата? Че се канят и да продължат. Аре, стига с тия комунисти! Сякаш Бойко не е бил комунист.

    Коментиран от #70

  • 68 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #61 от "разбойничество":

    Японските пенсии са най високи в света.
  • 69 въпрос

    3 0 Отговор

    До коментар #66 от "наблюдател":

    Синдикатите ги сформира Държавна сигурност и за награда бившия подкрепаджия Тренчев, който също е агент на ДС, сега е милионер и си гледа кефа.
  • 70 въпрос

    1 0 Отговор

    До коментар #67 от "пери":

    Ядрото е ЕДНО, БКП, Герб също са от БКП, парите им идват от там, задкулисието е от БКП.
    Обаче има разлика във времето!
    90-те бяха години на пладнешки грабеж, а в годините след 2007г. нещата се канализираха и вече хората си работеха с договори!
  • 71 Гост

    6 0 Отговор
    Пенсионният фонд беше обиран на няколко пъти, ето го резултатът. Господинът явно не знае, какъв тип е пенсионната ни система и как работи. Който е плащал осигуровки през 90-те, е било за пенсиите на пенсионерите през 90-те. Днешните пенсии се изплащат от осигуряващите се сега.

    Коментиран от #79

  • 72 кптр

    4 0 Отговор
    Не само не са се осигурявали. Много хора нямаха работа, бяха безработни. И днес има много безработни хора. През последните години се научихте да прикривате безработицата, като карахте безработните да се отписват от бюрата по труда. Работа има в Сф, Пловдив, а в провинцията е застой. Не само пандемията е причина. Причина е липсата на инвеститори, липсата на условия за частен бизнес през последните години.

    Коментиран от #78

  • 73 КАПИТАН СМЪРТ

    4 0 Отговор
    А ТИ, ОТКОГА ЛАПАШ ЗАПЛАТКА ОТ КТ "ПОДКРЕПА" ? :)
  • 74 КАПИТАН СМЪРТ

    3 0 Отговор
    ОСВЕН ДА ПЕЕШ ДИТИРАМБИ НА СВИНЕТЕ И ДА ПРЕЧИШ НА РАБОТНИЦИТЕ ДА СТАЧКУВАТ, КАКВО ДРУГО СИ СВЪРШИЛА БЕ, СВИНЬО ГОВОРЕЩА !
  • 75 Всички

    4 0 Отговор
    от синдикатите сте смешни. Не сте никакви синдикати. Как един път не застанахте на страната на народа и не го защитихте?
  • 76 КАПИТАН СМЪРТ

    2 0 Отговор
    "Член на КТ "Подкрепа" от ноември 1989 г." ЗНАЧИ СИ БИЛ НАЯСНО, КАКВО ПРАВИШ ЗА ДА СЪБОТИРАШ СТАЧКИТЕ СРЕЩУ СВИНЕТЕ. ОТИВАШ НА ЧЕНГЕЛА, СВИНЬО.
  • 77 кптр

    5 0 Отговор
    Стажът за пенсия не трябва да е 40 год. Трябва да е драстично по- малък. Днес 40 г. стаж могат да направят само хрантутниците на държавна работа. В частния сектор сигурност в утрешния ден няма. А възрастта за пенсиониране е прекалена. Цял свят върви към 4 дневна раб. седмица, само в Бг тоя от снимката позволи 300 часа извънреден труд, който няма да се плати на работника. Тоя узакони кражбата на труд.
  • 78 Не само

    0 0 Отговор

    До коментар #72 от "кптр":

    унищожиха дребния и средния бизнес. А икономика се прави точно с такъв.
  • 79 Баламурник

    0 0 Отговор

    До коментар #71 от "Гост":

    Здравният също. Мони Пицата гепна два милиарда от здравния онд. Златният фонд (пенсионният) също беше разграбен. Бокича филмира замазаните грабежи - стадиони по селца със стотина старци, ремонтирани пътни отсечки, рекламирани като магистрали, дето асфалтът може да се навие на руло и да се премести другаде, складове на логистични центрове, рекламирани като "заводи" и т.н. Строител на ко, пардон, капитализма и благодо на ОПГ-то.
  • 80 КАПИТАН СМЪРТ

    1 0 Отговор
    ЖАННА, ВИДЕНОВА ДЕТО ИСКАШЕ ДА ВИ ЗАПАЗИ ДЪРЖАВАТА, И ПРАВИХТЕ СТАЧКИ, А СРЕЩУ СВИНЕТЕ СТЕ МАЗНЬОЦИ :)
    С КОМПРЕСОР, ЩЕ ТЕ НАДУЯ ДА ТИ ОТЛЕПА КОЖАТА, ПРАСЕ ГАДНО, БУЛГА-РАШКО :)
  • 81 КАПИТАН СМЪРТ

    0 0 Отговор
    АЗ, ЗАТОВА ДОКАРАХ ОТ СЕЛО КОМПРЕСОРНАТА УРЕДБА БЕ, ПРАСОЛАЦИ :) ДА МИ Е ПО-ЛЕСНО, ДА ВИ ДЕРА ЖИВИ :)
  • 82 към манолов

    0 0 Отговор
    манолов, обяснявам ти следващия проблем, който ще избухне тази година.
    Вече говоря за 2000- 2010 г.
    Тогава масово кухи фирми със задължения се продаваха на безимотни хора със ниско социално поведение.
    т.е. няма какво да се вземе.
    но тези фирми ми окрадоха ДЗПО.
    това което наричате втори стълб за пенсии.
    по всички законови начини се опитах да принудя държавата да ги събере но отговора беше
    - ще се вземат мерки.
    и сега съм и без първи и втори стълб.
    Нещо да кажеш....
  • 83 бъркаш

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "324":

    не е желязков а Желязко Христов шефа на КНСБ тогава.
    Умира на само 62години.
    По сегашния стандарт - е трябвало да работи още поне2 години
    „Като как...
    „дори и улица му нарекоха в софия
    Проф. д-р Желязко Христов

    Въобще трябват отново промени в пенсионните правила а не да слушаме вечните мика зайкова и иван нейков
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове