Last news in Fakti

28 Януари, 2021 10:21 2 233 45

Политолог: Няма как да има коалиция без ГЕРБ или без БСП

  • избори-
  • герб-
  • бсп-
  • коалиция

При много ниска избирателна активност партии с твърди електорати си повишават изборната тежест

Политолог: Няма как да има коалиция без ГЕРБ или без БСП - 1
Снимка: БГНЕС

Въпросът каква ще е избирателната активност на парламентарните избори през април е въпрос за над 1 милион долара. Това коментира политологът от "Тренд" Димитър Ганев. По думите му избирателната активност е ключът на тези избори.

Политологът обясни, че където в чужбина е имало избори по време на пандемия, избирателната активност е била по-ниска от традиционното.

"При много ниска избирателна активност партии с твърди електорати си повишават изборната тежест. Привържениците на Слави Трифанов са т.нар. "мек електорат", посочи Ганев.

"Коалиция под 3 партии фактически много трудно би могла да бъде създадена. Трябва да има коалиция или около ГЕРБ, или около БСП. Друг тип конфигурация е почти невъзможна. Представете си какви преговори ще има...", коментира още той.

Димитър Ганев обясни, че според изследването на "Тренд" 5 партии са сигурни в следващия парламент. 2 други формации са на ръба да влязат.

Проучване сочи, че има висок дял на положителните оценки за президента Румен Радев, който навърши 4 години от мандата си.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    17 5 Отговор
    Няма как да се промени нещо, ако ще са пак същите в парламента. Нито ГЕРБ, нито БСП, нито ДПС, нито патриотите предлагат нещо различно, от досегашното. А останалите са само патерици на предишните. Събудете се, хора! Не им вярвайте за пореден път.

    Коментиран от #7, #13, #21

  • 2 ТаУмВзе

    9 6 Отговор
    Къде ги копате тия същества, изплискали легена за хранилка.
  • 3 Евентуално може с ДПС

    10 6 Отговор
    Бацо 75,
    Корнела 65,
    Слави 40
    Дпс 30,
    Ристе 15
    Мая 15
    Има вероятност бацето да подлъже Слави и Ристе като патреотите и после да си действа с дпс като досега ама те видяха кво става с коалиционните на баце има и вариант като 2013 да има паритет между ляво и дясно и някой като Волен да подсигури кворум само , щото мисля ДПС предпочита да управлява явно, а не като до сега с бацо тайничко. Кабинета ще е експертен там уж на националното съгласие и тоя филм сме го гледали

    Коментиран от #12

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Избирателната активност

    19 4 Отговор
    Ще е много висока. Борисов народа ще го такова с двеста. И милиционерите немогат да го гледат и те ще го таковата с двеста

    Коментиран от #11

  • 7 мислещ

    9 9 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    И хората са тъпи, и изборите се фалшифицират. Както винаги колкото и хора да гласуват, няма да има нито една не-мафиотска партия в парламента. И нито една, която няма да се подчинява на ЮЕС-мефиотите/фашистите.
  • 8 MERS

    11 1 Отговор
    Очертава се голяма трагедия в изборите :\
  • 9 Герб и БСП

    11 4 Отговор
    Ще хванат по 10 процента. Социолозите ги подкрепят.
  • 10 El boko

    11 2 Отговор
    Май ще се ходи пак на избори през лятото !

    Коментиран от #38

  • 11 мислещ

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Избирателната активност":

    Като нищо може да стигне и 150%, ако съдим по изборите в щатско. А при нас най-лошото никога не пропускат да го внесат от там, така че би трябвало да съдим по техните "избори".
  • 12 Не мерси

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Евентуално може с ДПС":

    Старата песен на статуквото
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Българка

    21 4 Отговор
    От ГЕРБ са проказа за българския народ! По- добре избори до дупка, отколкото да позволим хунтата да продължи да разсипва страната ни
    Никога ГЕРБ, ДПС, ОП във властта! Те са за затвор!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ЪРП

    13 3 Отговор
    НAРOДEEEEEEEEE ИЗЛИЗAЙ И ГЛACУВAЙ МACOВO ЗA ДA CE OТЪРВEМ OТ CМЪРТOНOCНИЯТ ВИРУC - "ЧEКМEДЖEГEРБEРACOПИТEЦИТE" !!!!!
    ТOВA E ИCТИНCКAТA CМЪРТOНOCНA ЧУМA ПOКOCИЛA БЪЛГAРИТE, БЪЛГAРИЯ И БЪЛГAРCКAТA ПРИРOДA !!!!!!!!!!!!

    ДА ПОДКРЕПИМЕ ХОРАТА НАПРАВИЛИ "РЕФЕРЕНДУМА" , А УПРАВЛЯВАЩАТА ПРЕСТЪПНА КЛИКА СЕ ИЗГАВРИХА БРУТАЛНО С ИСКАНЕТО НА МИЛИОНИ БЪЛГАРИ!!!!!

    НАРОДА ТРЯБВА ДА СЕ ОБЕДИНИ С ПАРТИЯ " ИМА ТАКЪВ НАРОД" !!!
    ...ЗА ДА МОГАТ ДА СЪСТАВЯТ МНОЗИНСТВО И ДА СЕ СЛУЧАТ КАРДИНАЛНИТЕ ПРОМЕНИ В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИТЕ КЪМ ПО-ДОБРО !!!!!
  • 17 РАДИО ЕЛТО

    6 2 Отговор
    герб ще се коалира с дпс но дали НАРОДА иска герб бсп имат твърдо ядро по места това защото повечето били възрастни може и да е така но имат и много млади ХОРА а пътят към ада е осеян с добри намерения

    Коментиран от #22, #27

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 кптр

    6 5 Отговор
    Малките партии, както винаги, ще се прегрупират след изборите около тоя, който спечели изборите. А, на бас!
    Наивници бяха протестиращите, които се вързаха на Вебер и Туск и ги послушаха да изчакат изборите.
  • 21 Фактология

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Това го знаят вече и децата..Тогава дай идея-предложение...Критиките ги можем всички,царе сме на тях,но изход от ситуация каква е ???

    Коментиран от #23, #35, #40

  • 22 кптр

    7 12 Отговор

    До коментар #17 от "РАДИО ЕЛТО":

    К. Нинова няма шанс. Днес пак викала ББ в НС. Тя знае само викане в НС и обречени вотове.
  • 23 кптр

    8 2 Отговор

    До коментар #21 от "Фактология":

    Какви предложения повече искаш? Малко партии ли ще се явят на избори? Още партии ли искаш?

    Коментиран от #30, #41

  • 24 Чума

    3 9 Отговор
    Абе, гъсоци загубени! Вече 30 години гласувате за тези, на които социолозите дават изкуствен кредит, че сигурно влизат! Уж да не ти се изгуби гласа при някой, който няма да мине 4%! Щом правите едно и също нещо, резултата ще е същият! Като се набутат там и много бързо ще се коалират, че идват 29 милиарда за ,,справяне с епидемията"! Гласувайте за който ви е най симпатичен като Таня Дончева, пък да става каквото става! Никой няма да допусне БСП и който и да е да има повече от Греб! Преброителите не ги съдят! Официално ви се готви управление - Герб, Слави Отвратителния дългуч и ДБ! Неофициално - който се намърда там!
  • 25 ЖЕЛЕЗНИЯ ФЕНИКС

    2 5 Отговор
    А ГЕРБ И БСП, БЕЗ ПОСТОЯННИТЕ СВИНСКИ ЗУРЛИ, ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ? :)
  • 26 Знайко

    9 0 Отговор
    Този платен клакьор да не ми се прави на пророк. От 30 годишния ми опит у нас с гласуването съм разбрал едно. Не са важни нито БСП, нито СДС, нито ГЕРБ. У нас за съжаление правителство без подкрепа на ДПС не изкарва дълго. Пример правителството Борисов 2. Най-голямото зло у нас е ДПС.

    Коментиран от #28

  • 27 ГЕРБ и ДПС

    7 2 Отговор

    До коментар #17 от "РАДИО ЕЛТО":

    Ще се коалират в ъгъла в следващият парламент. А депутатите им ще са без имунитет и ще бъдат разследвани. Първият закон приет в следващият парламент ще е за премахване на депутатския имунитет, а вторият за намаляване на партийните субсидии. Това е условието от Слави Трифонов на тези които ще искат коалиция с ИТН
  • 28 Забрави

    1 3 Отговор

    До коментар #26 от "Знайко":

    Борисов едно.
  • 29 Прибирам се след 18 години!

    4 4 Отговор
    Живял съм навън, знам за кой не трябва да се гласува! И майка ми я виждам да умира да гласува за точно за тази тиква! Ама майка мие! Комшията, същата работа, и той за боклука иска да гласува! Наритах го, оправих му жената, и пак в чужбина! И вчера гледам такива като комшията, дето не искат да гласувам! Направо съжалих че не съм оправил и комшията! Съжалявам че не мога да оправя и останалите с жените им! За жалост Бог ми даде 32 зъба и един пътеводител, а трябваше да е обратното!
  • 30 Фактология

    5 5 Отговор

    До коментар #23 от "кптр":

    Тези, които ще влезат са Герб, БСП и ДПС всичко останало ще бъде патерици..Кьораво и сакато вече се кандидатира и аз ще чакам да ме управляват новите мафиоти ..Не благодаря.
  • 31 Булгар

    8 1 Отговор
    То е казно отдавна ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ.Хляб и зрелища и сте щастливи.
  • 32 Мнение

    6 2 Отговор
    Тоя колко е противен не е истина!
    Като го чуеш как облизва задните части на статуквениците, веднага ти става ясно, че е по-платен и от проф. Константинов в лъжите си!!!
  • 33 Вируслав

    5 3 Отговор
    Ще видим! Младите (18 - 30 год.) доста се позапалиха по положението в страната - протестите ще си свършат задачата! Дъртите корумпирани кокаляци май ще ги копаме, като за последно?! Навремето - 2000 г. и Костов им "водеше с 200", но Царя го отнесе през 2001ва от изневиделица с 400... И " 'ко станааа"!!!
  • 34 Перо

    4 6 Отговор
    Трябваше Радев да направи една партия и да приключи за винаги с това статукво. След 200 дни протести,нищо не се промени,държавните и общински чиновници и държавен апарат с корпоративния вот на клиентелата,гласуват под строй за тиквата,което го прави пак избираем с над 1 млн. Също и тиквата е организатор,охранител и кадрови обезпечител на РИК,ЦИК,шеф на изчислителен център,той назначава комисиите в чужбина нещо подобно като при соца,но от кумова срама не излъчва резултат от 99%.

    Коментиран от #36

  • 35 Изход

    8 3 Отговор

    До коментар #21 от "Фактология":

    Изходът от ситуацията е да се прероди Левски! С тия няма да стане!

    Коментиран от #39

  • 36 Рап

    3 9 Отговор

    До коментар #34 от "Перо":

    На Радев не му стиска да направи партия,защото ще разцепи комунистите! Той е един спукан балон,както и всички,които му вярват на този предател! Ще има избори до дупка и нищо няма да се промени,защото всички са свързани с мафията и кръговете около тях!
  • 37 ти да видиш

    7 2 Отговор
    Ама къ, без ГЕРБ слънцето няма да изгрее !
  • 38 мутрокилър

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "El boko":

    супер, нека! сега избори мейд ин герб, лятото мейд ин президенство и служебно правителство, а това означава крах за мутрите през лятото!
  • 39 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #35 от "Изход":

    И да се прероди Левски, все някой кирякстефчо ще го предаде пак. Прекалено много кирякстефчовци има.
  • 40 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #21 от "Фактология":

    Аз ако знаех какъв е изхода...... Някой предлагат терминала, ама на мен не ми изнася. Това е решение как да напуснеш домът си, а не как да го оправиш. Може би, ако масово не гласуваме, и на изборите отчетат едва 5% активност, ЕС може да привика наште хубостници и да ги пита "Какво се случва в тази ваша държава?". Тогава може и да ги накарат да поотпуснат малко примката, с която ни държат вече 30 години. Може народната апатия да доведе до разхлабване на гнета, за да се стимулират отново гражданите. Наред с това прибави и повечето бизнеси, обърнали се към сивата икономика, които ще обезкървят ненахранилите се дерибеи на върха. Все трябва отнякъде да ги порежем, че да се усетят, че прекаляват.
  • 41 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #23 от "кптр":

    Повечето партии разцепват повече гласа на българина. Така етносите печелят повече процент и повече места в парламента. Нарочно има много партии за да се гарантират местата на етносите в управлението.
  • 42 Гражданин

    5 0 Отговор
    Не ни занимавайте с глупости!Чакаме подробните програми от партиите!Партия,която няма програма не ни я показвайте!
  • 43 Българка

    3 3 Отговор
    И сега ,какво излиза.Че трябва да избирам между БСП и ГЕРБ. Разбира се,че от двете злини избирам по малката,което означава че ще гласувам за ГЕРБ.Защото ако дойде БСП, начело с приватизаторката-жална ни майка.

    Коментиран от #44

  • 44 Русенец

    3 1 Отговор

    До коментар #43 от "Българка":

    На трън или на глог? Това не е избор.
  • 45 Чалготеката

    2 0 Отговор
    Първи със комбайна нананайна, плана ще изпълним нананайна. Всички ще са след нас. Да ви видя ръцетееееееее!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове