Last news in Fakti

24 Февруари, 2021 09:19 4 692 65

"Б‘ней Б‘рит": БНТ да предприеме мерки срещу антисемитизма в ефир

  • антисемитизъм-
  • орлин горанов-
  • последният печели

Подобни прояви са в разрез с толерантния характер на обществото ни

"Б‘ней Б‘рит": БНТ да предприеме мерки срещу антисемитизма в ефир - 1
Снимка: Фейсбук

Членовете на Софийска ложа „Кармел“ на "Б‘ней Б‘рит", сa сериозно обезпокоени от увеличаващите се публични антисемитски прояви в обществото ни.
Изключително скандално е, че за подобни недопустими действия се ползва ефирът на обществената БНТ.

Това се посочва в официална позиция на "Б‘ней Б‘рит"
В предаването „Последният печели“, излъчено на 23.02.2021 г., водещият Орлин Горанов си позволи в най-гледаното телевизионно време да изрецитира безкритично един антисемитски пасквил, с който засегна не само всички евреи, но и поруга паметта на унищожените в лагерите на смъртта по времето на Холокоста.
Убедени сме, че подобни прояви са в разрез с толерантния характер на обществото ни, посочват от "Б‘ней Б‘рит".

От организацията настояват прокуратурата, СЕМ и БНТ да приложат необходимите мерки за санкциониране на този позорен акт, както и да запознаят обществото с действията, които ще предприемат, за недопускане на употреба на реч на омразата в национален ефир.

Ето и цялата позиция:

ДО
Г-Н ЕМИЛ КОШЛУКОВ
ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР НА БНТ
ДО
СЪВЕТ ЗА ЕЛЕКТРОННИ МЕДИИ
ДО
ПРОКУРАТУРА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Ние, членовете на Софийска ложа „Кармел“ на Б‘ней Б‘рит, сме сериозно обезпокоени от увеличаващите се публични антисемитски прояви в обществото ни.
Изключително скандално е, че за подобни недопустими действия се ползва ефирът на обществената БНТ.

В предаването „Последният печели“, излъчено на 23.02.2021 г., водещият Орлин Горанов си позволи в най-гледаното телевизионно време да изрецитира безкритично един антисемитски пасквил, с който засегна не само всички евреи, но и поруга паметта на унищожените в лагерите на смъртта по времето на Холокоста.
Убедени сме, че подобни прояви са в разрез с толерантния характер на обществото ни. Толерантността, обаче, не е константна даденост, а, напротив, е нужно ежедневно да бъде препотвърждавана и защитавана с активни действия.

Настояваме отговорните институции - ПРБ, СЕМ, БНТ - да приложат необходимите мерки за санкциониране на този позорен акт, както и да запознаят обществото с действията, които ще предприемат, за недопускане на употреба на реч на омразата в национален ефир.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 35 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Койчо

    138 3 Отговор
    Изключителна глупост. Гледах предаването и единственото което Горанов направи е да обясни пред участниците дадената историческа фактология.
  • 2 Ивайло

    138 4 Отговор
    Ами що да не цитира - зададе въпрос за Боби Фишер и след отговора дава допълнителна информация за личността!!! Не е негова мисъл, просто цитата, не виждам къде е проблема!!! А и в края на краищата не е ли истина това, което се каза в цитата??? Питам аз и отговор не искам!!! А между другото предаването е единственото стойностно в целия ни ефир!!!
  • 3 ДОКО

    115 8 Отговор
    ЕВРЕИТЕ ДА СИ ОТИВАТ В ИЗРАЕЛ А ЦИГАНИТЕ В МАНГАЛИЯ..ВСЯКА ЖАБА ДА СИ ЗНАЕ ГЬОЛА И В ГЬОЛА МЕСТОТО..

    Коментиран от #7

  • 4 Калмук

    111 4 Отговор
    Евреите отдавна пресолиха манджата с т.нар. Холокост - стават и лягат са назидателни речи и, уж говорят за толерантност, пък всяко по-различно мнение, което не им изнася, го заклеймяват като "нетолерантно".
  • 5 Снайперист

    67 12 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 6 Русенец

    127 2 Отговор
    А кой ще санкционира антибългарите, които се подиграха с паметта на милионите избити българи, по време на робството, като замениха терминът робство с присъствие? КОЙ?

    Коментиран от #15

  • 7 ГлобУлист

    26 4 Отговор

    До коментар #3 от "ДОКО":

    Що така , бе Доко?
    Нали Гей Билтс и Шорош искат да сме едно семейство, пък ти...
    Аааа...непокорнико...де ваксина, де!
  • 8 херодот

    69 2 Отговор
    Подклаждат ли нарочно еврейските организации антисемитски настроения ?
  • 9 БАЙ Х@Й ‼

    51 5 Отговор
    От тази организация биха ли ни разяснили за 40 години евреите къде обикаляха ? Щото и по най-простите сметки биха обиколили по Екватора няколко пъти Земята !!!

    Коментиран от #24

  • 10 Гневен

    76 3 Отговор
    Брей ,аман от нпо-та и разни други соросоидни организации. Вчера Сашо Кадиев, днес Орлин Горанов. Ами гаднярите като плюят белите и нормалните хора, що не пишете писма до СЕМ ,бе??
  • 11 сила

    78 2 Отговор
    МИЛИТЕ ТЕ,ГОРКИТЕ ВЕЧНИ СТРАДАЛЦИ.....защо не си зададат въпроса защо са толкова мразени във всяко кътче на света
  • 12 Я някой

    50 1 Отговор
    да ми каже кво е туй "Б‘ней Б‘рит"?

    Коментиран от #32, #35, #45, #60

  • 13 Кой кой

    14 15 Отговор
    Pycĸият пpeзидeнт Bлaдимиp Πyтин пpизoвa eвpeитe, ĸoитo живeят в Eвpoпa, дa eмигpиpaт в Pycия. Kaтo пpeдпocтaвĸa зa тoвa тoй пocoчи, чe aнтиceмитиcтĸитe нacтpoeния нa Cтapия ĸoнтинeнт ca дocтигнaли нaй-виcoĸaтa cи тoчĸa oт Bтopaтa cвeтoвнa вoйнa дo ceгa.

    Коментиран от #19

  • 14 Аристотелович

    58 1 Отговор
    Има няколко вида евреи:
    1) Евреи либерасти—опитват се да ти разглобят социума в името на космическата справедливост. Техният идеал е Търново да е сомалийски град и всички деца да са траверси
    2) Евреи десни ционисти—те се опитват да превземат институциите на всяка държава, за да бъде тя материал в ползва на Израел
    3) Евреи паразити психопати—тяхната цел е да източат целият възможен ресурс от твоето общество
    4) Нормални, свестни евреи—доктори, музиканти, не-психопати бизнесмени и академици, лоялни и патриотични към социума който ги е приютил. Айзък Азимов, Джаред Даймънд.

    Б‘ней Б‘рит изглежда не са от последните. По-скоро са от тези които искат да превземат приютилият ги социум и да контролират местното население какво да мисли, какво говори, и как живее.

    Коментиран от #31

  • 15 Антисоросоид

    27 5 Отговор

    До коментар #6 от "Русенец":

    Ние всички можеме. На изборите гласуваме срещу статуквото ГЕРБ,БСП,ДПС, деснатаСороскаОлигофрения и всички които са били сателити или помощници на власта от 1990 година до сега.

    Коментиран от #40

  • 16 Организациите,

    73 1 Отговор
    Що не пищяхте срещу ПАСИТО когато псуваше християните?
  • 17 кош

    8 5 Отговор
    кич -лукова глава!1,2,3.. Тъпо по тъпо,най-тъпи и...
  • 18 АМОН

    46 1 Отговор
    Що за търговска организация са тези от Бнай Брит?

    Влизаш в Търговския регистър и виждаш една организация изградена изцяло на РАСОВО ЕТНИЧЕСКИ принцип.

    ВИЖТЕ КАКВО ПИШЕ ЗА НЕЙНИТЕ ЦЕЛИ:
    " ...развива еврейските традиции и обичаи, да подпомага обучението на еврейския език "Иврит" и "Ладино", да подпомага своите членове /евреи/ /морално и МАТЕРИАЛНО....... "

    ОТ ИЗНЕСЕНОТО В ТЪРГОВСКИЯ НАЙ БЯХ ВПЕЧАТЛЕН ОТ ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ:
    ".... принципите и дейността на Софийската Бенебритска ложа "Кармел" N 674, утвърдена от Министреството на вътрешните работи и народното здраве със заповед N 296 от 28.04.1915 г. и забранена въз основа на Закона за защита на нацията, приет на 21.01.1914 г..."

    ТАЗИ ЛОЖА ЗАБРАНЕНА ЛИ Е , ЗАЩОТО АКО ЗАКОНА ЗА ЗАЩИТА НА ДЪРЖАВАТА НЕ Е ОТМЕНЕН ТО ТОГАВА ТЯ Е НЕЛЕГИТИМНА И РЕГИСТРАЦИЯТА И В ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР ОТ НЕЙНИТЕ ЧЛЕНОВЕ :

    Йосиф Якоб Асса,Александър Моис Мандил, Държава: БЪЛГАРИЯ
    Соломон Арон Бали, Държава: БЪЛГАРИЯ
    Беки Давид Ашер, Държава: БЪЛГАРИЯ
    Рени Хаим Бахнева, Държава: БЪЛГАРИЯ
    Зелма Ешуа Алмалех, Държава: БЪЛГАРИЯ
    Фани Алфред Криспин, Държава: БЪЛГАРИЯ

    Е МНОГО ПРОБЛЕМНО!!

    Коментиран от #41

  • 19 Шалом

    30 1 Отговор

    До коментар #13 от "Кой кой":

    „100 години ционистка окупация“
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 321

    36 1 Отговор
    Научих една нова дума днес, "пасквил" - Малка публицистична творба, в която се злепоставя или клевети известно лице или група хора. С други думи самото естество на цитирания текст предполага негативния знак на съдържанието му. А цитирането му далеч не се покрива с проповядването, така че не смятам, че трябва да има засегнати.
  • 23 8999

    38 2 Отговор
    Не ви изнся коментара за скапаните евреи и затова триете, нали?
  • 24 Димов

    19 3 Отговор

    До коментар #9 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Моисей нарочно ги е карал да обикалят, докато измрат родените в робство. Тръгнал е да прави нова държава. Робите нямат мисленето за такава. Само родените на свобода. Дори самият Моисей не влиза в обетованата земя. Само я вижда, от върха на хълма, където и умира.

    Коментиран от #28

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Мошето

    40 1 Отговор
    Ние неможем ли да си наложим термина "антибългаризъм" и да го използваме за каквото ни е нужно??
    Свен това, евреите с този си акт ограничават свободата на словото, което е антидемократично и налагат цензура на българире в България което е анбългаризъм. Това трябва да се осъди публично.
  • 27 Шалом

    39 1 Отговор
    Като говоря за евреите имам в предвид онази високопоставена, олигархична прослойка от еврейския народ, еврейската мафия, която управлява най-мощните финансови институции по света способни да създават финансови катаклизми, придизвикват финансови кризи в световен мащаб. Дори съм склонен да вярвам, че и настоящата финансова криза е тяхно деяние.



    Първо малко факти за този „ праведен „ народ и какво евреите направиха на България ?



    „ Талмудът „ учи евреите, че всички останали друговерци и особено християните са „ ГОИ „ т. е. Говеда за клане, а не хора.



    С други думи десетте божи заповеди не важат спрямо „ГОИТЕ „ и те могат да бъдат подлагани на всякакви мъчения, робска експлоатация и безмилостно изтребление.

    Коментиран от #30, #53

  • 28 сила

    25 3 Отговор

    До коментар #24 от "Димов":

    ние обикаляме вече повече от 30 години,обаче робите не измират....даже последните десетина години отрасна цяло ново поколение...не знам какво ни чака, ама не е на добре
  • 29 Перо

    34 1 Отговор
    Всички масонски ложи в БГ трябва незабавно да бъдат закрити,защото служат на чужди интереси и разлагат държавата в която съществуват.
  • 30 2496

    18 1 Отговор

    До коментар #27 от "Шалом":

    Точно . Ама аз преди минути писах за това и два пъти ми трият коментарите. Интересно теб как са те изпуснали?
  • 31 Димов

    13 1 Отговор

    До коментар #14 от "Аристотелович":

    Казано е: Антихристът ще се роди от Дановото коляно. Дан ще бъде змията на пътя, която хапе коня, за да не може човека да продължи пътя си. Преди да дойде Антихристът, Данайците ще си върнат земите.
  • 32 Това е

    19 0 Отговор

    До коментар #12 от "Я някой":

    хазарското гестапо.
  • 33 БОЗА

    16 0 Отговор
    ""Б‘ней Б‘рит": БНТ да предприеме мерки..."

    Чеки ся...нали,за БНТ става въпрос...не,за ЕНТ... ;-)
  • 34 на кой е BG

    25 1 Отговор
    1... Богдан Саздов Шулев – председател (роднина на Лидия Шулева (Биджерано)* от НДСВ);

    2. Стефан Манов - член на съда, заместник-председател;

    3. Вяра още Начева - член на съда;

    4. Тодор Милев Божилов - член на съда;

    5... Давид Николов* - съдия от Апелативния съд;

    6. Йордан Шумков - военен съдия;

    7. Рада Тодорова - член на съда;

    8. Васил Хр. Гърбов - член на съда;

    9. Райна Тодорова Петкова - член на съда;

    10. Димитър М. Тошев - член на съда;

    11. Крум М. Михайлов - член на съда;

    12. Мишо Димитров Мишев - член на съда;

    13. Сергей Златанов - член на съда;

    14. Георги Петров - главен обвинител;

    15. Никола Гавраилов - обществен обвинител;

    16. Атанас Армянов - обществен обвинител; (Забележка: това е състава на “Народния съд” съдил регентите, министрите и царските съветници) (106).

    I – ви състав на “народния съд”:

    17... Манчо Рахамимов Мошев* (1902 – 1986г.) – обществен обвинител в 7-ми състав на “народния съд”;

    18... Исак Елизар Франсез* - съдия;

    19... Пепо Менахем Коен* - съдия (баща на Леа Коен* - бивша посланичка в Швейцария, от СДС);

    20... Еми Барух* - съдия;

    21... Йосиф Кутев* - съдия;

    22... Исак Данон* - съдия;

    23... професор доктор Насим Юда Меворах* - съдия;

    24... доктор Израел Моше Калми* (1885 – 1968г.) – съдия;

    25... доктор Самуил Борисов Шейнин* - съдия;

    26... доктор Израел Бохор Леви* - съдия;

    27... доктор Шаул Хаим Романо* - съдия;

    28... доктор Йосиф Максимов Фаденх
  • 35 Перо

    24 1 Отговор

    До коментар #12 от "Я някой":

    Ционистка масонска ложа.
  • 36 КПСС БКП

    18 4 Отговор
    След 9 септ. 1944 г. евреите-комунисти в съучастие с българските комунисти, подтиквани и насърчавани от руските евреи-комунисти от Москва и по указания на Синедриона (тайното еврейско правителство), масонските ложи и еврейското лоби в САЩ и Англия започнаха систематично да унищожават цвета на българската нация - българската интелигенция, учители, адвокати, политици, военни, лекари, професори, преподаватели от ВУЗ, инженери, историци, учени, индустриалци и др. Избити бяха над 320 000 души, а над 200 000 са репресирани, изселени, натикани в затвори, концлагери (концлагерите са еврейско изобретение) и спрямо тях беше провеждана еврейско-комунистическа политика на геноцид. Евреите влязоха в репресивния апарат на БКП, ДС (КДС), разузнаването и МВР. Всичките съветници на Тодор Живков бяха евреи......
  • 37 Мошето

    48 1 Отговор
    "След това Орлин Горанов цитира изказването на евреина Боби Фишер: „“Евреите не обичат да работят. А това е едно от нещата, което евреите много мразеха в Хитлеровите концентрационни лагери.Никога не е имало газови камери. Това са глупости! Но когато отидете в лагера, там има надпис : Арбайт махт фрай. Но евреите не вярват на това. Те вярват , че вие трябва да свършите цялата работа, а те прибират печалбата. Това е проблемът с евреите.”
    Кажете ми, защо ни налагат и прикриват истината?
    Значи, например, от Дойче Веле могат свободно да пишат за бългрина като го обиждат, унижават, критикуват, лъжат, а с евреите никога не може да правите това. ЗАЩО??
  • 38 Иван Грозни

    19 1 Отговор
    Познавам много добре г-н Кашляков и се страхувам, че наистина ще послуша тия извънземни пришалци. Ако е достатъчно умен/в което се съмнявам/ ще изчака мнението на всезнайкото Боко и така ще избегне всякаква отговорност.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Фермер

    1 9 Отговор

    До коментар #15 от "Антисоросоид":

    бате ти мекаш повече от мене ве! можеме да говориме мекащо ама не требва да пишеме така.
  • 41 АМОН

    21 0 Отговор

    До коментар #18 от "АМОН":

    ДРУГАРИ ОТ БНАЙ БРИТ,

    Оправете си регистрацията в търговския регистър.
    Сочите неточни данни:
    ".... принципитe и дeйнocттa нa Coфийcкaтa Бeнeбритcкa лoжa "Кaрмeл" N 674, утвърдeнa oт Миниcтрecтвoтo нa вътрeшнитe рaбoти и нaрoднoтo здрaвe cъc зaпoвeд N 296 oт 28.04.1915 г. и зaбрaнeнa въз ocнoвa нa Зaкoнa зa зaщитa нa нaциятa, приeт нa 21.01.1914 г..."

    ЗАКОНА ЗА ЗАЩИТА НА НАЦИЯТА е внесен по време на правителството на БОГДАН ФИЛОВ на 23 януари 1941 година и отменен на 27 ноември 1944 г. с наредба-закон на първото правителство на ОФ публикувана в „Държавен вестник“ бр. 50/2 март 1945 г.

    КАК С НАРЕДБА СЕ ОТМЕНЯТ ЗАКОНИ Е ВЪПРОС КОЙТО БИ МОГЪЛ ДА ПОРОДИ ДОСТА ПРАВНИ СПОРОВЕ.

    ВЪПРОСЪТ ОБАЧЕ ОПИРА ДО МОРАЛА.

    ПРЕДСТАВЕТЕ СИ , КАК БИХА ПОГЛЕДНАЛИ НА НАС БЪЛГАРИТЕ АКО ИЗДИГНАТИМ ПОДОБНИ НА ВАС ЦЕЛИ И СРЕДСТВА ЗА ПОСТИГАНЕТО ИМ КОИТО КАСАЯТ САМО ЕДНА ЕТНИЧЕСКА ГРУПА?!!

    МИСЛЯ, ЧЕ ПЪЛЕН АНТИПОД НА ВАС Е ЗАБРАНЕНОТО ДВИЖЕНИЕ КОЕТО ПРЕВЪРНА В ИЗТРИВАЛКА ЕДИН НАИСТИНА ВЕЛИК БЪЛГАРСКИ ГЕНЕРАЛ ЛУКОВ, КАТО ПРИШИ ИМЕТО МУ КЪМ ЦЕЛИ НЯМАЩИ НИЩО ОБЩО С НЕГОВИЯ ПАТРИОТИЗЪМ .

    НАЦИОНАЛИЗМА ПОД ВСЯКАКВА ФОРМА Е ВРЕДЕН ЗА НАЦИЯТА И ДЪРЖАВАТА И ВОДИ ДО НЕЙНОТО РАЗРУШАВАНЕ.

    ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ДУМИ НА ЛЕВСКИ:
    „Българи, турци, евреи и пр. ще бъдат равноправни във всяко отношение:било във вяра, било в народност, било в гражданско отношение, било в каквото и да било. Всички ще спадат под един общ закон, който по вишегласие на всички народности ще се из
  • 42 Хаджи Генчо

    20 0 Отговор
    Неприятните истини за юдеохазарите не е антисимитизъм! Два различни народа са!
  • 43 мда

    23 0 Отговор
    А колко невинни палестински деца са избити от еврейските ракети с благословията на америка?
  • 44 Аз40🏴‍☠️

    33 1 Отговор
    Аз имам един въпрос за членовете на софийската ложа "Кармел" на "Б‘ней Б‘рит". Защо в ложата "Б‘ней Б‘рит" се допускат само евреи? Това не е ли дискриминация, език на омразата и анти?
  • 45 АМОН

    32 0 Отговор

    До коментар #12 от "Я някой":

    ВЛЕЗ В ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР И ПРОЧЕТИ.

    БУЛСТАТА ИМ Е : 121454975

    ПРИ ТЯХ ЯВНО МОРАЛА ИМА ТЪРГОВСКА СТОЙНОСТ И Е ПРИЛОЖИМ САМО АКО СА ЗАСЕГНАТИ ТЕХНИТЕ ЧЛЕНОВЕ.

    НИЕ БЪЛГАРИТЕ И ВОДЕЩИЯ ОРЛИН ГОРАНОВ ПОНЕЖЕ НЕ СМЕ ОТ ТЕХНИТЕ ЧЛЕНОВЕ СМЕ ВИНОВНИ ЗА ВСЯК КАЗАНА ПО ТЕХЕН АДРЕС ДУМА.

    НЕ НИЕ КОПАЕМ ПРОПАСТ МЕЖДУ НАШИЯТ И ЕВРЕЙСКИЯ НАРОД!!
    ТЕ ГО ПРАВЯТ С ТЕХНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ПРЕДСТАВЛЯВАЩИ ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА ИЗГРАДЕНИ НА ЧИСТО РАСОВО ЕТНИЧЕСКИ ПРИНЦИП.

    ТОВА РАСОВО РАЗДЕЛЕНИЕ ДО НИЩО ДОБРО НЯМА ДА ДОВЕДЕ ДЪРЖАВАТА НИ.
  • 46 Хазарски юдеи

    25 3 Отговор
    Анжел Вагенщайн комунист партизанин цял живот плюе и обижда България и българите това не е ли език на омразата защо никой нищо не е направил досега ама нали е евреин нали е бил партизан
  • 47 ХайлАдолф

    23 2 Отговор
    Щом еврейските комунисти квичат ..... значи нещата на добре вървят .....
  • 48 Перо

    31 0 Отговор
    Горанов е цитирал изказване на еврейна Фишер и не виждам никакъв расизъм,а ако има такъв,той е на Фишер.
  • 49 Окото му свети

    23 1 Отговор
    Ква стана тя!? Дадохме си дУпе'то на турците макар, че пет века ни разпаряха от зад, лилавите ни трепят ама ние мълчим...толерантни сме. Сега и евреите ни забраняват да бъдем българи, да говорим. Утре вероятно джендърите ще скочат и те.... нали виждат че може. "Кучето скача според тоягата " ... тоягата драги мои, трябва да е здрава а кучето да се държи изкъсо. Иначе, оправия няма.
  • 50 Шломо Шекелберг

    20 1 Отговор
    "Ние само се опитваме да ви казваме как да говорите, мислите, и се държите в собствената си държава, а вие? Ой вей, пак ни изгониха! Пет хиляди години рано или късно ни гонят от всяка държава, на всеки континент, във всяка епоха--господи, защо всички са луди и лоши и само ние сме нормални и готини?!"
  • 51 ХайлАдолф

    22 1 Отговор
    Четеш този пасквил еврейски ..... и разбираш , защо никой по света не обича евреи ..... и защо има антисемитизъм.
  • 52 Майн Кампф

    17 1 Отговор
    Пак някакви еврейски долнокачествени пасквилчета по един уважаван от всички, именит Българин !!!
  • 53 АМОН

    7 4 Отговор

    До коментар #27 от "Шалом":

    ДА НЕ НАВЛИЗАМЕ В РЕЛИГИИТЕ И ВЯРВАНИЯТА ЗАЩОТО САМО КАТО СЕ ЗАМИСЛИМ ЗА БИБЛИЯТА ЩЕ КОНСТАТИРАМЕ, ЧЕ ИЗПОВЯДВАМЕ ЕДНА ЧИСТА ЕВРЕЙСКА ЕРЕС КАКВАТО Е ХРИСТИЯНСТВОТО.

    ТЕ НЕ СА НИ ГО НАТРЕСЛИ
    НИЕ СМЕ ГО ПРИЕЛИ ДОБРОВОЛНО, както сме приели, че те са БОГОИЗБРАНИЯ народ.

    ПРЕДПОЛАГАМ ЗНАЕШ МАЛКО ЗА БОГОМИЛИТЕ И ТЕХНИТЕ ВЯРВАНИЯ, ЗА ТЕХНИТЕ СИМВОЛИ И ПОВЕДЕНИЕ.
    ОНОВА КОЕТО СЕ Е ЗАПАЗИЛО КАТО ИСТОРИЯ ЗА ТЯХ Е МАЛКО И ОСКЪДНО , А ИЗТОЧНИЦИТЕ ЗА ТОВА УЧЕНИЕ СА ТВЪРДЕ ПОДОЗРИТЕЛНИ.

    ЩОМ СМЕ ПРИЕЛИ ТЯХНАТА ВЯРА ЩЕ ПРИЕМЕМ, И ОТСНОВНАТА ИДЕЯ КОЯТО Е ОТРАЗЕНА В БИБЛИЯТА : Има един богоизбран народ и той е еврейския.
    Всички главни герои от тази книга са евреи, а първите пет глави от СТАРИЯ завет са историята на този народ.

    ТЕ не са виновни затова, че ние изповядваме тяхната вяра.
    Изборът във вярванията е наш , а не техен.

    СЪЖАЛЯВАМ, НО ТОВА Е ИСТИНАТА.
  • 54 1357

    15 2 Отговор
    Голяма грешка на Хитлер.Всичко щеше да е добре без евреи.Четете документи и ще знаете истината за еврейските индивиди.България е Православна държава и всички Българи изповядват Православие/с изключение на престъпните секти -адвентисти и петдесятници/ ,каго тяхна религия.Няма място за обида от евреите.Могат да отидат в Израел,или в тъпите сащ ,които управляват. Ние Православните българи ,сме претърпели много насилие /5 века турско робство, 2 века преди това византийско робсто ,предатели като евреин отворил за пари непристъпната крепост Царевец и така нахлуват турците и избиват православни българи/.Евреи,заедно с престъпниците Г. Димитров/съпругите му са еврейки/,масона В. Коларов поругаха тялото на Цар Борис III,като го извадиха от Рилски манастир. А Цар Борис III спаси 53 000 евреи от измислените лагери,но евреите проявиха ЧЕРНА НЕБЛАГОДАРНОСТ.Та това представляват евреите. Това е истината .Всичко е документирано.Трябва само да се прочете.
  • 55 Тео

    13 1 Отговор
    Брей много чувствителни тези евреи бе, много лесно се засягат
  • 56 Евреите

    8 0 Отговор
    в,Израела!!!
  • 57 да им го

    4 1 Отговор
    у,ложата -убийци!!!
  • 58 Павел Пенев

    6 3 Отговор
    БНТ да предприеме мерки да не се говори срещу Русия,защото е дала повече жертви във войната отколкото евреите.
  • 59 На Боби

    5 2 Отговор
    Фишер и на малкия му пръст не може да стъпите.
  • 60 Означава

    9 0 Отговор

    До коментар #12 от "Я някой":

    "Синове на завета".Масонска ционистка ложа.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Възмутен

    7 0 Отговор
    Евреите ги мразят целия свят. Единственото хубаво нещо в тях са парите им.
  • 63 Антисемит

    9 0 Отговор
    Как да не бъдеш антисемит ,когато четеш тези еврейски помии насочени срещу известен и обичан Българин .
  • 64 Давид

    6 0 Отговор
    Евреите е била каста на мъдреци а не каста на мошеници както сега ги използва една шайка наречена международни бандити наречени МФВ . Сега , който е неудобен е антисемит . Те създадоха Ленин , Хитлер и много други . Призовавам всички българи и всички запознати с българската велика история да подкрепят този велик българин Орлин Горанов срещу посегателството на тези негодници .
  • 65 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор
    Въпреки, че Народното Събрание на България определи комунизма като ПРЕСТЪПЕН РЕЖИМ, то ЕВРЕЙСКИЯТ културен дом в София продължава и до ден днешен да носи името на КОМУНИСТА-ТЕРОРИСТ ЕМИЛ ШЕКЕРДЖИЙСКИ и дори организират паметни годишнини на "ГЕРОЯ".
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове