25 Февруари, 2021 06:51 1 595 8

Държавата изпрати по общините информация за ваксините

  • ваксини-
  • хасан азис

Това стана след призива на кмета на Кърджали Хасан Азис

Държавата изпрати по общините информация за ваксините - 1
Снимка: БГНЕС

Ден след призивите на зам.-председателя на НСОРБ и кмет на Кърджали д-р инж. Хасан Азис държавата да предостави пълна информация за структурата на различните ваксини срещу коронавирус у нас, Министерството на здравеопазването изпрати информация за стартираната организация по осигуряване на мобилни екипи за ваксиниране на желаещите в изпълнение на Националния ваксинационен план на Република България, предаде Епицентър.бг.

В писмото си до Сдружението проф. Ангелов се обръща с молба към кметовете на общини за предоставяне на информация за наличието на отдалечени и/или труднодостъпни райони, включително и приблизителен брой на желаещите да бъдат ваксинирани.

„Като кмет на Община Кърджали поемам ангажимент общинската администрация да изпрати на МЗ подробна информация за наличието на отдалечени и труднодостъпни райони, както и приблизителен брой на хората, които искат да бъдат ваксинирани. Като зам.-председател на НСОРБ призовавам кметовете на всички населени места в страната да направят същото“.

В началото на седмицата д-р инж. Хасан Азис съобщи, че в малките населени места ваксинацията върви много трудно и цитира статистика на Файненшъл Таймс, според която България е на дъното на световните, но и европейските статистики по брой поставени ваксини.

„В Националното сдружение на общините в Република България има 265 кмета на общини и още над 4000 кмета на малки населени места и кметски наместници – това е стройна организация, която може да бъде използвана в помощ на ваксинационния процес. Тъй като в големите общини у нас интересът към ваксинацията върви много добре, но в малките населени места хората нямат достъп до достатъчно информация за ваксините, изпратих апел до Министерството на здравеопазването с настояване да бъде предоставена подробна информация за плюсовете и минусите на ваксинирането“, допълни д-р инж. Азис.

Кметът на Кърджали благодари за бързата реакция на Министерството на здравеопазването. „Въпросът със здравето на хората не бива да бъде политизиран по никакъв начин. Предоставянето на информация от страна на общините към държавата за броя на хората, желаещи ваксинация, както и информацията от страна на държавата за ползите и рисковете от ваксините, е изцяло в полза на гражданите“, завърши д-р инж. Азис.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоя

    9 0 Отговор
    и той да го видят, че е "солидарен" на тема ваксини .
  • 2 Нека

    9 0 Отговор
    Ваксинираме кмета !
  • 3 Мдаааа

    6 0 Отговор
    Хан`тъй, Хасанче! Накарай сичкото дпс под строй да са ваксинира! Машалла!
  • 4 element 05

    7 0 Отговор
    Рррррр, овце беж към ваксините. Този хаос не идва ли малко повече..... ДОЛУ ГЕРП!!! Оставка , съд и затвор!!!
  • 5 БОХЕМ

    5 0 Отговор
    Ваксини от евро атлантическите ни приятели нема - платихме много получихме малко, за самолетите платихме много получихме нищо.
  • 6 Георги Илиев Митев

    0 0 Отговор
    Пенсионерска жалба : Рано станах отзарана коридор зелен да хвана. Тез зелени коридори кой ли така ни ги стори ? С коридорите зелени пак настанаха промени. Тез управници игриви ги превьрнаха в сиви . Автор: Георги Илиев Митев. Потьрпевш от милицията, военните, полицията, медиците, институции и граждани. Трето поколение репресиран.
  • 7 2993

    0 0 Отговор
    Д.п.с са казали на своите да не се в.а.к.с.и.н.и.р.а.т.
  • 8 НАДУТИ БАЛОНИ

    2 0 Отговор
    КЪФ Е ТОЯ ТОЛУП ИНЖ. АЗИС , НАЛИ ГО ЗНАЕМЕ ЧЕ Е ОТ КРАДЦИТЕ , ОТКОГА КРАДЦИТЕ ТРЯБВА ДА СА С НЕКАДЪРНО ИНЖЕНЕРНО ОБРАЗОВАНИЕ КАКТО ТИКВАТА НАПРИМЕР Е МЕНТЕ ДОФТОР НА НАУКИТЕ ..............