Last news in Fakti

22 Февруари, 2021 17:46 1 297 40

МВнР към Радев: Винаги реагираме на сигналите за дискриминация на наши сънародници

  • румен радев

Това се посочва в официална позиция до медиите

По повод призива на президента Румен Радев за “своевременна реакция от отговорните институции в България и РСМ на сигналите за дискриминация на наши сънародници”, Министерството на външните работи би искало да припомни, че винаги е реагирало на подобни сигнали на всички дипломатически нива и често е съобщавало публично за тези свои действия.

Това се посочва в официална позиция до медиите от пресцентъра на Министерството на външните работи по повод мнението на президента Румен Радев, който по-рано призова за своевременна реакция от отговорните институции в България и РСМ на сигналите за дискриминация на наши сънародници в югозападната ни съседка.

„Изразяваме удовлетворение, че държавният глава споделя нашата позиция, че Република Северна Македония трябва да уважава правото на самоопределение на всички свои граждани, включително тези с българско самосъзнание“, пишат още от ведомството.

Позицията на българския държавен глава бе мотивирана от получено в президентската институция писмо от етнически българи от Република Северна Македония, в което те изразяват загриженост от тяхното продължаващо дискриминиране в югозападната ни съседка.

Президентът счита, че правата на човека и защитата от дискриминация са в основата на демокрацията. Те са и фундаментална част от Копенхагенските критерии за членство в Европейския съюз


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чичо

    12 16 Отговор
    Няма никакво значение какво мисли Радев.Той казва това което му наредят Йотова и Нинова.

    Коментиран от #7, #39

  • 2 антибсп

    8 12 Отговор
    Фигура тук, фигура там ...
  • 3 Един

    7 16 Отговор
    Както виноги Радев знае само да плюе!
  • 4 Бля бля..

    8 5 Отговор
    На Тиквун мишоците.. Ще плащате за наглостта си,дето Каскета си позволи в Президентството..
  • 5 Любен

    5 0 Отговор
    Приятелю, българино, кажи и пиши на всички който знаеш от по-високите места във властта и политиката - Да прокарат бързо закон за даване на българско гражданство на всички македонци. Без разлика кой се македонее и кой не. Процедурата за вадене на български паспорти трябва да е проста, безплатна и лишена от възможности за корупция и бавене. Трябва да е както за българските граждани при подмяна на лични карти и на местата където българските граждани правят това - в РПУ-тата и консулствата, за 24 часа. Да не им се изискват доказателства за български корени, а само македонски документ за самоличност и декларация че желае да е гражданин на Република България.
    Така ще бъдат избити козовете на титовистите и сърбоманите, които плашат хората с българско самосъзнание, че ако при предстоящото в Македония преброяване се пишат българи ще бъдат преследвани. Разбираш ли? На всички македонци които представят македонска карта! И сърбомани и македонисти. Без да ги питат! Даже и на албанците. Какво като десетина хиляди албанци вземат европаспорти. Важното е всички македонци да получат българско гражданство пък те да правят с гражданството каквото си искат! Този ход ще разбие македонистко-сърбашеската политическа мафия и пропаганда в Македония на пух и прах!!! Сега трябва смел, дързък ход на българската държава! Сега, преди преброяването там трябва да дадем кураж на българите. После нека титовистите си се броят колкото си искат. Разбираш ли българино? Нужни са реални действи
  • 6 Толкова

    7 1 Отговор
    може М-вото. Резултатът го виждаме...хората се оплакват. Други мерки трябват - решителни.
  • 7 Тролска лъжа е

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "чичо":

    но пак е по добре, отколкото да ти нареди глупака Борисов! Някак си не звучи добре да слушаш глупак!

    Коментиран от #9

  • 8 Мунчо

    3 6 Отговор
    Се изказа пак не подготвен. И защо нее под карантина?
  • 9 чичо

    2 5 Отговор

    До коментар #7 от "Тролска лъжа е":

    Каква лъжа?Да си чул критика към БСП,да не би да не заслужават?Ама нали Йотова,при това когато вече беше избрана за вице,му забрани да говори против БСП.Много угоднически забравяш.Държавата,която Радев не харесва,е такава заради повече от петдесетгодишното управление на тия с които днес се заобиколил-БКП/БСП.

    Коментиран от #10

  • 10 Забравяш

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "чичо":

    една мъничка подробност! Аз не съм от платените глупаци, а ти много глупости пишеш! Как да се разберем?

    Коментиран от #11

  • 11 чичо

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Забравяш":

    Не съм платен.Кое не вярно?

    Коментиран от #12

  • 12 Верно ли

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "чичо":

    А кое е вярно? Трябва ли да падна на това ниво, да ти изреждам глупостите? Не мисля моме!

    Коментиран от #13, #18

  • 13 чичо

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "Верно ли":

    Отричаш ли фактите,вече си паднал на дъното.Прав си повече не може да паднеш.

    Коментиран от #14

  • 14 От кога

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "чичо":

    моме жълтините станаха факти? А дали ако дращиш глупости и жълтини не си паднал? Как мислиш девойче?

    Коментиран от #16, #17

  • 15 Грогу

    1 2 Отговор
    Че кой ще му повярва на Заев за преброяването , те лъжат за историята , та едно преброяване ли ще им се опре . Няма смисъл хората да си създават проблеми като се пишат българи и след това да ги тормозят ... няма кой да ги защити . ...Захариева е мнго добра жена , кротка , спазва правилото.... Не на омразата ...и Скопие са във вихъра си ...говорят и прравят каквото си искат необезпокоявани от бълг. дипломация. Така , че бълг мак. да си мълчат , и без това в официалнте списъци няма да има българи.
  • 16 чичо

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "От кога":

    „Няма как да не почувствате, г-н Радев, как трепти във въздуха на тази зала едно огромно доверие към вас. Днес в тази зала вие трябва да почувствате и да знаете цената на всеки глас, застанал зад вас. Пред себе си имате най-старата партия в България и може би в цяла Европа! Тук имате достойни хора, които през последните години са гонени, мачкани, обиждани, само защото са верни на Българската социалистическа партия. И най-малкото движение от ваша страна срещу тази партия няма да ви бъде простено!“, каза Йотова.

    Коментиран от #19

  • 17 чичо

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "От кога":

    Мога и видео да ти пусна.
  • 18 чичо

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Верно ли":

    Да ти припомня,че много забравяте,тия с които е заобиколен Радев,той ги нарече мутри от прехода.
  • 19 Ето това

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "чичо":

    показва платеното човече! Да вадиш думи от контекст, а да не виждаш действия, говори достатъчно! Защо Нинова и останалите подлоги стоят оакани и не смеят да кажат подкрепят ли го или не? Това не си видял защо се е случило, но една дума от контекст видя! Няма значение, че няма нищо общо с неговите действия! Важното е да оплюем някой! Е това е разликата между не харесващият някой и платеното дребно човече!

    Коментиран от #21, #22

  • 20 chi

    0 0 Отговор
    Реагирате, ама друг път...
  • 21 чичо

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Ето това":

    Няма нищо общо с действията му имено заради това-„И най-малкото движение от ваша страна срещу тази партия няма да ви бъде простено!“, каза Йотова".На тебе не ти ли звучи заплашително.Какъв контекст,какви плащания,какво оплюване,казаното е факт и е достатъчно заплашително.Знаем как действа тази партия.

    Коментиран от #23

  • 22 чичо

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Ето това":

    Ако ти пусна случката с руския и нашия поп и там ли ще има оплюване и контекст?А фактите са си факти,с контекст или без,няма значение.

    Коментиран от #24

  • 23 Какво значение има,

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "чичо":

    кой какво е казал, ако нямаш интерес да има значение! Не са ли по важни делата от колкото приказките на някой? Защо се опитваш да ме вкараш в обяснителен режим на тролски глупости? Казах ти, че не съм платен глупак и няма как да се разберем, защото ми говориш глупости! Ще седнем да обсъждаме кой какво казал и как звучало, а не да гледаме действията! Умно почти като за герберски трол!

    Коментиран от #25

  • 24 И какво ще ми пуснеш?

    0 2 Отговор

    До коментар #22 от "чичо":

    Оня се направи на велик с глупостите си! Нашият го изслуша подобаващо, както подобава на интелигентен човек, а не на герберски трол или на глупака Борисов! След което му отговори културно и интелигентно! И какво се случи? А да знам всичките ви кухи опорки и жълтините от едни сайтове за платени "умници"! Та не ме занимавай с простотията си!

    Коментиран от #27

  • 25 чичо

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Какво значение има,":

    Що се пениш.Както си ги написал нещата,нямаме противоречие.Да гледаме какво прави,ами нали това правим,гледаме.А той прави каквото му каза Йотова.

    Коментиран от #26

  • 26 Ами щото аз гледам

    0 2 Отговор

    До коментар #25 от "чичо":

    а ти виждаш спрямо стотинките си! Интересно ми колко може да въртиш и сучеш за няколко монети? Излагация!

    Коментиран от #29

  • 27 чичо

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "И какво ще ми пуснеш?":

    Що за моята простотия,за Йотова става въпрос.Тя си удари главата о павето,пред чуждия поп,не аз.А с нашия не беше така.

    Коментиран от #28

  • 28 Ама защо навсякъде ми

    0 2 Отговор

    До коментар #27 от "чичо":

    намесваш Йотова? Въртим сучем и да очерним някой, то друг гледаме! Айде застани мъжката! За Президента ли говорим, за Йотова ли, за Нинова ли? Мазен и хлъзгав като оня глупак Борисов! На всеки час различно мнение и все други са виновни! Ще кажеш, че с конкурс ви подбира, мазни и хлъзгави!

    Коментиран от #31

  • 29 чичо

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Ами щото аз гледам":

    Няма стотинки чичовото.Само факти,които чуха и видяха всички.Колкото и да го усуквате от фактите няма спасение.И за вас ще е по-добре ако се съобразявате с тях.Колкото повече подвеждате хората,толкова повече ГЕРБ печели.Продължавайте,мен ме устройва.И пак-стотинки няма.

    Коментиран от #30

  • 30 Абе тия ги разправяй

    0 2 Отговор

    До коментар #29 от "чичо":

    на друг! А герб така е спечелил, че ум да ти зайде! Карай! Ще се правим, че не знаем истината!

    Коментиран от #33

  • 31 чичо

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Ама защо навсякъде ми":

    Говорим за Радев,той е избран,но все още не е президент,че прави каквото Йотова и Нинова му наредят.Така по ясно ли е?По на български не мога да го кажа.Написах го още в първия си коментар.Ваш проблем е,че не разбирате.

    Коментиран от #32

  • 32 И сега въртяхме

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "чичо":

    сукахме и уж се съгласяваш, че обсъждаме действията, а не кой какво казал и накрая пак в началната точка! И кажи ми после как да не се подигравам с вас? Ами за подигравка сте си! Типично държание като на глупака Борисов! Той тъпака, а се държи все едно другите са! Излагация!

    Коментиран от #34

  • 33 чичо

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Абе тия ги разправяй":

    А кой вече 10год.печели избори.И сега се очертава пак да спечелят.Виж аз не съм от ГЕРБ,нито от БСП,не членувам в партии,пенсионер съм.Вече,за много от нещата които пишем,ми е все тая.Но пак казвам,фактите са си факти и младите трябва да разберат,че трябва да се съобразяват с тях,иначе не решаваме проблеми,а създаваме.Това е.И не ми пука колко ще ме обиждат.

    Коментиран от #35

  • 34 чичо

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "И сега въртяхме":

    Не е необходимо да обиждаш който е да е.Това показва само едно,че нямаш разумни аргументи.Всъщност никакви.А мъдрите са казали-за другите не съди по себе си.Това наистина е мъдро.
  • 35 Ами научи се

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "чичо":

    първо ти да се съобразяваш с фактите, пък после мисли за другите! Да си въртиш фактите, както на теб ти е кеф, не е съобразяване! Да се отмяташ от думите си и да ми сучеш, не е мъжко! Да ми говориш глупости за кой не си какво не си и да ме лъжеш, не е уважително! Не очаквай да не те обиждат и да имат уважение и респект, към нещо което изглежда смешно! Излишно е да коментираме при горе изброените факти! Така или иначе се върнахме, откъдето започнахме! Ком.10 се оказа точно в десетката! Лека вечер!

    Коментиран от #36

  • 36 чичо

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Ами научи се":

    В твоя коментар не виждам нито един факт.А би вие на колко годинки сте,научете на кое се казва факт,това поне е елементарно.Както писах, обидите означават само липса на аргументи срещу написаното от мен.Така е,когато фактите говорят и боговете мълчат.И пишете под едно име,няма нищо страшно,никой няма да ви се кара.
  • 37 ГОСПОДИН

    2 1 Отговор
    Главен ТЪРТЕЙ... Да беше написал нещо на македонския президент... От теб излиза само съскане и злоба... пфууу...
  • 38 Турчин

    0 0 Отговор
    Най-големите фашисти и извори на дискриминация са в МВнР на България. Плаче, протестира за ставащото извън страната но :
    1. Отказва входни визи за хора живеещи в Турция, възтановили българското си гражданство и искат да влязат в България за да получат документите си. Абсолютно същото положение имат с Румъния за бесарабските българи но там протестират. Значи правиш това което не искаш да ти правят.
    2.Препраща хората в частни визове центрове и това оскъпява визата с 35-50 Евро.
    3. Отказва визи на наследници на потомци на граждани на България.
    4. Във всеки желаещ да посети България турчин МВнР вижда потенциален терорист и измамник.
    5. Мнозина от консолите в Турция са отявлени фашисти - рнаненичета на Сидеров и Валери Симеонов.
    Възпира и забранява изучаването на майчин език в България.
    6.Закри всички театри и вестници на малцинственните групи.
    7.Води политика на "меката асимилиция".
    Така, че не се оплаквай за това което ти лично също правиш.
  • 39 Внука

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "чичо":

    И деси че иначе лошо
  • 40 Антон

    0 0 Отговор
    За първи път чувам, че в МВнР работели!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове