Last news in Fakti

27 Януари, 2021 14:42 1 383 38

Президентът почете паметта на жертвите на Холокоста

  • румен радев-
  • холокост-
  • холокоста

Поклон пред паметта на загиналите. Нека помним тяхната загуба, защото ако заличим спомена, би означавало те да умрат отново, отбеляза Румен Радев

Президентът почете паметта на жертвите на Холокоста - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев почете паметта на жертвите на Холокоста. Днес се отбелязва Международният възпоменателен ден на жертвите от Холокоста.

"Тази огромна трагедия, причинила неимоверни страдания, ни задължава да си спомним за отнетите по изключително жесток начин животи на милиони хора, сред които 6 милиона евреи, само поради това, че са принадлежали към друг етнос", заявява президентът Радев на страницата си във facebook.

Президентът посочва, че решението за отбелязване на тази дата съвпада с други знакови годишнини, свързани с края на Втората световна война, с основаването на ООН, и има за цел да отбележи общочовешкия стремеж за справедлив и мирен свят за всички народи.
Като припомня отбелязването миналата година на 75-ата годишнина от освобождаването на концентрационния лагер в Освиенцим и Деня за възпоменание на Холокоста, с участието на политически лидери от 50 страни, президентът Радев посочва, че тогава е имал възможност с гордост да заяви, че благодарение на самоотвержените усилия на гражданското общество, на политици и на достойните си религиозни водачи, България е успяла да съхрани живота на своята еврейска общност от около 50 хиляди души. Свидетелство за това са имената на българските праведници, увековечени в мемориала "Яд Вашем", посветили своята влиятелна обществена дейност на спасяване от гибел на своите съседи, съученици, колеги и приятели евреи, допълва Румен Радев.

"Поклон пред паметта на загиналите. Нека помним тяхната загуба, защото ако заличим спомена, би означавало те да умрат отново", заявява още президентът Радев.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 GTR

    26 10 Отговор
    Оффффф.......пак с тия евреи ....има ли един ден в който да не се говори или пише за тия мишки

    Коментиран от #18, #36

  • 2 Тотьо

    10 17 Отговор
    Но тогавашните гербери крещяха Хайл Хитлер..
  • 3 Бацо

    13 10 Отговор
    Е позор да влиза на затвор с шкафа и пачките
  • 4 Пламаче

    21 17 Отговор
    Тоя няма ли работа, за какво получава огромна заплата? Да свърши нещо смислено! Да излезе с една лопата да почисти малко сняг, и без това нищо полезно не може да свърши.
  • 5 Последния Софиянец

    14 5 Отговор
    Алибегов е предател.Събрал хората пред Президентството все едно Радев ни е взел работата.И Алибегов и мутрите му облекли полицейски жилетки и не дават на колегите да дойдат при нас Орлов град пред министерски съвет.
  • 6 !!!?

    23 20 Отговор
    Фигуранта до кога ще мълчи за репресиите на Кремъл срещу Навални, който извика "мутри вън" !!!?
  • 7 Българка

    15 22 Отговор
    Гордея се, че Радев последователно е защитник на жертвите на геноцида и подкрепя справедливостта!
    Очаквам Борисов да почете паметта на загиналите в лагера Освиенцим с лозунага "Работата те прави свободен" Може да отиде сега и сред протестиращите ресторантьори !
  • 8 ТаУмВзе

    21 5 Отговор
    За Благодарност, че сме Спасили всички евреи от Хитлер, паси ни ликвидира Армията и ни продаде за стотинки! Венецианския търговец на Шекспир, да се Прочете.
  • 9 Тотьо

    10 20 Отговор
    Румен ви каза че сте недобита фашистка паплач..Господа и дами от герб..
  • 10 Нямам думи !

    18 12 Отговор
    "Поклон пред паметта на загиналите"!!! Тия на Шипка ли се биха ? Радев е изтрещял.
  • 11 1955год израелски самолет, пътнически

    8 3 Отговор
    "Костелейшън" с 57 човека на борда е свален от два МиГ - 1 5 в Петричко! Всички пасажери и екипаж са загинали!! Екипажа на пътническия самолет НЕСЕЕ подчинил на предупрежденията дадени от летците на двата изтребителя отДоброславци!!! Бог да ги прости!! Това е първия пътнически самолет свален след 2та Световна война!!! Някой плаче за свален Б 727корейски,над Аляска от СУ15!!! Бог да ги прости пасажерите!! 1978год!!!! шпионаж,военни и политици си играят с живота на пътници и екипажи,!!!
  • 12 честен ционист

    2 17 Отговор
    Българите собственоръчно натовариха всичките евреи на Македония във вагоните за Аушвиц, а сега почитали. Мнозина ограбиха и местните евреи под предтекста, дай си имането да ви го пазим, докато се криете.
  • 13 Комунистите Възстановиха БГ след 44г.

    6 11 Отговор
    След разрухата на БГ от Фашистите до 44г., Комунистите след 44г. възстановиха БГ и я изградиха от пепелта, 1988г. БГ беше на 27 място в света по стандарт, а сега е на 52 място, благодарение на КОМУНОИДИТЕ взели властта 89г., които не са КОМУНИСТИ. Наричат се КОМУНОИДИ, защото съществуваха и се хранеха от КОМУНИСТИТЕ в БКП, от тези които мислиха и строиха България. КОМУНОИДИТЕ са фалшивите КОМУНИСТИ, т. с. ПАРАЗИТИ за БГ.
  • 14 no name no face no number

    8 1 Отговор
    А на Палестинците кога?Само тия окупатори ли трябва да почитаме и да им лижем за...те по заповед?
  • 15 Снайперист

    11 3 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 16 Шалом

    12 6 Отговор
    Радев от къде знае,че е имало "холокост" ?
    Или най вероятно от еврейския труд по марксизъм-ленинизъм.
  • 17 Гешев

    8 7 Отговор
    Руската мурзилка Мунчо, вече 4 години не отиде да поднесе едно цвете в памет на жертвите на комунистическите терористи-шумкари, избили цветът на нацията след 09.09.1944 г. Същото важи и за другата руска мурзилка, члена на БКП, др. Бойко Методиевич Барисав!

    Коментиран от #20, #21, #22

  • 18 644в

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "GTR":

    ти беднини, долни човешки отпа.дъко
  • 19 Чичо пенчо

    4 1 Отговор
    Холокост индустрията под пълна гас.
  • 20 Кой цвят бе? Фашистите ли бе?

    5 5 Отговор

    До коментар #17 от "Гешев":

    Фашистите са осъдени от Народният съд. Това е. Това ли е цветът?
  • 21 44г. БГ е нямала вече цвят

    3 8 Отговор

    До коментар #17 от "Гешев":

    Цветът на БГ до 44г. е бил избит вече от Фашистите, така, че Комунистите Няма как да са избили цветът на България 44г. Когато Руските войски са влезли в БГ 45г. за заварили българският народ докаран до ръба на физипеското оцеляваненот глад, мизерия и болести причинени от Фашистите. Руските войски е трябвало да изхранват Българският народ от войнишките си дажби. Нещо да кажеш мерзавецо, това е документирано.
  • 22 44г. БГ е нямала вече цвят

    3 7 Отговор

    До коментар #17 от "Гешев":

    Цветът на БГ до 44г. е бил избит вече от Фашистите, така, че Комунистите Няма как да са избили цветът на България 44г. Когато Руските войски са влезли в БГ 45г. за заварили българският народ докаран до ръба на физическото оцеляване от глад, мизерия и болести причинени от Фашистите. Руските войски е трябвало да изхранват Българският народ от войнишките си дажби. Нещо да кажеш мерзавецо, това е документирано.
  • 23 Съни

    3 10 Отговор
    Благодаря Ви господин Радев че отворихте очите на българският народ Вие имате съвест доблест и чест Вие ще останете в историята на България наравно с Левски Благодаря ви пожелавам на Вас и на вашето семейство много здраве щастие и търпение чнг
  • 24 ХайлАдолф

    9 1 Отговор
    Публикувaнo във фaкти.бг: Фoн дeр Лaйeн: Имa зacилeнa oмрaзa към eврeитe в Eврoпa - И c прaвo имa зacилeнa oмрaзa . Нa вcякa крaчкa ни нaвирaт в лицeтo рaзни eврeи ,и ни прoглушaвaт ушитe пaк c рaзни eврeи , и нa крaя нa хoрaтa вeчe им ce пoвръщa caмo кaтo чуят зa eврeи .......
  • 25 Антиболшевик

    6 1 Отговор
    Стига сте разтягали локуми за тоя измислен "холокост" , на хората им писна вече .

    Коментиран от #27

  • 26 Русофоб

    7 2 Отговор
    Слава за великия Фюрер , първия радетел за обединена Европа на нациите .

    Коментиран от #29, #30

  • 27 Не си ял попарата още на Фашизма

    3 5 Отговор

    До коментар #25 от "Антиболшевик":

    Затова се блещиш, но има изгледи света пак да изяде попарата Фашистка.
  • 28 Антифатмак

    5 4 Отговор
    Я превратажийко пак се е изтропкал за смех на аудиторията .
  • 29 Върви в Германия и Викай...

    2 4 Отговор

    До коментар #26 от "Русофоб":

    Слава на Великия Фюрер, да видиш, какво ще ти се случи. Това което ще изядеш, ще го кзядеш от Германският народ, не от Властите.
  • 30 Може и в Холандия да идеш и Викаш..

    2 4 Отговор

    До коментар #26 от "Русофоб":

    Слава на Великия Фюрер, Викай на центъра на Амстердам и ще видиш голямо Уважение и почит от народа на Холандия. Ще си взема кафе и ще те гледам как викаш и как Холанците ти се радват.
  • 31 Да се извини на всички

    4 2 Отговор
    които се заразиха на шипка под неговото ръководство.
  • 32 Да така е

    4 0 Отговор
    Гузен негонен бяга.
  • 33 РЕЗИДЕНТ ПАЛЯЧО

    4 2 Отговор
    АДЮТАНТЕ А ЗА НАВАЛНИ НИЩО НЕ МЪЦКАШ, ЩО РУСКОТО ГЕСТАПО МОЖЕ ДА ТЕ УВОЛНЯВАТ ЛИ, ЛИЦЕМЕРЧЕ БОЛШЕВИКО.
  • 34 Русофоб

    4 0 Отговор
    И все пак, истината за измисления "холокост" е силно изкривена и изопачена ,от съветско-американската следвоенна пропаганда , целяща единствено подпомагането на забогатяването на еврейските финансови изедници по цял свят . Та вечна слава на великия Фюрер , и жалко , че не можа да реши еврейския въпрос до край , днес света щеше да е по-добър и справедлив .
  • 35 така така

    3 1 Отговор
    Еврейчето Радефф скоро си заминава.
  • 36 Майн Кампф

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "GTR":

    Бръщолевенията за някакъв холокост и еврейчета е индустрия за милиарди долари , за това ще продължават да пишат измислици промиващи мозъци .
  • 37 ЖЕЛЕЗНИЯ ФЕЛИКС

    1 0 Отговор
    КОИ "ЖЕРТВИ" БЕ АХМАЛАК ?! ТИЯ НА ПО 100 ГОДИНИ, КОИТО ОЩЕ СМУЧАТ ПЕНСИИ ОТ ГЕРМАНИЯ ЛИ ? :)
    МОЖЕ ЛИ СЕГА И АЗ ПО ЖЕЛАНИЕ, ДА СТАНА ТАКАВА "ЖЕРТВА" ? :)
  • 38 КАПИТАН СМЪРТ

    1 0 Отговор
    ХОЛОКОСТ НЕ Е ИМАЛО, НО ЩОМ НАСТОЯВАТЕ, ТОЗИ ПЪТ ЩЕ Е 100% ЗА ОСЪДЕНИТЕ ОТ МЕН.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове