Last news in Fakti

23 Февруари, 2021 06:16 1 691 5

БЧК разкрива телефон за въпроси, свързани с коронавируса

  • бчк-
  • коронавирус-
  • телефон-
  • консултации

Телефонната линия е безплатна

БЧК разкрива телефон за въпроси, свързани с коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС

Българският червен кръст открива безплатен национален телефонен номер 08001 1466 за консултации във връзка с пандемията от коронавирус, съобщи БНР.

Чрез него гражданите ще могат да се свързват анонимно с консултанти на организацията. Контактния център ще е със седалище Пловдив, а целта - хората, които имат нужда, да споделят притесненията си и да получат съвет, подкрепа или конкретна помощ, обясни пред БНР Петър Цинцарски, експерт в Младежкия червен кръст:

"Тази услуга ще бъде безплатна за хората, както чатът и психологическите консултации. Целта наистина е човек да може да сподели проблема си и да получи съвет и конкретна помощ. Много хора казват, че не искат да пишат, а да говорят и това донякъде замества телефоните на доверието".

Контактният център и безплатния телефон към него ще заработят от 11.30 часа днес. Създаването им е част от програмата на БЧК „Дейности в отговор на COVID-19“ и се финансира от Американската агенция за международно развитие. Българският Червен кръст предлага психологическа подкрепа и чрез своя национален онлайн чат.

Всички нуждаещи се могат да се възползват и от възможността за онлайн консултации за психологическа подкрепа на интернет страницата на БЧК.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 45788

    0 0 Отговор
    В малките населени места липсват зелени коридори, само със записване
  • 2 Нене

    4 0 Отговор
    И тия лапачи се активираха ..Ще пропусна да позвъня
  • 3 Аз40🏴‍☠️

    6 0 Отговор
    За безкрайно страдащи от пандемията. Да, правилно! Всички са в процес на "голямото нулиране", на Шваб и принц Чарлз. БЧК ще манипулират зомбитата за да ги ваксинират, платили са им по програмата.
  • 4 Бен ХУР

    4 0 Отговор
    Евалата.. след година и половина се сетихте!
  • 5 бушприт

    1 0 Отговор
    БЧК да разкрие и лексикон за попълване,а не само шайбен телифон.