Last news in Fakti

28 Януари, 2021 11:25 3 261 44

Гебрев: Може би има поети ангажименти от нашата към руската страна (ВИДЕО)

  • емилиян гебрев-
  • отравяне-
  • новичок

Оръжейният търговец говори подробно за опита за убийство срещу него и неговите близки

Гебрев: Може би има поети ангажименти от нашата към руската страна (ВИДЕО) - 1
Емилиян Гебрев, кадър: ''Честно казано с Люба Кулезич''

''Искам да внеса яснота. През 2015 г. се случи добре подготвен тероростичен акт извършен от чужди военни формирования и други агенти на наша територия. Другото нещо, което трябва да се знае е, че става дума за трима души. Всичко е целенасочено. Станало е по различно време на различни места. Говори се само за моя случай. А другите, моят син и моят приятел неодушевени предмети ли са? Няма отговор на това''. Това каза оръжейният търговец Емилиян Гебрев в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич по телевизия Евроком.

Както е известно, преди време срещу него и близки негови хора беше извършен опит за убийство с отровно вещество ''Новичок'', като съвсем естествено основните подозрения падат върху руските тайни служби.

''Нашето разследване е за трима души, които не са намерени. Това го знаят и прокурорите. До известно време нямах достъп до материалите. Не са ми давали достъп до материалите, защото има много разминавания. Не е само това, че синът ми не е ходил в дадена страна. И това са справки от водещи агенции'', допълни Гебрев.

''Разследването върви, докато се стига до две уникални изказвания на прокуратурата. Че аз съм ял зеленчуци, рукола. И година след това, че това за мен е нормално - щял съм да бъда убиван три-четири пъти. Това е от тези, които ръководят разследването. Нормално било да бъда убит. Подготвя се общественото мнение. Все едно се намираме на Софийската гара и искате да пътувате за Перник, а те ви насочват към Пловдив. И когато нещо е насочено в неправилен път, как да отидат в Перник?'', запита той.

''Никога през живота си не съм вкусвал рукола'', поясни оръжейният търговец.

''Моят син пътувал за дестинации, където не е стъпвал. Може би като се прероди, ще го стори. Хората, които са насочвали, те направляват това. Когато някой нещо иска да замете, да се размаже и размие във времето, то така се прави. Ако сте забелязали, новините в нашата страна са на 180 градуса'', смята Емилиян Гебрев.

''Г-н Грозев е човекът, който раздвижи всичко. Той намери и откри извършителите на това. Има разследване на Ню Йорк Таймс, Гардиън. Те откриха извършителите. В момента изскачат информации за източниците на самата отрова. След известно време ще изскочат ръководителите. Накрая ще изскочат и поръчителите'', уверен е той.

''Как като има жесток контрол върху това бойно същество и аз съм попаднал в списъците? Скрипал е руски гражданин. Навални е руски гражданин. Аз съм чужд гражданин. Извършват терористичен акт в чужда страна. И тази страна се прави на безпомощна. Към днешна дата българската прокуратурата не работи по случая за поръчителите. И влакът тръгва за Пловдив вместо за Перник. Основния БГ стрелочник го е страх да не включат малки стрелочници и влакът като тръгне ще стигне Перник, а не Пловдив'', коментира потърпевшият български гражданин.

Гебрев потвърди, че българското правителство не се е опитало да се свърже с руските власти. "Няма официален контакт, съгласно всички международни изисквания за контакт и с ОЗХО (Организация за защита от химическите оръжия). Германия и Англия, които имат изключително мощни разследващи структури, на секундата се обръщат към ОЗХО, но в България явно сме изключително способни", иронизира той.

''Арестуват Навални, защото не се подписал. Другото сходно между мен и Навални е, че е преследван от прокуратурата. ''Аз съм и ръководител на организирана престъпна група'''', каза Гебрев отново с ирония.

''Създал съм няколко завода от развалини. Това означава, че ако се беше случило нещо с мен, ако бях изчезнал от правния мир, компанията остава без собственост. Това означа компанията да се разграби и разкулачи. За мен ние не сме тези, които да объркаме тази мощна страна. Те са във високотехнологичните неща. Ние сме на ниска гама. Разликата е голяма. Тук е разковничето някъде. Кой какво е казал, за какво ни е натопил, че това са хората и трябва да бъдат премахнати. Аз имам един син, ако ме няма мен и сина ми... Нещата са доста интересни. Може би има поети ангажименти от нашата към руската страна'', предполага бизнесменът.

''През 1990 г. станаха промените. Но все още има хора, които заедно са работили, били са в една школа. Те сформират начини на мислене и на своите деца. Това може да се промени след две поколения. Другото - нашите агенти, които отговарят за националната сигурност - или са безпомощни, или не работят. Щом се извършва терористичен акт и се казва, че съм ял рукола... Нямам представа, как точно е станало. Всичко е възможно. Докосвайки чашата или дръжката на вратата'', заяви още Емилиян Гебрев.

''НАП е тази, която осигурява приходи, извършва ревизии. Но когато пише измислени цифри - от цифри за милиони до петдесет хиляди, при положение, че всичко е платено, за какво говорим? Те какво правят? Като ти връчат акт за 10 млн. ти блокират сметките. Появява се и КПКОНПИ и започват несъответствия. Национална агенция за сигурност - измисля си какви ли не неща. Това е действие не само срещу мен, но и срещу хиляди работници и техните семейства. Гебрев го има, Гебрев го няма, но всички останали хора? Има ли причина или някой иска да си върне собствеността? Цветан Василев каза с кой е бил съдружник. започва се с медийно подгряване и после има натиск от държавата. Схемата е една и съща'', обясни оръжейният търговец.

Всичко е написано в сериозните медии. Ако се направи анализ, то всичко излиза. Кой го е направил, защо... Разследващите органи трябва да ги прочетат и се сглобява пъзелът'', категоричен е Гебрев.

''Най ми е тежко, че не мога да дам отговор на сина ми на въпроса "Защо?"''., завърши той.

ВИДЕО:


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Българка

    35 13 Отговор
    Борисов вместо да призовава Радев да се намесва със становище в работата на руския съд за Навални, да застане пред хората и да каже защо вече 10 години се потулва отравянето от чужди сили на не един, а трима български граждани! Той замесен ли е заедно с Пеевски в поръчителството заради завземането на Дунарит? Това си е прикрит от властта терористичен акт! Защо България отказа международна помощ за разследване на случая?
    Борисов, Гешев, къде сте?
    Мутри, вън!

    Коментиран от #6, #12, #15, #19

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Сатъра на Хана

    29 13 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Знаеш ли колко деца са убити С оръжия продавани от Интергруп-СИК и Гъбарев ? ......
    Тръгнала да защитава Чичко Смърт ?:))

    Коментиран от #27, #33, #34

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 гОлем смЕх

    29 11 Отговор
    Ако руските служби решат да "приключат" някого, това ще стане на 100% и без да бият барабана.

    Коментиран от #25

  • 10 Сатъра на Хана

    20 12 Отговор
    Гъбарев е един Честен Търговец на Смърт ......
    ...... Даже в Ада , коравосърдечните дяволи мразят такива :))
  • 11 Бaро Вкаров

    8 11 Отговор
    Гюбрев е национално съкровище.🐵
  • 12 Бaро Вкаров

    9 12 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Наистина ли си българка?🙉

    Коментиран от #14

  • 13 пешо

    15 11 Отговор
    тоя боклук , не руската държава искаше да го ликвидира , а руската мафия , защото е селски хитрец .

    Коментиран от #16

  • 14 Вълчев

    3 3 Отговор

    До коментар #12 от "Бaро Вкаров":

    Чини ми се, че е мъж.

    Коментиран от #18

  • 15 Антимафия

    10 10 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Нека Гебрев ,
    напише едно отворено писмо, до Джо Байдън,
    за атаката срещу него и съмнението, за Участието на Хунтата,
    в този опит за убийство,
    срещу Г-н Гебрев!
    Друг начин срещу , "Газопроводите" няма?
    Почти всички демократични методи, се изчерпаха,
    и свинщината си продължава?
    "С техните камъни, по техните глави"?
  • 16 Бaро Вкаров

    16 8 Отговор

    До коментар #13 от "пешо":

    Верваш ли?
    Ако наистина руската мафия е искала да го ликвидира,отдавна да са го изяли червейте!🐵
  • 17 Сатъра на Хана

    12 9 Отговор
    В Сирия и Йемен за главата на Гъбарев има обявена награда ,
    затова е притеснен :))

    Коментиран от #21

  • 18 Алфред Нобел

    6 11 Отговор

    До коментар #14 от "Вълчев":

    За да стои пред нас и говори истината ,
    е заслужил думата, мъж!
    И такива, не останаха много!
  • 19 !!!?

    12 7 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Ти май си ваксинирана вече с "сПутник V" щом смяташ, че Пеевски е поръчал тримата руски дистрибутори на "рукола" за да ликвидират оръжеен конкурентен бизнес в България ! Я ходи в кухнята да забъркаш манджата с рукола за обяд, а не се пъхай в теми за които не ти стига акъла...както сама си признаваш !!!?

    Коментиран от #28

  • 20 Трябва

    7 6 Отговор
    Да се забрани със закон износа на оръжия. И да се произвежда само за българската армия и полиция. И Овободения производствен капацитет да се запълни с производство на Джипове, Камиони и Трактори.

    Коментиран от #26

  • 21 Тома Неверни

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "Сатъра на Хана":

    Дай източници?

    Коментиран от #22

  • 22 Сатъра на Хана

    4 7 Отговор

    До коментар #21 от "Тома Неверни":

    Обади се в Сирийското Посолство и питай :))
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Кой

    6 6 Отговор
    Допусна производството и търговията на оръжие да е в компании като тази на Гебрев? И защо не се взимат мерки?
  • 25 Щирлиц

    11 7 Отговор

    До коментар #9 от "гОлем смЕх":

    Вярно ли ? Ама те освен с Гебреви се провалиха и със Скрипал ,а съвсем наскоро с Навални

    Обаче на Навални много хубаво му били изпрали гащите . Ей за това стават ,да перат гащи .

    Коментиран от #39

  • 26 фермер ЕО

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "Трябва":

    Ми какво ще ядем бе, жито ли, знаеш ли че имаме ,
    производство което е механизирано само за жито ,
    че дори за него няма качествени кадри, поради ниско заплащане!
    И косим трева, дето я няма по света целогодишно!
    Всичко друго се сее за субсидий ,
    сее се със РЦП и после в Биоцентралите ,за 4 пъти по скъпа ,
    електро енергия , кой ще плаща тези пари?
    Те трябва да дойдат от някъде?
    Месото се внася на 85 % от вън!
    Пилетата ако, ги изследва някой ,са пълни с птичи грип?
    Яйца и ябълки от Полша?
    Доматено пюре от Китай и Иран!!
    Едни печени чушки ,не можем да произведем,
    "Великите Чушкопеци"?
  • 27 Българка

    10 6 Отговор

    До коментар #6 от "Сатъра на Хана":

    Доколкото знам на Гебрев не са му повдигани обвинения в съучастие за убийстава! Военната промишленост в България е законна и дава работа на хиляди. Явно теб те притеснява фактъа, че Гебрев не е подлога на властта

    Коментиран от #29

  • 28 Българка

    7 11 Отговор

    До коментар #19 от "!!!?":

    Гебрев в интервюто си каза, че никога през живота си не е ял рукола! Писна ми да се обяснявам с тр 0лове! Ако не беше отравянето на Скрипал и международният отзвук, случаят Гебрев нямаше отново да е актуален. Твоите шефове, го бяха погребали/потулили

    Коментиран от #38

  • 29 Сатъра на Хана

    2 12 Отговор

    До коментар #27 от "Българка":

    .........Ако убият твоето дете с оръжието продадено от Чичко Смърт Габарев , сигурно ще се замислиш :))
    ......Питай Сирийските и Йеменските майки

    Коментиран от #32

  • 30 Павел Пенев

    5 15 Отговор
    Представяте ли си, ГРУ на Русия иска да ликвидира великия български бизнесмен Гебрев?

    Коментиран от #31

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Щирлиц

    11 2 Отговор

    До коментар #29 от "Сатъра на Хана":

    Я не се пави на ул. АВ . Оръщие ще се прави и продава , въпроса беше да му заграбят бизнеса от Делян Пеевски . Не е по различна ситуацията и с Бобокови - те оръжие не правят .
  • 33 Некой си

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Сатъра на Хана":

    Ако не беше Гебрев, щеше да е Пеевски.
  • 34 гост

    7 8 Отговор

    До коментар #6 от "Сатъра на Хана":

    Стотици пъти по-малко от убитите с произведеното от "концерна Калашников" !!!! Не ами милиони пъти по-малко !! Или те руските оръжия не убиват , а русопитече долно , те галят по главичката , ама тия като теб !!! На кого си мислиш , че пробутваш тия екскременти и кой си мислиш , че не е наясно какви долни помии се леят в междуушието ти !! Благодари се , че на мога да пиша с истинските думи , е ще ти обясня мнооооого бързо кой и с какво убива !!! "Миротворец" се извъдил , кремълски само че , ай да ти ..... !!!!
  • 35 big

    5 8 Отговор
    Този глупак не се спря! В случай, че наистина е имало нещо, не трябва да се обвинява Русия, а неговите ортаци по бизнес. Силно се съмнявам в това т.к. той започна с тези обвинения след опита да му вземат "Дунарит", а вече няма такива сигнали в медиите. Извода, направил е сделка и се показва новия Скрипал или Навални, но е твърде "незабелижим"!
  • 36 chi

    4 5 Отговор
    Този не е за Кулезич а за лудницата...
  • 37 2020

    6 5 Отговор
    Много лъжи от Гебрев.Кой му ги написа и кой му даде съвети да говори глупости?Натровени той ,синът му и негов приятел!Гъби ли са яли?Или смесването на олкохола е бил причина ,да повръщат и да не знаят къде се намират.Намират се в България и никой не ги тровил с БОВ-"Новичок",който убива до минути.Напоследък при Люба Кулезич се явяват странни птици.Затова и предаването ,няма авторитет.По-голяма лъжа от Гебрев ,че руски шпиони са искали да отровят него, синът му и приятелят му ,отдавна не бях чувала.И със Скрипал и с Навални все същите лъжи.Наслушахме се на измислици.Ако някой има нужда от психиатър да се прегледа.Останалите българи с нормана психика,не желаем да бъдем манипулирани от предаване ,като "ЧЕСТНО КАЗАНО".
  • 38 !!!?

    8 3 Отговор

    До коментар #28 от "Българка":

    Личи че матрицата в черепа ти е така фиксирана, че дори не можеш да разбереш коментарите извън магнитното й поле. Само си за агитаторка и клакьорка на "Говорить Москва", и секта "русофилско братство" !!!?
  • 39 Ихуууууй

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Щирлиц":

    Щом ти харесват еврогейски опорки, вЕрвай им.
  • 40 Ифарктен случай

    3 3 Отговор
    У нас колко мастити бизнесмени се споминаха неочаквано от "инфаркт"? Дето нямаме вече никакви специални служби. Ама на евро-ориентираните русофоби много им допада идеята, че руснаците (от ГРУ да речем) са толкова некадърни, че едно убийство като хората не могат да спретнат.
  • 41 Левски

    3 2 Отговор
    Нормално тая гнида Гебрев работеща в тясно сътрудничество с ЦРУ да и е неприятно че Путин им развали войната в Сирия където на ЦРУ отрочетата от ИДИЛ се снобдяваха с оръгие от Гебрев! А иначе сериозно случаят е същият като Навални и Скрипал "НЕУСПЕШЕН ОПИТ" което говори много!!! АКО беше успешен щях да повярвам малко повече ХАХАААА
  • 42 Още една жертва

    0 0 Отговор
    на системата "Осемте джуджета", сценариите са едни и същи
  • 43 Най-лошото е,

    1 0 Отговор
    Че дори и да ги осъдиш, накрая влиза Върховният Съд и “решава”, че си виновен. Корупцията е в целия държавен апарат. От чистачката до главния прокурор, през върховния админ съд.
  • 44 Петер Брьогел

    0 0 Отговор
    А може би една ТИКВА се е превърнала в БОГ ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове