Last news in Fakti

22 Февруари, 2021 19:28 13 342 23

Мартин Димитров: Замитат следите! Крият колко пари са върнати за КТБ

  • мартин димитров-
  • ктб-
  • фалит-
  • аец козлодуй

То стана цирк цялата работа

Мартин Димитров: Замитат следите! Крият колко пари са върнати за КТБ - 1
Снимка: БГНЕС

Министерството на финансите крие колко пари са върнати за КТБ. В България бяха против международно разследване за КТБ. Виждате, че се опитват да заметат следите под килима. Там, където има международно разследване, се връщат два пъти повече пари, отколкото е в България. Губим от руско-турски поток, губим 1 млрд. и от закриването на Трансбалканкия газопровод. Цирк - пред Москва правителството обяснява, че строят в Белене, пред САЩ казват, че правят малки реактори в Козлодуй.
Това заяви в интервю за Фрог нюз Мартин Димитров от Демократична България.

- Г-н Димитров, минаха 6,5 години, откакто фалира КТБ. Какво стана, има ли някаква ясното по въпроса колко милиони са върнати? Има ли отчет?

- Защото до момента резултатите са незадоволителни. Помните, че тогава поискахме международно разследване. По света са правени много такива разследвания. Хората, които ги провеждат, са силно мотивирани. Те са кучета, които гонят. И колкото повече върнат , толкова повече получават. Но в България бяха против такова международно разследване. Виждате, че се опитат да заметат следите под килима. Моята прогноза е, че там, където има международно разследване, се връщат пари два пъти повече отколкото е в България.

- А какво стана по "закона Пеевски", според който обещаха да върнат 1,4 млрд. лева. Коментирайте тази ситуация в момента.

- С Петър Славов питахме, колко са върнали. Крият се. Преди време ги осъдихме и тогава разбрахме, че за първите шест месеца бяха върнали 5 милиона, което е смешно. В момента не дават отчет, крият се от нашите въпроси.

- Кой се крие г-н Димитров? Кой се крие?

- За министерството на финансите става въпрос. За Владислав Горанов, бившия министър и за сегашния. Искаме да знаем какви са резултатите, какво е върнато до момента. Виждате, че и в парламента тема "КТБ" няма - искат да я сменят, да я махнат от дневния ред. Министрите не отговарят, но ние не можем да забравим КТБ. Това е тема и трябва да ги гоним до дупка. Призовавам всички да се присъединят към нас, цялото общество, и да не ги оставим да се измъкнат.

- "Голям шлем" ли е да похарчиш 3 млрд. за руско-турски поток, да си на загуба и след всичко това да ти наложат и санкции?

- Нещата са много зле. България плати сметката на Русия, защото заобикалянето на Украйна нас не ни интересува. Не знам защо ние трябва да плащаме чужди сметки. Сега се знае, че са взети заеми за изплащане на експлотационни и други разходи и е почти сигурно, че от цялата тази работа ще сме на загуба. Тези разходи трябва да бъдат покривани.

- Губим 1 млрд лв. и от газопровода, които минава за България през Украйна. Обяснете и този казус?

- Губим и от закриването на т.н. Трансбалкански газопровод. Партиите на статуквото в България искат да се откажат от неустойките за България , става дума за 1,5 милиарда долара. И затова също трябва да бъде потърсена сметка и отговорност.

- Г-н Димитров, как ще коментирате това натаманяване на руските реактори от Белене за АЕЦ "Козлодуй"?

- То стана цирк цялата работа. Пред Москва правителството обяснява, че строят в Белене, пред САЩ казват, че правят малки реактори в Козлодуй. Има и трета версия - как вървят реакторите от Белене за Козлодуй. Цялата работа е за печелене на време. И за съжаление всичко е от джоба на нас, данъкоплатците.

- Само като гледаш енергийната министърка по телевизията как се обяснява, как се омотава?...

- За съжаление положението в енергетиката е много тежко....

- И накрая няколко думи за изборите на 4 април. Ясно е, че с гласуване по пощата и този път се разминахме. С това много българи в чужбина няма да могат да гласуват.

- Партиите на статуквото не въведоха нито гласуване по пощата, нито дистанционно и електронно гласуване. С това лишиха от глас много хора. Искам да ви обърна внимание, че на изборите в Каталуния на 14 февруари, гласуването по пощата нарасна с 350% в сравнение с предишния вот. Който желае, отива и гласува по пощата. Това е добрата практика. Едно такова гласуване тотално би променило и обстановката у нас. Ако българите в чужбина са два милиона и гласуват дори половината, това тотално би повлияло на ситуацията в България.

Интервю на Красен Бучков


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 58 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Овчарник

    106 2 Отговор
    Следите ги замитат медиите срещу пари,до преяждане.!Да ви приседнат дано...ПРЕДАТЕЛИ НАРОДНИ.

    Коментиран от #4

  • 2 истина е

    99 9 Отговор
    Тиквата е за затвор за 1ОО... години . Той уби държава и народ!!!!!

    Коментиран от #7

  • 3 Историята

    85 4 Отговор
    Как няма да замитат, като и от там цоцат.
  • 4 Анонимен

    66 4 Отговор

    До коментар #1 от "Овчарник":

    Не е овчарник а свинарник тук
  • 5 Дидем

    48 27 Отговор
    Ти кажи колко откраднаха СДС от югоембарго със СФРЮ. Не се прави на ощипана госпожица
  • 6 герб краде

    80 13 Отговор
    Гласувайте братя и сестри! Гербавите са зло!
  • 7 Георги

    64 8 Отговор

    До коментар #2 от "истина е":

    Прав сте друже , нека Бог ви дава здраве , сила и живот! Трябва да се крепим и да ги свалим!
  • 8 Крие ли се

    47 3 Отговор
    банковия надзор и фонда за защита влоговете?
  • 9 Република

    28 4 Отговор
    Първо не са 2 000 000 а са по малко и второ за поща и онлайн добре но за всички защото тези в чужбина не са по българи от тези в Родината.
  • 10 ффнп хффх

    39 2 Отговор
    И в Германия може да се гласува по пощата. Това е добре за хората в неравностойно положение или с увреждания.
  • 11 АЙДУЦИТЕ

    52 3 Отговор
    ОБЩО ОТКРАДНАТИ СА 10 МИЛИАРДА ЕВРО ОТ КТБ КРАДЦИТЕ ВСИЧКИ ГИ ЗНАЕМ , ТЕ СА ДВАМАТА КРАДЦИ ПОНАСТОЯЩЕМ В БЪЛГАРИЯ !

    Коментиран от #19

  • 12 Антикомунист

    7 16 Отговор
    Мартинчо ти откъде изплува бе човек, двамцата с Раданчо сте пълната противоположност на интелект и експерти. Точно вие от ДБ сте и най големите предатели към милионите хора гласували и надяващи се на СДС. Вие го унищожихте.

    Коментиран от #16

  • 13 възпитаник

    7 4 Отговор
    мартинчо и ти беше в парламента патерица
  • 14 Наблюдател

    8 0 Отговор
    Необиждайте Цирка! Там нещата се случват с голям труд, а не с крадене! В краденето на управляващите което се измерва с милиарди няма нищо смешно!
  • 15 Любопитко

    6 1 Отговор
    А дали парите, които раздава инспектора от прозореца на жипката не са от там?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Все пак

    2 0 Отговор
    Ало, факти, защо триете комемтари за Мавъра? Не 111, а последно място.
  • 18 Снайперист

    2 1 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 19 Гласоподавател

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "АЙДУЦИТЕ":

    Трима са и руската ВТБ
  • 20 Петър

    2 3 Отговор
    И малките деца знаят, че следите на грабежа на КТБ водят към Сърбия и Цветан Василев!

    Коментиран от #21

  • 21 Лалето

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Петър":

    Пък ние за жалост си го траем! Престъпниците в затвора!
  • 22 Мартин

    1 1 Отговор
    Винаги, когато става въпрос за пирамидата КТБ се питам какво се случва с фараон Цветан Василев и от какво живее този човек?!?
  • 23 Тони

    1 0 Отговор
    Мартинчо не само КТБ,но и ББР и ПИБ вървят по същия път - да бъдат ограбени от мутрата от Банкя.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове