Last news in Fakti

24 Февруари, 2021 05:57 3 519 35

Синдикатът на полицаите: Не уволнявайте колегите от Сандански

  • полицаи-
  • сандански-
  • синдикат-
  • насазания-
  • уволнение

Създава се впечатление за самоцелно възмездие, заявяват от синдиката

Синдикатът на полицаите: Не уволнявайте колегите от Сандански - 1
Снимка: БГНЕС

Синдикална федерация на служителите в МВР изпрати официална позиция до медиите, в която се съобщава, че не приема предопределянето чрез медийни изявления или следствие на публикации, за налагане на дисциплинарни наказания "уволнение" на полицейските служители от Сандански, които участваха в незаконно парти в курортния град.

От СФСМВР заявяват, че служителите на реда не могат да бъдат уволнени без събиране и установяване на доказателства за вина съгласно съответните нормативни разпоредби, както и това да се случи преди приключване на административно производство, с което компетентните за това органи да установят по категоричен начин наличие на нарушение и нарушители и наложат съответното административно наказание.

Безспорно е, че при установяване от компетентните органи на нарушение на заповед на министъра на Здравеопазването свързана с проотивоепидемиологични мерки от служителите на МВР, то следва те да понесат и съответната административна санкции. Но много спорен остава въпроса за дисциплинарната отговорност, вида дисциплинарно наказание и най-вече спазване на нормативни разпоредби в този процес, казват от организацията.

Считаме, че в случая е налице предубеденост и предрешеност като се акцентира на служебно положение и професия, допълват още от СФСМВР, цитирани от БНТ.

По думите им, се създава впечатление за самоцелно възмездие, което не води до благоприятни последствия нито за извършилите нарушението, нито за обществото, нито към останалите служители на МВР, нито за МВР като институция, призвана да защитава закона.

Припомняме, че подобни нарушения от страна и на представители на други професии, свързани с овладяване на пандемията, станаха достояние на широката общественост, без да се стига до крайни за ситуацията решения, каквото би било дисциплинарно наказание "уволнение" на нарушилите правила служители на МВР, пишат още от организацията.

Не бихме искали да мислим, че случаят е и удобен повод за изместване центъра на общественото внимание от други, доста по сериозни за МВР и държавата, проблеми, се казва в края на писмото на СФСМВР.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Активист на БКП

    60 33 Отговор
    Уволнете ги !!! Пазителите на закона не трябва да са над него !!!

    Коментиран от #29

  • 2 Стрелата

    39 7 Отговор
    Айдее прах в очите щте ги уволнят ама друг път

    Коментиран от #4

  • 3 123

    57 20 Отговор
    Тези които трябва най стриктно да спазват законите и правилата са полицаите. Такива хора като тези полицаи нямат работа в Полицията, да стават селски пъдари.
  • 4 Троянеца

    15 24 Отговор

    До коментар #2 от "Стрелата":

    Нахокайте ги и дотам да си остане. По добре да са си със униформи, че ще организират цивилна банда.
  • 5 Bai nudals

    40 12 Отговор
    Защо да не би да са над,закона. Или се имат за Богоизбрани.
  • 6 Bai nudals

    38 6 Отговор
    Тази система,първа трябва да се реформира изцяло. Разпаса ли са се като...

    Коментиран от #11

  • 7 Махмуд

    27 21 Отговор
    Мога да ги эглобят, както всички други , но да ги уволнят е лов на вещици и много , много тъпо, ненужно, преднамерено, излишно създаващо напрежение и за показ и назидание. Не е демократично а деспотично.
  • 8 Bai nudals

    32 8 Отговор
    Защитават се точно като,мутри,ама нали те им взеха нишата. Кой едно време пееше с микрофон в кръчмите,мутрите. Тия видяхте ли ги...
  • 9 Хахаха

    27 6 Отговор
    Синдиката на полицаите е фракция в структурата на ОПГ МВР.
    ВСИЧКИ СА ЗА УВОЛНЕНИЕ!
  • 10 Аз40🏴‍☠️

    26 6 Отговор
    Ченгетата гонят като псета хората да не се забавляват, но те си купонясват и реват да не ги увонявали. Гадни гербаджии!
  • 11 РЕАЛИСТ

    16 2 Отговор

    До коментар #6 от "Bai nudals":

    Кадровата политика куца от доста време в МВР. Чаках преди години за виза пред английското посолство и чух разговор между полицая и охранителите от някаква фирма там. Полицая се похвали, че е бил шофьор на бетонобъркачка, а се разбра, че всички охранители са със завършена английска гимназия. Коментарът е излишен.
  • 12 Хахаха

    19 4 Отговор
    Тия прости тикви не могат да проумеят,че точно те да наруват законите е по-специално.Те даже не се сещат,че професията им е да пазят реда и законноста,а не да го нарушават.
  • 13 Оня с бокса

    12 2 Отговор
    Те са, като мене с манталитет и визия на МУТРИ !!!
  • 14 Митко

    21 1 Отговор
    Да ги похвалят даже! Истински полицаи са това. Отидат на парти, па се снимат хахахаха.
    Митовете за глупостта в МВР се оказват истински.
  • 15 big

    15 1 Отговор
    Недейте, че току виж на тяхно място назначат по-умни, тогава ко ша прайм? Тях трябва да ги уволнят не заради сбирката, а заради абсолютна тъпотия, много над нормалната там!
  • 16 цербер

    5 1 Отговор
    слъжителите на реда
  • 17 Гостът

    10 4 Отговор
    Тези от полицейския синдикат след някой ден ще поискат по-високи заплати за полицаите. Всички видяхме каква работа вършат в кръчмата. Не спазват закона, а са се клели да спазват законите и конституцията на РБ. Уволнение!
  • 18 Али Реза

    11 5 Отговор
    Тия фатмаци от партито са там защото се чувстват над закона.
  • 19 един от многото

    11 6 Отговор
    Нямам думи , синдиката се явява като адвокат на престъпници!

    Коментиран от #35

  • 20 4596

    11 4 Отговор
    Живея в Испания,тук декеммври няколко кмета на села около нас,възползвайки се от служебното положение ,се ваксинира от първите ,без да спазват установения ред.Веднага ги освободиха от длъжностите им и това е напълно в реда на нещата.Няма застъпници нито от населението ,нито от другаде.Щом си длъжностно лице избрано да следи за спазване на закона ,а го нарушиш си вън.Това е !
  • 21 милиционер

    7 5 Отговор
    не мисля, че има каквото и да било основание за уволнение. никого и с нищо не са застрашили. дори и "порицание" не е необходимо. те са като едно семейство - всеки ден заедно.

    Коментиран от #24

  • 22 Ха ха ха

    4 1 Отговор
    Толкова причини има да ги уволнят, като рушвети, рекет, прикриване на доказателства, злоупотреба с служ. положение, и др.
    Те за това, че са се събрали ще ги наказват.
    Тази забрана е измислена от изроди и е анти човешка.
  • 23 2loop

    5 3 Отговор
    Награда, повишение и почетни плакети да им се дадат на момента, може и орден стара планина... Проста държава
  • 24 Гост

    6 3 Отговор

    До коментар #21 от "милиционер":

    А не трябва ли да са пример за останалите граждани?

    Коментиран от #27

  • 25 сила

    6 2 Отговор
    КОЛЕГИТЕ А,А НИЕ ОСТАНАЛИТЕ НЯКОЛКО МИЛИОНА ЧОВЕКА ДЕТО НЕ СМЕ ВИ КОЛЕГИ СЕ ГАВРИТЕ С НАС ЕЖЕДНЕВНО .....НАГЛЕЦИ
  • 26 СЪД

    6 1 Отговор
    БРЕЙ МА ТО ЧУДО ГОЛЯМО СТАНАЛО ЩЕ ГИ УВОЛНЯВАТ ДАВАЙТЕ УВОЛНЕТЕ ГИ ЩЕ СЪДЯТ МВР И ЩЕ ГИ ВЪРНИ ТЕ НА РАБОТА МОЖЕТЕ САМО АКТОВЕ ДА ИМ НАПИШИ ТЕ
  • 27 ббббб

    5 3 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    А ТЕ ЛИЧЕН ЖИВОТ НЯМАТ ЛИ НЕ СА БИЛИ НА РАБОТА АВЕ Я СЕ РАЗКАРАЙ
  • 28 Павел Пенев

    3 2 Отговор
    Не ги уволнявайте, а ги повишете и наградете,защото в тази пандемия са се жертвали и са отишли да ядат и пият без да се замислят за своето здраве.
  • 29 незнайко

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Активист на БКП":

    Вие разсъждавате ли правилно ? Ако решат да уволнят Вас затова, че ИЗВЪН работно време сте ходили или правили нещо нередно , как ще се чувствате ??? Тези полицаи са хора като нас и имат същите нужди !!! Тук се смесва работа и свобода извън работата което е неправилно !!!
  • 30 Слаботоков

    2 1 Отговор
    Да им се наброят по 20 заплатки за добра служба. И бегом към другите събратя така наречените частни тифлеци
  • 31 cpv

    1 1 Отговор
    Защо да ги уволняват,те направо са за "пример"! Затова хората нямат доверие в полицията,именно за такива които не заслужават да носят името - полицаи!
  • 32 възпитаник

    1 0 Отговор
    А кога ще уволните дъртаците на заплата и пенсия и сутрин лъхат на алкохол
  • 33 До новия министър на МВР

    1 1 Отговор
    МИНИСТРЕ, НЕ СИ СПРАВЕДЛИВ! ВМЕСТО ДА ГИ НАПРАВИШ ВСИЧКИ ГЛАВНИ СЕКРЕТАРИ В МВР, ВСИЧКИ ДО ЕДИН, ТИ ИСКАШ ДА ГИ УВОЛНИШ! ПИПНИ ЩАТА БЕ, МОМЧЕ, О КОГА НЕ СИ ГО АКТУАЛИЗИРАЛ, БОЧКАТА ПРЕЗ МЕСЕЦ ГО ПОЛИВАШЕ - 68000 ФУРАЖКИ НАКРИВИ!
  • 34 кочо

    0 1 Отговор
    ТЕЗИ ПОЛИЦАЙ СЕ УВОЛНЯВАТ НЕ ЗАЩОТО СА НАРУШИЛИ ПОЛИЦЕЙСКИЯТ ЗАКОН А ЗА ГРАЖДАНСКО МЕДИЦИНСКО НАРУШЕНИЕ НА РАЗПОРЕДБИ ЗА КОВИТ 19.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове