Last news in Fakti

28 Януари, 2021 10:41 1 703 26

Общинари от БСП и ГЕРБ в остър спор за аварията в метрото

  • авария-
  • метро-
  • паргов-
  • петров

Към момента тече ремонт между метростанциите "Театрална" и "Хаджи Димитър" заради авария с релсите. Причината за повредата - подземните води на Перловската река

Общинари от БСП и ГЕРБ в остър спор за аварията в метрото - 1

Положителното на инцидента с метрото е, че нямаше ранени и загинали. Метрото е система от 48 км - най-важната придобивка на София. Това заяви пред БНТ столичният общински съветник от ГЕРБ Християн Петров.

Припомняме, че към момента тече ремонт между метростанциите "Театрална" и "Хаджи Димитър" заради авария с релсите. Причината за повредата - подземните води на Перловската река.

"Неприятно е, че метрото трябваше да спре", каза още той.

"Опитаха се да обвинят Перловската река за спирането на метрото - ами Темза под метрото в Лондон или Сена в Париж? Въпросът е в отговорността. И аз разговарях с геолози, те ми заявиха, че геоложките проучвания са правени през лятото, а е било редно да има данни през цялата година", коментира общинският съветник от БСП Калоян Паргов.

Какъв е процентът на човешка грешка в аварията с метрото?, попита Паргов.

"Няма да се плати и лев за отстраняването на аварията от джоба на данъкоплатците", разкри Християн Петров.

Какво ще си мислите всеки път, когато минавате с метрото през Хаджи Димитър?, попита общинарят от БСП.

"Използвате метрото за политически обвинения. Няма опасност за гражданите", съобщи Петров.

"Господ да пази софиянци", завърши острия спор Калоян Паргов.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РАДИО ЕЛТО

    26 2 Отговор
    герб съсипия
  • 2 ТаУмВзе

    26 2 Отговор
    Герберасткото срутище-метро. Дано не паднат блоковете на Хората. И пак ще Крадът от ремонт. Ако изобщо може да се ремонтира тоя хипер Гаф.
  • 3 Vov

    26 1 Отговор
    Безсмислен спор. Похарчени и усвоени/откраднати/ пари от ГЕРБ, както винаги. Ремонт на ремонта. Редовните фирма, отделящи повече от 30% и това е естествено. Когато се крадат огромни средства, нормално строителство е невъзможно.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 От парите за

    15 1 Отговор
    Строежа и поддръжката е икономисала кметицата.
  • 6 VovИ

    16 1 Отговор
    ОДИМ ПЕШ, а не се возим на метрото на Бойко. Сами си го казват, гадовете.
  • 7 герббезумия

    18 2 Отговор
    Метрото по принцип е стратегически обект и трябва да е проектирано и изпълнено да издържа на ядрен взрив. Едно за да предпази пътуващите и две за да се ползва за убежище ако се наложи. Абсурдно е водите на "могъщия" Перловец, който е рекичка, повтарям рекичка - 20 километра, проучена до сантиметър, защото тече през столицата, да предизвикат конструктивни деформации на тунела.

    Ако тези хора строят метро по този начин, незабавно трябва да се закрият всички ядрени обекти в България. Едно, че са на река Дунав, и второ там изискванията са за десетки хиляди години, а не три седмици след ленторезане.

    Коментиран от #12

  • 8 селянин

    13 2 Отговор
    Абе ни от партия ГРОБ става нещо ни от БСП и в двете партии само измет. ама Баце е най-лошото нещо случило се на България от 89г. насам.
  • 9 МАФИЯ НА ББ

    10 1 Отговор
    САКАМ ДА СПОРЯТ СТРОИТЕЛНИ ИНЖЕНЕРИ А НЕ РАЗНИ ПЛЮНКИ КАЛИНКИ, НЕУКИ, НЕЗНАЕЩИ И НЕМОЖЕЩИ. САМО РАЗБРАХ ,ЧЕ ПРОЕКТАНТА Е ПОЧИНАЛ И СЕ ЧУДЯТ НА КОГО ДА ПРЕХВЪРЛЯТ ВИНАТА ЗА ПРОВАЛА. ТО АКО Е ТАКА КАКТО ПЛЯМПАТ. МНОГО ПЪТИЩА И БЛОКОВЕ В СОФЕТО ЩЯХА ДА СЕ НАДИГНАТ. ДА ИЗСЛЕДВАТ ДАЛИ НЕ СЕ НАДИГА ВУЛКАНА ВИТОША!!!!!!!
  • 10 2295

    8 1 Отговор
    Перловска река не е ли нарицателно за тази тънка нишка, която излиза от казана за ракия?

    Коментиран от #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 СТРОИТ ИНЖ

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "герббезумия":

    ТОВА МЕТРО НЕ МОЖЕ ДА ИЗДЪРЖИ НА ЯДРЕНА АТАКА. НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ ,ЧЕ ГА ДОЙДАТ ЦИРКОНИТЕ И КАЛИБРИТЕ ДА ТЪРСЯТ ВОЕНОЛЮБЦИТЕ ЗА ОТПЛАТА , МЕТРОТО ЩЕ ВИ СПАСИ. МНОГО ВИ ЛЪЖАТ.
  • 13 Оставка

    9 1 Отговор
    от СГО и ръководството на метрото ще бъде демократично и достойно. Това първо и после подземните води, защото това оправдание не върви. Все едно на крива ракета космоса и пречи.
  • 14 ракиджията

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "2295":

    СЪЩОТО Е КАТО ПЕРЛОВА РАКИЯ , ДИГА И ДИГА И ВРИ КРЪВТА , НАСТРОЕНИЕТО И КЕФА.
  • 15 оня с коня

    2 15 Отговор
    По СТАР Първобитно-Комунистически Обичай Паргов се опитва да Философства в Стил "Ленин" Как е възможно в Англия и Франция Пълноводните Реки Темза и Сена да не създават Проблеми на тамошните Метра,а нищо и никаквата Перловска Река да нанесе такива Поразии на Нашето.И Традиционно му убягва ТЪНКОСТТА НА ПРОБЛЕМА в случая,че Перловската река може и да е Малка,но ИЗНЕНАДВАЩО се прави НА ГОЛЯМА!И му обяснява Гербаджията че Ремонта ИЗОБЩО няма да бръкне в Общинската хазна и няма да ощети Данъкоплатците,ама Кой ти слуша - въпросът е ПРЕДИЗБОРНО да се Черни Фандъкова,избрана с Бюлетините на ГЕРБ!

    Коментиран от #17, #18

  • 16 иновация

    12 1 Отговор
    Къде го Баце да отреже лентата на това велико творение.Имам предвид изкуствения подземен язовир,разбира се.И продажните безмозъчни джурналя и дежурните"експерти"по всичко отново като полудели започнаха да ни убеждават как ГЕРБ нямали алтернатива.Скрийте се бе,мишоци.
  • 17 любопитен

    11 1 Отговор

    До коментар #15 от "оня с коня":

    И мислиш, че написаното от теб премахва факта, че нещо не е построено както трябва? Че Перловската е по-голЕма от Сена и Темза? Че глупостта ти я безгранична? Че е само Метрото? А "Рилският път" на Баце до Рилския манастир? Ми само това ли е? А пернишкия водопровод? Цялата работа ви е такава!
  • 18 Леле мале

    11 3 Отговор

    До коментар #15 от "оня с коня":

    толкова нелепици са натворени тук, че ум да ти зайде. Първо - колкото и "да се прави на голяма", Перловската река е нищо в сравнение със Сена, Москва река, Нева, Темза и пр.; второ - а парите, които Софийска община "няма да плати", са вече дадени на правилната фирма - стара практика; вярно е единствено, че Фъндъкова е "избрана" с бюлетините на ГЕРБ, но с уточнението - "пуснати, след като им са пуснати по 50 лева , от "избирателите" с мургав цвят след 17 часа на изборния ден - когато става ясно, че без тях ГЕРБ губят София... А и проблемът не е кой ще плати за ремонта, а защо се налага да се ремонтира нещо, строено-недостроено преди по-малко от година. И за сведение - в България има 4 сезона, а не само лято... и такава мощна река като Перловската тече и през зимата, и през есента ... А защо не са били проведени проучвания през тези сезони? - Отговор - за да може метрото да бъде открито непосредствено преди изборите...

    Коментиран от #21

  • 19 Българка

    10 1 Отговор
    То е ясно, че аварията е предизвикана от алчно отклоняване на пари за властващата шайка в комбинация с некадърност! Да ни говорят, че барата Перловска река е допринесла за това е смешно. Хората строят успешно под Ламанша, под Темза , а в Русия под колко големи реки?
    Другото твърдение, че видите ли може дая има ВТЕЧНЕНИ пясъци граничи с шизофрения! Ами, то така може пясъчната ивица да се втечни и да нямаме плажове!
    А'де у лево! Мутри, вън!
  • 20 Перо

    10 1 Отговор
    Метрото в Лондон и Ню Йорк е правено през 18-ти век и минава под Темза и част от Атлантическия океан,без риск от подводни пясъци и води.Тук на мутрите перловската река се оказа непреодолим проблем. Господ се оказа виновен,през 21-ви век.
  • 21 оня с коня

    1 9 Отговор

    До коментар #18 от "Леле мале":

    Мдааа...Виждам че ти е Хоби да Смучеш от пръстите си Критики срещу ГЕРБ и Фандъкова,но предвид Заразната обстановка в БГ Приятелски съвет - Преди това ги мий със Сапун.А като се Накритикарстваш Хууубаво,се запитай ЗАЩО НИКОЯ ПАРТИЯ преди ГЕРБ не построи Метрото?Един от възможните отговори е "Няма Метро- няма и Критики че строежът не е качествен",ама НЕ е Верният!:)
  • 22 БГ МАФИЯ В МС

    6 1 Отговор
    ЦЕЛИЯ СВЯТ И ВСИЧКИ РУЧЕЙЧЕА ,ДЪЖДОВЕ,СНЕГОВЕ ,ЛИСТОПАДИ СА ВИНОВНИ . САМО ШАЙКАТА ГЕРБ НИКОГА В НИЩО НЕ Е ВИНОВНА.
  • 23 ПСР

    4 1 Отговор
    Фандъкова/ГЕРБ си имат отбор от"правилни"фирми.Трейс е една от тях.Няма значение,какви безобразни"ремонти и строителство"извършват.Важни са правилните %-ти за отчисляване.
    Така се печелят и обществените поръчки.Назначават им и подизпълнители-и те правилни.А скъпотията на услугата е на световно ниво.Качеството,го няма и в Руанда,такова.
    Добре поне,че не катастрофира влак.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Бо 75

    3 1 Отговор
    Ей повиши ми се индекса за усещане за корупция, ама с малко.
  • 26 3333

    2 1 Отговор
    Който работи допуска грешки, който не работи а само джавка не допуска. Ако БСП правеше това метро сигурно още 30 г. въопще нямаше да бъде построено, и парите естествено няма да ги има този филм вече сме го гледали затова Паргов да се скрива.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове