Last news in Fakti

22 Февруари, 2021 22:11 3 415 29

Половин година институциите мълчат законно ли е укрепване на брега на Росенец

  • росенец-
  • институциии

В началото на септември Найденов подаде последователно питания в екоинспекцията (РИОСВ) в Бургас и в Министерството на околната среда и водите

Половин година институциите мълчат законно ли е укрепване на брега на Росенец - 1
Снимка: ДБ

Вече шест месеца институциите мълчат по сигнали на “Демократична България” за брегоукрепване на летния сарай на Ахмед Доган на Росенец, попадащо в защитената местност “Бакърлъка”. Това разказа общинският съветник в Бургас Димитър Найденов във видео, излъчен на живо от Росенец.

В началото на септември Найденов подаде последователно питания в екоинспекцията (РИОСВ) в Бургас и в Министерството на околната среда и водите дали подпорната стена на сарая е съгласувана според задължителните в закона процедури по брегоукрепване в защитени зони.

“Институциите мълчат от тогава. Аз сигнализирах и прокуратурата, защото в Наказателния кодекс пише, че ако някой извършва незаконно брегоукрепване в защитена зона, с което уврежда местообитания, носи наказателна отговорност “лишаване от свобода” до 3 години и глоба до 10 хил. лева. Интересното е, че и от прокуратурата мълчат, и те не ми отговарят”, обясни общинският съветник.

Той припомни, че в последните шест години достъпът до мястото беше ограничен за гражданите в полза на един-единствен човек - почетния председател на ДПС Ахмед Доган. “Д-р Доган отново - Властелина на мълчанието. Около него никнат замъци, никнат енергийни мощности и всичко е покрито с мълчание. Чудеса се случват, откъдето се появи д-р Доган”, коментира съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов.

Той призова прокуратурата да се заеме със случая, а не да се прави на идиот, както сам заяви за себе си главният прокурор Иван Гешев. Иванов посочи и че яхтеното пристанище на Доган, част от което е незаконна, все още стои непокътнато и се обърна към премиера. “Питам, г-н Борисов, кога ще подпалите едно багерче и да съборите това пристанище, защото тогава наистина ще докажете, че нямате нещо общо с д-р Доган”, каза Иванов.

Димитър Найденов посочи, че за яхтеното пристанище в ДНСК фигурират само два документа - скица от кадастъра и нотариален акт, като и в двата пише, че това е поземлен имот. Така се оказва, че проблемът не е от компетенциите на ДНСК, защото строителният контрол не се занимава с поземлени имоти, а само със строежи. “Отново ни завъртат в един омагьосан кръг, от който ние се надяваме скоро да излезем”, обобщи общинският съветник от “Демократична България”.

“Българската природа трябва да се защитава като първостепенно национално богатство, защото тя е точно това”, каза Христо Иванов и посочи, че формацията няма да се откаже да се занимава с Росенец. “Тук най-ясно личи връзката между неограничено политическо влияние, което се корени назад в миналото - и ДС, и мафията от 90-те години - и възможността едни хора да живеят все едно са колонизатори в тази страна, все едно ние сме някакви техни шерпи, а те могат да си правят каквото искат. Все едно законът важи за нас, а за Доган не. Една от нашите каузи ще бъде законът да започне да важи за всички равно и еднакво и тогава д-р Доган вероятно ще се лиши от своя колонизаторски статут в тази страна и ще се превърне в обикновен гражданин”, заяви Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    56 4 Отговор
    КАКВИ ИНСТИТУЦИИ ,БЕЕ...ЕДИН ПРЕПУСКАЩ ПО ПЪТИЩАТА ПРЕМИЕР, НАТОВАРИЛ НЕКВИ СИ МИНИСТРИ ..., А НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КЪДЕ Е ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР, ОСВЕН КОГАТО ПРОВЕЖДА НЕКВИ СИ КОНФЕРЕНЦИИ...ПАРОДИЯ НА ДЪРЖАВНОСТ

    Коментиран от #22

  • 2 Много ясно

    44 3 Отговор
    Мълчат, защото не им изнася. Я, виж, ако беше обратното - ушите щяха да ни проглушат,едно бързане щеше да е, едно биене в гърдите колко много и качествено са си свършили работата.
  • 3 Гайтан Руменов

    21 2 Отговор
    Аз построих сарая за да се подмажа на Доган
  • 4 Цветко Христов

    5 32 Отговор
    АБЕ РИСТЕ, БОИКИКИЕВ, ЗАЩО НЕ КАЗА НИЩО ЗА ЧЕРВЕНОБУСКО КОЙТО Е ЗАГРАДИЛ С ПАЛАТА СИ КРАИБРЕЖИЕТО НА ЧЕРНО МОРЕ, А РЕВЕШ КАТО ВДОВИЦА ЗА У... ПРОТИВ ДРУГИ ХОРА, КОИТО НЯМАТ НИЩО ОБЩО. СТИГА С ТВОИТЕ ЛЪЖИ СТИГА, НИКОЙ НЕ ТИ ВЯРВА. ЗАЩО ТЕ ИЗГОНИХА ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО, ЗАЩО ТИ СПРЯХА АДВОКАТ СКИТЕ ПРАВА А? ОБРЕЧЕН СИ НА ЗАБРАВА!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Рошко

    4 0 Отговор
    Не се и съмнявам
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Протест срещу безобразията в България

    24 2 Отговор

    До коментар #5 от "Шутът на Боко...Цецо Наглецо.. Крадец":

    Докато тези сделки се правят непрозрачно, кюлчетата в чекмеджетата ще се трупат за сметка на парите за здравеопазване, подкрепата на бизнеса и грижите за социално слабите.
  • 10 Сатъра на Хана

    13 1 Отговор
    Славчо Малкия Рапон
    и той мълчи ..... Като пръдня спотаила се в гънките на шалварите на
    жената на Карадайъ
    .....
    Усещам аз сговора - Чалгаджията Премиер , Баце Президент , А пророка от Дръндар Султан :))
  • 11 захари стоянов

    19 1 Отговор
    От 1881 досега едно нещо сплотява българските политици - да си запазят службицата, да изгърбят народа и да търсят вината във външните фактори.

    А когато ножа опре до кокала се правим на разсеяни и се надяваме овчия народ да му омръзне и да спре да наснича в купичката на богатите.

    Коментиран от #18

  • 12 Антигерб

    16 4 Отговор
    Хубаво приказва този но това е само предизборно и само срещу ДПС - влезе ли в парламента ще е поредната патерица на банкянската тиква. Една лоша дума не е казал срещу герб и бойко.

    Герб се рои - колко патерици на герб се навъдиха но надявам се че няма да излъжат народа.
  • 13 Бибинчо

    16 0 Отговор
    Койт пълни шкафа всичко му е законно
  • 14 Факт

    7 16 Отговор
    Тези сараи не са от една година. Ицето вместо да разработи политическа програма и план за по-добро управление на държавата реши да вади кирливи ризи и да насажда етническа нетърпимост. Вчера четох някаква скалъпена статия тук и от черепа как евреите ни били изкупили държавата. Ами в либералната демокрация всеки който има пари може да си купи каквото пожелае. Всичките са маскари и затова реших да гласувам за ГЕРБ понеже считам че не са толкова гладни като кандидат депутатите от новосформираните полит организации начело със Славчо и Мая.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Да храним турците пък бабите и дядовцит

    11 2 Отговор

    До коментар #5 от "Шутът на Боко...Цецо Наглецо.. Крадец":

    Да храним турците пък бабите и дядовците с по 300лв пенсия🙈🙈🙈🙈
  • 17 гдффд

    13 3 Отговор
    Това вече не е държава ! ГРОБ ЗА БГ ГРОБ БАЛКАНСКА КРАДЛИВА ИЗМЕТ !
  • 18 Велико

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "захари стоянов":

    ПО-ТОЧНО не би могло да се каже!
  • 19 Някой

    4 0 Отговор
    тук помни ли "райски залив", не е мръдна нищо, че не можеш да стигнеш до него от.... на КОЙ ЛИ??? Ристьо???
  • 20 Сатъра на Хана

    10 2 Отговор
    Вие сте обречени да сте роби ... Защо ?
    - заптиетата ще гласуват за Чорбаджията (турско военно звание полковник на еничарски полк)
    .....
    - чиновниците ще гласуват за Чорбаджията
    .....
    - румънците ще гласуват за Чорбаджията
    .....
    - и 50% от Вас робите ще отидат на риба . вместо да гласуват :))
  • 21 Боклука бойко борисов да си ходи

    10 2 Отговор
    Боклука бойко борисов да си ходи
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Така са

    7 0 Отговор
    васалните държави.
  • 24 Бай Златан

    10 0 Отговор
    Мишки долни!!Ако е обикновен гражданин ще му съдерат дупето,но пред сокола са на колене...Страхливци!!!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Питам, докога?

    4 0 Отговор
    Няма ли някакъв контрол в цената на хляба на Ахмет Доган хлебозавод СИМИТ? Тоя вече всяка година по два пъти на година вдига хляба!
    Никой ли не може да контролира тоя простоват смешник!
  • 27 djemmil

    6 0 Отговор
    ТЪРГОВИЩЕ ХЛЕБОЗАВОДА до КАТ УНИЩОЖИ ВЕЛОАЛЕАТА И БРЕЗИТЕ ДО ПАТЕКАТА И СЕКИ СЕ ПРАВИ НА СЛАЯП
  • 28 хатче

    4 0 Отговор
    за каъв контрол говорим за ХЛЯБА ТЕ НЕСЕ ОТЧИТАТ НА ДАРЖАВАТА теса ПАРТИАТА
  • 29 Гост

    1 0 Отговор
    Това говори много за отношенията им с въпросния.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове