Last news in Fakti

24 Февруари, 2021 19:27 2 827 35

Пламен Димитров за отварянето на заведенията: Решението не е добро

  • пламен димитров

Лошото е, че хората в България започват да свършват. Пенсионерите умират, а младите бягат в чужбина

Пламен Димитров за отварянето на заведенията: Решението не е добро - 1
Снимка: БГНЕС

Когато растат заболелите и починалите, а оздравелите намаляват, най-логичното е, че решението за отварянето на дискотеките и заведенията не е най-доброто.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ президентът на КНСБ Пламен Димитров по повод новината от днес, че на 1 март врати отварят заведенията и игралните зали, а от 1 април ще заработят и дискотеките. Той коментира още и икономическите мерки на управляващите за справяне с коронакризата.

"Най-добрата мярка на правителството бе 60/40. Другите мерки не успяха да сработят, защото управляващите не чуха нашия и на бизнеса глас. Тук направихме над 380 мерки и нека питаме хората дали ги нзаят всичките и коя реално е свършила работа. В Германия направиха три мерки, които дават изключителни резултати", категоричен бе Димитров.

"Искам да кажа какво предлагаме за следващите няколко години. Ние ще проведем разговори с всички политически партии, които имат шанс да влязат в парламента, и ще им представим нашия Меморандум за социално-икономическото развитие на България за 2021-2025 г. Икономиката ни трябва да расте със 6-7 млрд. лева на година. Това може да стане, ако нещата се управляват умно. Ние настояваме на фона на икономическата рамка доходите и заплатите да вървят нагоре. Очакваме средната работна заплата да расте с 12,5%., а минималната заплата да расте със 17%. Пенсиите също могат да растат с 15% на годишна база. Напълно постижимо е това, защото имаме необходимия ресурс. Няма как да влезем в Еврозоната с такива заплати. Представете си като обърнете 650 лева минимална заплата в евро. Трябва да ни е срам", обяви президентът на КНСБ.

"Лошото е, че хората в България започват да свършват. Пенсионерите умират, а младите бягат в чужбина. Бюджетните пари трябва да отиват за вдигане на доходите и социлното ниво на хората. Двете най-важни реформи са в пазара на труда и социалните услуги. Трябва да започнем да обучаваме по-възрастните хора в дигитални умения. Това е изключително необходимо. Другата реформа - всяка година потъват милиарди в социално подпомагане без да е ясно каква точно работа вършат. Това също трябва да се промени", завърши Пламен Димитров.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bon voyage

    36 7 Отговор
    Решението е предизборно.
  • 2 сигурно

    83 1 Отговор
    Този цял живот потен вода не е пил , а е лежал на сянка и е получавал дебели пари !
  • 3 Биби

    57 1 Отговор
    Тоя фъфлещият и сам не си разбира какво говори. У
  • 4 Измисляр

    64 0 Отговор
    Доказано тоя и профсъюза му са безполезни. До сега само са били в услуга на бандитските управляващи. Профсъюзите в Европа събират хора и дигат на протести за нормално заплащане а тия седят и дават тъпи интервюта.
  • 5 Българка

    36 3 Отговор
    Когато имаш температура е нормално да пиеш хапче за свалянето й, а не ледена газирана напитка. Главният лечител, бащицата никога не се е интересувал от здравето и живота на българите. За него са важни паричните потоци. Той очаква милиардите от ЕС и още се самозаблуждава, че ще участва във власт, която ги разпределя/усвоява. Но тъй като видяхме чекмеджето, пълно с милиони, явно за него е по-важно оцеляването в буквален смисъл, за да има време да си харчи. Това оцеляване според него е да е още на власт или най-малко с имунитет на депутат. За това са шизофреничните напъни
    Сънародници, на 04.04. ще станем ли съучастници на ОПГ?
    Народе?...........

    Коментиран от #12, #18, #20, #32

  • 6 истина е

    54 0 Отговор
    Ако някой си помисли ,че имаме синдикати , да се самообеси на първото срещанато дърво!
  • 7 Съда решения

    39 1 Отговор
    Да влиза в затвора доживотен затвор и конфискация на имуществото на този хрантутник.
  • 8 Всичко е наред

    27 0 Отговор
    Боко тиквата да влиза в затвора доживотен затвор и конфискация на имущество на Боко тиквата и ОПГ около него за всеки случай
  • 9 гларус

    27 0 Отговор
    Ресторантите не пречиха на никого. Но дискотеките да ги пуснат сега и нощните барове това си е за затвор на тези от НОЩ.Какво излиза ,че дрънкат необмисленни неща .

    Коментиран от #11

  • 10 гнус

    26 0 Отговор
    Празни приказки. Вчера се съгласи на 300 часа извънреден труд, утре ще се съгласи работниците сами да си внасят всички осигуровки. Този човек навреди много на работещите в частния сектор.
  • 11 А някой

    16 4 Отговор

    До коментар #9 от "гларус":

    да те кара да ходиш в заведения,дискотеки? Седи си в къщи,сложи си противогаза и гледай по телевизията и.иотите от НОЩ,те ще те излекуват. Но недей да пречиш на нормалните хора!
  • 12 АБЕ ТИ ДА НЕ СИ ОНАЯ

    2 8 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    С МЕГАФОН ЦУКАЛО ОТ ПРОТЕСТА???ЗАЕДНО С ПОПА И КРЪЧМАРЯ И ПЛЕТЕНАТА ШАПКА🐑🐑🐑🐑
  • 13 То тъй, ама...

    3 3 Отговор
    Идват избори. Всеки глас е ценен. Власта е пред здравето.
  • 14 Върви на М@йната си

    10 0 Отговор
    Върви на М@йната си
  • 15 Абе мумун

    7 0 Отговор
    Дигай минималната пенсия-заплата,това ти е функцията,не ми философствай,че като те зашамаря!
  • 16 Въпрос

    9 0 Отговор
    И като са още затворени, освен по хотелите, защо расте заразността, май мерките никак не работят

    Коментиран от #29

  • 17 Масажистът,

    3 0 Отговор
    Телякът, маникюристът , бръснарят и слугата му, да го заразят, защото ще му са на по близко разстояние ! Кое е най близкото разстояние ? Един к, р място ! Сервитьорът е далеч. Ах ти...
  • 18 Преди около 50

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Години, беше на мода операция на сливици. След това на апендикс . Но госпожо температура, на каквото и да е, се сваля с охлаждане! Тогава предписваха сладолед , след операция, на сливици, по съветски пример! Нищо лошо!
  • 19 Гнида

    7 0 Отговор
    Цървул .
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 някой си

    10 0 Отговор
    Пламенчо, без да съм фен на кръчмите,все ми е тая ,ама сега са затворени .Ако не си разбрал.А случаите се увеличават...явно не от срещи по заведенията. А от това че обикновените хорица ходят на работа ,където понятия като дистанция и дезинфекция са малко познати или пък невъзможни за изпълнение. Не всички взимат тлъсти заплатки и работещи хоумофис от дивана в къщи. Много приказки на пазара..
  • 22 парадокс

    3 0 Отговор
    синдикатите ще стачкуват!!!
  • 23 баба Цола

    6 0 Отговор
    Ами така го направихте алчните в политиката. Младите да бягат в чужбина а останалото ще го свърши свърши корона вируса. Дано след всичко това забогатеете още от църковни свещи и некролози. Вместо да разсъждаваш вземете и върнете малко годините на пенсиониране, че преди кончината си някой да умрат от "кеф".
  • 24 Пурко

    6 0 Отговор
    Какъв синдикалист може да е тоя палячо, след като иска работещите в тоя сектор да стоят безработни.? Би трябвало да е първият, който да иска да се отворят заведения, фитнес и и т. Н.
  • 25 Последният софиянец

    3 1 Отговор
    Ей дядка, остави хората сами да решават, а Българинът реши - иска купони! Ако му се живееше сухарски да си ляга в 8 щеше да е в Германия
  • 26 Факт!

    6 0 Отговор
    Само да отворят границите и изчезвам.Да ви е.а у кчината.Не мога ви гледам бе св.не
  • 27 20041

    6 0 Отговор
    Бай Пачо да разкаже как нареди жената и дъщерята на шефски места в ЦУ н НАП, как Боко Тиквата му плати с държавни пари да спи и да не защитава правата на работниците!
  • 28 Коментар

    3 0 Отговор
    Пламбаа, ти може и да делкаш чекмеджето си с Боко, обаче принудително спрените хора от малкия и среден бизнес, изнемогват!!! Нз за ковид, но глада ще ги съсипе, ако отговорните институции не предприемат мерки!!!
  • 29 питам си

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Въпрос":

    Тези същите от НОЩ ни налагаха супер мерки - затваряне на паркове, планини, еднопосочно движение в градините, КПП-та на градовете - само простотии???!!!???
  • 30 РАДИО ЕЛТО

    1 0 Отговор
    трябва да се яде трябва ХОРАТА да живеят нормално
  • 31 ежко

    5 1 Отговор
    Е...което си е вярно -вярно си е.Лошо е, че хората в България започват да свършват и отказват да хранят Пламен Димитров, за да може последният да живее по-дълго и по-добре от тях.То да беше само Пламен -ще го изхраниме криво,ляво, ама много маймуни на клона, дето за 2 лева работа не са свършили или ако са свърщили нещо не е било за доброто на народа.
  • 32 РАДИО ЕЛТО

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    права си БЪЛГАРКА
  • 33 Коментар

    5 0 Отговор
    Точно заради такива като тоя, голяма част от бг работодателите се държат като феодали с работниците си!!!
    Ако имаше истински синдикати, своеволия от рода на заплащане на мин заплата официално, а останалото под масата (ако шефа е на кеф), щяха да са рядкост в България, но уви истаната е съвсем различна!!!
  • 34 chi

    1 0 Отговор
    Когато тъпаци почнат да даватакъл става страшно...
  • 35 НАТАНАИЛ

    2 0 Отговор
    Тоя човек е в ТЕЖЪК КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ - жена му назначена от Бойко за ШЕФ НА НАП, той го раздава критикар...
    Ай, с.... бе маймун !
    Отивай си на село откъдето си дошъл ...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове