23 Февруари, 2021 09:50 2 624 60

БСП бори демографската криза със семейното подоходно облагане

  • бсп-
  • демографска криза-
  • семейно облагане

У нас расте броят на българските граждани, живеещи под прага на бедност – близо 2 милиона от населението

БСП бори демографската криза със семейното подоходно облагане - 1
Снимка: БГНЕС

България е държавата с нарастваща и най-висока смъртност измежду всички държави-членки на ЕС. През 1990 г. коефициентът на смъртност е бил 9,4‰. За 2017 г. той е 15,5‰, при 9,8‰ за ЕС. Продължаващите миграционни процеси на младите хора са една от основните предпоставки за стареене на нацията. За последните 10 г., само по официална статистика, близо 200 хиляди българи са напуснали страната, 70% от които са до 40 години.
Причините за продължаващата емиграция на хора в трудоспособна и детеродна възраст са комплексни, но основните са продължаващото изоставане в равнищата на доходите спрямо останалите държави-членки на ЕС, липсата на социална сигурност и на перспектива за професионално развитиеза младите хора.

Системата за социална защита осигурява слаба подкрепа за работещи родители, смятат социалистите. По думите на Корнелия Нинова демографската криза не се бори с приказки, а с конкретни действия. Затова една от първите стъпки, предвидени в управленската програма на БСП, е въвеждането на семейно подоходно облагане за работещите родители – необлагаем минимум от 500 лева месечно за всяко дете, навършило 18 години. Мярката ще обхване над 750 хиляди семейства. Предвижда се след навършване на 18 години данъчната преференция да се прехвърля от родителите към младежите, като навършилите пълнолетие български граждани няма да плащат данък върху доходите от труд до навършване на 26 години.

Качеството на детското и майчиното здравеопазване не е на нужното ниво, смятат от левицата. Здравната политика в момента е ням свидетел на случващото се. Вместо да бъде дългосрочен и активен механизъм за преодоляването на негативните процеси, тя се адаптира към тях. Една от мерките, които БСП ще предложи след спечелването на изборите, е до навършване на 14-годишна възраст лекарствата за децата да са безплатни. Изразено в цифри, това са 130 милиона лева годишно за 1 милион деца. Предвиждат се и безплатни детски градини за близо 220 хиляди деца. Предлага се увеличаване на размера на майчинството през втората година до размера на минималната работна заплата и от 380 лв. то да стане 650 лв. Така 60 хиляди майки годишно ще бъдат подпомогнати в отглеждане на децата си.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се ангажира още еднократната помощ за майки студентки да стане от 2 880 на 6 500 лв. Тази мярка ще обхване над 6 хиляди жени и за нея ще бъдат отделени 20 милиона лева от бюджета. В същото време еднократната помощ, която ще бъде предоставяна за всяко второ и трето дете на осигурени за минимум 24 месеца назад родители, ще бъде в размер на 6 500 лв.

За БСП не на последно място за справяне с демографската криза са действията, свързани с реформата в образователната система. Състоянието на образованието е един от факторите, които оказват влияние за несигурната заетост и доходи и за създаване на устойчиви нагласи за миграция. Една от първите стъпки, които левицата ще предложи, е за целия период от 1 до 12 клас учебниците да бъдат безплатни. Мярката ще обхване 580 хиляди деца и ще струва на бюджета 50 милиона лева годишно. Семействата с ниски доходи ще получават помощ от 250 лева в началото на учебната година. Освен за първокласниците, това ще важи и за учениците от втори, трети и четвърти клас, или за 120 хиляди български деца.

У нас расте броят на българските граждани, живеещи под прага на бедност – близо 2 милиона от населението ни, изтъква Нинова. БСП ще предложи комплексни мерки, които да осигурят заетост от над 76% във възрастовата група 20 –64 г., поддържане на ниски равнища на младежката безработица под 15%, както и съществено намаляване на броя на трайно безработните.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Другаря Живков

    23 6 Отговор
    Нямате деца? И деца ще ви направим, другарки!
  • 2 БОКО

    17 5 Отговор
    Играят Ниново и Тиквон на едно хоро, другото е за пред хората, уж са опозиция!
  • 3 Аз40🏴‍☠️

    31 7 Отговор
    БСП не са нищо друго освен другата страна на една и съща изкривена и протъркана монета. Не ни мислят доброто въобще. Най-удобно си правят пас за ваксини, пандемия и др. манипулации, вчера онзи дебелия плешивец (не помня името му н аумника) от престъпната им партия се изцепи срещу критично и свободно мислещите хора. ДОЛУ БСП!!!
  • 4 Статистик

    19 0 Отговор
    Демографската криза е наистина Най-важният проблем на България . Но дали ще стане " Системата за социална защита осигурява слаба подкрепа за работещи родители " ? Сигурен съм ,че от малцинствата ще си фалшифицират бележки ,че работаят , а ще продължат да се прехранват с раждания и социални помощи .
  • 5 боко

    19 3 Отговор
    Забрана на всички партии. разследване, конфискация и затвор за мутрите през тези 31 години вече преход на мафиотите във всички партийни цветове1

    Коментиран от #39

  • 6 И всичко

    18 1 Отговор
    ще е безплатно, даже и на работа няма да се ходи.
  • 7 Пак извади

    21 3 Отговор
    претоплени стари манджи. Спри се с този популизъм,никой не ви вярва. А и електоратът ви драстично намаля.
  • 8 Спартак

    12 8 Отговор
    Демографската криза може да се пребори само ако отпадне робството и държавата не се занимава с частния бизнес. Стефан Софиянски каза наскоро, че станахме държавата на проверките. Ето за това нямаме работеща икономика, и най-важното. - за това сме най-бедни!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 AmiX

    29 5 Отговор
    Да да... Видяхме БСП като бяха на власт
  • 11 Боко вече не си фактор

    14 11 Отговор
    ШАЙКАТА ИЗГОНИ ДЕЦАТА на България

    Коментиран от #17

  • 12 ДОКО

    6 5 Отговор
    НИНОВА НЕЩАТА ВЕЧЕ СА ИЗТЪРВАНИ..АМИН И БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ БЪЛГАРИЯ..ОТ ДЪРЖАВА СТАВА УПИ..
  • 13 Гост

    18 2 Отговор
    Как така няма да се плаща ДОД до 26 годишна възраст? Тоэи сега държавата ,,дотира" осигурителната система,с мерките на тия откъде ще дойдат пари за пенсии,болнични,безработица.Всичко тия суми са през удръжки от раб. заплата плюс дофинансиране от държавния бюджет.Нинова смята явно да харчи от европарите за възстановяване от кризата. От другите по европряграмите няма как да стане. Или пък да теглят нови заеми за милиарди.Въобще БСП са се ,,доказали,, какво могат.
  • 14 Чочо

    24 3 Отговор
    Раждай Нинова,раждай,едно дете и то станало американски гражданин....щяла демографията да бори....циркаджийка
  • 15 Реалист

    7 3 Отговор
    Стига глупости, демографската криза, Нинова може да решиш като мъж веднъж завинаги
  • 16 НЦК

    11 3 Отговор
    БСП - Бочко вдигна минималните и най големите пенсии т.е минималните с около 100 лв. максималните 240 лв. Останалите през юли с 5.7 % т.е средно с около 30 - 60 лв. Справедливо ли е? Интересно е какво ще направи ако дойде на власт БСП с тези пенсии отпуснати н-р до 2014 г.
  • 17 Червен галош

    15 5 Отговор

    До коментар #11 от "Боко вече не си фактор":

    Май се е объркал нещо.Умните и интелигентни българи си заминаха още през далечната 1944г . Глупавите Българи останаха да гният по комунистическите концлагери .Бедата е в това ,че наследниците на първите вече не са българи ,а вторите не оставиха потомство.В резултат на това днес в България живеят наследниците на колхозниците и скотовете една робска и послушна биомаса наричаща себе си патриоти .

    Коментиран от #18

  • 18 Много смешно

    7 6 Отговор

    До коментар #17 от "Червен галош":

    Умното българи изчезнаха още с идването на османската империя. Всички аристократи избягаха към Унгария. Така може да си говорим на ала-бала цял ден.

    Коментиран от #20, #21

  • 19 БСПЕ

    17 2 Отговор
    Г-жо Нинова преди време БСП имахте една идея да вземете от богатите за да дадете на бедните.Кажете за да стане ясно кои са богатите и кои са бедните. Н-р работил съм 45 г. имам къща , кола и трактор за собствени нужди, пенсионер и работя 10 - 20 дка земя - богат ли съм? Мързеливият е беден.
  • 20 Ю.Кортес

    2 3 Отговор

    До коментар #18 от "Много смешно":

    Не е така,много български аристократи приемат исляма.

    Коментиран от #26

  • 21 ала-бала

    16 5 Отговор

    До коментар #18 от "Много смешно":

    БСП изгуби на България 10 години от прехода ,занулявайки държавата два пъти !ала-бала ала-бала ала-бала
  • 22 Наблюдател

    11 4 Отговор
    Бсп си е чисто щатско-турска партия , съучастници на Синята мафия . Синът на Нинова е завършил "Бъркли“ и "Станфорд“ , докато жителите на щатско-турската ни колония търсят пари да облечат децата си за училище .
  • 23 Корнелке

    14 4 Отговор
    стига си опявала на умряло.Де ги видя тез 2 мил.бедни, едвам кретащи с пълни колички по магазините и границата с Гърция. Вие вече няколко пъти показахте, какво можете, така че по-кротко с лакардиите.
  • 24 Хехе

    16 3 Отговор
    БСП - Бабешката склерозирала партия ще решава демографския проблем?!
    Звучи като вълци да решат проблема с овцевъдството...:-))
  • 25 аз съм Веска

    9 3 Отговор
    ОБРАЗОВАНИЕТО НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА Е УСЛОВИЕ ЗА ИНФОРМИРАН ИЗБОР .НИЩО ПОВЕЧЕ , ИЛИ ПО- МАЛКО .ЗА ТОЗИ ИНФОРМИРАН ИЗБОР , СЕ ПЛАЩА - ЯКО !ИНФОРМАЦИЯТА СТРУВА ПАРИ .
    НА МЕН ЛИЧНО , ЗА ДА РАЗБЕРА КОЛКО МАНИПУЛАТИВНА СЕ ОПИТВА ДА БЪДЕ КОРНЕЛКА , МИ СТРУВА ЕЖЕМЕСЕЧНА ТАКСА В БУЛСАТКОМ .
  • 26 Глей ти

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "Ю.Кортес":

    То точно както в последните 30 години - властта в София приема турския интерес .
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 България

    13 1 Отговор
    Става Пустиня при управленията на червените юдо-комунисти...
  • 29 аз съм Веска

    13 2 Отговор
    ЕТО СЕГА СЕ СЕЩАМ КАК СА МЕ ИНФОРМИРАЛИ И ЗА ДРУГИ НЕЩА , КОИТО Е ВЪРШЕЛА КОРНЕЛКА : СЛЕД ДВИЖЕНИЯТА И НА " САМОНАГАЖДАЩ " СЕ ЛАГЕР , КОРНЕЛКА Е ШАВАЛА ТУ СЪС СИНИ , ТУ С ЧЕРВЕНИ ... НА ПАРТИЙНА ОСНОВА . ТОВА КОЕТО РАЗБИРАМЕ , Е ЧЕ Е БИЛА НЕДООЦЕНЕНА .ОЧАКВАЛА Е МНОГО ПО- ГОЛЯМА ЛЕПТА ОТ ПРИВАТИЗАЦИОННИТЕ ИГРИ , НО Е БИЛА ИЗМАМЕНА .ТАЗИ ЛИПСВАЩА ДООЦЕНКА Е ПРИЧИНАТА КОРНЕЛКА ДА СЕ ВЪРНЕ В РОДНИЯТ СИ ЧЕРВЕН ДОМ .АХ КОРНЕЛКЕ ... ЕТО ТОВА МИ ДАДЕ ИНФОРМИРАНИЯТ ИЗБОР - ИЗБРАХ ИСТИНАТА, КОЯТО ДА ТИ ПАСНЕ ...

    Коментиран от #38

  • 30 Тишо

    12 2 Отговор
    Тази песен я слушаме 25 години! Пак нищо няма да стане.
  • 31 Младеж

    12 3 Отговор
    Със "семейното подоходно облагане" ще въведете произвол в подоходните скали и ще накарате останалите млади хора да емигрират окончателно! Видяхме се малко с пари след въвеждане на 10%-ния данък върху доходите, а сега пак искате да ни ги вземете и да ги преразпределяте. Никога няма да има средна класа в България при вашата схема!

    Коментиран от #42

  • 32 Знайко

    12 3 Отговор
    Нинова и БСП са некадърни, тъпи популисти. Ако имаха поне малко мозък и морал.Тиквата нямаше да безчинства вече 12 години в държавата ни. За съжаление България няма да се оправи и смед тези избори. Защото БСП са подмяна на ГЕРБ калинките с БСП калинки, а не прамяна на системат.

    Коментиран от #35

  • 33 Алооооооо

    9 2 Отговор
    Нинова,не искаме празни приказки от халваджийският ти тефтер?!Искаме точна и ясна програма по години!Нещо тук забрави за пенсионерите,преизчисляване на всички стари пенсиите със средноосигурителния доход за 2020 година.

    Коментиран от #44

  • 34 АМОН

    7 4 Отговор
    ОСВЕН ЗА СЕЛСКИ НАМЕСТНИК , ОТ ТЕБ ДРУГО НИЩО НЕ СТАВА.

    ТИКВАТА Е НЕЩО ПОДОБНО НА ТЕБ.

    БЪЛВА МОЗЪК И НЕПРЕКЪСНАТО ДОСАЖДА С ПРИСЪСТВИЕТО СИ.

    С ТВОЯТА ПОЛИТИКА НИНОВА МУ ОСИГУРИ ИЗБОРНА ПОБЕДА.

    ТИ СИ ИСТИНСКА ПАТЕРИЦА НА БОРИСОВ
  • 35 Някой

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "Знайко":

    А как ще промениш системата?!

    Коментиран от #45

  • 36 БСП....ЗЛОБА И ЗАВИСТ

    13 0 Отговор
    КАК НЕЩО КОЕТО СТРУВА 6 МИЛИОНА ЛЕВА НАРОДНА ПАРА, СЕ ПРОДАВА ЗА 70 ХИЛЯДИ ДОЛАРА....А ДРУГАРИ
  • 37 Гфгйкк

    0 0 Отговор
    Фсгдгзф
  • 38 АМОН

    3 4 Отговор

    До коментар #29 от "аз съм Веска":

    ВЕСЕ,
    ТЕГЛИ И ЕДНА МАЙНА НА КРУШОВСКАТА БИВОЛИЦА.
    ИМА И СВЕСТНИ ХОРА КАТО МИНЧО ХРИСТОВ.
    ГЛАСУВАЙ ЗА ТЯХ.
  • 39 Знайко

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "боко":

    Конфискация и затвор за всички депутати и министри от подледните 20 години. С изключениеъна Дянков и Трайков. Тях вече достатъчно много ги тероризира българското кривосъдие.
  • 40 Истина

    11 1 Отговор
    Тази жена Нинова за пореден път се убеждавам че не само няма акъл ЗА 2 стотинки не само е абсолютен популист но и е пълен Кьорфишек. Можеш ли ДС ми обясниш как точно ще бориш дрмогеафската катастрофа и колапс а някакво си доходно облагане ? Що за про.стотии? Демографска катастрофа се бори само и единствено с НОРМАЛНИ ДОХОДИ - ЕВРОПЕЙСКО ЗАПЛАЩАНЕ ПОЧАСОВО - сега и веднага - 4000 евро СРЗ = 8000 лв средна месечна заплата на същите тези цени на стоки к услуги които са в момента . ВДИЧКО друго е мижи да те лъжем

    Коментиран от #56, #57

  • 41 БСП най крадливата партия

    10 1 Отговор
    НАКЪДЕ СЕ Е ЗАСИЛИЛА ТЕХНОИМПЕКСОВА КАКВО ЩЕ ФАЛИРАТЕ ТОЗИ ПЪТ, БАНКИ, ДЪРЖАВАТА или НАРОДА.
  • 42 Знайко

    8 1 Отговор

    До коментар #31 от "Младеж":

    Това на БСП не е семейно облагане, това е популизъм. И то много примитивен. Но пък добре работи вече 30 години при все още останалите живи 15% червени дебили/червени балички/ у нас.
  • 43 ЗА Нинова

    4 9 Отговор
    За добро или не,но без Нинова хунтата ГЕРБ не може да бъде свалена.А и БСП единствени показват написана програма за развитието на страната.На някои се харесва,на други не,но програмата е факт и е публично достояние.Къде примерно е програмата на Слави Чалгаря.Проблем номер едно за България е демографската катастрофа.За това в момента единствено Нинова говори.Според Бойко Тиквата от село Банкя всичко в България е цветя и рози.Само че аз вярвам на очите си,а не на Бойко Тиквата от село Банкя.
  • 44 арас

    6 0 Отговор

    До коментар #33 от "Алооооооо":

    Това за старите пенсии в БСП го мелеха доста време и сте прав - сега нещо го позабравиха. Програмата им е доста размита. Прябва да е ясно и точно ако дойде на власт какво ще прави - за икономиката, бизнеса, външна и вътрешна политика, социална сфера - пенсии основно, вдигане стандарта на живота, реформи в нереформирани и неработещи държавни органи и пр. и пр.
  • 45 Знайко

    2 4 Отговор

    До коментар #35 от "Някой":

    С мнозинство в Народното събрание от млади и можещи българи родени след 1985г.. Нямащи нищо общо с червените комунисто-мутро--бизнесмено-московско-русофилски "български" родове. Също и без родовете на депесари, гербаджии, атакисти, вмроджии, барековджии, череподжии, марешкиджии ...

    Коментиран от #47

  • 46 Облагател БСП

    6 1 Отговор
    Примерна подоходна скала:
    До 1000 лв. - 10% данък;
    До 2000 лв. - 50% данък
    Над 3000 лв. - 95% данък.
    И комунизмът е построен (за идеолозите му), т.е. връщаме се в 90-те години на миналия век.

    Коментиран от #52

  • 47 Това е истината

    7 1 Отговор

    До коментар #45 от "Знайко":

    Е това беше най-голямата глупост,която съм чувал!Без мажоритарна изборна система никога няма да промените системата.Всички кандидат депутати от даден МИР да са само местни кадри и добри специалисти,без софийски партийни парашутисти!И не се сърди,че не знаеш!Дано съм те убедил.
  • 48 БСП най крадливата партия

    3 1 Отговор
    КОГА ЩЕ ВЪРНЕТЕ ПАРТИЙНА СУБСИДИЯ КОМУНДЕТА.
  • 49 Употребените хора

    3 0 Отговор
    РАЗКАТАХТЕ МУ ФАМИЛИЯТА НА ТОЗИ НАРОД БЕ КОМОНОИДИ СКАПАНИ.
  • 50 безпартиен

    3 0 Отговор
    В България има около 2.5 млн.пенсионери,700 хил.чакащи заплати от бюджета/държавен или общински/,650 хил.малолетни и непълнолетни,около 300 хил.безработни,1.2 млн.цигани без образование и трудови навици!Всички те чакат ЧАСТНИЯТ сектор да заработи за себе си и за всички по-горе!Временното решение е съкращаване на половина служителите от бюджета/държавен или общински/ и забрана за работа в бюджетната сфера на лица пенсионирали се там!Само в МВР има около 5000 такива "работещи" с пенсия,заплата и 20 заплати за пенсиониране!!!Това са по около 2500-3000 лв.месечно на човек!За година общо поне 150-170 млн.лв.!!!Така се източва пенсионната система захранвена единствено от ЧАСТНИЯ сектор и от държавния бюджет,което пак е същото!Колоко такива "работници" има по други министерства,комисии,комитети и т.н.???Като толкова им се работи защо са се пенсионирали???Това го няма нито в ЕС,САЩ и дори Русия!Частния сектор има нужда от работна ръка,а така ще разберат как се изкарват заплати и осигуровки с труд,а не с административен акт на МС за увеличаване на заплатите!
  • 51 да бе

    2 1 Отговор
    И сигурно ще върне ергенския данък да накаже бездетните, за да пълни бюджета и да ги накаже, че не могат да имат деца! Или ще ги "стимулира" да отглеждат ромчета, че да облегчат родителите им - не е лесно да получаваш помощи за 8-10 деца, нали? Чист необлагаем доход, попълван именно от добре работещите бездетни - ще имаме вече пенсионерска каста от никога неработили и неграмотни, които само ще чакат да им увеличават пенсиите и да ограбват работещите!Това е най-лесният начин да прогонят доходоносните българи от страната, нали
  • 52 ха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #46 от "Облагател БСП":

    Тогава циганската популация ще е90% от населението!
  • 53 Чудесно

    1 0 Отговор
    Но всички тези блага, предлагани за жените в отпуска по майчинство, за децата им, а също и за младежите, навършили 18 г., нека да се отнасят само за семействата на пълнолетни родители, които са се осигурявали поне 1 година преди да създадат потомство И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ да не се дават на хора от категорията "трайно безработни", а също и на такива, които нямат минимум средно образование.
    Ако не се приемат такива ограничения, повечето предложения на Корнелия ще имат ефект само в една посока - стимулиране на безконтролното развъждане на индивиди, на които още в предучили6щната им възраст е втълпена представата, че човек не бива нито да учи, нито да работи.
  • 54 Ергенски данък

    1 0 Отговор
    Я па ше си плащам ерген данъка, ама деца ше си напраим секаде. Сакаа ме ногу. Я сам по пулезен ут семейните, а па и шо да гоим деца, като мое други да ги тунтуркаа.
  • 55 А пенсионерите

    1 0 Отговор
    Нинова подробно ни обяснява какви мерки предвижда относно хрантутенето и обгрижването на определен етнически контингент, който няма навика да си плаща сметките и данъците, но нищо не ни казва относно нашите отрудени родители.
    Какво ще направи за онези трудови пенсионери с пълен стаж, които не са имали избор какъв размер осигурителни вноски да плащат, защото държавата е регламентирала това.
  • 56 Че ти

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Истина":

    какво точно предлагаш за 4000евро бе,пич?
  • 57 Хи хи

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "Истина":

    Ти изгони всички инвеститори бе. Как ще произведеш за 100, а ще получиш 8000? Не че е невъзможно. Познавам едни мургавели, дето нищо не произвеждат, а харчат по 10К месечно.
  • 58 БСП...МИЛИАРДЕРИТЕ

    1 0 Отговор
    КАК НЕЩО КОЕТО СТРУВА 6 МИЛИОНА ЛЕВА НАРОДНА ПАРА, СЕ ПРОДАВА ЗА 70 ХИЛЯДИ ДОЛАРА....А ДРУГАРИ
  • 59 94 000 000 000 лв ДЕПОЗИТИ

    0 0 Отговор
    ТВА СА ДЕПОЗИТИ НА НАД 2 МИЛИОНА ДОМАКИНСТВА В БЪЛГАРИЯ......КАКВИ ПРОГРАМИ, КАКВИ ПЕТ ЛЕВА, ДРУГАРКО НИНОВА.....
  • 60 ТРЕНД

    1 0 Отговор
    БСП е спечелила изборите. Бойко и козяк го гарантират на Нинова. Така тя ще има още 4 години властта в БСП. А бойко ще отстъпи мандатът си на Слави, след като никой не направи коалиция с БСП. И АГНЕТО ЦЯЛО И ВЪЛКЪТ СИТ.. слави винаги може да направи мажоритарни избори, без закон, но не го прави. ВСЯКА ПАРТИЯ ГО МОЖЕ, КАТО НАПРАВИ ПРЕДВАРИТЕЛНИ ИЗБОРИ, И СЛОЖИ НА ПЪРВО МЯСТО ПОБЕДИТЕЛЯТ, А НА ОСТАНАЛИТЕ МЕСТА В ЛИСТАТА ДА СА ОБИКНОВЕНИ ХОРИЦА ИЗБРАНИ ПО ЖРЕБИЙ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове