24 Февруари, 2021 15:55 2 317 33

Ето кога получаваме сертификат за Covid имунизация

  • сертификат-
  • covid

Гражданите без електронен подпис могат да поискат своя сертификат от избрания от тях личен лекар или от ваксинационния пункт, в който е поставена ваксината

Ето кога получаваме сертификат за Covid имунизация - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Сертификат за имунизация срещу Covid-19 може да се получи след приложена втора доза от ваксината, съобщават от Министерството на здравеопазването.
Всеки, който има издаден КЕП (квалифициран електронен подпис) на свое име, може да достъпи пациентското си досие на електронен адрес https://his.bg/, от меню „АЗ И МОЕТО СЕМЕЙСТВО“, подменю „МОЕТО ПАЦИЕНТСКО ДОСИЕ“.

След успешен вход сертификатът се разпечатва от раздел „ИМУНИЗАЦИИ“. Гражданите без електронен подпис могат да поискат своя сертификат от избрания от тях личен лекар или от ваксинационния пункт, в който е поставена ваксината.

Българският сертификат за поставена ваксина срещу Covid-19 отговаря на изискванията на държавите членки на Европейския съюз, като е надграден с QR код, позволяващ достъп от всяка точка на света, допълват от здравното министерство.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    24 16 Отговор
    Хехе, Ганчовци, да не си въобразявате, че някой ще ви пусне да щъкате с ония картончета, тип визитна картичка. Чипа майка - в дясната длан, или на челото, това поне ще може да избирате.
  • 2 Да,бе

    25 9 Отговор
    И кво ще пише на сертификатчето - минат с 200 или не?

    Коментиран от #5

  • 3 др Гей Билтс

    17 3 Отговор
    А на hiv.bg може да видите, колко ви остава.
  • 4 Леле

    32 12 Отговор
    Очаквайте скоро да спрат да ни пускат в магазина за храна ако не покажем сертификат за ваксинация. И после пак кажете, че конспиративните теории са глупост. Напротив, всичко си върви по плана за масовото чипиране и зомбиране на населението.
  • 5 Hoho Boho

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Да,бе":

    Прецакан..
  • 6 незнайко

    30 3 Отговор
    Като забранят пътуванията извън граница без този сертификат ВСЕ ЕДНО ВАКСИНАЦИЯТА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ! Това се цели от самото начало на ваксинирането ДА СТАНЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !!! Това се отнася за ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО !!!

    Коментиран от #11

  • 7 Просто човек

    26 4 Отговор
    Рано или късно, ще ни принудят всички да се ваксинираме... честита ви демокрация...

    Коментиран от #8

  • 8 Точка Омега

    17 2 Отговор

    До коментар #7 от "Просто човек":

    Значи всички сте се запътили към Казана.
  • 9 тарикату

    18 6 Отговор
    Аз събирам разделно отпадъци, затова питам в коя кофа да изхвърля моята ваксина? Зелена, синя...?

    Коментиран от #16

  • 10 Гост

    15 3 Отговор
    Сетефикат за имунизация с астразенека ще се признава ли в цял свят? Че четейки за нея след проучвания по света нещо лабава излезе? В Африка се отказаха тотално от нея не влия въобще на южноафриканския щам , който междо другото е установен в Гърция въпрос на време е да дойде и тука( ако не официално е тука вече) . Тогава какво правиме с тая ваксина все пак най-много бройки от нея ств поръчали? Май ще пляскаме с ръце!

    Коментиран от #13

  • 11 У нас

    16 8 Отговор

    До коментар #6 от "незнайко":

    срещу определена сума се издават всякакви документи от всички възможни институции та едно сертификатче ли няма да си купим...?

    Коментиран от #15

  • 12 цербер

    2 2 Отговор
    Ето кога ЩЕ получаваме сертификат за Covid имунизация.
  • 13 др Гей Билтс

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    За теб е препоръчително да повториш имунизацията с колкото се може повече разновидности на вкасината.
  • 14 волан

    9 1 Отговор
    Всеки, който има издаден КЕП,може спокойно да ходи за риба.

    Коментиран от #17

  • 15 честен ционист

    5 4 Отговор

    До коментар #11 от "У нас":

    Ще си купиш биометрична татуировка, която става видима, ако си си пропуснал дозата? Успех..

    Коментиран от #18

  • 16 гошо

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "тарикату":

    Ти вече си ваксиниран на 100 процента. Не ни прави на улави.
  • 17 колан

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "волан":

    а който има издаден ЧЕП на какво може да отиде...?
  • 18 Тези филми

    3 3 Отговор

    До коментар #15 от "честен ционист":

    в които живееш от къде си ги изтеглил...?
  • 19 на село

    9 2 Отговор
    "С QR код, позволяващ достъп от всяка точка на света,могат да ти следят здравното досие всички хакери."- допълват от здравното министерство.
  • 20 Казуар

    3 23 Отговор
    Усеща се смут сред антиваксърите.
  • 21 Даа

    10 2 Отговор
    Знакът на звяра! Скоро ще ви го татуират на челата или ръката.
    Божият гняв е близо.
  • 22 жцж

    17 0 Отговор
    Това нали беше конспиративна теория бе!
  • 23 жба

    5 1 Отговор
    Всеки ще знае кой,кога и с какво е кастриран.
  • 24 Неизбежно

    10 1 Отговор
    Тази работа ще завърши със саморазправа пред магазини, учреждения,граници.
    Хора ще отиват на работа и ще се прибират в дървени костюми.
  • 25 БАЦЕ БАЦИЛА

    7 2 Отговор
    Сертификатите ще ги издава Шкембевойводата...срещу "скромна" сума.
  • 26 Другарче

    11 1 Отговор
    Който се опита да ме ограничи за нещо, ще ми прави компания към небесното царство.
  • 27 😷😷😷

    8 1 Отговор
    От всички коментирали погоре само един е заявил ясно желание да се възпротиви, останалите просто примирено коментират, какво ще ни сполети ! Това е показателно, нещо като микроанкета за това, какво ще ни сполети ! Жалко!
  • 28 Матей

    6 0 Отговор
    Бравос,това го предсказах доста отдавна,даже думата са копирали--сертификат.Да се тълкува като удостоверение за благонадеждност.Останалите--на вечно заточение,черни овце такива.И тука не изостават от еС -овсака директива,макар досега ваксинираните да са половин процент.Ще се отече и тая мътилка ,да видим каква глупост ще измислят после,а че ще измислят в това няма никакво съмнение,вече гледам да не ги подсещам,защото ти го казваш на майтап,те го правят наистина.
  • 29 Хахаха

    4 0 Отговор
    Кви ваксини, кви 5 лева.
  • 30 МАГАРЕ

    4 0 Отговор
    наврети си го в задниците сартификата
  • 31 Тотална съпротива

    8 0 Отговор
    Дори мисълта за такъв сертификат е грубо нарушение на правата на човека в европейската харта. Няма как да стане това, няма как да се приложи, защото масово ще бъдат осъдени. Целта на подобни подхвъляния-пповокации е да се тества докъде може да стигне смирението и готовността на хората да се откажат от основни човешки права, каквото е правото за свободно придвижване.
  • 32 Тотална съпротива

    3 0 Отговор
    Дори мисълта за такъв сертификат е грубо нарушение на правата на човека, записани в европейската харта. Няма как да стане това, няма как да се приложи, защото масово ще бъдат осъдени правителства и държави.. Целта на подобни подхвъляния-провокации е да се тества докъде може да се смирението и готовността на хората да се откажат от основни човешки права, каквото е правото за свободно придвижване и избор.
  • 33 chi

    1 0 Отговор
    Вие може и да получите, ама аз не ща...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове